*****Capsunici in jeans Mai Iunie2007 (3)*******

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Tot eu :) ... alexandra tuseste nonstop sec si chinuitor de asta noapte, am dormit cateva ore pe sarite ca nu o puteam pune la orizontala, asa ca m-am plimbat cu ea ... am dus-o la dr noastra a zis ca e laringita si mi-a dat niste bilute(spongia) si sirop de patlagina, asta e dusa cu pluta ... noaptea copilul mi se pare ca se sufoca pur si simplu ... motiv pentru care m-am programat diseara la alt medic ... saraca tuseste la fiecare minut fara pauza ... la exudat farigian nu a iesit nimic, luni o sa fie gata si cel nazal.

Andreea, e aproape vindecata, au avut simptome asemanatoare, o fi vreun virus, dar eu ma stresez cu alexandra noaptea f tare ca suna de ma sperii cand tuseste si pare ca o doare ca plange ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Asa mai face si Manu (mai rare in ultimul timp). Doctorii le numesc crize astmatiforme... Mie intotdeauna in cazul asta imi prescriu aerosoli cu ventolin. Si ii dau ca nu am ce sa fac...
Eu in nici un caz nu iti spun sa ii dai ventolin, fara recomandare de la medic nu se da.
Poate ii cedeaza de la tratamentul prescris, a ascultat-o si probabil nu a auzit nimic la plamani (la Manu se aude cand face asa ceva)
Multa sanatate!

Liviana, La Multi Ani cu intarziere!
Si La Multi Ani!!! tuturor capsuneilor care si-au sarbatorit ziua / isi sarbatoresc ziua in curand E sezon de petreceri ;)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Am revenit : se pare ca e debut de astm la alexandra si ne-a dat asa in prima faza: aerius, ketof si spirokast. Intrebare pentru Anca , Ella, voi ati dat copiilor ketof ... am asa retineri sa i-l dau. O sa mergem la clinica pentru analize. I-a mai dat un tratament homepoat in continuare la primul si control in iulie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Betty,

Ketof si aerius simultan?
Ambele sunt antihistaminice; pentru probleme respiratorii este indicat mai mult Ketof.
Spirokast = singulair, dar este romanesc si mult mai ieftin.
Astm atat de devreme nu exista chiar si in prezenta crizelor de astm, insa tratamentul prescris in cazurile astea este identic cu cel al bolnavilor de astm; a urmat prima oara la 2 ani si jumate acest tratament cu rezultat bun ; mama mea ia acelasi tratament dar ea are astm sever persistent.
Pufuri de ventolin sau aerosli cu ventolin nu i-au dat? ca daca zici ca tuseste ostructiv atat de des, trebuie scoasa din criza cumva; ultima oara a luat prednison ca ventolin nu a ajuns si a fost ok.
Eu iti inteleg ingrijorarea, ca a trecut prin asta de atatea ori.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Betty, stai linistita - cum zicea si Ella, nu e neaparat astm. Poate sa fie o unica repriza, sa treaca cu varsta etc. Manuelei i-au zis ca nu are astm pentru ca nu a reactionat la tratament indelungat - si au trecut pe partea de imunitate. Dupa parerea mea (avand in vedere cum a reactionat la noile medicamente) - au avut dreptate (cand creste o sa se vada).
Manu a luat ketof chiar o luna si am mai auzit de destui copilasi care au luat. Nu e deloc ingrijorator...
Si mie mi se pare ciudat, si ketof si aerius. Sa nu fie Keflex, eu le incurc intotdeauna. Asta e un antibiotic (mai usor din cate am inteles), a luat Manu la 3 luni cand a facut otita cu stafilococ auriu

multa sanatate!

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Ella, Anca merci mult de raspunsuri!

A zis ca pare debut de astm si sa iau trimitere sa mergem la clinica pentru analize amanuntite, imunitate, alergii... acum retata e la sot ca s-a dus dupa medicamente, dar aproape sigur astea 2 sunt, ca era doza 2.5 ml seara. Acum alt dr mai bun decat asta mai greu gasesc in cluj, a fost sef de sectie la clinica de Pneumoftiziologie , nu stiu daca mai este ... o sa mai intreb si de altii medici cu specialitatea asta.

Crizele sunt destul de dese pentru mine si cam in aceeasi perioada a anului le face ...cam tot la o luna doua iar tuse, a avut o pauza mare din vara iunie anul trecut pana in iarna si parca am uitat, dar de atunci in fiecare luna au tot fost ...

Sper ca se vindeca. Mama are ca tratament xyzal, spiriva si seretide daca stiu eu bine, in ultimii 2 ani , pana acum stiu clar ca avea ketof prin medicamente ... nu prea eram atenta ce ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Betty, nu stiu cum mai sunteti, sper ca mai bine:-)
Putin relax ca dr e dusa cu pluta. Rau de tot..cum doamne iarta-ma sa pui diagnostic de astm la prima tuse?
aici cred ca scriu romane dar is pe o tableta, poate scrie si Mica despre tusea Mayei. Io am incercat multe metode de la siropele la cartof cu spirt tuica la compresa imbibata cu seu de oaie, calda pe piept, creme mentolate, singulaier ceide ceapa, de cozi de cirese de coji de nuci luni intregi. Rezultatele s-au vazut abia anu asta de cand am invatat sa iicontrolez tusea ca inhalatiile. Ai mei cand ai avut tuse non stop, a tusit si 20 de ore amfost la urgenta si m-au trimis acasa cu ambroxol. Io le dau multe lichide si la r, care intelegesi bea se observa ca sefluidizeaza mucoasa. Ultimul episod urat a fost la noi de craciun. Atunci mi-a prescris dr prednison, sunt 2 supozitoare,cred ca- s de relaxarea tusei. Le-am mai uvut si in trecut. Mi se face paru maciuca cand ii aud tusind,dar cu cat cresc parcasunt mai bine. Primavaraei sunt sensibili si de la cresteri bruste dee tempemperatusa de la polen, nu-s neparat bolnavi. E greu cu tusea asta, nervi iti urez

Ella, am fost ieri in Pfantasialand. Ploua si au fost 9 grade si m-am gandit la voi. Dar dupa 9 ore de park am plecati toti fericiti ca nu am stat la cozile imense care-s atunci cand e cald. Si chiar a fost bine. Ploaia s-a mai oprit si tot asa. Le-am dat si inghetata ca asaau vrut. Oricum dupa 10 ani decat tot merg in parcurile astea am vreo 14 la activ, produk frustare, daca e cald stai la cozi de inebunesti, chiar si 90 de minute daca e frig sunt mia putin dar e frig, asa ca totul e in cap si
David al meu nu vroia sa incerce nimik nou si apoi sarea:-)din nou am bifat tot pe categoria de varsta, cel mai bine trenuletzle suspendate...ma intreba o batranica daca nu e frica, ca era cel mai mic de la coada..si i-a raspu s el singur ca e a treia ora

Mergi la inceput

Didi, suntem mai bine, 's-a dus tusea' vorba alexandrei :) ... cam 2 zile si 2 nopti nonstop ca am crezut ca isi da duhul. Acum tusea ca tusea, dar face crize de noaptea ca de astm, suna ca locomotiva si nu poate respira ... si anul trecut a facut la fel, mai face asa, ma refer la crize iarna. Acum e si o viroza adusa de andreea,plus cald brusc, vant, polen si puf peste tot, stam pe o strada cu plopi cred :) ca de aia se numeste plopilor si daca te uiti afara pe geam zici ca ninge si prin parcurile in care mergem e puf pe jos depus in strat ...

Marti mergem si le facem teste si analize, ca a zis ca se aud raluri ca de bronsita ...

Asa ma gandesc si eu ca o sa creasca si o sa treaca tusea asta ... pana atunci pazim noaptea copiii ... partea proasta e ca iau si eu de la ele, si mi s-a facut rau de tura asta ca abia stau, zici ca-s batuta si abia ma misc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Si eu i-am dat Ketof Marei. Cat despre astm la varsta asta, ma indoiesc. Incearca sa ceri parerea unui pneumolog PEDIATRU bun. Pe perioadele de tuse mai ales o hidratez continuu - limonada, alte sucuri de fructe/legume, ceaiuri.

Mergi la inceput

Asta e pneumonolog PEDIATRU. Cat despre hidratare stiu, dar f greu o conving sa bea ceva, nu se atinge de ceai, cu supa de pui merge mai degraba, sau daca i-as face ceva suc de fructe la storcator ... Am mai spus ca a zis ca pare debut de astm, si nu a pus diagnosticul de astm, pentru asta mergem in clinica la analize mai amanuntite... partea proasta ca face bube, altfel de bube de la tratamentul care i-l dau acum, adica la antialergice ... am citit si vad ca majoritatea au ca efect advers reactii cutanate ...

Mergi la inceput