Ma simt jignita
Raspunsuri - Pagina 19
ramiris spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui monica70
Habar nu am ,ca nu stiu ce si cum despre Bulgaria - singura mea amintire despre ea e cand am traversat-o in' 90 cu masina in drum spre Turcia si mi-a facut o impresie groaznica Magazinele alimentare chiar mai goale si lugubre decat inainte de '89 la noi,peisaj monoton,puhoi de magari pe camp (n-am vazut atatia de cand sunt) Ne-am oprit special sa vedem si plaja undeva in apropiere de Ro si n-am fost defel impresionata.Sunt convinsa ca s-au schimbat ff multe si pe-acolo ca si la noi,dar tot nu ma atrage defel. Poate au oferte mai bune,si-au facut mai multa reclama etc. Romanii dupa cum declara ala in articolul pe baza caruia s-a deschis subiectul nici n-au nevoie de turisti straini,nu? Si chiar nu stiu din ce tari au turisti straini atat de numerosi bulgarii - exceptand romanii? Nemti cred - poate d-aia mai lefteri din est? Aaa uite ce-am gasit, cica si romanii s-au mai saturat de Bulgaria http://www.business24.ro/international/bulgaria/bulgaria-cauta-solutii-pentru-a-reatrage-turistii-romani-1507209 Eu cred ca potentialii straini care ar vrea sa vina la noi pe litoral vor in primul rand ceva ieftin,ca altfel ar alege Coasta de Azur,Italia,Grecia etc. (ca sa nu mai amintesc de alte litoraluri exotice) Dar ei vor si ieftin si de calitate.Asta mai greu de gasit chiar si pe alte coclauri, nu doar in Ro ... |
Eheei, intre '90 si 2012 Bulgaria a progresat imens. Iar statiunile turistice nu sunt deloc acelasi lucru cu localitatile depopulate prin care trece drumul spre Turcia.
Noi ne ducem an de an la munte, in complexe cu piscina, spa, si servicii exemplare. Nu e deloc plin doar de romani si de nemti lefteri, Bansko de ex e plin de englezi.
La mare la fel, au renovat si modernizat toate hotelurile comuniste de nu-ti vine sa crezi. In ultimii ani am fost in Turcia pentru ca ne place mai mult marea de acolo insa cand era copilul mai mic mergeam la mare in Bulgaria in regim de all inclusive si chiar si acum 7-8 ani serviciile erau de nota 10. Anul trecut am avut o escapada scurta la mare in Bulgaria, mai spre sudul litoralului lor: plaje curate, terase, restaurante curate si mancare proaspata si buna, multe optiuni in meniu la preturi mai mult decat decente. Conditii de cazare foarte bune si servicii la fel. Fara manele...
Si acum cand traversezi Bulgaria treci prin localitati sarace care arata deprimant, ai incercat sa mergi un pic prin Romania rurala sa vezi cum mai arata?
Noi am fost in decembrile la Sighisoara si ne-am intors prin Bran -Rucar si am ramas socati de localitatile rurale de sarace si aproape parasite pe care le-am intalnit pe drum.
Crezi ca un strain care ar trece prin ele si-ar putea imagina ca in Romania exista hotelul Rex in Mamaia sau Europa din Eforie Nord?
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramiris Noi am fost in decembrile la Sighisoara si ne-am intors prin Bran -Rucar si am ramas socati de localitatile rurale de sarace si aproape parasite pe care le-am intalnit pe drum. Crezi ca un strain care ar trece prin ele si-ar putea imagina ca in Romania exista hotelul Rex in Mamaia sau Europa din Eforie Nord? |
Sigur ca am circulat pe toate colclaurile de pe la noi .Dar eu ma refeream nu neaparat la localitati parasite,case darapanate ,ci mai mult la ... peisaj . La noi mai vezi un deal,o colina,o padure,nu mai zic de munti si vai Bine asta daca nu te apuci sa traversezi doar Campia Romana de la vest la est sau invers
Nici Ungaria nu-mi place defel,cat vezi cu ochii numai si numai "pusta"
Cat despre Bulgaria am zis ca-s convinsa ca si la ei s-au schimbat multe,e si normal in 20 si de ani ... Dar tot nu ma atrage in mod special sa o vizitez.Grecia,Italia,Spania,Croatia etc. in schimb da. Pentru ca au peisaje,o istorie etc.Bulgaria are doar un litoral cam ca al nostru (ca peisaje) ,doar conditiile de care zici or fi mai bune.Pentru bucuresteni insa,sunt de acord ca e o optiune buna - ca va e aproape,odata trageti o tura cu masina pana acolo.
ramiris spune:
citat din mesajul lui iulia_b Eu am ajuns la concluzia ca exista o categorie de turisti, care au ajuns la un anume grad de maturitate, din mai muklte puncte de vedere, si care se simt bine in orice loc (ma rog nu chiar in toate). Au detasarea necesara si cauta placeri in altceva decat cuta imperfecta de la cuvertura sau gaura din prosop. Aia care au ramas la stadiul asta au niste probleme nerezolvate, nu neaparat cu lumea din jur ci mai ales cu ei insisi. |
Da-mi voie sa te contrazic, maturitate nu e sinonim cu acceptatul conditiilor indoielnice si serviciilor proaste.
Eu nu contest ca tu oi fi mai Zen dar sa spui ca cei care au pretentia la conditii decente au probleme si frustrari si vezi doamne asa refuleaza... e o pseudo explicatie psihologica care nu tine deloc. Sa stii ca relatia cu parintii in copilarie si faptul ca ai stat la colt la gradinita nu sunt explicatia pentru orice comportament ulterior din viata.
Oamenii sunt diferiti, eu nu cred ca exista asa ceva ca "a te simti bine in orice loc", mie imi suna mai repede a lipsa de standarde si a te multumi cu putin. Daca vrei sa facem analiza psihologica poate are legatura si asta cu niste tare din copilarie, nu? Dar am stabilit deja ca preferintele si asteptarile fiecaruia in legatura cu propriile vacante tin de personalitate si de standardele personale.
Eu una n-am fost in viata mea cu cortul si nici n-o sa ma duc, nu m-a atras. Nu m-as simti bine sa dorm altfel decat in pat, in pjama si dupa ce mi-am facut dus. Asta ma face imatura?
Cat despre paralela cu pipitzele cu vuitoane, aia chiar mi se pare jignitoare pentru partenerii tai de discutie.
Nu era vorba de pretentii absurde la lux acolo unde nu-i este locul ci doar de pretentia normala de a primi lucrurile pe care le-ai contractat si mai ales sa ti se comunice dinainte corect ce ti se ofera si ce nu.
Nu-ti pui totusi intrebarea de ce normalitatea in turism este aproape peste tot in lume alta decat in Romania?
ramiris spune:
citat din mesajul lui belleane off topic ch_dana: e o impresie total gresita, de ceva timp consumam numai iaurt natural de la ei,smantana si uneori si Kefir. Iaurtul lor natural pe langa faptul ca nu contine tot felul de alte chestii cum contin celelalte este si foarte bun. Noi n-am avut probleme, nu cumparam cu fructe sau alte grozavii. Te iubim, printesa Victoria!!! |
Si noi consumam de foarte mult timp iaurturi de la ei, nu numai cele simple ci si cele cu fructe si n-am avut niciodata probleme.
In conditiile in care copilul meu este destul de sensibil in urma unei enterocolite avute acum cativa ani.
Cred ca a fost pur si simplu o intamplare.
ramiris spune:
citat din mesajul lui monica70 La noi mai vezi un deal,o colina,o padure,nu mai zic de munti si vai Bine asta daca nu te apuci sa traversezi doar Campia Romana de la vest la est sau invers Bulgaria are doar un litoral cam ca al nostru (ca peisaje) ,doar conditiile de care zici or fi mai bune.Pentru bucuresteni insa,sunt de acord ca e o optiune buna - ca va e aproape,odata trageti o tura cu masina pana acolo. |
Bulgaria n-are numai litoral si campie, au si ei munti (cu turism montan dezvoltat si zeci de km de partii, telecabine, telescaune). Are si peisaje superbe vai, lacuri, coline peste coline si chiar mult mai impadurite decat ale noastre care au ramas chele.
Si obiective turistice altele decat hotelurile de pe litoral :).
Daca te duci pe drumul spre Grecia (Giurgiu-Sofia-Kulata) ai sa vezi ca se schimba peisajul fata de drumul spre Turcia facut pe langa coasta Marii negre.
Cu Ungaria sunt de acord cu tine, aia da tara "plata". :).
belleane spune:
Noi am fost in anii 1997-2000 si in Turcia si in Grecia cu masina. Am parcurs drumul ala cu stres maxim, tin minte ca nu am oprit decat in locurile indicate de agentia de turism, erau fetite si in varf de munte, apareau noaptea din padure. Bulgaria pentru mine = Ro, singurul avantaj e all inclusive in rest aceiasi oameni, acelasi peisaj, nu m-as mai duce.
monica70 spune:
citat din mesajul lui ramiris Bulgaria n-are numai litoral si campie, au si ei munti (cu turism montan dezvoltat si zeci de km de partii, telecabine, telescaune). Are si peisaje superbe vai, lacuri, coline peste coline si chiar mult mai impadurite decat ale noastre care au ramas chele. Si obiective turistice altele decat hotelurile de pe litoral :). Daca te duci pe drumul spre Grecia (Giurgiu-Sofia-Kulata) ai sa vezi ca se schimba peisajul fata de drumul spre Turcia facut pe langa coasta Marii negre. Cu Ungaria sunt de acord cu tine, aia da tara "plata". :). |
Stiu mai ca are si alte forme de relief,dar ce sa faci daca io am ramas in cap cu imaginea aia ,cu drumul ala (spre Edarne ...) care nu se mai sfarsea odata Aveam 19 ani ...
monica70 spune:
citat din mesajul lui belleane Noi am fost in anii 1997-2000 si in Turcia si in Grecia cu masina. Am parcurs drumul ala cu stres maxim, tin minte ca nu am oprit decat in locurile indicate de agentia de turism, erau fetite si in varf de munte, apareau noaptea din padure. Bulgaria pentru mine = Ro, singurul avantaj e all inclusive in rest aceeasi oameni, acelasi peisaj, nu m-as mai duce. Te iubim, printesa Victoria!!! |
Eu stiu doar povesti de la aradeni si nu numai, care au traversat Bulgaria (cred ca mai mult pe traseul spre Grecia) cu masina/autocarul si tot din belele in belele - hoti,politisti care ii taxau aiurea.Poate acum n-o mai fi asa,dar o vreme numai de-astea auzeam.
Noi in '90 n-am avut probleme de gen.
jenn spune:
O posibila explicatie a problemelor cu lactatele-unii se razgandesc si le lasa prin magazin aiurea-deci nu in zona rece destinata lor.La sfarsit de tura personalul le pune frumos in raft si asta e!Am vazut de multe ori produse abandonate asa!Nu cred ca are legatura cu o anumita marca.Si ca sa fiu on topic-nu am fost in viata mea cu cortul si nici nu am de gand!Cum zicea si ramiris,vreau sa ma spal,sa dorm comod,sa fiu in siguranta pana la urma!Asta e ideea mea de vacanta!
Marina spune:
si eu gasesc mesajul asta foarte jignitor. Daca imi cumpar anumite servicii am pretentia sa se si respecte. Si daca imi permit sa-mi cumpar 5 stele imi cumpar 5 stele fara sa se simta altii ofensati in legatura cu maturitatea mea de turist. Maturitatea consta si in a respecta opiniile celorlati chit ca sunt hachite legate de cuta de la cearceaf sau gaura din prosop.
citat din mesajul lui iulia_b Eu am ajuns la concluzia ca exista o categorie de turisti, care au ajuns la un anume grad de maturitate, din mai muklte puncte de vedere, si care se simt bine in orice loc (ma rog nu chiar in toate). Au detasarea necesara si cauta placeri in altceva decat cuta imperfecta de la cuvertura sau gaura din prosop. Aia care au ramas la stadiul asta au niste probleme nerezolvate, nu neaparat cu lumea din jur ci mai ales cu ei insisi. Astia maturii incearca sa se apropie de natura, cauta altfel de experiente, aialalti care pot fi si parveniti is mai catolici decat papa. Auzi, fata, sa nu fie Vuittoane la magazinul de pe plaja, acolo unde se vand galetuse, slipi si acadele. Cam asa ceva. |