Alte tari, alte experiente...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
Daca totusi ar fi sa trebuiasca sa aleg, ar fi Thailanda.

Sa locuiesti in Tailanda (sa ai job, casa, masa, purcel, samd ca in Suedia) sau sa fii turistul etern pe vreo plaja in Phuket?
In prima ipostaza doar sa fii expat cu salariu consistent ca sa-ti permiti o zona rezidentiala mai acatarii in Bangkok, altminteri tot ceea ce intelegem noi prin notiunea de confort, se duce pe apa sambetei...

Cred ca as vrea asa cum fac multi suedezi: iarna europeana, 6 luni, locuiesc in Thailanda, au case in zone rezidentiale acolo, noi am stat asa ca turisti, intr-o casa inchiriata la marginea unui sat, doua saptamani. Castigurile le au de aici din Suedia. Viata in Thailanda e foarte ieftina...cu banii de aici pe o luna, traiesti si trei luni acolo. E posibil numai cu un job pe care il poti avea la distanta sau de la care iti poti lua concediu fara plata. In cazul nostru ar fi sa lucram in spitale, nu stiu insa daca sunt recunoscute diplomele. Nu am aprofundat problema, e doar un gand. :)

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Puteti incerca macar o data (daca nu ati facut-o deja) si Tenerife (ca tot s-a mai spus la subiect). Clima pefecta. Puteti si profesa acolo (UE).
Ai mei stau 2 luni pe an acolo, de ani multi de zile. De curand le-a trecut prin cap sa si profeseze (tot medici, dar nu stiu daca o sa puna in practica sau a fost doar o idee).

Argumentul lor: cel mai apropiat loc (de Europa) cu clima de acest fel in Ian-Febr. Exista charter direct, ajung in 4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu nu as locui de buna voie intr-o tara de lumea a 2-a sau a 3-a oricat de multi bani as avea eu acolo. Nu imi place sa ma dau mare, nu am nici o satisfactie din faptul ca eu am si altii nu au si ma deranjeaza prea mult suferinta celor din jur.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Lumea a treia stiu care e,care-s tarile din lumea a a doua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Bird, sunt multe tari din lumea a doua si a treia unde oamenii, chiar daca nu au acelasi standard de viata obisnuit in lumea intai, nu traiesc in suferinta continua, ci se bucura de viata, uneori chiar mai mult (evident nu ma refer la situatii de sunt in razboi, sub spectrul persecutiei politice sau de alta natura, foamete etc.).
Iar cineva venit din lumea intai nu trebuie nici sa se dea mare, nici sa derive vreo satisfactie din a avea mai multi bani, ci pur si simplu sa fie modest si om si sa se bucure si el de bucuriile lor.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

E un pic cam ciudat, adica ma afecteaza foarte mult suferinta celor din jur numai daca-i vad, asa ca mai bine nu-i mai vad si sunt fericita. Dar suferinta e tot acolo, n-a plecat. Pai daca te afecteaza asa mult incerci sa ajuti, nu-ti pui ochelarii, altfel cred ca-s vorbe spuse asa, de dragul lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

bird, ai fost in Thailanda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Bird, sunt multe tari din lumea a doua si a treia unde oamenii, chiar daca nu au acelasi standard de viata obisnuit in lumea intai, nu traiesc in suferinta continua, ci se bucura de viata, uneori chiar mai mult (evident nu ma refer la situatii de sunt in razboi, sub spectrul persecutiei politice sau de alta natura, foamete etc.).
Iar cineva venit din lumea intai nu trebuie nici sa se dea mare, nici sa derive vreo satisfactie din a avea mai multi bani, ci pur si simplu sa fie modest si om si sa se bucure si el de bucuriile lor.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Citat:
bird, ai fost in Thailanda?

Thailanda e o destinatie foarte populara pentru turistii australieni. Nu am fost pentru ca nu e genul de vacanta care ma atrage. Sotul meu a stat o zi intre avioane (a trebuit sa ajunga de urgenta in Europa si nu a avut de ales). Din ce mi-a povestit el nu mi-ar place acolo de nici o culoare. Multa-multa saracie, oamenii foarte umili, disperati dupa cativa dolari. L-a plimbat unul prin oras, i-a carat plasele la piata, l-a dus la restaurante si la atractii turistice, etc pe niste maruntis. Colege de-ale mele imi povesteau de she-boys care se prostitueaza la greu pentru turistii straini, copile care se prostitueaza la pedofili....cumplit!!! O colega thailandeza imi povestea cum acolo visul fetelor tinere e sa prinda un strain mai trecut care sa le ia de neveste .

Am o cunostinta care a locuit cativa ani in India unde sotul a avut un job guvernamental. Aveau servitori, sofer, etc bani gramada, un palat pe post de casa. Dar odata ce erai in strada, nebunie, inghesuiala, mizerie, saracie . O prietena locuieste in Mexic, la fel sotul cu ceva job guvernamental. Aceasi poveste, servitori, bani, casa imensa, dar abia asteapta sa vina acasa ca e satula de saracia si mizeria din jur.

Eu nu as putea trai si nu as fi fericita niciodata intr-un astfel de loc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

E un pic cam ciudat, adica ma afecteaza foarte mult suferinta celor din jur numai daca-i vad, asa ca mai bine nu-i mai vad si sunt fericita. Dar suferinta e tot acolo, n-a plecat. Pai daca te afecteaza asa mult incerci sa ajuti, nu-ti pui ochelarii, altfel cred ca-s vorbe spuse asa, de dragul lumii.

Ce sa ajuti? Sa schimbi o tara intreaga?

Evident ca ma deranjeaza faptul ca sunt oameni care sufera aiurea, care nu au toate conditiile. Dar nu m-as pune de buna voie in situatia de a trai asta zilnic si atat de direct si personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Eu nu as putea trai si nu as fi fericita niciodata intr-un astfel de loc.

am luat la cunostinta cu totii. oricum stim deja, dar nu strica sa ne repeti mereu in ce lume perfecta traiesti unde curge lapte si miere, ce alegeri perfecte ai facut si ce job super ai etcetera.

e bine totusi ca si in lumea a doua, a treia, a patra si poate chiar a cincea exista oameni fericiti! doar cine are ochi de vazut, vede.

Mergi la inceput