Cainii au mai omorat un copil

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bai tata, bai, de cati e sterilizarea aia, bai?
Cati caini au fost sterilizati de atatia ani incoace?
Vezi ca vb prostii.
cainii sunt agresivi atunci cand sunt in calduri. Prin urmare, sterilizarea ajuta atat la prevenirea inmultirii cat si la piederea catelului care in perioada de imperechere adesea fuge de acasa, si nu in ultimul rand, agresivitatea dispare.
la un moment dat iti vor fi iertate toate pacatele, asa se zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Xio, puteam sa jur ca apari imediat si devii agresiva (what a coincidence!). In primul rand nu "vorbesc prostii", oricat de subtila ai vrea tu sa pari. Eu ti-am mai spus tie la niste subiecte: imi esti foarte simpatica si te apreciez din multe puncte de vedere, dar ai si tu doua metehne: pop-up ca reclamele alea enervante in doua ocazii pe cat de fierbinti, pe atat de controversate: sistemul medical din ro si cainii vagabonzi.
Tu vorbesti teorii, eu vorbesc practic: vrei sa comand un studiu cu cati caini sterilizati musca? Am ceva ani mai multi decat tine si experienta pe masura: majoritatea celor muscati de caini sunt muscati de caini sterilizati. Plus ca nu asta conteaza. Si o sperietura e de ajuns, mai ales pentru un copil. Tu ai facut exercitiul ala pe care ti l-am mai propus si la subiectul trecut cu doamna omorata de cainii tai favoriti? Te vezi, draga mea, la cimitir, uitandu-te neputincioasa la trupusorul ala mic si nevinovat care trebuie sa zaca sub pamant din cauza TA? Tu esti cea care sustii in disperare "iubiti si cainii vagabonzi", deci poti sa te consideri (in)direct responsabila. Poti trai cu asta sau te doare la basca?
Si hai, incerc sa ma retrag pentru ca deja mi-a crescut tensiunea si n-as vrea sa ajung la Urgenta, e prea mare riscul sa fiu ingrijita de o serie de medici aflati in garda duminica dimineata...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Edit ca uitasem sa te-ntreb: de ce crezi ca tampitii aia din tarile civilizate au renuntat la sterilizare si trec direct la eutanasiere (daca nu se iveste careva sa infieze cainele): de eficient ce e sistemul??? Daca tu, ca tara esti de categoria a saptea si nu ai solutii, foloseste "best practices" de la aia mai luminati. Merge si cu followers, nu trebuie sa fim toti genii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Violeta si mie imi place Xio...asa cu mici exceptii dar si eu vreau sa o intreb daca tot favoritii ei au omorat copilul si le ia pararea,nu ar vrea sa raspunda si penal?Toti cei care apara javrele ar trebui trasi la raspundere ca si cum ar fi cainii lor.

Nu ma satur sa te aprob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Iubesc animalele, dar un loc aparte in inima mea il au cainii, am doi caini la activ in casa, si nu as vrea sa le se intample ceva rau.
Dar.... ce se intampla in Romania cu cainii vagabonzi e ceva de nedescris, am fost muscata de caine in tara, dar asta nu m-a oprit sa nu ii iubesc si sa am.
Cu toate ca mi se rupe inima de metoda de rezolvare a acestei probleme, ei bine, trebui eutanasiati.
Iar cei care sunt adoptati sa fie inregistrati, cip sub piele, iar daca proprietarul abandoneaza cainele sa fie amendat.
Cand am venit in Japonia primul lucru pe care l-am urmarit a fost sa vad daca ei au maidanezi pe strazi, stupoare...... nici un caine.
Amenzile sunt usturatoare daca abandonezi cainele, pentru ca japonezilor li se cere sa-i duca la adaposturi daca nu-i mai vor si de acolo se hotaraste daca nu e adoptat in 3 luni sa zicem (nu sunt sigura ) se eutanasiaza.
Iar pe strada nu vezi rahaturi de caini, chiar si in padurici, parcuri, proprietarii cainilor strang cu lopatica si in punga cu produsul finit .
Imi aduc aminte ca acum ceva ani pe o autostrada era un caine, avea zgarda la gat, deci clar scapase din lant, s-a oprit circulatia pana au prins cainele.

Faptul ca se sterlizeaza nu garanteaza ca nu va musca cainele pe cineva, iar la cati caini sunt in tara, ar fi exact zero rezolvare la decimarea numarului de maidanezi care sar sa te muste daca duci gunoiul , mergi printre blocuri, ori in parc cu copii.
xio, adica vrei sa zici ca un caine devine agresiv doar cand e in calduri?
Si daca il sterlizezi (sau cum so zice la masculi ) el nu isi mai apara teritoriul? Ca ei devin foarte agresivi si ataca cand isi protejeaza zona, puii, catelele.
Situatia a fost scapata de sub control, iar in opinia mea, eutanasierea e solutia.
Nu pot ca de dragul lor a cainilor sa-si riste cineva viata, sanatatea fizica ori mentala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Daca un adult, si nu oricare, are sange rece sau experienta sa gestioneze o intalnire de gradul III cu un dulau, este exclus sa cerem asta unui copil, unei femei sau unui batran.

Femeile nu sunt adulti?

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Nu stiu daca s-a discutat, dar citind pe net, am vazut ca daca esti incaierat de caini, nu ai decat o solutie, sa te rogi sa nu te muste si sa astepti linistit pana pericolul trece, caci oficial nu-ti sare nimeni in ajutor.

Mi s-a intamplat exact acelasi lucru, era vreo 3-4 dimineata si am fost inconjurata de multi, multi caini. M-am urcat pe o banca sa fiu 'deasupra' lor si am sunat la politie. La fel, m-au pus sa sun la primarie (la 4 dimineata!) insa i-am intrebat daca prefera sa vina acum sau peste 2 ore cand ma omoara cainii Pana la urma a venit un politist cu masina.

Mergi la inceput

Rall, pai tu nu stii? Retine si nu uita:"Politia-siguranta si incredere"! Nu zice-ashea pe masinile lor? Nush' ce agentie le-a lucrat sloganu' da' e genial. Auzi tu, sa suni la primarie la 4 dimineata:poate sobolanii sa-ti raspunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Bai tata, bai, de cati e sterilizarea aia, bai?
Cati caini au fost sterilizati de atatia ani incoace?
Vezi ca vb prostii.
cainii sunt agresivi atunci cand sunt in calduri. Prin urmare, sterilizarea ajuta atat la prevenirea inmultirii cat si la piederea catelului care in perioada de imperechere adesea fuge de acasa, si nu in ultimul rand, agresivitatea dispare.
la un moment dat iti vor fi iertate toate pacatele, asa se zice.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

XIO, mai las-o-n fasole de treaba.

Sunt agresivi cand sunt in calduri. Sunt agresivi cand e vorba de o catea cu pui. Sunt agresivi cand au impresia ca, daca arunci gunoiul, vrei sa le iei mancarea. Sunt agresivi cand ii deranjezi din binemeritata siesta, deh, dracu' te pune sa ai drum fix pe acolo, fix atunci? Sunt agresivi cand s-au speriat de tine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Violeta si mie imi place Xio...asa cu mici exceptii dar si eu vreau sa o intreb daca tot favoritii ei au omorat copilul si le ia pararea,nu ar vrea sa raspunda si penal?Toti cei care apara javrele ar trebui trasi la raspundere ca si cum ar fi cainii lor.

Nu ma satur sa te aprob.

M-a dat pe spate logica asta. In aceeasi ordine de idei, esti de acord ca de cate ori un om omoara un caine sau il bate sa platesti si tu amenda? Ca doar e de-al tau.

Violetan, dar de unde ai tu datele astea despre cei muscati de caini? Si unde sunt atatia caini sterilizati?
Nu stiu ce experienta ai, eu am vazut la urgente oameni capsati de caini, si cainii nu erau sterilizati. Nici unul dintre ei.
dar ai dreptate intr-o privinta: o mare parte dintre cei muscati au fost muscati de caini cu stapan.
Tu vorbesti de agresivitate? pai tu ai scris de pul_a si de medicii care duminica stau in garda. :)))) sau crezi ca daca ai lasat un spatiu e altceva?

Spre deosebire de tine care esti om si rationezi si doresti omorarea cainilor, cainii aia care ataca sunt animale care traiesc prin instincte. instinctul de supravietuire ii face sa te atace, mai ales daca inainte sa ajungi tu acolo au fost alti semeni de-ai tai care i-au lovit, scuipat, alungat samd.Ei nu s-au gandit "hm, un copil, hai sa-l omoram".

Daaaaa, eu sustin in continuare dreptul la viata a cainilor care au ajuns vagabonzi din vina oamenilor.
Si nu, nu ma simt responsabila, responsabili ar trebui sa se simta anencefalii care isi abandoneaza patrupedele nesterilizate pe unde apuca si care nu sunt niciodata trasi la raspundere pt. asta.
Eu fac ceva practic pt. ca sa nu mai existe caini pe strazi. Tu scrii de penisuri, faci atacuri "subtile" si bati la tastatura aiurea.
mai bine ai trimite 1 euro organizatiilor care aduna caini si ai sustine efortul lor, ca ei strang cainii de pe strada si ii dau spre adoptie. Bineinteles eforturile nu se prea vad din cauza ca zilnic se gasesc pui aruncati si caini parasiti, dar na, cum voi nu vreti rezolvarea problemei, face fiecare ce poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Atata energie consumata pt niste maidanezi, cand copiii sunt abandonati si ar avea nevoie de acel 1 euro pt o viata decenta.

Maidanezii ar trebui eutanasiati.

Copiii sunt viitorul tarii, nu maidanezii.

Pisicile maidaneze nu au starnit niciodata atatea animozitati. De ce oare ? Fiindca ele nu sunt agresive cu oamenii niciodata.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Xio, vad ca nu te potolesti. Am rugamintea expresa la tine sa nu mi te mai adresezi direct si in nici un caz in maniera in care o faci. Nu stii cu ce ma ocup si ce fac eu, asa ca nu stiu cum de iti permiti sa spui "bati la tastatura aiurea". O tii langa cu patrupedele tale, in timp ce copii si adulti sunt sfasiati si OMORATI de cainii vagabonzi. End of story. Orice om normal la cap si-ar tine gura si eventual ar spune: "Dumnezeu sa-i ierte pe cei omorati de caini" si, mai ales, "Iarta-ma, Doamne, ca nu stiu ce vorbesc!" Tu crezi ca daca te tot lauzi ca participi la nu stiu ce actiuni izolate asta te indrituieste sa sustii cu atata inconstienta sterilizarea si lasarea libera a hienelor pe strazi????
Eu zic sa iti pui pancarta de gat si sa defilezi prin spital pe la tine, prin saloanele unde va sunt internati cei sfasiati de caini, prin morga, si mai ales la inmormantari. Ti-am mai dat odata sugestia asta, da' nu te tine, este? Ia urmareste in presa si infatiseaza-te taman la inmormantarea ultimului copilas care s-a dus. Ia vezi, ai tupeul asta? Daca nu te omoara cu pietre familia, poate ai noroc si te sfasie pe tine unul din favoritii tai, ca e plin de ei si in cimitire.
Cu asta am incheiat dialogul cu tine, nu e profilic si ma umpli de revolta si de rusine- de rusinea ta si a sustinatorilor tai.

Mergi la inceput