Alte tari, alte experiente...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ba eu chiar in Thailanda m-as duce!
Nu definitiv dar pt urmatorii 3 ani...e prima pe lista.
Sper sa si reusesc!

Si la pensie tot acolo as vrea daca s-ar putea.

De ce : pai spitalele ( private) sunt mai mult decat excelente si preturile nu sunt exorbiatante , apartamentele ( din zonele bune) sunt super frumoase la fel si casele din afara capitalei,transportul in comun civilizt ( sky train), sa nu mai vorbim de posibilitatea de a petrece o vacanta/ we relativ ieftin si foarte placut,toata lumea( vanzatori/chelneri/trecatori etc te intampina cu zambetul pe buze , clima (din punctul meu de vedere) este excelenta.

Nu vreau sa starnesc controverse dar cu fix aceaasei bani ( la pensie sa zicem) in Ro nu as avea cele mentionate mai sus si nici acelasi standard de viata.
Aici nu vb de populatia locala si nici de turisti ci de cum ne-ar fi noua daca ne-am stabili intr-o alta tara.
Edit : si nici in UK sau intr-o alta tara europeana - ca sa nu imi iasa vorbe ( si mie ) ca am ceva cu Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Franta , Provence , satele de pe dealurile ce coboara spre coasta , unde marea se vede doar in zilele foarte senine, unde cresc portocali, lamai in curte, unde sunt multi expati si o atmosfera prietenoasa.
Am prieteni plecati si la care mergem, in fiecare an, au copii la scoli de stat , au tot confortul iar ca preturi-similare cu Romania (ex impozitul anual la o casa cu piscina , teren 3000 mp , cca 2000 Euro pe an, mancarea la fel dar lata calitate , exista si acolo decathlom , carrefour, etc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Ba eu chiar in Thailanda m-as duce!
Nu definitiv dar pt urmatorii 3 ani...e prima pe lista.
Sper sa si reusesc!

Si la pensie tot acolo as vrea daca s-ar putea.

De ce : pai spitalele ( private) sunt mai mult decat excelente si preturile nu sunt exorbiatante , apartamentele ( din zonele bune) sunt super frumoase la fel si casele din afara capitalei,transportul in comun civilizt ( sky train), sa nu mai vorbim de posibilitatea de a petrece o vacanta/ we relativ ieftin si foarte placut,toata lumea( vanzatori/chelneri/trecatori etc te intampina cu zambetul pe buze , clima (din punctul meu de vedere) este excelenta.

Eu vanzatori stradali mai agresivi ca in Tailanda nu am vazut nicaieri (in categoria asta ii includ si pe cei cu tuk-tuk) si am colindat prin multe tari din Asia de S-E.
In plus de-asta tailandezii au fitilul foarte scurt, majoritatea au un caracter exploziv, iarasi ceva ce pe mine nu ma atrage deloc.
Transportul in comun beneficiaza de sky-train doar in Bangkok, in rest deplasarea se face, extrem de anevoie, pe pamant (ambuteiajele sunt omniprezente in orasele mari). Accidentele sunt la ordinea zilei din cauza lipsei de disciplina a conducatorilor auto + tuk-tuk. Poluarea in orasele mari e peste limita acceptabila in opinia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

bird,
ti-am trimis 1 mesaj pe pm. te rog mult raspunde-mi si mie.
ms mult

Mergi la inceput

sa-mi dau si eu cu parerea
in europa e frumos sa traiesti la pensie sau sa te duci in vacanta- ca sa locuiesti e cam greu pt 1 emigrant- e f mult rasism,. gasesti f greu de munca ,e greu si pt localnici, la inceput pana iti faci echivalare, inveti limba etc le faci lor munca de jos.
ina africa e frumos sa te duci in vizita, ca turist dar nu sa -ti intemeiezi o familie- nu e ideal sa-ti cresti copii acolo. africa de sud e considerata totusi una din cele m dezv tari din africa- acum f multi albi ori au plecat deja ori incearca sa plece. nu m e safe.
asia- depinde de tara- multe sunt turistice, dar la fel, nu e de viitor pt copii si nici pt noi- daca avem bani e ok dar cam ce loc de munca as gasi eu in thailanda etc? tot asa- turism, pensie.
tarile musulmane- nu scriu nimic ca intru in polemica dar nu exista viitor nici pt mine nici pt copii.
canada, australia- da. canada e ok dar clima iti da bataie de cap. e f frig si e f lunga iarna
australia- inca astept raspuns de la bird. hahaha. o cred ca e paradis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mathilda, ce-I auzit tu despre Europa, am auzit eu despre Canada. in schimb, din experienta mea de nshpe ani in "Europa" poti sa-ti spun ca nu e deloc asa. Mai bine limiteaza-te si spune-ne cum e in CAnada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Orice s-ar spune despre Olanda o fi adevarat ,dar ca -s iubitori de straini ,calzi,prietenosi ,nt...A si fost aleasa ca tara cea mai neprietenoasa cu expatii.Deci,nu e asa roz,Letitia.Cel putin eu asa vad lucrurile.Si da,e f f greu sa gasesti un job ok si tot ce mai scria cea de dinaintea ta in legatura cu Europa e valabil aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Orice s-ar spune despre Olanda o fi adevarat ,dar ca -s iubitori de straini ,calzi,prietenosi ,nt...A si fost aleasa ca tara cea mai neprietenoasa cu expatii.Deci,nu e asa roz,Letitia.Cel putin eu asa vad lucrurile.Si da,e f f greu sa gasesti un job ok si tot ce mai scria cea de dinaintea ta in legatura cu Europa e valabil aici.

De unde reiese ca Olanda e neprietenoasa cu expatii? Poti sa precizezi studiul, te rog?
Eu cred ca din contra, conditiile pt expatii din NL sunt foarte bune - cunosc multi si toti castiga mult mai bine decat olandezul de rand. Sa nu uitam de impozitarea preferentiala de care beneficiaza, regula celor 35%, asta e un maaare avantaj! In plus de asta, in Olanda poti trai la nesfarsit nestiind o boaba de neerlandeza pentru ca toti localnicii, de la baietelul care bate mingea in fata casei pana la batranelul care-si plimba cainele, toti vorbesc engleza. Incearca sa "supravietuiesti" cu engleza stiuta in Franta sau Germania... mission impossible!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Mathilda, ce-I auzit tu despre Europa, am auzit eu despre Canada. in schimb, din experienta mea de nshpe ani in "Europa" poti sa-ti spun ca nu e deloc asa. Mai bine limiteaza-te si spune-ne cum e in CAnada.

letitia nu spun din auzite am locuit in belgia ani buni, am terminat fac acolo, am muncit acolo si am vazut toata europa aproape ca turist- sorry ca ma laud. ups.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui jenn

De unde reiese ca Olanda e neprietenoasa cu expatii? Poti sa precizezi studiul, te rog?
Eu cred ca din contra, conditiile pt expatii din NL sunt foarte bune - cunosc multi si toti castiga mult mai bine decat olandezul de rand. Sa nu uitam de impozitarea preferentiala de care beneficiaza, regula celor 35%, asta e un maaare avantaj! In plus de asta, in Olanda poti trai la nesfarsit nestiind o boaba de neerlandeza pentru ca toti localnicii, de la baietelul care bate mingea in fata casei pana la batranelul care-si plimba cainele, toti vorbesc engleza. Incearca sa "supravietuiesti" cu engleza stiuta in Franta sau Germania... mission impossible!

cora amesteci mere cu pere. una e sa te duci intr-o tara ca expa, alta e sa te duci acolo si sa incepi sa traiesti viata- sa cauti de munca, sa inveti limba, etc etc etc. ca expa oriunde in lume e super.

Mergi la inceput