Alte tari, alte experiente...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Care e logica replicilor menite a o "combate" pe Bird70? A afirmat ea ca oamenii din tarile sarace nu-s fericiti? Nu. Doar ca ea nu ar fi fericita in asemenea circumstante. E semn de aroganta? Nu. Fiecare stie mai bine ce-l face fericit. Asadar, care-i faza ca mie-mi scapa?

Intr-o ordine de idei paralela, cred ca "aparatorii" traiului intr-o tara din lumea a treia nu realizeaza conditiile in care trebuie sa traiasca un expat / imigrant avut acolo. Si anume, de cele mai multe ori, in spatele unor gratii menite a-i proteja proprietatea si familia. Am vazut asemenea resedinte in numeroase tari cu clima perfecta si economie in scutece. Ba in Mexic, ca tot a fost adus in discutie, e ceva firesc ca familiile straine cu status economic ridicat sa angajeze bodyguarzi pt. copiii care merg la scoala sau oriunde in afara casei.
Asadar nu este o viata total lipsita de griji, asa cum ar parea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Bird ,eu chiar ma intrebam ce cauti tu pe un forum dintr-o tara pe care o detesti pana in maduva oaselor .Ce sursa de inspiratie poti gasi aici cand privesti totul ATAT de sus.Voi nu aveti acolo in australia mumsnet sau altceva ?Dar stiu cum e pe forumurile din alte tari ,esti luat cu matura daca incepi sa te lauzi si sa-ti dai talente .Asa ca ,Romania face ceva bun pentru tine ,te lasa sa-i arunci cu laturi in cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Intrebarea este unde am vrea sa traim si de ce. Evident eu mi-am gasit paradisul dar daca ar fi sa aleg din nou, as opta DOAR pentru o tara dezvoltata. Am trait intr-o tara de lumea a 2-a si intr-o tara dezvoltata. Nu am spus ca nu exista oameni fericiti in tari mai putin dezvoltate, doar ca eu nu as fi fericita acolo. Este optiunea mea. Nu vad de ce criteriul meu starneste controverse mai mari decat criterii gen clima.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Lasati-o frate in pace pr Bird, ca nu a zis decat ca ea nu ar putea trai asa, nu a judecat pe nimeni.
Eu traiesc intr-o tara din lumea a treia , in spatele unui zid luminos , n-as zice cu leopardul afara dar nici nu e luxul de pe lume. Noi interactionam destul cu populatia locala dar e clar cu o anumita parte a populatiei. Exista multe zone in care nu as avea curajul sa-mi arat fatza, zona in care merg pe jos e limitata, bodyguard e drept nu e cazul.
Cu toate astea viatza in lumea a treia este o experienta fantastica. Nu poti sa-i ajuti pe toti, poti sa faci cate un piculet si cred ca cel mai important lucru pentru occidentalii de aici ar fi sa-si pastreze aceleasi principii de viatza, lucru ca si acasa nu pe principiul ca e Africa merge si asa. Din pacate multi au o fatza pentru lumea 1 si una pentru lumea a3-a.
Pensia mi-ar place sa mi-o traiesc intr-o tara civilizata , sudul Spaniei e targhetul meu, acum sunt tanara am energie, nu am nevoie de spital si alte alea. Mai incolo mi-as dori sa ma pot plimba cu mosul linistita fara sa-mi circule okii ca girofarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bird nu contest ca ce ai scris tu nu exista in Thailanda. DAR asta exista si in tari care se vor cu mult mai civilizate. prostitutie e peste tot, saracie e si in tari membre UE, e si in SUA. Sunt sigura ca e si in Australia.

Noi am stat in Thailanda 2 saptamani. Turisti, intr-un sat de pescari. Iti spun cu mana pe inima ca oameni mai frumosi la suflet, mai calzi si mai blanzi, care sa sara sa te ajute, nu am vazut nicaieri. Sotul meu a avut un accident acolo, am cunoscut si omul thailandez ca si sistemul lor de sanatate. Mie mi-a ramas sufletul acolo, definitiv. Si nu ne-am dat mari cu banii nostri. Mergeam la cumparaturi cu autobuzele lor, veneam acasa la fel, mancam la restaurantele lor micute de pe plaja, povesteam cu ei. Unii da, ar fi vrut o viata mai buna, altii (ghida din Bangkok de ex.) le placea ceea ce faceau si viata pe care o duceau. Am vazut si saracie, am vazut si bogatie, dar umilinta...deloc. Spre deosebire de Egipt, unde mi-e greu sa ma gandesc ca m-as intoarce. Acolo e clar epatare, in afara de all inclusiv (care nu e deloc genul nostru de concedii) nu ai cum merge. Acolo am vazut saracie crunta si umilinta multa...dar nu in Thailanda.

Eu iti recomand Thailanda, nu la all inclusive ci pe cont propriu. Sunt sigura ca iti vei schimba parerea (asta daca nu mergi inchistata in cea pe care ti-ai format-o in urma povestilor sotului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Nici eu nu as trai intr-o tara gen Thailanda, personal m-ar deprima sa vad atata saracie in jur si eu sa-mi permit una si alta. Si evident ca nu ai cum sa ajuti o tara intreaga.

Tenerife, daaaaa, asta destinatie. Daca ar fi sa aleg acum alta tara as alege una mai insorita, o Portugalie, Spanie ceva. Altfel pana si cu genul de oameni care sunt olandezii m-am invatat. Nu ma bag in seama cu toata lumea, am spatiul meu privat, stiu sa ma descurc cu banii si evident e liniste. Bine eu traiesc si intr-un oras mai micut, dar oricum.

Nu m-as muta insa in tari cu lighioane ciudate, gen serpi, crocodili, paianjeni uriasi, scorpioni (asa cum am vazut o data in Provence, vai de mine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Mie mi-ar placea Bhutan -am inteles ca sa traieste foarte bine si nu este nici densitate ridicata -este drept ca sunt foarte traditionalisti si traiesc ca acum 150 ani , dar eu cred ca as putea trai fara telefon , tv sau PC.

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/29Marzo2012FotoGiuliAlghero?authkey=Gv1sRgCKuUlbT8oIC6Nw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Are niste munti absolut superbi! Am vazut niste poze despre care cu greu poti sa spui ca sint reale. Daca paradisul e pe pamint, atunci acolo trebuie sa fie!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

nici eu nu m-as muta in vreo tara din asia; dar ce sa ma mut, ca s-a mutat asia aici...unde stau acum e micul vietnam nu alta sint o "intrusa" in cartierul asta...tot asa exista cartier unde predomina chinezi sau alte natii din asia...ce sa mergi pin acolo cind le ai deja aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Msl1,
si tu esti emigranta ca si ei, nu inteleg de ce te plangi. Sau crezi ca esti mai superioara ca esti alba?

Coracora,
am dat dezaprob din greseala la mesajul tau .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput