Ma simt jignita
Raspunsuri - Pagina 11
Lo_li_Ta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui belleane Lolita: bineinteles ca exista, daca vrem sa le gasim, le gasim dar sa nu ne asteptam ca sunt gratis sau costa 2 lei. Daca vrem sa dam 1 leu pe un suc natural de hai sa zicem ...portocale nu gasim decat poate pe plantatia de ...portocali, si in Ro culmea... nu avem asa ceva. Gresim cand ne gandim ca in Ro ar trebui promovat turismul ieftin, eu cred ca ar trebui turism decent din care toti sa se aleaga cu ceva: statul cu impozite, hotelierii cu profit si turistii cu buna dispozitie. Sa luam exemplul Greciei sa vedem cine pierde aici? Sau al Bulgariei unde mai toate hotelurile sunt neprofitabile si servciile cam scad de la an la an? Te iubim, printesa Victoria!!! |
Da' de unde concluzia ca vreau pe gratis? Din contra, uite, mie imi plac restaurantele gourmet. Exista vreunul? Am vrut candva sa mananc niste sushi. Soc, zici ca voiam gandaci prajiti. La noi turismul e la nivel "hemen ecs". Stiti ce e? Era afisul undeva intr-o Eforie. A nu se intelege ca militez pt Turcia sau Bulgaria.
La marea noastra exista un singur hotel care sa se apropie de un standard de 5 stele : Vega. Dar nici chiar acolo nu exista concierge adevarat.
In rest, ok, poate gasesti o cazare civilizata, poate si o terasa. Si mai departe?
Exista activitati , cataloage de excursii de o zi, de juma', de zi, excursii de pescuit? Unde??
iulia_b spune:
Lo_li_ta, asa ca fapt divers, pe litoralul Spaniei, la orice rest sau terasa se serveste sushi? Mi se pare un pic de fanfaronada asa..Adica ma duc pe terasa de pe plaja si ma supar ca nu exista domle icre negre si sampanie de 1000 de lei euro? C
Am mai zis, am fost in Spania si cu greu am gasit la rest ceva sa-mi placa. Nu-mi place hamonul lor, nu-mi place paella, altceva mai de-acatarii n-am gasit. uite poate imi recomanzi tu ceva pt anul asta ca vreau prin jurul Barcelonei la mare dar sa vizitez si prin jur.
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Exista activitati , cataloage de excursii de o zi, de juma', de zi, excursii de pescuit? Unde?? |
http://www.litoralulromanesc.ro/excursie_litoral.htm
http://www.litoralulromanesc.ro/excursie_delta_dunarii.htm
http://www.litoralulromanesc.ro/excursie_murfatlar.htm
Si ma gandesc ca or mai fi si altele si cu altceva,nu stiu ca pe mine nu m-au interesat ,astea le-am gasit la secunda cu un google ...
Dar cred ca fiecare gaseste si ce cauta ,daca insista: parintii cu copii mici - hoteluri cu locuri de joaca si activitati pentru cei mici,eventual o tura de juma' de ora cu vaporasul sau hidrobicicleta, tinerii amatori de distractie - cluburi si discoteci, sau sky jet , pensionarii porumb fiert si ... namol etc.
Cred si ca turistii romani sunt prea saraci pentru prea multe optiuni - cei mai multi se bucura ca-si pot permite cazarea si mancarea la mare - putini isi mai permit prea multe pe deasupra.Multi din cei care-s permit mai mult, vad ca deja considera ca-i sub nivelul lor sa mai calce pe litoralul romanesc
iulia_b spune:
Mi-am amintit de o emisiune, "cireasa de pe tort" invitata era Monica Columbeanu. era la cump prin carefour parca si se minuna ca nu exista nu's ce delicateturi. Mi s-a parut super caraghioasa toata ofuscarea ei, dar Romania-i prea mica pt ea. Atitudini de genul asta am mai vazut...de ce oare?
coracora spune:
N-a mentionat nimeni cat de "urata" (neagra-cenusie) e apa Marii Negre... n-am mai vazut pana acum vreo mare sau ocean de culoarea asta (stiu ca exista o explicatie de natura geologica pt treaba asta).
Apropo de prosoapele schimbate zilnic (sau nu) la hotelurile de pe litoral, voi si-acasa le schimbati zilnic? Adica la o familie de 4 insi, schimbati 12 prosoape pe zi (4 mari, de baie, 4 de fata si eventual 4 de maini)? Imi vine greu sa cred treaba asta.
Conventia general valabila e sa pui prosopul pe podeaua camerei de baie si ti-l vor schimba, mi se pare o chestie decenta.
Experiente urate am avut si eu in tara, mai ales la munte (pe mine Marea Neagra nu ma atrage deloc). La Busteni am inchiriat o camera intr-o vila si-a trebuit sa impartim toaleta cu cei ai casei... aiurea de tot. Tot acolo proprietara intra peste noi in camera fara sa bata la usa pt a pune lemne in soba, dileala curata.... Si nici nu i se parea ca face ceva iesit din comun.
Insa am avut si experiente bune, la pensiuni decente.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
nu cred ca trebuie sa spui asta....pt ca sunt si proprietari de vile care ofera conditii bune de cazare... michelle |
Ba pot sa spun ,bin eintzeles!
Ce ma incalzeste pe mine ca vila unde stau e cu conditzii maxime(am stat si eu la vile de lux pe litoral si nu se facea curat zilnic,statea nisipul pe hol si in dus de spuneai ca esti pe plaja.dar per total ok,nici eu nu-s pretentzioasa asa cum se crede)daca restul e sub orice critica!Vezi plaja,tomberoanele de gunoi,restaurantele si servirea la restaurante si altele!
Pe mnine ma surprinde cum putetzi voi sa vedetzi doar partzial,adica a fost ok ca am avut cazare buna!Dar restul??????
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Lo_li_Ta spune:
Draga iulian, sushi nu intra in categoria "delicateturi". Sa bagi un rulou de orez cu castravete de ex, in aceeasi categorie cu icrele negre e exagerat. Peste tot mancarea asiatica e chiar ff ieftina, nu cerusem un Nobu.
Si-n strainatate sunt multe lucruri supraestimate, dar eu una am invatat sa ma documentez intens. Plaje pietroase de ex sunt in multe locuri, exista papuci speciali pt apa, se duce cui ii place. In general cei care fac snorkeling.
Cum-necum in fiecare an ajung 1-2 weekend-uri la mare la noi, dar de fiecare data e mai rau.
Bee spune:
Ce cred eu, turistul roman ca si turismul in Romania, se schimba. Si cum au crescut si pretentiile, asa se ivesc si oferte pe masura cererii. Si curatenia se schimba si serviciile din restaurante, apar si oferte de excursii, activitati, etc. Am fost in 2007-2008 in Bulgaria. Minunat fatza de Romania lui 2007-2008. In 2009 nu ne-am mai permis sa mergem la mare, dar in 2010 si 2011, am fost la Marea noastra Neagra in aceeasi locatie (in Romania). Evident cazarea a fost ok, altfel nu reveneam. Dar nu a fost rau nici in statiune. Iar in 2011, fata de 2010 era mai curat pe plaja, pe alei, locurile mai ingrijite, etc.
Aaa si am patit si eu faze de genul "in afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Sinistru, dar daca ma gandesc bine asta a fost acum 6 ani, poate am fost eu mai atenta la ce aleg si la ceea ce cer, in ultima vreme.
michelle-usa spune:
nu stiu daca in alte tari se mai duc romanii cu cantitatile de alimente de acasa cu care vin pe litoral si apoi le mai cara si pe plaja.
michelle
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Ba pot sa spun ,bin eintzeles! Ce ma incalzeste pe mine ca vila unde stau e cu conditzii maxime(am stat si eu la vile de lux pe litoral si nu se facea curat zilnic,statea nisipul pe hol si in dus de spuneai ca esti pe plaja.dar per total ok,nici eu nu-s pretentzioasa asa cum se crede)daca restul e sub orice critica!Vezi plaja,tomberoanele de gunoi,restaurantele si servirea la restaurante si altele! Pe mnine ma surprinde cum putetzi voi sa vedetzi doar partzial,adica a fost ok ca am avut cazare buna!Dar restul?????? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
...restul nu intra in datoria proprietarului de cazare sa le ofere.
michelle