curs engleza bebelusi
Raspunsuri - Pagina 3
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sara_Maria Pe de alta parte, sa stiti ca majoritatea parintilor care isi inscriu copiii la 5 optionale la gradi + gradi program lung, o fac ca sa aiba seara acasa un copil extrem de obosit si implicit nesolicitant pt ei. |
Sau poate ca nu au cum sa-l ia la 12 de la gradi.
Optionalele la gradi mie nu mi se par bau-bau. Nu imi dau seama ce inseamna 5, si cam ce cuprinde programa, dar ca fac o mica acitivitate dupa amiaza mi se pare ok. Nu mi s-ar parea ok ca la 5 cand il ia parintele sa-l mai tarasca la nu stiu ce activitate.
Vicky si Printzesone
Sara_Maria spune:
Da, programul lung pana la 18:00 e ok, mai avem si serviciu, insa mie mi se pare mai relaxant si mai potrivit pentru un copil ca dupa-amiaza, dupa somn sa se joace si atat.
E oricum obositor pentru copil, insusi statul la gradinita toata ziua intre atatia copii, galagie, agitatie mai tot timpul. Ei nu sunt atat de odihniti si relaxati ca atunci cand stau acasa, asadar doza lor de energie e mult iminuata si atunci o activitate SI dupa-amiaza e prea mult deseori, pt ca dimineata nu stau pur si simplu ci si fac cate ceva, au activitati cam ca la scoala, ori pentru un copilas prescolar este mult.
missdarcey spune:
Da ,si daca copilul incepe scoala la 4,6 ani si merge la scoala de la 9 la 3,30 asta cum mai e ? Cred ca fiecare aici vorbeste din punctul lui de vedere ceea ce e ok dar nu si valabil pentru toti.
Alizee spune:
Eventualitatea unei depresii la adolescenta m-a speriat si pe mine, de aceea nu am vrut sa imi invat copilul nimic inainte de scoala. Iar acum, citeste bine, pt un copil de clasa I, a invatat adunari si scaderi, fara prea mult efort. Dar are 8 ani, iar la inceputul anului scolar a avut 7 ani si jumatate.
Pe termen lung, supra solicitarea intelectuala a unui copilas de cativa anisori, nu este un castig, ci o pierdere.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
tzuc spune:
Multumesc initiatoarei pentru subiect si celor care au impartasit experinta si link-uri pentru scoli care primesc si coplasi mai mici de 7 ani.
Ieri am fost la o lectie gratuita cu fetita (4,6 luni) la Helen Dorot din sect 2. Am intrat cand deja incepuse "cursul" erau 5 copii cu varste intre 3,6 si 4.6 ani si mamici/tatici si bunici stateau pe jos pe pernute.
A fost interesant, fetita mea a prins imediat idee de "lectie" (profesoara neavand timp sa-i explice pt ca incepuse), prof. vorbeste numai in engleza cu ei, repeta actiunea/fraza pana copii raspund si au invatat culorile, fructele prin exemplu practic (chiar avand fructe taiate pe un platou si ii recompensa cu fructul favorit dupa ce repetau corect cuvintele, colorat fructe, cantat si executat miscari etc).
Desi parintii erau in clasa, copii erau ff atenti la profesoara si concentrati, evident simtindu-se in confort stiind ca parintii sunt acolo cu ei.
La sfarsit au primit 'premii' lipite pe o foaie..maxim sunt 5 si se acorda in functie de cat de bine au raspuns, atentie etc.
Fetita mea la finalul lectiei m-a intrebat 'gata, s-a terminat? mai vreau sa raman"
Am discutat cu o mamica care duce fetita de 4 luni si era multumita spunand ca nu a invatat foarte multe cuvinte, dar cele invatate sunt corecte si bine fixate.
Am decis sa mergem la acest curs pana in toamna cand vom incepe la Scoala Shakespeare.
Succes in alegerea cea mai buna pentru fiecare
histamina spune:
si daca in timpul asta, in care copii erau pusi sa repete dupa dna profesoara f draguta, s-ar fi jucat/alergat , nu crezi ca ar fi mai castigati?
eu am avut o copilarie plina de peripetii,de escaladat copaci, mers pe munte, pe coclauri,de descoperit natura la bunica, cand ma duceam la garla in loc sa invat engleza.
am mers la tara,am batut mingea cat s-a putut.
si uite ca am reusit sa supravietuiesc, ba chiar, culmea culmilor,sa mai fac si niste sudii ,si doctorat, pe bune, nu doar in scripte.
ma gandesc ca acei copii sunt abuzati de parinti care, in loc sa le lase libertatea de a fi copii,de a alege, ii duc la cursuri de tot felul,pt ca da bine social, pt ca se gandesc la viitorul lor,pt ca vor sa fac ceva in viata.dar la sufletul lor se gandesc?
vor un copil cu diplome ? o Raluca Stroescu?
nu un viitor adult echilibrat, cu familie, linistit.
isi vor adauga ca vb fluent una,doua,trei limbi straine,la fel ca si cel care s-a jucat, alergat,dar a inceput sa invete cand a fost cazul.
vor avea amintiri legate de ceva impus, vor fi niste soldatei supusi.
acum isi construiesc personaliatea.
o vor face din sala de curs.
ceilalti o vor face cu toata libertatea, imaginatia si forta copilariei lor!
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha_iv Bine zis, Histamina. Copilul meu, la grupa mica, are colegi care participa la 5 optionale. Acesti parinti, care baga cu palnia informatia in capul copilului, inca de la 2-3 ani, au senzatia ca vor scoate niste copii ale lui Einstein. In realitate, oboseala isi spune cuvantul. Pe la 10 ani incep depresiile, iar pe la 14, unii se gandesc la suicid. Ruptura de parinti ii debusoleaza. Ei au nevoie de multe activitati impreuna cu parintii, dar acestia ii paseaza unor "meditatori". Mamica lui Cristian |
Noua la gradi ni s-a spus clar: grupa mica nu au deloc optionale, grupa mijlocie are 1 si grupa mare are 2. Asa permite programa. Poate aceia fac particular.
Eu ii spun lui Alex cum se zice la cutare si cutare. si ea repeta. Mie mi se pare destul. Azi dimineata m-a sunat la serviciu sa ma intrebe cum se spune bronzat in engleza.
Eu cred ca asta este o varsta super sa invete limbi straine.
Alexandra Maria
14.12.2007
Zina spune:
Nu stiu ce se intampla de o vreme, vad ca majoritatea parintilor doresc ca, copiii lor sa cunoasca cat mai multe lucruri cu putinta, incepand cu o varsta care pe mine, personal, ma minuneaza. Oare de ce se doreste ca un copil sa stie pana ce intra in clasa 1 (sau chiar mai repede), sa citeasca, sa socoteasca, sa vorbeasca o a doua limba, sa cante deja la pian, sa inoate perfect s.a.m.d.
Este o "isterie" generala, din acest punct de vedere. Parerea mea este ca parintii vor sa se laude cu realizarile copiilor lor, mai degraba, decat sa se gandeasca ca nu e corect sa le smulga asa de repede copilaria. Noi cand am fost mici am facut asa ceva? Eu personal nu, stiam doar de joaca si atat. Si asta nu inseamna ca acum nu vorbesc decat limba materna sau nu am invatat bine la scoala (din contra inca...). Poate parintii vor ca prin copiii lor sa-si rezolve propriile lor frustrari, nerealizari personale.
Daca as putea, le-as spune parintilor sa lase copiii in pace, sa nu-i mai terorizeze cu atatea "invataturi".
histamina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Nu stiu ce se intampla de o vreme, vad ca majoritatea parintilor doresc ca, copiii lor sa cunoasca cat mai multe lucruri cu putinta, incepand cu o varsta care pe mine, personal, ma minuneaza. Oare de ce se doreste ca un copil sa stie pana ce intra in clasa 1 (sau chiar mai repede), sa citeasca, sa socoteasca, sa vorbeasca o a doua limba, sa cante deja la pian, sa inoate perfect s.a.m.d. Este o "isterie" generala, din acest punct de vedere. Parerea mea este ca parintii vor sa se laude cu realizarile copiilor lor, mai degraba, decat sa se gandeasca ca nu e corect sa le smulga asa de repede copilaria. Noi cand am fost mici am facut asa ceva? Eu personal nu, stiam doar de joaca si atat. Si asta nu inseamna ca acum nu vorbesc decat limba materna sau nu am invatat bine la scoala (din contra inca...). Poate parintii vor ca prin copiii lor sa-si rezolve propriile lor frustrari, nerealizari personale. Daca as putea, le-as spune parintilor sa lase copiii in pace, sa nu-i mai terorizeze cu atatea "invataturi". |
super.exact.
propriile lor frustari.
am doi colegi.fetitele nascute la 2 luni diferenta.
prima, de la 3 ani lb straine, pian,desen etc.
a doua, la tara la bunici,apoi cu mami si tati,gradi de stat.punct.
acum, prima are cearcanele pana la genunchi , e nervoasa.
a doau e o raza de soare.
de invatat a doua e mai buna.
sunt parinti care isi rezolva prin copii propriile frustari, propriile ambitii.se folosesc de ei ca sa arate bine social,ca se vada domle ca se ocupa de copil,nu ca-l lasa, Doamne fereste, sa isi traiasca copilaria!
si mai grav.procedeaza asa pt ca e trendy.pt ca si colegul o face, pt ca toti o fac,pt a fi in rand cu restul.
cu cele 15 mil pe luna platite pe la gradi particulare si pe la optionale, platit-le cate o tabara de o saptamana pe luna la munte!
dana vio spune:
Prietena mea a plecat in Olanda (acum multi ani) cu 2copii : 5ani si 9 luni. L-a dat pe cel mare la gradi unde educ vorbeau engleza si olandeza si copilul a fost dintr-o data trilingv. Si a invatat olandeza mai repede si mai bine decat mama-sa.
Alexandra Maria
14.12.2007