*****Capsunici in jeans Mai Iunie2007 (3)*******

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Clem, vorbim maine.
Bai, frate, eu cred ca Mara o sa fie codasa la scoala. Ei nu-i place sa deseneze, decat cand are ea chef, nu-i place sa scrie, numai desene si joaca . Dar nu ma stresez, ca multi nescoliti au ajuns departe Daca nu o sa aiba note bune, o dau la un liceu tehnic sau scoala de meserii sau cum i-o mai zice acum si gata. Meseria e bratara de aur, nu? Glumesc, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Alina si Ana tot in categoria Marei este! Mai rau chiar. Nu are nicio indeletnicire scolareasca. Si cum mai mult nu s-a dus pe la gradi, nici pe acolo nu a facut mare lucru. De altfel ea mi-a spus clar si raspicat cand am mai apostrofat-o ca nu deseseaza, nu scrie, nu invatata si ea ca ceilalti copii litere, cifre: "Mami, mie imi place doar sa ma joc!". Nu stiu ce vom face la scoala...

Pe de alta parte, voiam sa va spun experienta noastra cu sectia ORL de la Grigore Alexandrescu. Ana trebuie, pana la urma, operata de polipi si ne decisesem sa o ducem la Miorita Toader la Grigore. Ne si programase doctorita miercurea ce a trecut la spital. Ne-a spus sa ne ducem la 8 - 8.30 cu copilul nemancat si nebaut si sa spunem sa avem programare la ea. Am ajus acolo la 8.10, dupa o noapte in care eu, de emotii, mai mult n-am dormit, ne-am prezentat la sectia ORL unde o asistenta ne-a anuntat senina ca toate paturile sunt ocupate si sa mergem sa ne plimbam pana ne suna ea. Am stat vreo jumatate de ora in curtea spitalului (care este in santier) dupa care am renuntat, pentru ca normal, Anei ii era foame, sete...M-am umplut pur si simplu de nervi. Am inteles de la un tatic ca paturile se umplusera de la ora 7. Asistenta respectiva m-a sunat la ora 11!!! Chiar ma intreb cum se asteapta sa stai cu un copil nemancat, nebaut si urandu-se pe "pereti" de plictiseala, 3 sau 4 ore in curtea spitalului. Si nici nu am inteles de ce doctorita nu ne-a chemat la 7, daca asa se procedeaza..Si nici ce fel de programari fac doctorii de acolo...
Ne-am decis sa incercam acum la clinica privata a lui Ursuleanu, dar nu stiu cand va avea el liber ptr operatie, eu neputand sa imi mai iau liber dupa Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Madi, ce enervant!!! si de andreea mi-a zis ca e la limita pentru operatie si tot face otite, dar mie atat mi de frica ca mai astept, poate nu e nevoie pana la urma. Va tin pumnii pe cand mergeti si sa ne povestesti cum a fost.

Referitor la scoala sau scris, eu ma gandesc ca nu e asa relevant ca daca unii vor sa scrie, chiar ne va fi mai usor la scoala, ca si Andreea nu vrea la gradi si imi spune ca o enerveaza doamna cand ii spune ca greseste ca ea face destul de bine, spune ea, si f greu accepta sa ii arat cate ceva, vrea doar ea singura si nu are rabdare sa asculte. Plus ca stii cumm evolueaza copiii intr-o directie asa brusc cand nu te astepti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Stati asa, ca eu de Manu nu am zis ca ar fi o scolarita :D Manu face numai ce vrea, cand vrea. Nu face nimic din ce ii spune altcineva :D De ce am zis eu ca nu e pregatita pentru scoala?
Nu intelege notiuni de genul intarziat, ajuns la ora fixa, trebuit sa faci ceva... Are ea chef, face, nu are, nu face. Nu poti sa o convingi in nici un fel. Si cu joaca, si ea are problema asta, nu are destul timp... Pentru ea fisele sunt o joaca. Dar face in legea ei, daca greseste ceva, nu vrea sa asculte cum e bine, imi tranteste "asa imi place mie" si nu ma baga in seama. Mai tarziu observ ca totusi a retinut cate ceva, dar pe moment "nu ma intereseaza ce zici, eu asa zic ca e"...
V-am zis ca ea le stie pe toate? Da, e o mare patinatoare (s-a enervat ca nu e ea pe gheata la europene, la mondiale nici nu a vrut sa se uite - ea nici sa inainteze pe gheata nu a invatat - si imi zice ca e experta, nu ii mai trebuie nimic), e o mare inotatoare (cu colac si arpioare), o mare gimnasta (a invatat sa faca tumba la gradi), in general le stie pe toate si nu are nevoie sa invete nimic :D

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Anca, si Mara e la fel. Desi imi place ca are incredere in ea, ma cam speriasem ca e egocentrista, dar e bine ca vad ca si alti copii au aceeasi atitudine, o fi vreo faza a cresterii
Clem, nu am mai ajuns la h. Caro, poate dupa Paste. Ieri am fost la Giurgiu, sa mancam peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

salutare,

Domnitzelor..multzam de urari ..dragutze ca de obicei pe 4 a fost ziua mea.

Asc so..m-ati distrat cu copii...pai sunt copii si asta e treaba lor sa se joace. si R al meu tot la fel a fost nu a avut calitati scoalre pan a mers la scoala dar acu e asa constiticios si invatatoare a foarte incantata de el..si io mandra...
dar copii mei nici nu au facut/fac vreo liniuta iar caligrafia a deja subiect tabu. David e mai precoc, adiak scrie binisor si socoteste dar asta pt ca asa vrea el. io am mai scris de 100o de ori..la varsta asta nu conteaza cantitatea ci calitatea: sa stie de regului si respect, io daca varsa un pahar de apa daca il sparge din greseala..nu-i bai dar daca le vad haine & cartile aruncate pe jos e jale .

Copii se pot schimba..

in alta ordine de ideei noi am fost in We la Köln si acu lenevin afara ploua si io am concediu toata saptamana ca R e in vacanta si aveam planuri mari de hoinareala. Maine seara e un party la birou si ma gandeam sa ii iau cu mine.. si am gatu in pioneze si daca nu ma lasa o sa ma duc maine la dr sa imi d-ea scutire si sa economisesc CO...is dusa stiu

ei si ca tot vaz postu unu al madalinei Carstea a nascut cred ca pe 27 martie prin cezariana..oare ce s-a fi intamplat..ca la An@..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Si eu zic ca-s copii si normal ca vor sa se joace, nu sa invete ... si ca nu asculta sau ca nu inteleg unele notiuni ... si asta mi se pare normal pentru varsta lor ... ce vroiam sa zic e ca nu o sa stim noi de pe acum daca vor fi pregatiti la anul pt grupa 0 si peste 2 ani pentru scoala, ori cu un an mai repede, ca e totusi mult timp si ei evolueaza cum nu te astepti. Iar faze de genul incapatanare, rabdare, sau altele, trebuie incet, incet formate ... altfel nici peste 3 ani nu vor fi pregatiti.

Mie mi se pare ca Andreea se va plictisi la anul la gradi si peste inca un an va face clasa 0 care nu e scoala. Dar eu m-am opus la noi in familie sa o inscriu in clasa 0 din toamna si recunosc ca am urmat turma ca a fost mai comod decat sa caut scoala mai ales in conditiile de la noi ... ca nu poti inscrie copilul usor unde doresti. Dar daca ma gandesc logic, ca generatiile noastre mergeau la scoala de la 6 ani direct in clasa I si faceam fata, doar generatiile din ziua de azi sunt mai evoluate , deci logic ca ar fi fost pregatiti pentru clasa 0 la 5 ani jumate.

Si nu ma refer doar la acumulat cunostinte si la celelalte aspecte ... asta zic ca ii vad si pe alti copii de varsta Andreei, nu numai pe a mea. Si daca nu ii invatam unele lucruri sa le faca singuri tot nu le vor face, ca sunt obisnuiti sa le facem noi pentru ei, dar daca sunt nevoiti sa se descurce sunt sigura ca multi se descurca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Felicitari pt bb2, Carstea!

madaiulia, daca Andrei e acum la gr mare, la anul il dai la scoala/grupa 0 sau repeta gr mare?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
am intrat sa va urez Un Paste Fericit, luminos, cu multa liniste, echilibru si multumire sufleteasca! Iepurasul sa le aduca celor mici tot ce-si doresc!
Sanatate si intelegere in familie!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Paste Fericit!

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput