Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 7
Deborah77 spune:
In sfarsit, ultimele mesaje chiar sunt on-topic. Nu vrea nimeni sange pe strazi, doar sa ne stim copiii in siguranta. Ma ingrozesc cand vad mesaje si pe alte forumuri, in care aparatorii maidanezilor argumenteaza ca mor copii si in accidente de masina, ce facem acum, interzicem masinile? Modul asta de a radicaliza discursul face f mult rau, in special cainilor, pt ca ii radicalizeaza si pe cei, multi, rezonabili.
gabitza2005 spune:
Eu consider ca este timpul pentru masuri radicale in ceea ce priveste cainii de pe strazi.
In ceea cei priveste pe cei ce militeaza pentru drepturile cainilor nu am nimic cu ei da sa ajungi sa pui in balanta viata unui copil cu cea a unui caine mie una mi se pare de condamnat.
S-a ajuns intr-o situatie de criza: pe langa scoli, gradinite, parculete pentru copii numai haite de caini si asta datorita unor asa zisi iubitori de animale care ii hranesc in zonele mentionate.
Nu stiu de ce ne uitam mereu la altii ca in Austria asa si pe dincolo... bla bla bla...in Austria nu am vazut caine pe strada ca sa nu amintim de faptul ca in Austria la cati munti au nu prea exista ursi pentru ca i-au vanat. In tarilea alea de care ziceti au ales la un moment dat, au scapat de tot ce le deranja viata lor linistita si acum arata cu degetul spre noi.
Poate stii cineva cu adevarat cati caini au fost omoriti in Austria?
Cipuri, vaccinuri, toaleta, sterilizarea cainilor vagabonzi - bani aruncati pe apa sambetei, nu cred ca toate astea mai au importanta cand cineva este muscat sau omorat de de caini.
Deborah77 spune:
http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-03-27/Rugaciuni-si-cuvinte-coplesitoare-la-gradinita-pentru-copilul-sfasiat-de-caini
Este sfasietor...copiii, la varsta asta, nici nu stiu ce este moartea
Cristina_C spune:
http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-03-27/Rugaciuni-si-cuvinte-coplesitoare-la-gradinita-pentru-copilul-sfasiat-de-caini
Eu nu vad decat doua solutii: ori acesti caini sa fie tinuti in adaposturi toata viata lor, ori sa fie eutanasiati. Chiar daca unii sunt pasnici, altii sunt un adevarat pericol si nu traim in jungla, este lumea noastra, a oamenilor.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe micut!
edit: D, am pus linkul in acelasi timp.
oanap85 spune:
sincer pe mine doar faptul ca am frica de D-zeu ma face sa ma abtin de a nu fi pRO eutanasiere,ca na si ei au un suflet;
dar ar trebui toti stransi si sterilizati,facute adaposturi pentru ei si iubitorii de animale sa le duca de mancare acolo eventual ca nimeni nu spune sa-i ia acasa la cati sunt nu stiu unde i-am putea tine..
daca s-ar face acest lucru as fi de acord sa-mi dau 2%din salariu doar ptr cauza asta si sunt sigura ca multi ar fi de acord sa doneze putin doar pentru a putea merge pe strada linistiti fara teama ca am putea fi atacati de caini..
cei care ii apara nu fac nimic ptr ei insa le iau apararea..
iar cei care au stapan sa fie tinuti in lesa atat timp cat ii plimba, chiar daca au botnita pot sa sara la copii si tot ii sperie;
am avut si eu caine,imi plac cainii ,sunt de acord ca sunt dragalasi ..unii insa la fel de adevarat e ca ,nu putem pune viata lor mai presus de cea a oamenilor
nu putem spune ca oamenii sunt vinovati ca ii ataca ,chiar daca nu lasam copii singuri ,ei sar si la noi,intr-o situatie asemanatoare a trecut sotul recent si culmea e ca cainele respectiv avea stapan insa l-a lasat slobod pe strada,a trebuit sa stea sotul 10 minute intr-un loc nemiscat ,cu baietelu de mana ,se temea doar sa nu sara ..pana a venit stapanu si l-a chemat nu s-a putut misca de acolo
in zona unde stam noi sunt zeci sau sute poate de astia vagabonzi care umbla in haite,nopatea iti este frica sa iesi singur pe strada.
e culmea chiar ,am ajuns sa ne fie frica de caini
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Cristina_C spune:
Nu ar trebui sa se ajunga la eutanasiere, nici eu nu sunt pro-, ideal ar fi sa stea in adaposturi. Nu este normal sa traim cu frica de caini, ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca pe strazi nu mai pot ramane.
Deborah77 spune:
Din pacate, nimeni nu a reusit sa conceapa 1 adapost (2,3,10?) pt cei 100,000 de caini din Bucuresti. 100,000! Iti trebuie spatiu, personal, apa, hrana, logistica. De 20 de ani n-a venit nimeni cu o solutie pt asta, probabil ca ea nu exista nicaieri in lume pt acest nr de caini. In toate gradinile zoologice din tara asta nu exista atatea animale, nici daca adunam si puricii de pe maimute.
Apoi, vorbind doar de Ilfov, fiecare comuna detine si ea cateva sute de bucati...isi face fiecare comunca adapostul ei si ingrijeste sute de caini, cand primaria nu are bani nici pt ajutoarele sociale, nu mai zic de asfaltari, canalizare, iluminat public. Utopie, mai ceva ca ideea lui XIo cu educarea populatiei. Aia inca se mai poate face, in timp, mult timp.
sorana spune:
Deborah din pacate asa este. Nici eu nu sunt pro-eutanasiere. Si mie mi-ar place sa fie tinuti in adaposturi civilizate, sa poate fi adoptati, etc.
Dar au ajuns sa fie mult prea multi pentru a mai fi viabila solutia asta.
Si sa ne fie frica sa iesim din casa sau sa ne lasam copiii de peste 12 ani sa se duca singuri la scoala (in conditiile in care scoala e la 50 m) de frica cainilor e pur si simplu aberant.
De mizerie nici nu mai zic. Da, am invatat sa sar peste rahatii de pe trotuar si srada dar nu cred ca e foarte igienica tona de rahatei de pe spatiile verzi si trotuare, indiferent cum o dai.
P&ANA spune:
Ba eu vreau sa fie eutanasiati dupa ce se face o selectie pentru cei adoptabili , ca m-am saturat.
Nu-mi puteam imagina ca voi vorbi cu vre-un caine pe strada , dar uite ca-am facut-o si p'asta ! De frica . Ba i-am mai dat si de mancare , doar sa ma lase in pace.
Cine-i vrea , sa-si si o duzina acasa , dar sa raspunda pentru ei.
Mor oameni , raman mutilati , sunt copii paralizati frica din cauza haitelor de caini.