Fibrom uterin (29)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Buna, fetelor!
Ajutati-ma, va rog, cu o informatie. O ruda apropiata mie, 43 de ani, are un fibrom de 13/15 cm. I s-a recomandat operatia clasica. Din experienta voastra, poate fi evitata interventia chirurgicala? Pe ea o ingrozeste aceasta interventie, avand alte 6 interventii chirurgicale. Se gandeste ca daca va intra la menopauza, acest fibrom poate intra in regresie?
Pe scurt: care sunt riscurile daca nu se va opera????
Si, la dimensiunile astea, din ce ati trait voi, credeti ca se va proceda la histerectomie totala?

Multumesc frumos si sanatate multa!

Si ca un sistem de alarma: I s-a recomandat tomografie. A facut-o la Sanador si a costat 800 lei. In rezultat, printre altele, scria de vezica biliara cum ca este cu pereti netezi, fara calculi. DAR!!! EA SI-A SCOS VEZICA BILIARA ACUM 13 ANI!!!
Mare grija unde va faceti analizele. Din nefericire, oemeni slab pregatiti sunt si in sistemul privat.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

anca Wish am citit postarea ta , si eu am fost intr-o situatie similara , doar ca eram la 30 ani , cu fibrom uterin de 9/8 cm , la indicatiile medicilor scumpi si dragi mi-au recomandat ca si in cazul cunostintei tale histerotomie totala , nu am acceptat avand in vedere ca nu am copii si am ales solutia cat mai putin invaziva si anume embolizarea fibromului uterin , se face la Bucuresti la spitat privat medicul lucreaza si la spital de stat si vreau sa spun ca este o persoana extrem de amabila si bine pregatita . Am facut embolizarea si dupa 2 luni fibromul mi-a scazut la 5/6 cm ceea ce este bine si a ramas asa , el fiind embolizat nu mai creste , nu mai suge din sangele nostru si nu ne mai ofera dureri . Interventia se face fara anestazie , se anesteziaza doar bratul prin care se introduce tubul de embolizare , deci mai nimic , toata interventia dureaza 15 minute . Intredevar doare burta dupa embolizare pt ca fibromul nu mai este alimentat cu sange , dar se dau calmante . a doua zi esti lasata acasa.
daca te intereseaza spune-mi caci iti voi da detalii. doctor si numr de telefon particular este foarte dragut. Bafta.

Mergi la inceput

goofytza multumesc de incurajari , astept sa te hotarasti si tu , eu am sa-ti spun de experienta mea dupa ce fac interventia !

Mergi la inceput

Olimp, multumesc ca mi-ai raspuns.

Am citit pe internet despre embolizare si am inteles ca in cazul fibroamelor mari, aceasta procedura nu se face. Tu ai cunostinta despre asta?

Mergi la inceput

anca wish eu tin minte cand am fost eu internata mai era o d-oanma cu fibrom mai mare de 15/16 cm aproape ca ii acoperea intreg uterul si i-a facut embolizarea , oricum eu i-am trimis pe mailul imagini cu fobromul meu si mi-a zis ca se poate face embolizarea. Ei nu fac embolizare doar de dragul de a o face inainte te examineaza sa vada daca tipul de fibron se preteaza pt acest tip de interventie. de obiceu sunt rare cazurile in care nu se poate face. Eu zic ca se poate lua legatura cu el si trimise cateva imaginii ale fibromului si primesti raspuns , daca vrei faci internetia daca nu ... tu decizi.
Eu pe la 18 ajung acasa si daca vrei iti dau e-mailul si telefonul lui. Nu te costa nimic sa incerci sa dai de el.

Mergi la inceput

Olimp, inca o data , multumesc!

Astept PM. Vom incerca, neaparat. Multa sanatate!

Mergi la inceput

anca wish cum ajung acasa imi caut dosarul si cele necesare si iti trimit PM , sper sa fie un final fericit !

Mergi la inceput

Anca Wish ai PM si bafta

Mergi la inceput

violeta in legatura cu jobul si eu am renuntat la el din cauza stresului , deci se pare ca nu esti prima nici ultima , fruntea sus important este sa ne indeplinim visul. Succes

arwen tu cum mai esti ?cu chistul ce ai mai facut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Multumesc pentru incurajari.S-au mai linistit problemele de la munca, dar sunt in cautarea unui alt job.
Olimp iti tin pumnii pe 11 si pe 12 aprilie.
Anca Wish: la 43 de ani e aproape de menopauza. Daca nu o deranjeaza mai bine sa-l lase in pace. Totusi, la dimensiunea asta probabil are probleme si cu aparatul urinar sau cu constipatia. Daca e pedinculat nu se face embolizare, ci o operatie chirurgicala. Daca e in afara uterului poate cauza probleme si dureri mari.
O primavara frumoasa va doreasc si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput