Cainii au mai omorat un copil

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

XIO, nu chiar 3 luni. Sau catelele de cate ori fata pe an? Din 3 in 3 luni? Asta inseamna de 4 ori pe an? O singura catea fata... 20 de catei pe an? Am pus 5 pui/fatare.

Eu i-as strange pe toti, de la ala fara ochi la ala fara dinti, si pe urma as demara educarea populatiei. Dar FARA caini pe strazi.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

In Bucuresti am inteles ca INCA sunt cabinete veterinare unde sterilizarea maidanezilor este gratuita.

La mine in Braila nu am auzit de asa ceva, desi am intrebat.

La mine sterilizarea costa 100 de lei.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

De cadavrele de caini si pisici calcati de masini cine se ocupa? Unde sa sun? La Primarie?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Imi povestea o doamna care lucra la un ONG, acum vreo 8 ani in urma urmatorul lucru. Pe atunci se infiintase unul dintre primele adaposturi de caini cu banii UE. Ca sa fie treaba profitabila, angajatii insarcinati cu prinderea cainlor vagabonzi isi faceau treaba in mod constiincios, ziua. Noaptea...se intampla altceva, managerul care stia cum vin fondurile, a pus sa se rupa putin gardul, o gaura suficienta pt a se strecura un caine. Ehe...si uite ca pana dimineata nu mai era picior de caine acolo Da' nu-i nimic ca oamenii aveau un servici sigur si fondurile veneau...ca doar erau muuuuulti caini pe strazile Bucurestiului.

Daca s-ar schimba tehnica de finantare a acestor centre, poate s-ar rezolva problema cainilor in Romania. Sau infiintarea muncii voluntare asa cum exista si in occident si..in plus...munca 'pro-deo' din partea veterinarilor, adica munca voluntara la sterilizat. Si si in occident, cainii de companie cu probleme de comportament sunt eutanasiati daca nu pot fi plasati la un nou proprietar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Amona, la noi in Tm actiunile de voluntariat in grup se fac saptamanal. In rest eu am in telefon numerele unor membrii din Pet Hope si a unor pers. care cazeaza catei, am gasit un Fox terrier abandonat, vai de capul lui saracul, am stat jumatate de ora pana sa ma lase sa il mangai, am sunat, a venit o fata si ne-a dus cu masina pana la alta fata care oferea cazare. Toate astea se fac voluntar, adica nu enimeni platit. Si daca vezi cat de mare e comunitatea vei ramane impresionata.
Si eu am auzit astfel de povesti de care spui si tu, pt. unii banii sunt mai importanti decat orice. Le urez sa isi dea seama cat mai curand cat de neimportanti sunt banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Langa scoala fiica-mii e o haita mare. Chiar trebuie sa dispara de acolo. Nu inteleg cum poate cineva sa sustina ca e perfect ok sa ai o haita de vreo 12-15 caini langa scoala. Cei de la scoala cica au chemat hingherii de nenumarate ori. Uneori au venit, au ridicat o parte din caini si i-au adus inapoi a doua zi. Pai asta e solutie? Ma gandesc cu groaza ca va incepe fi-mea sa invete dupa-amiaza si iarna la 5-6 seara va trebui sa trecem prin haita de caini. Oricum ne-au atacat pe noi, parintii, cand ieseam de la o sedinta cu parintii iarna asta.
Mie personal mi se pare inadmisibil. Nu mi se pare ca exista discutie aici: e clar ca intai copiii si apoi animalele.
Si discutia nu este despre iubitorii de animale. Si noi iubim animalele, avem 2 pisici, iubim si catelul sora-mii, dar haita de maidanezi .... e altceva.
Daca erau 5 leoaice cu pui plus 2 lei adulti ... mai discutam despre "drepturile animalelor" sau daca au sau nu voie sa stea in fata scolii? Da, imi plac leii, dar nu normal ca mi-ar fi frica daca ar fi vreo 10 pe strada mea. Cam asa si cu cainii.
Pentru cei care vor sa ramana maidanezii pe strazi - pai de ce nu si maimute/ursi/tigri si alte animale? La urma-urmei sa avem macar speciile locale - vulpi, cerbi, ursi pe strazile Bucurestiului, nu?

Sorana si Monica (28.09.2002)

Si mie mi se pare inadmisibil! Este inadmisibil ca intr-o scoala cu 1000 de copii proveniti din 1000 de familii diferite, adica din 2000 de parinti, plus cel putin 2 duzini de cadre didactice din 2 duzini de familii diferite, sa nu se poata organiza o actiune de salvare a acestor maidanezi, sterilizare si adoptare a lor la tara (multi copii au inca bunicii la tara, si majoritatea mai au inca alte rude ramase la tara). Ar insemna, fireste, ceva efort: luat legatura cu comitetul de parinti, facut o sedinta cu reprezentantii comitetelor de parinti ai tuturor claselor, implicat copiii in aceasta actiune, chemat o asociatie sa le vorbeasca despre posibile solutii, voluntariat pentru transportul animalelor catre destinatie si mai ales- ca 1% dintre familiile copiilor sa gaseasca o solutie de adoptie pentru 1 singur caine. Si ar mai insemna ceva- renuntat brusc si fara drept de apel la spiritul 'drobului de sare'. Dar nu se poate, pentru ca, nu-i asa, suntem romani si ni se pare mai firesc sa stam sub soba si sa bocim ca ne cade drobul in cap (aka, sa speram ca elevii vor ajunge la scoala printre 12-15 caini nemancati si cotonogiti si astazi, si maine, si la anul etc.) decat sa ne suflecam manecile, sa ne prapadim plamanii pe telefoane si orele de hipnoza in fata TV-ului pe networking si voluntariat. Sau poate anticipam raspunsul pe care l-am primi de la ceilalti 1998 de parinti ai celorlalti 999 de copii ai scolii, raspuns care ar putea suna astfel: 'Ce dom'le, de ce sa pun eu osul sa caut casa unui caine la soacra-mea/cumnatul/mama/tusica la tara? Ce, eu iau toti sobolanii de pe strada? Cu ce se deosebesc sobolanii de astia 12 caini, ca eu nu vad nici o diferenta?! Nu au tot 4 labe?!? Daca ar fi porci i-as lua...dar asa, sa se ocupe aia care omoara si sobolani'.

Nimeni nu vrea sa ramana maidanezii pe strazi! Cu deosebirea ca 'iubitorii de animale', acesti untouchables, au platit, de caciula, din buzunarul lor un numar de sterilizari care variaza de la cateva pana la cateva zeci; stii in ce se traduce asta pe limba ta in care caine=sobolan? Zeci de caini mai putin pe strada, sute de muscaturi posibile mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Nu pun egal intre viata unui copil si caine.

Si asta nu ma face mai putin neom.

Exact.

Trasnea, ce-i gramatica?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti
Este inadmisibil ca intr-o scoala cu 1000 de copii proveniti din 1000 de familii diferite, adica din 2000 de parinti, plus cel putin 2 duzini de cadre didactice din 2 duzini de familii diferite, sa nu se poata organiza o actiune de salvare a acestor maidanezi, sterilizare si adoptare a lor la tara (multi copii au inca bunicii la tara, si majoritatea mai au inca alte rude ramase la tara).

Parintii ii hingheresc, profesorii ii sterilizeaza, bunicii ii adopta, directorul ii dreseaza iar copiii se joaca cu ei.
Super! Pana la urmatorul bac scapam de toti maidanezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

XIO, ma bucur sa aud ca exista o asemenea initiativa in Tm. Sincer vorbind, eu nu am vazut caine pe strada in Tm. Sau nu am trecut eu pe unde trebuie? Si nici nu am auzit de problemele care exista in alte parti ale tarii. Oare, de ce?

Exista pe vremuri, cand eram si eu copil, o metoda care avea rezultat, zic eu, de a informa cetatenii. Tin minte cum venea militia in cartier si proiecta filme pe peretele blocului despre activitatea rutiera, despre regulile de circulatie sau despre accidente. Seara se adunau copiii si adultii la un anumit bloc si vizionau filmul proiectat pe peretele blocului. Am putea considera acest lucru, o metoda primitiva, dar oare cum eram noi atunci? Adica eram la inceputul erei 'tehnologiei'.

La fel, zic eu, s-ar putea organiza astfel de initiative pt a informa cetateanul 'needucat'. Ce inseamna caine, ce inseamna psihologia cainelui, adica comportamentul in grup si a cainelui in general. Chiar multi detinatori de caini nu realizeaza ca acest animal trebuie EDUCAT, la fel ca si un copil. Si asta inseamna munca, nervi, timp, bani. Si mai ales ce inseamna dinamica de grup a animalelor, a cainelui in principal. SUNT PERICULOSI, chiar daca sunt neflamanzi. Chiar si cainele educat isi schimba comportamentul in grup. Revine la instinctul de animal. Un caine va avea intotdeauna nevoie de un/o sef/a 'alfa' de care va asculta. Iar daca acest 'alfa' este un caine flamand si speriat de moarte, exemplu va fi ca atare.

PS: Apropo, mie mi se pare ca tocmai omul de la tara are ceva impotriva animalelor. Cainii sunt tinuti in lant, eventual batuti, tinuti flamanzi (ca altfel nu latra sa-si faca meseria) si salbaticiti, fara contact social. Taranul care accepta cainele, are deja unul sau mai multi. Eu nu cred ca oamenii de la tara, sau cu curte accepta caini in ograda lor doar de dragul salvarii. Trebuie sa existe si iubirea pt animal. Multi tin caini care cresc cat un vitel in apartament si dupa aceea se plictisesc sau se sperie si ii abandoneaza. Am avut o cunostinta care avea un dog german in apartament, luat pe motiv 'pt copil' Bineinteles ca l-a replasat la altcineva, dar acel cineva dorea o femela cu care sa faca pui, deci iar interes financiar. Si uite asa, revin la concluzia ca exista multi oameni care nu stiu ce inseamna un caine la casa omului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

primarul din sectroul in care stau ne-a trimis adresa sa semnam daca suntem de acord cu strangerea maidanezilor si neintoarecerea acestora pe strazi.

am semnat cu toata inima.

sa-i dea Dumnezeu sanatate.

deja a inceput igenizarea.

Mergi la inceput