Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 8
ingridnen spune:
nu stiu daca se va rezolva vreodata fara o legislatie foarte stricta. Cine il urmareste pe nea Gheorghe care desarta sacul cu pui de catel la poarta parcului ? Ca deh, i-a fatat cateaua in curte si ce sa faca cu 10 catei
Degeaba ii strangi pe cei 100.000 de caini din Bucuresti, pana la anul se fac la loc
Ingrid si Cristi 9 ani
laura78nico spune:
Si eu una sunt de acord cu disparitia lor de pe strazi.SUnt foarte multi si pe strazi si in parcuri. Am vazut cu ochii mei cum un copil alerga (se juca in Herastrau la Roata Mare) si un caine vagabond s-a luat dupa el, bine ca nu l-a muscat. Mi-a inghetat sangele in mine de frica.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 daca s-ar face acest lucru as fi de acord sa-mi dau 2%din salariu doar ptr cauza asta si sunt sigura ca multi ar fi de acord sa doneze putin doar pentru a putea merge pe strada linistiti fara teama ca am putea fi atacati de caini.. cei care ii apara nu fac nimic ptr ei insa le iau apararea.. Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Poti dona cei 2% catre Pet Hope de exemplu, sau organizatii similare din orasul tau.
Daca doresti sa vezi cum cei care apara maidanezii NU FAC NIMIC PT. EI, intra te rog pe facebook pe "pet hope timisoara" " "caini de rasa pierduti", "romani pt. animale" samd, si vezi cum noi NU FACEM NIMIC pt. animale. zau ca nu inteleg cum faci astfel de afirmatii.
XIO spune:
citat din mesajul lui Deborah77 Utopie, mai ceva ca ideea lui XIo cu educarea populatiei. Aia inca se mai poate face, in timp, mult timp. |
Oh, ce gandira tipica. "ia o pauza#539;i-s posmagii".
a_alinta spune:
eu nu pot sa inteleg altceva: cati copii trebuie sa moara ca sa se faca ceva ?
si nu mai inteleg gandirea de genul " de ce sa-i omoare ca in 3 luni va fi la fel". pai daca in 3 luni va fi la fel , in ideea ca acum au fost stransi toti maidanezii, poate sa imi spuna cineva cum va fi peste 3 luni in situatiala actuala?
selene, ideea ta nu poate fi aplicata pentru ca inainte sa se apuce cineva de treaba efectiv, trebuie gasite sedii, mijloace de transport, oameni "potriviti", grile de salarizare si asa mai departe...., incat se va uita si care era intentia.
CRYSSAaa spune:
citat din mesajul lui Cristina_C este lumea noastra, a oamenilor. |
Nu pot decat sa zambesc sarcastic si sa ma intreb...ce naiba cautam in UE?
Toata lumea se plange, fara sa faca nimic, toata lumea asteapta ca CINEVA sa faca ceva!
Cineva ar trebui sa fii chiar tu!
Dintre toti cei care au comentat, a facut cineva ceva pe linia cainilor? Ati donat 1 leu pt un azil de caini, ati sterilizat 1 caine? Ati denuntat/certat macar pe cineva care arunca puii la marginea drumului?
Ceva...ORICE !?!?!
Dar e mai usor sa te plangi, nu presupune nici un efort!
TRIST!!!
24+
oanap85 spune:
xio eu nu stiu unde sunt aceste organizatii,asociatii care cum le spune,am inteles doar care e scopul" protejarea si adoptia unor animale"iar scopul meu sa zic e sa scap de ei imi cer scuze,ar trebui ca aceasta cauza sa fie comuna,atat ptr iubitorii de animale care vor sa-i stie in siguranta,adapost,mancare,cat si ptr cei care vor sa scape de ei..nimeni nu ar vrea asta daca nu ar face rau nu?
impreuna ar trebui sa facem ceva,dar daca asociatiile se ocupa numai cu protejarea lor?adica eu asta am inteles,ca pe voi de fapt va intereseaza in special siguranta lor nu a oamneilor
pai eu le zic ingerasi la copii mei iar acolo la pet hope zice " sa ajutam un inger" unui caine:(
dar ptr asta ar trebui sa fim de acord impreuna ,ar trebui ca lumea sa inteleaga aceasta cauza si sa se implice si atunci cred eu ca scopul fiind de ajutor si castig ,sa zic asa , pentru ambele cazuri oamenii ar contribui
dar ptr asta e nevoie de vointa,e nevoie ca oamenii sa se implice sa vrea sa faca asta cu adevarat si sa faca chiar ,nu doar sa-si doreasca
desi multi au de suferit din pricina asta nimeni nu se apuca sa faca cu adevarat ceva,ma refer ptr siguranta oamenilor in primul rand
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
XIO spune:
Oana, ma abtin sa iti raspund la partea cu ingerasii, si eu am o prietena care si-a botezat vulva "Danutza". ia sa ridice mana sus toate Danutzele isterizate si revoltate din aceasta cauza.
Lasand problema ta majora la o parte, nu ai inteles bine.
Asa ca iti explic eu: aceste organizatii/asociatii iau caini si pisici de pe strada, ii sterilizeaza, vaccineaza, le fac pasaport si le pun microcip si ii ofera spre adoptie la familii (acum scuza-ma, stiu ca si tu spui "familie" tie, sotului si copiilor, poate te simti jignita ca li se gaseste cainilor familie si nu stpani dar asta e).
Aceasta familie se gaseste in tara sau in strainatate.
Aceste asociatii traiesc strict din sprijinul si donatiile oamenilor care iubesc animalele (ma refer aici la cele gen Pet Hope, ca sunt si organizatii care primesc bani de la Primarii, in multe astfel de cazuri fiind vorba doar de bani, nimic altceva).
UIte aici un site:
http://www.tierhilfe-international-bremen.de/index.html
Banii obtinuiti sunt folosti pt. mancare, castrare, platit veterinari, transport, vaccinuri, pasapoarte samd.
Deci nu, nu stam cu mainile in san sau pe tastatura asa cum iti imaginai tu.
Pt. siguranta oamenilor in primul rand se pot educa (oamenii). Deoarece cainii devin agresivi atunci cand sunt invatati astfel (vezi luptele de caini), cand sunt agresati, cand sunt in calduri si infometati.
Atunci cand nea Ionica isi arunca pe camp cainii nea Ionica semneaza condamnarea la moarte sau la spitalizare pt. alti oameni care ajung sa fie atacati de cainii abandonati, care au fost batuti, sau care nu au avut contact cu oamenii etc.
A alinta, tu nu poti intelege ca daca dispar acum toti cainii, peste x luni alti nea Ionica isi vor abandona patrupezii, iar acestia necasatrati vor avea pui, se vor inmulti si din nou vor omori un copil?
Ca sa nu mai moara copii trebuie sa nu mai fie caini nesterilizati. Degeaba ii omori pe cei de pe strada dar ii lasi nesterilizati pe cei cu stapan. Ca la sat cainii se mai plimba pe strada, se imperecheaza, fac pui si sunt aruncati acestia prin te miri ce locuri.
cainii astia de pe strada nu au fost pogorati pe pamant de catre Sfantul Petru, au ajuns acolo din cauza neglijentei umane. Si daca omoara, o fac din cauza neglijenei umane care i-a adus acolo.
E extrem de simplu.
giulia71 spune:
NU se pune problema tinerii cainilor in adaposturi din doua motive:
nu-s atatea adaposturi
nu-s bani de mancare
sunt enorm de multi caini pe strazi
Discutiile raman inutile pina la stadiul la care sa ne fereasca Dumnezeu sa apara vre-un focar de ciuma bubonica sa vedem atunci care va fi mai de pret omul sau cainele.
ps: pentru aparatoarele animalelor, am caine, unu mare dar daca ar musca un copil pe strada singura l-as duce la eutanasiere.
Nu pun egal intre viata unui copil si caine.
Si asta nu ma face mai putin neom.
uneori gandesc prea mult....
XIO spune:
Giulia, hai ca ai fost tare cu ciuma bubonica.
Daca ar musca pe cineva cainele tau ai fi tu de vina, ca nu l-ai crescut bine.
Nu sunt bani si locuri pt. ca in continuare cainii se inmultesc nestingheriti de nimeni. Atata timp cat se vor inmulti situatia nu se va schimba.
Simplu.