Alte tari, alte experiente...
Raspunsuri - Pagina 8
saskia spune:
Vai draga dar de ce sa-mi fie rusine, si eu lucrez voluntar si ce daca, in aproape orice societate civilizata se face asta, e un lucru civic, nu te bate cu caramida in piept.
Eu am redat ce ai spus tu: scoala internationala, preturi misto, d-astea. Eu n-am fost acolo si nici nu o sa ma duc, tocmai pentru principiile astea morale pe care le-am expus.
Asa cum tu ai voie sa ai opinia ta, asa si eu.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Vai draga dar de ce sa-mi fie rusine, si eu lucrez voluntar si ce daca, in aproape orice societate civilizata se face asta, e un lucru civic, nu te bate cu caramida in piept. Eu am redat ce ai spus tu: scoala internationala, preturi misto, d-astea. Eu n-am fost acolo si nici nu o sa ma duc, tocmai pentru principiile astea morale pe care le-am expus. Asa cum tu ai voie sa ai opinia ta, asa si eu. |
Pai normal ca internationala. Ca doar nu o sa mearga la cea locala sa citeasca Coranul toata ziua. Altceva nu e exista. Ma refer acum la Bangladesh unde locuiesc acu,.
Preturile... misto???
Foarte misto ...un pachet de Pampers aici 21 GBP, laptele praf intre 18-25 GBP, o cutie cu bomboane de cioco absolut banale 35 ( da treizeci si cinci) GBP . Orezul...iftin ca braga...da' ce folos.
Sinura mea referire la preturi a fost ca spitalele private din Thailanda nu au preturi exorbitante- absolut adevarat.
Sigur ca ai dreptul la opinia ta, dar nu despre o persoana pe care nu o cunosti. Poti sa imi combati parerea dar nu sa ma acuzi ca ma bucur de rau altuia si ca am SCLAVI!!!! Tu citesti ce scrii?
N-are rost sa mai comentez. Rusine ar tb sa iti fie tie ca judeci si jignesti fara sa ma cunosti , nu mie ca imi dau copilul la scoala .
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Pai normal ca internationala. Ca doar nu o sa mearga la cea locala sa citeasca Coranul toata ziua. Altceva nu e exista. Ma refer acum la Bangladesh unde locuiesc acu,. Preturile... misto??? Foarte misto ...un pachet de Pampers aici 21 GBP, laptele praf intre 18-25 GBP, o cutie cu bomboane de cioco absolut banale 35 ( da treizeci si cinci) GBP . Orezul...iftin ca braga...da' ce folos. Sinura mea referire la preturi a fost ca spitalele private din Thailanda nu au preturi exorbitante- absolut adevarat. Sigur ca ai dreptul la opinia ta, dar nu despre o persoana pe care nu o cunosti. Poti sa imi combati parerea dar nu sa ma acuzi ca ma bucur de rau altuia si ca am SCLAVI!!!! Tu citesti ce scrii? N-are rost sa mai comentez. Rusine ar tb sa iti fie tie ca judeci si jignesti fara sa ma cunosti , nu mie ca imi dau copilul la scoala . Lara mami de Errie si Jamie Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand*Langkawi*Vietnam_and_Cambodia*China* |
Pai hotaraste-te cand vobresti de Bangladesh cand de Thailanda, discutia pe ultima pagina era despre Thailanda.
Si degeaba tu ai un anumit statut, nu esti localnica in Thailanda esti expat, right? Ceea ce e cu totul alta mancare de peste. Stai in spatiul tau, ai anumite avantaje, foarte bine, treaba ta, dar asta nu inseamna ca intreaga Thailanda e asa.
Aici Thailanda are o reputatie foarte proasta, sex ieftin, saracie pe strazi (are peisaje de vis etc, dar nu numai ea, asta ca sa fim cinstiti) dar marea majoritate nu zambesc de fericire catre turisti ci de nevoie (de bani daca ma intelegi).
Dar evident ca it's a free world poti alege din partea mea ce vrei, nu inseamna ca trebuie sa iti respect alegerea, ba chiar ma lasa rece dupa cum am spus.
Marina spune:
probabil respectarea opiniilor celorlalti parteneri de discutie si apropourile vis a vis de moralitate atunci cand nu ai argumente nu le gasesti in toate societatile occidentale.
lara_c spune:
citat din mesajul lui saskia Pai hotaraste-te cand vobresti de Bangladesh cand de Thailanda, discutia pe ultima pagina era despre Thailanda. Si degeaba tu ai un anumit statut, nu esti localnica in Thailanda esti expat, right? Ceea ce e cu totul alta mancare de peste. Stai in spatiul tau, ai anumite avantaje, foarte bine, treaba ta, dar asta nu inseamna ca intreaga Thailanda e asa. Aici Thailanda are o reputatie foarte proasta, sex ieftin, saracie pe strazi (are peisaje de vis etc, dar nu numai ea, asta ca sa fim cinstiti) dar marea majoritate nu zambesc de fericire catre turisti ci de nevoie (de bani daca ma intelegi). Dar evident ca it's a free world poti alege din partea mea ce vrei, nu inseamna ca trebuie sa iti respect alegerea, ba chiar ma lasa rece dupa cum am spus. |
Am vorbit intr-adevar de amandoua tarile dar am spus exact ce spui tu in mesajul de mai sus. Nu am sustinut niciodata ca e mai bine pt populatia locala. Nici ca m-as bucra – ce crud suna!
Am spus ca a mi-ar placea ca urmatoarea tara in care as vrea sa locuiesc o perioada ( si poate si la pensie..cine stie ce va mai fi pana atunci) e Thailanda, unde EU personal consider ca as avea avantaje mai multe decat daca m-as intoarce in UK, si am avut experiente mai bune cu sistemul de sanatate.
Da, reputatia o cunosc si e oarecum intemeiata.
Normal ca vb de expati- raspundem la intrebarea initiala: Daca ar fi sa alegeti sa traiti in alta tzara decat cea in care traiti acum, pentru ce tzara ati opta si de ce?
Cat despre faptul ca te lasa rece parerea mea- iarasi absolut normal, repet pt a treia oara ...nu ma cunosti... De te-ar lasa altfel decat rece...
saskia spune:
citat din mesajul lui Marina probabil respectarea opiniilor celorlalti parteneri de discutie si apropourile vis a vis de moralitate atunci cand nu ai argumente nu le gasesti in toate societatile occidentale. Marina |
Tocmai ca in societatile occidentale se pune pret pe moralitate si nu pe ventilarea anumitor standarde materiale. Adica tonul face muzica. Chiar cei cu bani nu mai au de mult timp mentalitatea cu eu-coloniliast, tu-bastinas. Si incearca pe cat posibil sa repare greselile din trecut.
Evident exista si o parte a populatiei careia ii vine greu sa creada asta tocmai pentru ca ei nu au acest gen de gandire.
Mik spune:
Subscriu la ceea ce a scris Saskia.
Am trait o vreme in Mexic si aveam o femeie la facut curat (intre cele multe alte "avantaje"). Intr-o buna zi a trebuit sa-l ducem pe cel mare la doctor caci facuse o otita de la inotat in piscina.
Sotul se ocupa si-l duce la medicul vecinilor care ne trateaza perfect.
Ma maninca pielea si intreb cit au costat toate : medic + medicamente si mi s-a dat o valoare care era mai mult decit salariul pentru patru zile sa lucru al femeii care ne facea curat.
M-am simtit tare ciudat zicindu-mi ca daca copilasul ei ar fi avut acelasi lucru nu si-ar fi permis sa-l trateze. Si nu era decit o otita.
lara_c spune:
citat din mesajul lui saskia
Tocmai ca in societatile occidentale se pune pret pe moralitate si nu pe ventilarea anumitor standarde materiale. Adica tonul face muzica. Chiar cei cu bani nu mai au de mult timp mentalitatea cu eu-coloniliast, tu-bastinas. Si incearca pe cat posibil sa repare greselile din trecut. Evident exista si o parte a populatiei careia ii vine greu sa creada asta tocmai pentru ca ei nu au acest gen de gandire. |
Acum sunt si colonialist!! Tot nu mi-ai rspuns de unde tragi concluziile astea??
Banii sun importanti pt a asigura standardul de viata normal al unei familii sau tu traiesti din voluntariat?
Pt a platii scoala de ex,..Pt a vedea daca iti permiti sau nu sa traiesti in tara x.
Sau tu sugerezi ca asupresc populatia locala pt ca primesc salariu la sfrsit de luna ?
Un din modaliatile de a repara greselile din trecut, de a ajuta la combaterea saraciei, la sustinerea economiei locale,la incurajarea scolarizarii, mai ales a fetelor, este sa fii prezent in regiune/ tara respectiva. Voluntar si de capul tau nu prea se poate, asa ca lucrezi pt o organizatie/ institutie trimisa de statul pe care il reprezinti si esti platit. Cine poate si vrea face si voluntariat.Dar de la distanta nu se poate , chiar tb sa fi fizic aici, cu catel, purcel si copil scolar..
Dar pt tine asta este egal cu asuprire/ colonialism/ sclavagism!!!
lara_c spune:
citat din mesajul lui Mik Subscriu la ceea ce a scris Saskia. Am trait o vreme in Mexic si aveam o femeie la facut curat (intre cele multe alte "avantaje"). Intr-o buna zi a trebuit sa-l ducem pe cel mare la doctor caci facuse o otita de la inotat in piscina. Sotul se ocupa si-l duce la medicul vecinilor care ne trateaza perfect. Ma maninca pielea si intreb cit au costat toate : medic + medicamente si mi s-a dat o valoare care era mai mult decit salariul pentru patru zile sa lucru al femeii care ne facea curat. M-am simtit tare ciudat zicindu-mi ca daca copilasul ei ar fi avut acelasi lucru nu si-ar fi permis sa-l trateze. Si nu era decit o otita. Mik. |
Pai nu te supara 1) ce leagtura are asta cu faptul ca eu sau tu ne BUCURAM de raul altora-(localnicilor), sclavagim , asuprim si suntem colonialiste?
2) Cine te oprea sa nu ii dai salariu mai mare. Aici se fac sondaje periodice si personalul domestic angajat de expati primeste un salariu ok. Exista salriu minim impus.Cam de 10 de ori mai mare decat pt cei care lucreaza pt cumpanii internationale ( ex. TESCO) carora intr-adevar ar tb sa le fie rusine! Exista si un salariu maxim , dar poti sa platesti in plus oricat vrei bonus/ scoli pt copii lor/ tratament medical. Si de obicei asa se si intampla, cu mici exceptii.
Recent am vb cu o amica , angajata la Primaria unui oras de provincie din Ro- nu spun cat - dar primeste mai putin decat daca ar fi bona aici.
saskia spune:
citat din mesajul lui lara_c
Pai nu te supara 1) ce leagtura are asta cu faptul ca eu sau tu ne BUCURAM de raul altora-(localnicilor), sclavagim , asuprim si suntem colonialite? 2) Cine te oprea sa nu ii dai salariu mai mare. Aici se fac sondaje periodice si personalul domestic angajat de expati primeste un salariu ok. Exista salriu minim impus.Cam de 10 de ori mai mare decat pt cei care lucreaza pt cumpanii internationale ( ex. TESCO) carora intr-adevar ar tb sa le fie rusine! Exista si un salariu maxim , dar poti sa platesti in plus oricat vrei bonus/ scoli pt copii lor/ tratament medical. Si de obicei asa se si intampla, cu mici exceptii. Recent am vb cu o amica , angajata la Primaria unui oras de provincie- nu spun cat - dar primeste mai putin decat daca ar fi bona aici. Lara mami de Errie si Jamie Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand*Langkawi*Vietnam_and_Cambodia*China* |
Again tu vezi doar bucata ta, deci doar astia care lucreaza pentru expati au salariu mai mare, restul populatiei banuiesc ca nu.
Rezumat: tu ai zis ca ti-ar place sa traiesti la un momenta dat in Thailanda si ai insirat niste argumente, acum scuze ca noi vedem Thailanda ca un tot si tu vezi doar enclava aia roz. Chestie de perceptie .