Familia si moda la mare(2)
Raspunsuri - Pagina 4
Mik spune:
off topic, vara pe caldura mare la Bucuresti mi se pare "mai infernal" decit la Iasi. Nu dati cu pietre !
On topic : soarele care bate direct in cap nu cred ca e de bine. Nici la tara (in Ro) nu se face munca la cimp cind bate soarele perpendicular : la ora prinzului, te pui la umbra, maninci gospodareste si tragi un pui de somn ca sa poti lucra de la 4 incolo.
Alt on topic : copiii nu se tin in soare in pielea goala, caci pielea e foarte frageda. Li se pune un tricou (din bumbac) si ceva pe cap. Pampersi sau nu, depinde ...
Selene_Bunny spune:
Off-topic de caldura: io m-am simtit bheeeton cand m-am dus la inceputul lui septembrie 2008 din Galati in Iasi, la nunta cumnatei. Bheeeton pentru ca eram gravida in 6 luni, afara erau vreo 40 de grade, iar in tren se defectase instalatia de vara/iarna si ramasese pe pozitia de iarna, adica erau incalzite compartimentele... Afara 40 de grade, inauntru, vreo 50... O fo' mortal... Si s-a mai si stricat trenul pe drum...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Monica,mie mi se pare ca-s la fel,ca iti arati fundul sau sanii ,tot aia! |
O fi dar eu m-am simtit super ok atunci la mare in tanga,dar nu la fel m-as fi simtit daca ar fi trebuit sa stau topless.Poate si de la faptul ca mai mult de 80% dintre femei purtau atunci tanga pe plaja ... si ce e "la moda" automat nu mai pare indecent ? Topless se facea in proportie mult mai mica.Poate ,cine stie,daca peste 90% dintre femei ar face plaja topless,nici eu nu m-as mai simti aiurea sa fac.Ca in general "aiurea" se simt (daca se simt ...) cei ce se afla in minoritate. Nu vedeti ca pentru fiecare normal e cum se simte el obisnuit - ca si faza cu slipii versus "budigai" (pentru cine nu stie pe la noi budigai se zice la pantaloni mai labartati asa,un fel de izmene ...)
iar cu topless-ul,daca ma gandesc bine ultimele 3 ture ture cand am fost la noi la mare ( 2007 ,2008 si 2010 ) nici nu-mi amintesc sa vazut pe plaja vreo tipa facand topless.E drept ca prima oara am fost in zona nordica pustie a Mamaiei,a doua oara la Cap Aurora,unde iar e mai pustiu pe plaja.Nici la piscina unde am mai stat nu facea nicio tipa topless.In schimb mai demult vedeam destule - prin toate statiunile, dar mai stateam si pe unde era oarecum mai aglomerata plaja.
cipcipcip spune:
Eu stiu ca inainte nu era expunerea la soare asa periculoasa cum este azi din cauza stratului de ozon care s-a micsorat sau chiar si gaurit in unele parti. Eu cred ca se si exagereaza de fapt (doar trebuie sa se vinda toate cremele cu factor de protectie care sint f.scumpe). Cred ca o expunere moderata e chiar benefica, iar cremele alea sint pline de ingrediente dubioase (majoritatea nu se folosesc la copii sub un an-doi si asta spune multe). Inainte existau cremele cu oxid de titan (natural), dar au reusit sa-l interzica din nu stiu ce motive si au ramas numai cele cu chimicale.
michelle-usa spune:
Rall tu ai spus ca :
Citat: |
"Mai nou, teoria s-a schimbat. Nu e bine sa stai la soare dimineta / seara, ci la pranz Info: "In articolul despre vitamina D aratam ca, in zona temperata, singurul moment cand merita sa stai la soare este la pranz, fara protectie, fara a spala pielea inainte (pentru a avea material pentru sinteza vitaminei D si protectie naturala) si dupa expunerea la soare (pentru absorbtia vitaminei D) cel putin cateva ore. Este important ca perioada sa fie scurta maxim cateva zeci de minute, in functie de tipul de piele si nivelul de “bronz”, fara a ajunge la arsuri solare (care cresc foarte mult riscul de cancer de piele). Astfel obtii maximul de UVB (care au atat efecte negative dar si pozitive) pe piele si sinteza maxima de vitamina D, cu multiple beneficii pentru sanatate. In rest, a sta la soare dimineata, seara, prin geam, cu creme de protectie sau altfel nu induce decat imbatranirea prematura a pielii si expunerea la radiatiile daunatoare UVA. Stiu, de la toata lumea ai auzit exact pe dos, tocmai de asta incidenta cancerului de piele a crescut exponential in ultimii ani. Razele cele mai periculoase (UVA) sunt prezente pe toata durata zilei si trec prin nori, sticla, haine subtiri, sunt reflectate de apa si nisip. Deci chair daca stai sub umbrela pe plaja corpul este expus la o doza mare de radiatii." (sursa cristianmargarit.ro)" |
eu din acest post am inteles ca e bine sa stai cu zecile de minute la soare la prinz, ca "vechea teorie" cum ca e soarele nociv la aceste ore nu mai e valabila, ca s-a auzit pe dos pana acum...
zecile de minute...astea cuprind destul de multe zeci...si face o diferentza mare...intre 10 minute si 60 de minute.
deci rall cu ce am gresit, cum am inteles eu gresit?
nu sar pe tine cu gura...ma enerveaza pur si simplu mesajele de acest tip ...in care se "schimba teorii...dupa ureche" si mai vine nu stiu cine sa-si faca reclama cu stiri de senzatie, ducand lumea in eroare.
michelle
michelle-usa spune:
romanii in general...cu mici exceptii...deja stau la soare cu orele, cu mic cu mare...
sa le mai spuna cineva ca de fapt e bine ce fac, sa-i incurajeze...asta mi se pare aberant.
se stie f. bine cat e de critica situatia medicala in romania,ref. cancer: informare,preventie, diagnosticare si tratament...
michelle
michelle-usa spune:
sunt destule discutii referitor la cat de safe sunt aceste produse -creme de protectie solara.
va pusesem cu ceva timp in urma un site unde le puteti verifica cat de safe sunt considerate.
dar cel mai bine e sa evitam sa scoatem copiii la aceste ore. chiar e nevoie sa stea la soare intre 12-4? ziua e lunga vara...
aici se folosesc niste tricouri speciale protective:
http://www.amazon.com/dp/B004X5AJ1S/ref=asc_df_B004X5AJ1S1938192?smid=A3590131GP7NNV&tag=nextagusmp0382333-20&linkCode=asn&creative=395105&creativeASIN=B004X5AJ1S
tricourile din bumbac am auzit ca nu protejeaza decat fff putin.
michelle
XIO spune:
Ca fapt divers, cel mai frecvent tip de cancer de piele apare datorita expunerii la soare, si acesta este localizat pe ... scalp,fata, gat.
Melanomul malign, care e cel agresiv nu are demonstrat legatura cu soarele.
Este nociva expunerea indelungata la soare, sunt anumite categorii de risc (pielea prea alba, pistruiata), nici un medic nu incurajeaza sa uiti de tine la soare sau sa te expui fara factor de protectie.
Dar de aici si pana la a spune ca daca faci plaj, faci cancer, e cale lunga.
Din nou, expunerea la soare si cancerul de piele este ca si mancatul nesanatos si cancerele din sfera digestiva, si ca toate celelalte boli pe care le facem in timp din cauza obiceiurilor nesanatoase.
michelle-usa spune:
Xio, mai informeaza-te de la sursa:
http://www.skincancer.org/prevention/sun-protection
http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb/understanding-uva-and-uvb
michelle
mihaela_s spune:
Michelle, xio are dreptate si asa scrie si in sursa ta. A spus si Monica, am spus si eu mai devreme. Melanomul e produs în special de modificari genetice. Are si soarele rolul sau dar nu ar fi cauza principala. Asta nu inseamna ca eu spun ca e bine sa stai la soare cat vrei si oricand, sa nu se inteleaga gresit.