M-am hotarat.............adoptie(79)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Citat:
Drept e ca su Dgasp-ul nostru a functionat ireprosabil si gandurile noastre sunt mereu alaturi de EI,acei OAMENI minunati care ne-au sustinut si care merita toata recunostinta noastra!Va iubim si aveti grija de voi ca DUMNEZEU nu ne pierde!


Sa va traiasca baietelul ,sa fie sanatos si sa aveti multe bucurii impreuna.
Probabil ca Dgasp-ul vostru este acelasi cu care am colaborat si eu ,carora ma simt mereu datoare ,pt.ca sint niste oameni intr-adevar minunati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa78

Am fost ieri si ne-am cunoscut fetita. Am incercat sa las deoaparte imaginea pe care o aveam despre copilul ideal si am facut foarte bine. Nu mi-a spus nimic prima data cand am vazut-o, era un copil dragalas si atat, nu am simtit imediat nimic mai mult. Am plecat si am hotarat sa o mai vedem, si am facut f. bine, deja mi-e dor de ea, abia astept sa o revad maine. Ne-am hotart, ea este fetita noastra, si pana la pasti probail o vom avea acasa.


felicitari! sa fiti fericiti!

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=123535
de la conferinta de presa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Tuturor cu nume de floare va urez un sincer LA MULTI ANI !!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Buna dimineata !
Am cautat noile Norme metodologice pentru legea noua a adoptiei . Nu am gasit . Le-a citit cineva ? poate sa ma ajute cu o informatie ? Am gasit criteriile privind potrivirea teoretica , dar ceva legat de metodologie nu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Fetele,e adevarat ca in noua modificare,familiile care au barbatul navigator nu pot adopta>??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Din cate am inteles cica trebuie sa dam o declaratie la notariat ca nu am plecat din tara in total in ultimul an cumulat mai mult de 3 luni. La curs daca imi aduc bine aminte au zis ca in cazuri ca al tau(cand unul din soti e plecat f mult timp) poate adopta doar celalalt singur. Mi se pare absurd, dar ce sa-i faci,in tara asta nu se poate face nimic calumea. Au modificat legea asta, are multi parti bune acum(asta daca vor fi si aplicate cum trebuie) dar au stricat si unele aspecte care erau bune inainte...din pacate.
Eu o sun pe asistenta sociala azi sa vedem ce-i cu aceasta declaratie, daca am alte noutati va mai zic.
Multa bafta fetelor, simt ca asteptarea noastra nu va mai fi asa mare :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

In fine,e o mare tampenie,nu e cazul meu,dar mi-a zis o prietena care are barbatul navigator si are prieteni la fel si vorbeau intre ei de legea asta.Ei au o problema cu conceptia,nu toti dar...e si normal daca barbatul e plecat mai tot timpul,e mai greu...
Si sa adopti singur cand esti casatorit iar e o prostie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

am sunat AS si din pacate mi-a confirmat ce stiam despre aceasta declaratie. Mi-a dictat ce trebuie scris si intr-adevar este vorba de nu mai mult de 3 luni cumulat pe an. O prostie...
Eu am zis si la curs ca mi se pare o aberatie, si asistentele sociale mi-au dat dreptate dar ce mai putem face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Raspuns de la ORA:
Stimata doamna,

Va scriu ca urmare a inregistrarii emailului dvs. pe adresa de secretariat a Oficiului Roman pentru Adoptii.

In considerarea informatiilor pe care ni le-ati pus la dispozitie fac urmatoarele precizari:

- Atestatul dvs. eliberat in 18.02.2011 a expirat in 18.02.2012. In situatia in care detineti deja un nou atestat, eliberat in anul 2012, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a noului cadru legislativ in domeniul adoptiei, este necesar sa inregistrati la directia care v-a eliberat atestatul o declaratie notariala pe proprie raspundere in care sa rezulte ca ati locuit efectiv si continuu pe teritoriul Romaniei in ultimele 12 luni anterior intrarii in vigoare a modificarilor de lege. (acestea intra in vigoare incepand cu data de 7 aprilie 2012). In cazul in care nu veti depune aceasta declaratie, atestatul dvs. isi inceteaza de drept valabilitatea;
- In ceea ce priveste criteriul vechimii atestatului, mentionam ca acesta este luat in considerare, fiind un criteriu de ierarhizare a adoptatorilor, alaturi de cel al domiciliului. Ca si mentiune generala, in situatia in care 2 sau mai multi adoptatori raspund in aceeasi masura nevoilor unui copil adoptabil, ierarhizarea acestora se realizeaza dupa criteriul domiciliului si al vechimii atestatului (adica sunt selectati pentru parcurgerea etapelor de potrivire teoretica si practica adoptatorii domiciliati in acelasi sector/judet cu copilul si adoptatorii cu cea mai mare vechime a atestatului). Este dificil sa va fac prin email precizari detaliate referitoare la procedura de potrivire si selectie a adoptatorilor si de aceea va recomand sa consultati proiectul de Hotarare de guvern de aprobare a normei metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, postat pe site-ul nostru www.ora-gov.ro, la sectiunea pentru specialisti/documente in dezbatere, pag. 2; va recomand sa parcurgeti Cap. VII- Potrivirea teoretica si practica in cadrul procedurii adoptiei interne sau sa discutati acest aspect cu responsabilul de caz al familiei dvs. din cadrul DGASPC.



Mergi la inceput