curs engleza bebelusi
Raspunsuri - Pagina 2
laurika07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona2006 Mda... cred ca alegerea cuvintelor a fost nefericita. Bineinteles ca exista, exista sistemul Helen Doron unde copii sint invatati de la 3 luni engleza, prin joaca evident, uite aici linkul www.helendoron.com/" target="_blank">http://www.helendoron.com/ Si eu am predat engleza la pitici, in Romania la gradinita si aici lectii particulare si pot sa spun ca mi-a facut multa placere, ne-am distrat grozav si eu, si ei. Bineinteles ca e diferit de scoala sau adulti, insa evident ca e posibil. Exista si DVD-urile Baby Einstein de unde se pot invata multe cuvinte in engleza. P.S. Poate laurika nu are talent la limbi straine si nu poate sa-si invete fetita... Ma gasiti aici: http://aloneinholyland.blogspot.com/ https://twitter.com/#!/Ramona2006 http://pinterest.com/ramona_lazar/ |
Multumesc Ramona pentru raspuns :)
alinuk spune:
noi am frecventat pt o perioada scurta varianta aceasta
http://www.learnwithmusic.ro/
(scurta, pt ca dupa 4 sedinte am prins despre ce e vorba, si fac eu cu ei acasa pe suportul de curs de la ei :)
PS: nu radeti, am o prietena care face cu fetitza ei de aprx 3 ani sah....
PS: pana la urma titlul m-a facut si pe mine sa intru...crezand ca cine stie ce s-a inventat si eu nu stiu
dar poate tocmai, titlul acesta i-a adus raspunsuri mamicii care l-a deschis
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
povestea martisoarelor de suflet... la bilant
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
maria0408 spune:
Laurika07 chiar daca titlul nu este cel mai fericit ma bucur ca ai deschis subiectul. Si eu am o fetita de 2,7 luni si ma gandeam aprox. la acelasi lucru. Eu i-am pus dvd de la baby einstein dar nu a fost foarte incantata, a prins foarte repede cifrele, culorile si literele alfabetului ascultand diverse cantecele in lb. engelza pe youtub. Am luat si un set de carticele bilingve si seara citim din ele,plus povestea cu scufita rosie. Dar link-urile date de voi cu acele cursuri ne-au trezit interesul, pe timpul verii, cat stau acasa in prenatal as vrea sa interactioneze si cu alti copii, poate invata mai usor. Nu cred ca cele invatate acum se vor uita mai ales ca sunt notiuni pe care are prilejul sa le foloseasca toata viata.
histamina spune:
oameni buni,dar de jucat, batut mingea pe maidan mai stie cineva ceva?
am lucrat 8 ani la recuperat copii cu probleme emotionale.li se preda altfel, f greu, foarte costisitor ca energie investita.
unii dintre ei aveau niste tendinte spre depresie mai mult decat clare.
eram o echipa. si am intrebat si eu dr si mi s-a raspuns fara echivoc: o parte este mostenirea genetica, iar alta parte supraincarcarea cognitiva inca de dinainte de 3 ani.
copii care la 5 ani faceau 2 limbi straine, dans, pian, pictura, la 14 ani erau deja obositi, imposibil de motivat, bucurat, total dezarmati.
stiu ca asta e trendul,ca o sa imi iau rosii in cap(mai cu gratie ca au histamina si-s alergica), dar eu raman ferma pe pozitie:suficient ce invata la o gradinita normala, nu cu x optionale.
e copilarie. sa se joace, sa se bucure.
nu le rapiti timpul acesta! nu revarsati asupra lor frustari personale!
arturicii spune:
toate, dar toate, trebuie sa vina la timpul lor...
vrei sa invete o limba straina, inteleg;
insa la ce crezi tu ca ii va folosi daca o invata de la 2 ani? copilul tau care invata acum poate va fi in aceeasi clasa cu fetita mea care acum are 2 ani si care nu invata engleza; si atunci copilul tau va cunoaste poate 400 de cuvinte si a mea nimic, la fel ca majoritatea clasei; invatatoarea o va lua de la zero ca doar trebuie sa ajunga toti la nivel cu copilul tau.....
esti pregatita sa sustii inca minim 14 ani de aici inainte cursuri intensive de engleza, ca doar copilul tau trebuie sa evolueze nu si sa nu piarda ce a invatat (pentru ca se pierde) pentru ca atunci cand trimite primul cv (ca doar de asta e vorba in final) sa aiba trecut acolo engleza fluent....
daca faci un calcul financiar vei afla ca banii investiti incepand de acum, sa zicem ~300 euro pe an pana la 10 ani inseamna, ~2400 de euro.....poate mai bine ii strangi si cand implineste 10 ani o trimiti intr-o tabara in Anglia (e doar un ex) si te costa mai putin de-atat si e si mai eficient
stii cat ii trebuie unui copil de 10 ani sa invete cat invata in cursurile acelea o data/de doua ori pe sapt? cam 3 luni de stat in mediu anglofon..... si iti spun din experienta nu din ce am auzit.
dupa parerea mea, cea mai naturala cale de invatare a unei limbi straine este joaca impreuna cu alti copilasi vorbitori de x limba straina......si abia apoi cursuri de scris/citit.
eu mi-am invatat lectia cu baietii cand erau mici si acum stiu exact ce am de facut cu fetita; nici un curs, nici o cheltuiala pe "educatie" sau pe "sport" pana la 6 ani.
pot si eu sa o invat sa danseze, sa cunoasca instrumentele muzicale, sa se familiarizeze cu apa la piscina sau cu patinele pe gheata.
cat despre limbile straine sigur nu o sa le afle de la mine ci dintr-un colectiv
miha_iv spune:
Bine zis, Histamina.
Copilul meu, la grupa mica, are colegi care participa la 5 optionale.
Acesti parinti, care baga cu palnia informatia in capul copilului, inca de la 2-3 ani, au senzatia ca vor scoate niste copii ale lui Einstein. In realitate, oboseala isi spune cuvantul.
Pe la 10 ani incep depresiile, iar pe la 14, unii se gandesc la suicid. Ruptura de parinti ii debusoleaza. Ei au nevoie de multe activitati impreuna cu parintii, dar acestia ii paseaza unor "meditatori".
missdarcey spune:
Histamina , sunt si eu curioasa cum se manifesta depresia la copiii aceia . La 2-3 ani nu cred ca e vorba de predare-invatare ci mai degraba o modalitate de a te juca altfel. Decat un copil abandonat in fata tv-ului sau neglijat mai bine unul care socializeaza ,se joaca si invata. Activitatile acestea nu ii rup de parinti pentru ca se fac impreuna cu parintii.
roxy spune:
cat sunt mici copii invata o limba straina la fel ca pe cea materna, adica nu prin traducere.Am ramas uimita cat de natural au invatat ai mei,germana , apoi engleza, binenteles intai romana de la mine, restul la gradinita , dar nu traduc.Iti spun acelasilucru in 3 limbi, cu topicul frazei aferent, dar nu prin traducere.Parca ar avea 3 parti ale creerului ce se ocupa separat de limba lui :)
Dar asta a fost usurat si de faptul ca sunt in mijlocul limbii respective.Acum mai mari fiind am probleme cu ei , pentru ca nu mai vor sa vorbeasca romaneste, ca nu e cool cica...dar si pentru ca prea putini vorbesc romana cu ei.
De aceea atunci cand ii invatati o limba straina, punetii in contact cu limba respectiva direct, adica desene animate, filmulete, discutii cu voi in limba respectiva,jocuri interactive, altfel va fi doar o frustrare pentru ei...
Acum cat sunt mici invata in joaca, si le va fi de un deosebit folos in viata.
Eu invatand limba straina adult fiind mi-a fost inmiit mai greu ,unde mai pui ca traduc orice gandesc si imi ia timp sa pun cuvintele in ordinea topicii germane de am ajuns sa ma corecteze ei pe mine....
Sara_Maria spune:
Fetelor, nici eu nu sunt de acord cu aceste fite cu limbile straine inainte de clasa I. Asa cum am mai povesti, eut am avut o gradinita cu "predare in limba engleza", cum toate sunt la fel. O MARE PROSTIE!!!! Intr-adevar ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de a invata mai tarziu o limba straina, dar ATAT.
Tot ce invata acum uita. Si, pe de alta parte la ce ii foloseste? Comunica el undeva in engleza, acum? Va spun eu, ne foloseste noua ca parinti sa ne laudam.
Eu nu sunt de acord cu genul de adulti care cum vad un copil, din lipsa de imaginatie si inteligenta sa poarte o CONVERSARTIE NORMALA, opteaza sa ii "testeze" cunostintele supunandu-l unui interogatoriu de genul: o poezie, stii?, un cantecel, sa numeri etc. Lor le-ar conveni ca atunci cand se intalnesc cu cineva in loc de o conversqatie normala, i-ar intreba legile fizicii si Teorema lui Pitagora, spre ex?
Ei, pentru aceste situatii stresam noi copiii cu limbi straine din fasa.
Pe de alta parte, sa stiti ca majoritatea parintilor care isi inscriu copiii la 5 optionale la gradi + gradi program lung, o fac ca sa aiba seara acasa un copil extrem de obosit si implicit nesolicitant pt ei.
Aprob,in schimb cursuri de arta (exista astfel de cursuri in care sunt implicati parintii impreuna cu copiii) sau cursuri de dans, sport, unde copilul socializeaza cu altii de varsta lui si face si ceva sanatos, imbinand apoi aceste activitati cu parintii in timpul liber, insa dupa varsta de 4-5-6 ani.
In rest, lasati copiii sa se joace, daca observati anumite inclinatii ale copiilor faceti anumite activitati, insa aveti grija sa NU ii solicitati si INTOTDEAUNA sa le fiti alaturi in aceste activitati. Jucati-va cu ei, voi personal, facand sport, dansand, cantand, creand. Practicati activitati nesolicitante, in aer liber, de recreere.
histamina spune:
iti spun eu cum,doar din practica:1 tentativa de sinucidere la 14 ani,fetita.
2.refuzul de a se mai duce la scoala.la 10 ani.
3. incapacitatea de a avea prieteni,la 8-9 ani.
replici de genul:nu mai vreau sa fiu,ma plictiseste totul si apoi caderea intr-o stare de incremenire,de letargie din care f greu ii scoti.
jocul la 2-3 ani TREBUIE sa fie cu jucarii ,iar achizitiile cognitive nu trebuie sa fie nicidecum invatarea unei limbi straine.
bun, investesti bani, o invata,apoi,din varii motive, de ex nu mai face lb respectiva la scaola, o uita.
si in loc sa investeti banii intr-o tabara de 2 luni intr-o tara straina.cam 2000 de euro+avion, in Germania,de ex, ii ocupi timpul de alergat pe maidan,catarat peste tot, ras,jucat.