curs engleza bebelusi
Raspunsuri - Pagina 6
Ramona2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela Ramona, nu stiu care din noi merge pe pincipiul, 'cine nu e cu mine e impotriva'. Laurika n-a cerut info despre curs, ci o parere, daca e sau nu prea devreme...iar atunci cand ceri o parere si nu o informatie, tre sa fii sigur ca parerile n-or sa fie toate aceleasi si nu toate pe aceeasi lungime de unda cu a ta. inainte sa ne dai cu liniuta peste degete, mai bine ai citi cu atentie macar postul initiatoarei topicului. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Te rog frumos reciteste mesajele de la acest topic si ai sa vezi ca nici pe departe nu sint eu cea care da cu liniuta peste degetele cuiva. Aici nu e vorba neaparat de parere, ci de modul in care este prezentata aceasta. Adica, toti copii care invata extra sint abuzati, parintii participa la o "isterie" ce promoveaza asta, ii furi copilaria copilului si altele la fel.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca fiecare citeste si interpreteaza f subiectiv celelalte postari. Si tu, din tot postul meu de-o posta ai inteles ca...ce? Ca vin sa fac eu pe desteapta si sa atentionez ca-i bine sa respecti si parerile altora ?
Eu totusi nu am inteles o chestie, dincolo de toata polemica asta... Ce este asa de rau sa inveti copilul o limba straina? Uitati de copii de emigranti care sint toti bilingvi si nu cred ca asta le strica cu ceva, dimpotriva.
J.D. spune:
Ramona eu cred ca marea problema este ca parintii nu sunt obisnuiti cu aceste activitati pentru copii. Daca spun ca eu l/am dus pe Finn de la 6 luni la intalniri organizate cu alti copilasi in timpul carora se ascultau cantecele, se facea gimnastica, se citeau povesti, etc o sa zica ca sunt intr/o ureche. aici la 3 luni se incep cursuri de inot. de la 4 luni exista cursuri de gimnastica speciala pentru bebelusi. de la 2 ani cursuri de desen si modelaj. si multe altele. Si exista timp si pentru parcuri, balti, drumetii, etc. Ca daca stau bine sa ma gandesc, eu il scot pe Finn afara in fiecare zi indiferent de vreme. Am iesit si la 40 C si la - 17C. Pe cand prin alte parti nu se iese pe vant, ceata, ploaie, frig, etc.
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor
Cristina_C spune:
Nu se intampla nici o tragedie, nu se scurteaza copilaria daca un copilas face o ora de engleza pe saptamana sau un alt curs. Ramane timp pentru toate, si pentru sarit prin balti, si pentru mers cu sania. Altele sunt "pericolele": excesul de tv, computer... Pana la scoala orice curs se face, oricum, in joaca, nimeni nu streseaza copilul, daca nu ii place, nu este dus si tinut cu forta acolo. Pe aici (De) multe astfel de cursuri se fac la "pachet" cu mama si copilul: inot, gimnastica, olarit etc, parca si la Helen Doron engleza la varstele mici se face cu amandoi si e super sa poata sta si mama acolo. Parintii si copiii se intalnesc cu altii, socializeaza si, de ce nu, mai invata cate ceva. Inainte de gradinita noi am fost la inot si la un curs in aer liber, despre natura si animale, tinut la o ferma. Si acum copilul ii aminteste cu placere. O limba straina a invatat de mic, de nevoie si, la fel, nu a fost motiv de stres.