curs engleza bebelusi
Raspunsuri - Pagina 4
Porumbita spune:
histamina unde lasi tu copilul in bucuresti sa bata coclauri/urce in copaci/umble haihui pe ulite cum o facem eu de ex in copilarie?
histamina spune:
eu stau intr-o zona de case.
insa, am precizat, pt cei cares tau la bloc, pot investi acesti bani in tabere lunare.sunt,slava domnului.
eu stiu pe cineva care a stabilit cu o cabaniera un regim financiar mai bun, in schimbul unei saptamani pe luna la munte+grija copil.
a iesit mult mai ieftin decat cu optionalele alea si s-a rezolvat si surplusul de greutate al copilului.
apoi exista iesirile saptamanale cu strumful.
eu si sotul ajungem acasa la ora 18 si ,in fiecare zi luam copilul sa il plimbam,chiar daca nu mai am timp sa sterg geamurile sau sa fac ordine desavarsita.
noi asa am stabilit ca e bine pt strumf.
Porumbita spune:
sorry dar eu la la 3-4 ani nu as lasa copilul sub nici forma o sapt pe luna cu straini (toti bunicii lucreaza)
histamina spune:
da.
eu am o matusa, o prietena care mai are copii sau sora mea la care pot apela.
noi suntem oameni de munte, cu cortul in spate si bocancul in picior.
vreau ca strumf sa ne calce pe urme.
Porumbita spune:
asa, si cand nu ai zona de case, nu au matusa/bunica unde sa merga copilul in natura si unde ai 2 sapt concediu pe an ce ar tr sa faci?
cand vremea permite bati parcurile
cand nu, mergi cu piticul la diverse chestii care il pot interesa (dc te tine bugetul) lb straine/sport/cluburi etc
dc ii place ok, dc nu mai incerci altele (repet dc te tine bugetul)
e o alternativa mult mai buna decat sa stai in casa, chiar dc te joci cu el
nu vad unde e exploatarea copilului in asta atata timp cand el merge cu placere
pur si simplu faci ceea ce crezi ca e mai bine pt copilul tau si pt familia ta...
si mi se pare ca se exagereaza la greu pe topicul asta cand se vb de furat copilarie etc
da, sunt convinsa ca sunt si parinti exagerati care vor mici Einstein i la 5-7 ani;
dar majoritatea sunt oameni normali care se straduiesc pt copii lor
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina da. eu am o matusa, o prietena care mai are copii sau sora mea la care pot apela. noi suntem oameni de munte, cu cortul in spate si bocancul in picior. vreau ca strumf sa ne calce pe urme. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
LOL
Socrii mei erau asa, sotul e exact opusul. Nu a mai mers ever la munte cu cortul cand a putut sa decida pentru el :).
Vicky si Printzesone
histamina spune:
noi sperams a-i palca.acum daca strumf va da semne ca nu-i place..........ne adaptam noi cumva.
joklk spune:
Eu cred ca trebuie sa te adaptezi dupa copil. Daca vezi ca copilul manifesta interes pt ceva pedaleaza in directia aceea. Nu trebuie sa ii impui copilului ceva. E important sa se simta liber. Pe mine fiica-mea ma uimeste cu cata imaginatie are si asta ma bucura.
Noi avem trei ani si jumatate si dupa ce am analizat tot ce o atrage noi de la patru ani vom opta pentru inot si muzica. Eu nu ma inghesui la limbi straine pentru ca ea creste cu doua limbi pe care le vorbeste foarte bine.
In rest eu vreau un copil vesel, liber, creativ. Va invata totul la timpul lui.
Dar de precizat ca pentru varsta care o are stie mai mult decat se zice ca trebuie sa stie.
emanouela spune:
care e vremea care nu-ti permite? pt mine sg vreme care nu-mi permite sa explorez cu pitic imprejurimile e aia de -20 grade si atunci ne mutam dintr-o casa in alta incarcati de jucarii, unde sunt parinti si copii, in rest...exista cizme de cauciuc, pelerine de ploaie, umbrele, cizme de iarna, geci groase, etc. si "intre blocuri" se poate explora, exista si parcuri, exista si padurici langa orase, etc chestii care nu te solicita material....vointa mai tre sa fie, din partea parintilor.
Porumbita spune:
si noi il scoatem pe orice vreme si se distreaza super tare o zi doua cand e noroi sau vreme rea si nu poate folosi nici o jucarie in parc, nu poate alerga cu bicicleta, nu-s alti copii etc...
dupa care vrea altceva...
iarna asta cand a fost chiar frig mai multe de 40 de min nici nu puteam sta si de foarte foarte multe ori eram singuri (desi era 17:30 -18:30)
mai depinde si de varsta... la 3 ani nu mai vrea ce vroia la 1.5-2 ani (nu mai merge de ex sa merg pe strazi hai hui si sa ii povestesc diverse, vrea ceva concret, un loc anume, vrea sa stie de ce si unde mergem, de nu mergem in x loc etc)