Familia si moda la mare(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si legat de subiect.
Si eu am tinut fetita la fundul gol la mare cand avea un an jumate - eram pe o plaja mai pustie in nordul Mamaiei,dar oricum nu conta,ca si daca prin absurd (ca nu suport) stateam in zona aglomerata tot asa o tineam cred.Pur si simplu cel putin la noi in Ro e o chestie obisnuita la copii f. mici,nu mi-ar fi trecut in cap in veci povesti cu pedofili,pana n-am citit de-astea aici pe DC.Si cati parinti din Ro citesc povesti din astea pe net?
Anul urmator la 2,5 ani deja am tinut-o cu slip,iar dupa 3,5 ani i-am dat si sutien,nu ca mi-ar fi placut in mod special,dar are stern infundat (abia dupa 3 ani s-a vazut) si i l-am dat mai mult din motive estetice ,atat ca oricum ca fetita nu ii displace.Dar sa pui sutien la fetite de un an ... mie una mi se pare caraghios
Legat de topless , nu am o parere strict pro sau contra,la mare sa zicem ca merge,mai ales la fetele tinere sau si la cele care arata cat de cat ok.Dar nici mie nu-mi prea place cand vad tot felul de aratari dezgolite,sau sa vad o mama de 50 de ani topless, cu fiul de 17 ani alaturi.La noi in oras am vazut anii trecuti ca se facea topless si pe strand,fete tinere si putine,dar nu mi-au facut impresie prea buna,vazadu-le circuland asa lejer printre majoritatea decenta.
In ceea ce priveste slipul tanga d-ala am purtat si eu la mare acum nu stiu cati ani cand era tare la moda Da' topless n-as face,sunt prea pudica pentru asa ceva.
Dar legat de faze cum era aia cu mama si fata ,parca imi amintesc ca si eu am mai vazut mai demult pe la mare scene asemanatoare,atat ca parca si mamele respective erau fara sutien ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Topless, string...am "servit" de toate. String-ul de "moda" si ca sa fiu cat mai uniform bronzata - acum niste ani. Topless-ul partial pt bronz, partial din comoditate. Chiar si acum, daca pe plaja pe care sunt mai exista persoane fara sutien, cat stau la plaja il scot si eu doar ca dupa doi copii nu-mi mai cred ca e estetic sa plec la plimbare fara el . Mi se pare mult mai comod fara. Daca sunt intr-o zona in care norma este "cu" - o respect. Pana la urma acolo unde e permis fiecare face ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pai in Bucuresti e ca in Braila...

Pur si simplu, zona de campie, nu blocheaza niciun deal, niciun munte nimic...

Pot sa-ti mai spun ca, in Bucuresti, prin '96, asa, eu plangeam la propriu de frig pe strada, la -3 grade, cu ditamai gecoiul pe mine. Nu se compara -25 de grade din nord cu -3 grade + VANT SPECIFIC in Bucuresti.

Vantul ala e horror.

Cel putin pentru mine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

On-topic:

Eu nu mai stau la soare. Deloc. Nu imi mai place. Plus ca eu nu ma bronzez, ma ard. Din vina adultilor ignoranti, am facut si insolatie, si m-am si ars de mi s-a cojit pielea in profunzime, cu durere. De atunci am ramas cu pete maronii pe umeri.

cristoiu,

Se prea poate ca, mai demult, Braila sa fi fost altfel. Mai demult insemnand inainte de 2007. Acum e multa, multa delasare. Si nu pot sa n-o observ, no, ca ma pocneste in ochi cam la fiecare plimbare.

Nu e orasul de vina, ci aia carora nu le pasa de orasul lor. Era o reclama pentru a combate aruncatul de gunoi pe strada in India, gunoaiele lasate de o familie s-au intors in casa lor. Asa le-ar trebui unora.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Hai ca mi-am amintit si de faza aia cu "budigaii" aia lungi care vad ca-s la moda in SUA. Eu am mai vazut din cand in cand pe la stranduri pe la noi aparand cate o trupa de baieti imbracati asa si mai ales in urma cu cativa ani (ca a durat pana m-am prins oarecum care-i faza ...) credeam ca-s tigani ca numai din aia am vazut uneori intrand "imbracati" in bazine Chiar eram cam indignata si nu-mi mai venea sa intru in apa Oarecum m-am prins dupa aia ca nu-s din zona,ca-s veniti in vizita/in vacanta (mai ales ca i-am mai auzit si vorbind engleza )si ma gandeam sau ca probabil sau n-au slip la ei ,sau ca asa-s obisnuiti,dar doar acum de la voi am aflat ca asa se poarta pe-acolo ... Muream proasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

rall, multumesc mult, e foarte interesant articolul. Dar eu inteleg din el ca deopotriva UVA si UVB sunt maxime la pranz intre 11.30-13.30. Si ca atunci se sta intre 2-4 minute, e suficient. De asta nu e recomandat sa stai in acele ore, pentru ca lumea sta prea mult si riscul sa te arzi e mult mai mare.

Iar aici spune asa: The ratio of UVA:UVB in the early hours of morning and late afternoon was 1:500 to 1:600 and at mid day was 1:200. Asadar tot dimineata si seara sunt mai multe UVB decat UVA.

Eu cred ca ccc concluziile din articol spun tot:

1. UVa and UVB irradiance and hence the duration of exposure for phototherapy vary with time, place and season.
2. Exposure time for 10mJ of UVB al peak time (11.30 am.-1.30 p.m.) is 4 min. 55 sec. to 11 min. 22 sec.
3. Exposure time for 1 joule of UVA at peak time (11.30 a.m.-1.30 p.m.) is 2 min. 32 sec. to 4 ruin. 31 sec.
4. Incidental UVB exposure is maximum at peak time and lower in the morning and evening.
5. Ideal time for PUVASOL will be therefore between 9.15 a.m.-11.15 a.m. and 2.30 p.m.- 3.30 p.m. which will minimize unwanted exposure to UVB and infrared radiation.
6. Duration of exposure is longer in the months of NOvember, December, January and February.

Conteaza mult zona pe glob. Am gasit o impartire, e in sudeza dar nu e complicat de inteles. Cu cat indicele e mai mare, cu atat expunerea la soare va fi mai scurta si invers.
http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Allmanhet/Sol-och-solarier/UV-index/UV-index-i-olika-delar-av-varlden/

Si UVA si UVB pot provoca ccc cancer. UVA mai mult decat UVB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

"In ceea ce priveste slipul tanga d-ala am purtat si eu la mare acum nu stiu cati ani cand era tare la moda Da' topless n-as face,sunt prea pudica pentru asa ceva."

[/quote]Monica,mie mi se pare ca-s la fel,ca iti arati fundul sau sanii ,tot aia!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off-topic : selene, in braila cred ca umiditatea e de vina pe timp de vara, mai exact Dunarea. atunci cand canicula este combinata cu multa umiditate in aer, da, devine un calvar sa respiri sau sa te misti, pentru ca simti ca te sufoci, iar pielea este mereu umeda, nu se poate usca. e ca si cum ai sta intr-o sauna uriasa, sa zicem.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

off-topic : selene, in braila cred ca umiditatea e de vina pe timp de vara, mai exact Dunarea. atunci cand canicula este combinata cu multa umiditate in aer, da, devine un calvar sa respiri sau sa te misti, pentru ca simti ca te sufoci, iar pielea este mereu umeda, nu se poate usca. e ca si cum ai sta intr-o sauna uriasa, sa zicem.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Curge Somesul pe spate...

Io nush cum rezista oamenii astia de aici, ca merg, vin in/din toate directiile, vad femei in varsta carand sacose pline de la piata taman la orele amiezii, cand te lichefiezi de-a binelea...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput