Ma simt jignita
Raspunsuri - Pagina 17
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa madanic, cu ideei din astea venisem si eu din America, dar la fatzaa locului sta altfel...pt mine a fost o lectie de viatza. am avut situatii care nici prin minte nu-mi trecea ca o sa le intilnesc. o investitie intr-o pensiune la mare nu ti-o scoti nici dupa 10 ani... |
Pai si 10 ani mi se pare ok ... in medie, o investitie pana in 1 mil $ isi recupereaza banii cam in 10-13 ani (sigur daca e vorba de 100k mai repede). O pensiune este pana la urma un business ...si un business serios se construieste pas cu pas, primii 3-5 ani ies pe pierdere, urmatorii ani pe zero, vin ani in care castigi asa de-o paine si o maslina si abea dupa aia vin castigurile adevarate. In multe business de genul asta proprietarii fac de toate si nu stiu cum sa perie clientii ... multa reclama pe internet. 10 ani mi se pare o perioada decenta sa pui o pensiune pe picioare.
Selene_Bunny spune:
Azi am vazut si eu ca romanul, chiar si avertizat, poate ramane... prost. In opinia mea, desigur, dar...
Eram in Carrefour, la raionul de oua, si verificam cu atentie termenul de valabilitate. Vad o mega-reducere la oua Avicola, doua caserole a cate 10 oua fiecare, 5 lei amandoua. Expirau maine. Vorbeam cu D. ... se apropie de noi un om la vreo 50 de ani si ne spune "vedeti ca sunt cofraje de cate 30 de oua, 10 lei cofrajul, uitati, eu am luat doua!" Zic, "dar ati vazut cand expira?" La care el, "ei, cand expira, maine, poimaine, nu ma intereseaza". Dar verifica, expirau si alea maine... Nu l-a interesat, l-am auzit mai departe apoi chicotind cu sotia (cred) pe seama intrebarii mele...
Am ramas asa, fara cuvinte...
Si cu impresia ca, atat timp cat e ieftin si mult, neamule, nu conteaza ca e bun sau prost...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
monica70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Azi am vazut si eu ca romanul, chiar si avertizat, poate ramane... prost. In opinia mea, desigur, dar... Eram in Carrefour, la raionul de oua, si verificam cu atentie termenul de valabilitate. Vad o mega-reducere la oua Avicola, doua caserole a cate 10 oua fiecare, 5 lei amandoua. Expirau maine. Vorbeam cu D. ... se apropie de noi un om la vreo 50 de ani si ne spune "vedeti ca sunt cofraje de cate 30 de oua, 10 lei cofrajul, uitati, eu am luat doua!" Zic, "dar ati vazut cand expira?" La care el, "ei, cand expira, maine, poimaine, nu ma intereseaza". Dar verifica, expirau si alea maine... Nu l-a interesat, l-am auzit mai departe apoi chicotind cu sotia (cred) pe seama intrebarii mele... Am ramas asa, fara cuvinte... Si cu impresia ca, atat timp cat e ieftin si mult, neamule, nu conteaza ca e bun sau prost... |
Selene hai ca m-am distrat si eu.In mod sigur respectivii isi spuneau cat de fraiera esti
Mai eu habar nu am cat termen de valabilitate au ouale ,dar tin minte cum se pastrau pe vremuri ouale la tara in lazile alea imense cu tarate pentru gaini,sau chiar la oras stiu ca se mai pastrau ouale intr-un cos mare intr-una din camerele neincalzite.Si chiar vindeau din ele pe la vecini.In frigider incapeau ff putine.In mod sigur cei care aveau gaini multe si care faceau multe oua,nu le consumau/foloseau exclusiv proaspete.
Chiar cred ca n-or sa pateasca respectivii absolut nimic de la ouale alea ,or fi pe buget de avarie si au profitat de oferta.
Iti pot da si exemplul nostru.Ai mei parinti si fratele au un magazin alimentar si alimentele ce-s pe cale de a expira ce crezi ca fac cu ele,le arunca? Nici vorba si nici nu le baga la oferte de-astea, ci le retrag de pe rafturi si se ... consuma in familie Si n-am facut de cand suntem vreo enterocolita,sau toxinfectii niciunul din familie - nici copiii.
Daca un aliment are o data de expirare nu-i neaparat necesar ca din data respectiva ,gata deja nu-i mai bun.Aia e o data pusa asa orientativ.Daca n-ar mai fi comestibile,cand sunt oferte de-astea - si sunt destule din cate vad - crezi ca le-ar mai cumpara cineva?
Chiar sunt curioasa,numai in Ro exista asa reduceri la alimente pe cale de expirare? In alte tari cum e? Eu pot zice doar de Ungaria ca si acolo am vazut ca-i cam la fel.
La noi sotul e asa mai super-turbat si se uita de fiecare data la termenele de garantie (el face de obicei cumparaturile la alimente),dar e de inteles ca mai demult am avut si noi un AF cu comert de alimente si a devenit "defect profesional" de cand se aproviziona cu marfa.Io una fac mai rar cumparaturile si nu ma uit in veci la termele de garantie ,pur si simplu nici nu-mi amintesc de-asa ceva is mai pe fuga si chiar ma enerveaza rau cand il vad cum studiaza de zor fiecare aliment si pierde o gramada de vreme .
Sa nu se inteleaga ca militez pentru cumpararea oualor expirate ,dar nici nu-i pot considera prosti pe respectivii sau pe altii ce cumpara alimentele "pe expirate".
monica70 spune:
citat din mesajul lui rall Eu sunt ca-n topicu' cu flambarea , imi iau de acasa si lenjerie de pat si prosoape (chiar si cand calatoresc cu trenul). Mi se increteste pielea si sa le ating (chiar daca arata foarte bine, apretate, curate, pufoase etc insa numai cand ma gandesc pe unde s-au sters ceilalti turisti sau cum au stat in pat... brrr). Realizez ca e o mica nebunie, ca de ex. la restaurante nu am nicio problema in a folosi vesela lor |
Si tu esti mortala cu flambarea ... pai iti dai seama la restaurante cati libidinosi or fi mancat cu tacamurile/din farfuriile alea? Cum au atins bucatarul/ajutorul de bucatar si altii pe-acolo alimentele dupa ce s-or mai fi scarpinat pe te miri unde?
La fel si la alimentele pe care le cumperi din super-market.Sau hainele cu care te imbraci ... pe unde-au fost produse,transportate,depozitate,incercate in magazine etc.
Daca o iei cu gandurile asa ajungi drept la bolunzi
Ce-i drept si eu am dus intotdeauna cu mine prosoape de fata pentru copii - atat ca si asta-i exagerat la o adica.Pai pe unde nu umbla ei si cu cate alea? (cand am vazut ca ai mei puneau mana pe melci de exemplu ... io n-as fi pune mana in veci pe ei )
mianna spune:
citat din mesajul lui monica70 Pai de ce s-ar si inghesui turistii straini la noi chiar de-ar fi totul perfect? Nu avem nici insulele si peisajele Greciei,sau Croatiei,nici luxul Turciei,nici plaje exotice cum sunt pe te miri unde.In iunie sau septembrie deja nu mai e nici vremea prea de facut baie. |
fix asa-i si la bulgari, si totusi ei au turisti. oare de ce?
mianna spune:
citat din mesajul lui Ioana_Pos Si noi optam pentru o locatie unde putem sa gatim cand mergem cu fetita. Nu o pot 'convinge' sa manance la orele fixe ale hotelului si sa mananc eu si ea sa se uite (pentru ca nu ii este foame atunci) mi-ar sta in gat! |
asta-mi aduce aminte de o anecdota din familie, ca eram prea mica sa am amintiri. prima data m-a dus mama la mare cand aveam 2 ani si-un pic. cu bunica dupa noi, la gazda, tocmai in ideea sa-mi poata gati, dar in prima zi, obosite de pe drum, aleg sa manance la un restaurant. mama, cunoscandu-si odrasla mofturoasa, nu mi-a luat mie portie separata, crezand ca se satura ea cu ce ramane de la mine. dar surpriza! am mancat tot!
cand m-a intrebat mama daca mi-a placut chiar atat de mult, raspunsul a fost "nu mi-a placut foarte tare, da' aicea-i pe bani"
monica70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
fix asa-i si la bulgari, si totusi ei au turisti. oare de ce? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Habar nu am ,ca nu stiu ce si cum despre Bulgaria - singura mea amintire despre ea e cand am traversat-o in' 90 cu masina in drum spre Turcia si mi-a facut o impresie groaznica Magazinele alimentare chiar mai goale si lugubre decat inainte de '89 la noi,peisaj monoton,puhoi de magari pe camp (n-am vazut atatia de cand sunt) Ne-am oprit special sa vedem si plaja undeva in apropiere de Ro si n-am fost defel impresionata.Sunt convinsa ca s-au schimbat ff multe si pe-acolo ca si la noi,dar tot nu ma atrage defel.
Poate au oferte mai bune,si-au facut mai multa reclama etc. Romanii dupa cum declara ala in articolul pe baza caruia s-a deschis subiectul nici n-au nevoie de turisti straini,nu?
Si chiar nu stiu din ce tari au turisti straini atat de numerosi bulgarii - exceptand romanii? Nemti cred - poate d-aia mai lefteri din est?
Aaa uite ce-am gasit, cica si romanii s-au mai saturat de Bulgaria
http://www.business24.ro/international/bulgaria/bulgaria-cauta-solutii-pentru-a-reatrage-turistii-romani-1507209
Eu cred ca potentialii straini care ar vrea sa vina la noi pe litoral vor in primul rand ceva ieftin,ca altfel ar alege Coasta de Azur,Italia,Grecia etc. (ca sa nu mai amintesc de alte litoraluri exotice) Dar ei vor si ieftin si de calitate.Asta mai greu de gasit chiar si pe alte coclauri, nu doar in Ro ...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui monica70 ... Sau hainele cu care te imbraci ... pe unde-au fost produse,transportate,depozitate,incercate in magazine etc. |
Eu intotdeauna spal hainele noi. Fara exceptie.
Intrebai mai sus daca se reduc alimentele pe cale de a expira. Da. Si aici ce expira maine sau peste 2-3-7 zile, se reduce pretul.
Mi-am amintit ceva, nu are neaparat legatura, dar... are Am intrat intr-o dupa-masa pe la 4 intr-un magazin de mancare sa iau fructe si a anuntat managerul prin itnterfon in tot magazinul ca ei inchid magazinul ptr. renovare si sa ia toata lumea fructe si legume si sunt gratuite! (altfel le aruncau, ca a durat vreo 2-3 saptamani renovarea, asa ca le-au oferit gratuit clientilor) Legatura? Ma intreb de ce multi patroni nu reduc preturile si prefera sa arunce fructe, legume decat sa le vanda mai ieftin. Nu mai stiu acum cum e, n-am mai fost in tara de vreo 6 ani, dar vesnic vedeam (mai ales) banane negre... si la fel de scumpe ca si alea verzi sau alea galbene. Tot asa e?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
monica70 spune:
VICTORIA pai faza e ca Rall stia/vedea ca lenjeriile / prosoapele din hoteluri/trenuri sunt spalate,curate, apretate si tot o bruiau gandurili ...
Legat de banane,cele mai negre-s puse in general la reducere ,la fel ca alte fructe/legume mai defecte.
Merele,portocalele,clementinele - citricele in general, sau alte fructe mai "atinse" de la maica-mea de la magazin,noi le ducem acasa (la ea sau la mine),taiem ce-i atins si le stoarcem pentru suc copiilor .
Apropo de faza cu renovarea.Si noi am patit o faza asemanatoare la o scara mai mica.In apropiere de blocul nostru e o covrigarie si intr-o seara ma plimbam cu o prietena cu copii mei si fetele ei prin zona.Am cumparat si covrigi.Dupa o vreme una din fete s-a dus sa mai cumpere unul si ... s-a intors cu vreo 8 bucati. I-au dat aia gratis fiindca era ... ora inchiderii.Si evident cine-i mai cumpara tari a doua zi?
Deci asta inseamna ca suntem pe calea cea buna?
monica70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
asta-mi aduce aminte de o anecdota din familie, ca eram prea mica sa am amintiri. prima data m-a dus mama la mare cand aveam 2 ani si-un pic. cu bunica dupa noi, la gazda, tocmai in ideea sa-mi poata gati, dar in prima zi, obosite de pe drum, aleg sa manance la un restaurant. mama, cunoscandu-si odrasla mofturoasa, nu mi-a luat mie portie separata, crezand ca se satura ea cu ce ramane de la mine. dar surpriza! am mancat tot! cand m-a intrebat mama daca mi-a placut chiar atat de mult, raspunsul a fost "nu mi-a placut foarte tare, da' aicea-i pe bani" Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Legile lui Murphy ... si la mine fetita de cate ori nu-i luam portie separata,imi manca toata portia mea De cate ori ii luam portie separata,o manca taica-su ca ea abia gusta ...