Cainii au mai omorat un copil

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ai grija sa nu iti spargi capul de atat dat cu el in zid.

exemplul lui xio, dat in ideea de a intelege mamele cu copii, nu are nici o legatura cu situatia animalelor care patruleaza pe strazi, ulite, campuri si care, fara vina , ucid cateodata.
si cum tot aici s-a discutat ca si daca se da o lege tot degeaba e, ca sa vezi ca nu sta nimeni sa il pazeasca pe nea "caisa" ce face cu animalele lui.

asa ca daca tot ne dam cu parerea pe aici ar fi frumos sa nu ne ironizam, ca altfel ajungem si noi ca nea "caisa".

Mergi la inceput

amonar, acum pentru mine reprezinta ca in urmatoarele zile sa nu ma fie picior de caine pe strada daca exista posibilitatea ca o fiinta umana sa fie ucisa .
nu spun sa fie pusi la zid, spun sa existe interes pentru a face asta. asta presupune idei, dorinta si participare nu doar de la o persoana, 2 sau 3 sau nu de la un judet, 2 sau 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Pai asta spuneam si eu, numai ca Romania nu-i America....din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Problema cainilor nu se va rezolva prea curand din cauza ca:
- romanul in loc sa-si suflece manecile si sa se apuce de treaca sta si cugeta si filozofeaza la greu si in final ajunge la concluzia ca n-are rost
- romanilor le place sa traiasca in rahati de caini, sa le mai faca praf cate un copil, cate un batran....mai e circ la tv, se iau de par iubitorii cu neiubitoriii...mai uita de problemele zilnice
- leaderii tarii isi justifica impotenta prin faptul ca parte din populatie se opune. Asta este o problema de SANATATE PUBLICA, nu ar trebui sa stea sa intrebe lumea sau sa tina cont de isteriile cate unei cocoane care nu are altceva mai bun de facut.

Parerea mea este ca nu are importanta cine e de vina si e irelevant sa despici firul in patru de la Adam si Eva, cum au ajuns cainii pe strazi. Ei sunt pe strazi ACUM si asta este INACCEPTABIL. Cred ca majoritatea cainilor de pe strada nu sunt safe sa fie adoptati, au probleme comportamentale care ii face periculosi in jurul unei familii cu copii. Foarte multi sunt bolnavi. Daca s-ar face un triaj la standardele din tarile civilizate, numarul cainilor dati spre adoptie ar fi destul de mic. Actiunea ar trebui cuplata cu obligativitatea microciparii si inregistrarii animalelor. Daca mie imi vine cineva de la consiliu si imi bate la usa sa verifice cati caini am si daca sunt inregistrati, de ce nu se poate face asta si in Romania? Ai in casa/curte caini neinregistrati platesti o amenda de iti tiuie urechile. Pentru un caine necastrat platesti o taxa mult mai mare decat pentru unul castrat (unde taxa e simbolica). Toti cainii de pe strada trebuie stransi, nu exista sa cresti caini in fata blocului, e ridicol.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

AAA...mi-a mai venit o idee. Daca s-ar infiinta o asociatie a celor care au avut de suferit de pe urma cainilor comunitari si aceasta asociatie ar ajuta oamenii muscati de caini, celor diagnosticati cu chist hidatic, etc sa dea in judecata primarul si consiliul local si ar cere despagubiri, cred ca s-ar misca ceva. Daca primarii vor fi trasi la raspundere, vor incepe sa gaseasca si solutii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

ai grija sa nu iti spargi capul de atat dat cu el in zid.

exemplul lui xio, dat in ideea de a intelege mamele cu copii, nu are nici o legatura cu situatia animalelor care patruleaza pe strazi, ulite, campuri si care, fara vina , ucid cateodata.
si cum tot aici s-a discutat ca si daca se da o lege tot degeaba e, ca sa vezi ca nu sta nimeni sa il pazeasca pe nea "caisa" ce face cu animalele lui.

asa ca daca tot ne dam cu parerea pe aici ar fi frumos sa nu ne ironizam, ca altfel ajungem si noi ca nea "caisa".

alina

Nu intelegi. Nea caisa momentan are cainele nesterilizat, neinregistrat. Cand se plictiseste de el il duce in camp si-l lasa acolo.
Daca Nea Caisa e obligat ca si in celelalte tari sa fie responsabil, cand isi ia cainele, acesta are MICROCIP, este vaccinat si inregistrat. Nea Caisa trebuie sa mearga cu el sa il sterilizeze cand cainele creste. Daca Nea Caisa se plictiseste de caine si il duce pe camp, eu il gasesc, il duc la veterinar si nea Caisa primeste o amenda de i se invart ochii in cap pt. ca si-a abandnat catelul in camp/pe strada si nu l-a dus la un centru.

Sa inteleg ca tu acum contesti legislatia tarilor care au rezolvat aceasta problema?
Daca soui ca nu ai inteles exemplul cu femeia ti-l scurtez: e de vina a ca nu se protejeaza, respectiv oamenii care au animale si nu le protejeaza, sau animalele care se nsc din cauza neglijentei oamenilor respectiv copiii care se nasc din cauza neglijentei mamei?
Pe tine te intereseaza sa rezolvi cauza, ca sa nu se mai intample pe viitor la fel, sau vrei acum sa moara cainii, ca peste cateva luni sa te dai iarasi cu fundul de pamant (e o expresie) ca nu poti merge pe strada?

Bine zici, Bird, dupa cum vezi si aici, populatia se opune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eu zic ca abia este de mancare pentru oameni.....javrele pot fi pasite.Cine adora potaile sa le ia acasa,sa le vaccineze si hraneasca.Daca nu-si permit,atunci sa taca.Mi-e nu mi-e mila de ei.Mi-au placut candva,dar copilul mi-a schimbat viziunea.Doamne fereste sa fie in pericol din cauza vreunei javre.Ca poti merge pe strada si sa sara la tine de sub o masina de exemplu.Si atunci?O chem pe XIO?Sau pe aia care in loc sa faca ceva constructiv pentru oameni plang de mila potailor lasate pe strazi?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

xio, bine ca intelegi tu. eu pot sa nu inteleg pentru ca ai mei copii alearga fara teama de a fi ucisi de o haita de caini .

dar ca intodeauna de indepartam de subiect. un copil a murit din cauza unor animale de care ne impiedicam de ani de zile pe strada.

un copil a murit. ce se face pentru ca un alt copil sa nu mai moara din cauza unor animale?

asta e intrebarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRYSSAaa

e normal ca toata lumea sa vrea sa vada strazile curate si linistite, fara animale.
Dar sa vrei SA OMORI ACESTE ANIMALE.... indiferent de ce te mana sa doresti asta este.... as gasi multe expresii dar mai bine ma abtin, pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Oricum, nu suntem deloc de fala cu gandirea asta!

25+

Eu consider ca pe subiectul asta, oricit de acida ar deveni Xio, ea ARE DREPTUL sa vorbeasca, sa argumenteze, sa se lupte aici cu noi. Fiindca ea chiar FACE ceva. Daca toti care iubesc cainii, sau doar le e mila de ei, sau doar sunt impotriva cainuciderii ar pune mina si ar face si ei personal ceva, inafara de a se revolta din gura, poate s-ar fi schimbat situatia in Romania. Tu Cryssaa, care te abtii din tot sistemul nervos sa jignesti pe cineva, tu ce faci pentru caini?

Daca faci doar galerie, atunci nu valoreaza nimic argumentele tale. Si sunt tare curioasa cum vei gindi peste inca 15 saptamini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRYSSAaa

e normal ca toata lumea sa vrea sa vada strazile curate si linistite, fara animale.
Dar sa vrei SA OMORI ACESTE ANIMALE.... indiferent de ce te mana sa doresti asta este.... as gasi multe expresii dar mai bine ma abtin, pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Oricum, nu suntem deloc de fala cu gandirea asta!

25+

Ok, si ce solutie propui?
deci nu vrem caini pe strada, insa nici sa fie omorati. de acord, insa ce sa facem cu ei?
de adoptat n-o sa fie adoptati (aproape) toti niciodata, de educat mentalitatile e aproape imposibil, sau chiar daca s-ar putea face, dureaza (zeci de) ani de zile... deci pe termen scurt nu e ok.
adaposturi pt. toti nu se pot face, sunt prea multi si pe termen lung nu sunt rentabile. nu sunt destui bani sa tii sute de mii de caini in adaposturi pana mor de batranete.
daca era o metoda umana posibila sa se tina in viata toti cainii nedoriti, te asigur ca s-ar fi aplicat deja in Occident, unde oricum sunt mai multi bani ca la noi. dar daca si ei recurg la eutanasie, inseamna ca asta e ULTIMA SOLUTIE. si asa ar trebui sa fie si la noi.

Mergi la inceput