Alte tari, alte experiente...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu cred ca depinde de experienta personala si ca intotdeuna, generalizarile nu sunt deloc bune. Pentru ca experienta mea e similara cu a Letitiei. Asta nu inseamna ca nu exista SI discriminare. Doar ca nu e generalizata in Europa si nu e o caracteristica a Europei ci a omenirii.

La fel cum nu avem aceleasi pareri despre Thailanda. Eu am vazut lume amabila si zambitoare, saritoare si blanda. Altii insa au avut alte experiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Cora,voi cauta textul respectiv,l-am citit de cateva luni.Am doi prieteni,doctoranzi,Nu castiga mai bine decat sotul meu,cu toata impozitarea mai avantajoasa.Asa ca termenul toti e putin fortat,cred eu.Oricum,nu le plac strainii,asa simt eu,indiferent cate diplome ar avea nu vor fi never de-ai lor!As vrea sa locuiesc undeva unde daca nu mananc hutspot nu e semn de neintegrare.1EDit-poti pe naiba cu engleza,daca dai peste un sofer de bus care nu vorbeste engleza,sau la moasa,scoala copilului...Prietenii mei asta fac,invata olandeza,trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Orice s-ar spune despre Olanda o fi adevarat ,dar ca -s iubitori de straini ,calzi,prietenosi ,nt...A si fost aleasa ca tara cea mai neprietenoasa cu expatii.Deci,nu e asa roz,Letitia.Cel putin eu asa vad lucrurile.Si da,e f f greu sa gasesti un job ok si tot ce mai scria cea de dinaintea ta in legatura cu Europa e valabil aici.

De unde reiese ca Olanda e neprietenoasa cu expatii? Poti sa precizezi studiul, te rog?
Eu cred ca din contra, conditiile pt expatii din NL sunt foarte bune - cunosc multi si toti castiga mult mai bine decat olandezul de rand. Sa nu uitam de impozitarea preferentiala de care beneficiaza, regula celor 35%, asta e un maaare avantaj! In plus de asta, in Olanda poti trai la nesfarsit nestiind o boaba de neerlandeza pentru ca toti localnicii, de la baietelul care bate mingea in fata casei pana la batranelul care-si plimba cainele, toti vorbesc engleza. Incearca sa "supravietuiesti" cu engleza stiuta in Franta sau Germania... mission impossible!

cora amesteci mere cu pere. una e sa te duci intr-o tara ca expa, alta e sa te duci acolo si sa incepi sa traiesti viata- sa cauti de munca, sa inveti limba, etc etc etc. ca expa oriunde in lume e super.

Am marit textul pe care il comentam, scrie clar - expati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Cora,voi cauta textul respectiv,l-am citit de cateva luni.Am doi prieteni,doctoranzi,Nu castiga mai bine decat sotul meu,cu toata impozitarea mai avantajoasa.Asa ca termenul toti e putin fortat,cred eu.Oricum,nu le plac strainii,asa simt eu,indiferent cate diplome ar avea nu vor fi never de-ai lor!As vrea sa locuiesc undeva unde daca nu mananc hutspot nu e semn de neintegrare.1EDit-poti pe naiba cu engleza,daca dai peste un sofer de bus care nu vorbeste engleza,sau la moasa,scoala copilului...Prietenii mei asta fac,invata olandeza,trebuie.

Jenn, eu cred ca doctoranzii nu se incadreaza la categoria "expati" pentru ca sunt inca in curs de scolire. Sper sa nu ma insel, insa toate cazurile pe care le cunosc eu constau in persoane gata calificate pe care firmele olandeze le "importa" si pe care le remunereaza consistent.
Cat despre hutspot... nici cutzu nu-l papa si nu cred ca ti se poate reprosa treaba asta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Pleaca albii din Africa de Sud pentru ca nu e safe? Glumiti? Exista o oarescare discriminare in clasa joasa spre medie dar in general medie spre sus sunt tot albi orice s-ar spune. Criminalitatea e muuuuult diminuata dupa mondialele de fotbal iar tara in sine bate trei sferturi din Europa la cat de frumoasa si dezvolatat este! Maine m-as muta acolo daca nu as fi la ani lumina de radacinile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Ca o gluma ca le-am trait pe amundoua...e mai usor sa fii discriminat ca si alb in Africa decat ca si roman in Europa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
Pleaca albii din Africa de Sud pentru ca nu e safe? Glumiti?

Nu glumeste nimeni. Eu locuiesc intr-un cartier majoritar sud-african in Australia. Toti sunt albi, cu facultate, care au in Africa de Sud familii bogate. Cartierul e majoritar de familii cu copii, adica familii tinere. Au ales sa vina aici pentru ca nu au vrut sa-si creasca copiii acolo, pentru ca nu e safe. La scoala copiilor sunt foarte multi copii nascuti in Africa de Sud sau cu parinti veniti de acolo. Profesoara de anul trecut a fiicei mele este sud-africana. Avem si un magazin cu produse sud-africane. E singurul loc unde am gasit pufuleti de cand sunt aici.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

La fel cum nu avem aceleasi pareri despre Thailanda. Eu am vazut lume amabila si zambitoare, saritoare si blanda. Altii insa au avut alte experiente.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Da..si eu la fel..

Coracora...nu stiu cat ai stat tu in Thailanda, in ce conditii te-ai dus etc. Eu am trait o perioada acolo, am fost ( si inca ma duc cand e nevoie la consulatii medicale, inclusiv la dentist), am nascut acolo, etc. Pot sa iti spun ca spitalul unde am nascut nu se compara vreodata cu spitalul unde am nascut primul copil, in UK.
Cu cele romanesti nu vreau sa fac comparatia, nici macar cu cele private. Sper sa nu supere pe nimeni comparatia. O fac pt ca de multe ori cei care nu au fost niciodata sau au fost ca turisti o saptamana au alte impresii.

Cat despre Asia de S-E in general... Thailanda este cea mai 'inofensiva' ca sa zic asa din punct de vedere al vanzatorilor stadali, cersetori etc. Tuc tuc, rickshaw etc, eu nu iau ca am doi copii mici si carucior dublu dupa mine care nu imi are loc si oricum nu consider ca e safe pt copii mei.

Sa vii in Bangladesh sa vezi cum incearca sa ti se urce in masina pe geam ( daca il ai deschis) si cum te trag de haine daca ai curajul sa mergi pe jos- asta agresivitate. N-are rost sa listez roate tarile din regiune cu care am avut mai lungi sau mai scurte experiente dar sunt in regiune din 2009, deci am avut ceva intereactiuni cu populatia locala din diverse tari.
Asta e desigur parera mea bazata pe experienta mea a familiei mele.
Dar , pe de alta parte, e normal sa ai dreptul la parerea ta. Nu e exclus ca tu personal sa fi avut o experienta proasta.

Singurul lucru care ma deranjaza pe mine in Asia de S-E, inclusiv in Thailanda este atentia exagerata pe care o primesc copiii mei. Cel mai rau mi s-a parut in India, unde am avut o experienta nu prea placut din punctul asta de vedere la Taj Mahal cand o duduie mi-a smuls fata de 18 luni din mana si a incercat sa plece cu ea sa o fotografieze la ceva distanta.Apoi mi-a explicat ca vroia sa aiba un fundal frumos fotografia

Pe buna ca nu am nimic cu tine, stiu ca suna de parca incerc sa te contrazic la orice spui- dar in Olanda ca intern la o mare companie aviatica am avut o experienta super urata. Mi s-a spus in fata sa ma intorc in tara mea caci din cauza mea ( si a celorlalti interni) nu pot lucra ei ture duble si alte multe sicane , jigniri discriminari, glume rasiste etc. Asta era in 2003 , acum nu stiu, poate s-a schimbat situatia...

Si ultimul lucru pe care vreau sa il punctez este ca nu e imposibil/ dificil sa cresti copii si sa ii educi intr-o astfel de tara. Scolile internationale sunt de multe ori mult mai bune decat cele de stat din multe tari civilizate. Eu prefer sa invete copiii mei aici de o mie de ori decat in UK. Asta pt ca mentiona cineva mai sus ca e frumos in vacante dar nu e usor sa ai copii/ familie.
Fiecare are desigur parerea si experienta lui si in definitiv fiecare alege ce crede ca este mai bine pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Da..si eu la fel..

Coracora...nu stiu cat ai stat tu in Thailanda, in ce conditii te-ai dus etc. Eu am trait o perioada acolo, am fost ( si inca ma duc cand e nevoie la consulatii medicale, inclusiv la dentist), am nascut acolo, etc. Pot sa iti spun ca spitalul unde am nascut nu se compara vreodata cu spitalul unde am nascut primul copil, in UK.
Cu cele romanesti nu vreau sa fac comparatia, nici macar cu cele private. Sper sa nu supere pe nimeni comparatia. O fac pt ca de multe ori cei care nu au fost niciodata sau au fost ca turisti o saptamana au alte impresii.

Cat despre Asia de S-E in general... Thailanda este cea mai 'inofensiva' ca sa zic asa din punct de vedere al vanzatorilor stadali, cersetori etc. Tuc tuc, rickshaw etc, eu nu iau ca am doi copii mici si carucior dublu dupa mine care nu imi are loc si oricum nu consider ca e safe pt copii mei.

Sa vii in Bangladesh sa vezi cum incearca sa ti se urce in masina pe geam ( daca il ai deschis) si cum te trag de haine daca ai curajul sa mergi pe jos- asta agresivitate. N-are rost sa listez roate tarile din regiune cu care am avut mai lungi sau mai scurte experiente dar sunt in regiune din 2009, deci am avut ceva intereactiuni cu populatia locala din diverse tari.
Dar , pe de alta parte, e normal sa ai dreptul la parerea ta. Nu e exclus ca tu personal sa fi avut o experienta proasta.

Singurul lucru care ma deranjaza pe mine in Asia de S-E, inclusiv in Thailanda este atentia exagerata pe care o primesc copiii mei. Cel mai rau mi s-a parut in India, unde am avut o experienta nu prea placut din punctul asta de vedere la Taj Mahal cand o duduie mi-a smuls fata de 18 luni din mana si a incercat sa plece cu ea sa o fotografieze la ceva distanta.Apoi mi-a explicat ca vroia sa aiba un fundal frumos fotografia

Pe buna ca nu am nimic cu tine, stiu ca suna de parca incerc sa te contrazic la orice spui- dar in Olanda ca intern la o mare companie aviatica am avut o experienta super urata. Mi s-a spus in fata sa ma intorc in tara mea caci din cauza mea ( si a celorlalti interni) nu pot lucra ei ture duble si alte multe sicane , jigniri discriminari, glume rasiste etc. Asta era in 2003 , acum nu stiu, poate s-a schimbat situatia...

Si ultimul lucru pe care vreau sa il punctez este ca nu e imposibil/ dificil sa cresti copii si sa ii educi intr-o astfel de tara. Scolile internationale sunt de multe ori mult mai bune decat cele de stat din multe tari civilizate. Eu prefer sa invete copiii mei aici de o mie de ori decat in UK. Asta pt ca mentiona cineva mai sus ca e frumos in vacante dar nu e usor sa ai copii/ familie.
Fiecare are desigur parerea si experienta lui si in definitiv fiecare alege ce crede ca este mai bine pt el.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand*Langkawi*Vietnam_and_Cambodia*China*

Pai asta pentru ca tu ai o situatie privilegiata, adica scoli internationale, etc. Insa te simti bine cand vezi ca in restul societatii (cu care banuiesc ca nu interactionezi) sunt o gramada de prapaditi.

Clar ca pentru mine tarile astea pe care voi le considerati paradisul (poate pentru ca din punct de vedere material acolo sunteti regine iar in Europa and the rest oameni normali)sunt de nelocuit. Pentru ca eu prefer ca ai mei copii sa creasca intr-un mediu normal, unde familia mea sa interactioneze nu la nivelul stapan-sclav ci la nivelul clasei medii unde si altii au aceleasi conditii de viata, stil, nivel, etc.

Dar bineinteles ca nu toti avem aceleasi principii de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Da..si eu la fel..

Pai asta pentru ca tu ai o situatie privilegiata, adica scoli internationale, etc. Insa te simti bine cand vezi ca in restul societatii (cu care banuiesc ca nu interactionezi) sunt o gramada de prapaditi.

Clar ca pentru mine tarile astea pe care voi le considerati paradisul (poate pentru ca din punct de vedere material acolo sunteti regine iar in Europa and the rest oameni normali)sunt de nelocuit. Pentru ca eu prefer ca ai mei copii sa creasca intr-un mediu normal, unde familia mea sa interactioneze nu la nivelul stapan-sclav ci la nivelul clasei medii unde si altii au aceleasi conditii de viata, stil, nivel, etc.

Dar bineinteles ca nu toti avem aceleasi principii de viata.

Wow Saskia, cum iti permiti? Si de unde ai tras tu astfel de concluzii????Ma cunosti, cumva?

Cum poti tu sa ma acuzi ca ma simt bine deoarece restul populatiei este saraca????? Dimpotriva, chiar fac parte dintr-o asociatie caritabila, am donat si organizat evenimente caritabile- nu are rost sa ma laud. In nici uncaz nu ma bucur ca lor nu le e bine.

Regine si scalvi???

Da, am spus din prima postare- daca ai citit -ca in tarile lumii a treia e ok, dar nu pt populatia locala, din pacate. Atunci cand iti alegi sa traiesti temporar /definitv sau numai dupa ce ai iesit la pensie intr-o alta tara,bineinteles ca iti faci calule financiare.
Si te duci unde iti este mai bine.

Ce preferi tu pt copiii tai e alegerea si problem ta.

Eu am raspuns la intrebarea initiala si am dreptul la o opinie despre MINE si unde mi-ar placea MIE. OK?
Ce principii de viata incalc / nu sunt la fel ca al tale? Eu nu am afaceri aici, nu ma folosesc de populatia locala, merg la serviciu si primesc salariu. Pe care il cheltuiesc cum consider de cuviinta.Si crede-ma ca viata / cosul zilnic e mai scump (pt mine cu copii mici car import 90% din tot ce am nevoie) decat in Europa.

Ar trebui sa iti fie rusine ca ai astfel de frustrari si iesiri doar fiindca cineva are o alta opinie despre situatia/ tara ideala pt el/ea.

Mergi la inceput