Ma simt jignita
Raspunsuri - Pagina 10
Donia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Of! Faceam o comparatie intre o tara inca comunista si Romania, care se pretinde o tara europeana. In Cuba e saracie mare, insa asta nu-i impiedica sa puna turistul pe locul 1, ca stiu ca de la turisti le vin bani. Spuneam ca daca pot cubanezii, cu toata saracia lor, sa faca turism de calitate, in Romania de ce nu se poate? E chestie de mentalitate. E chestie de respect. Respect fata de om, respect fata de turistul care-ti baga bani in afacere, turist care-ti baga bani in buzunar sub forma de ciubuc si faptul ca (,) cubanezii te trateaza exact la fel, ori le dai, ori nu le dai ciubuc. In hotelurile din Cuba nu o sa gasesti lux, insa e curatenie! Hotelurile sunt curate, plaja e curata, angajatii sunt politicosi. In romania de ce nu se poate? |
De acord cu ce ai scris, dar veau sa adaug ca mai e si chestie de management. Din cate stiu eu, multe hoteluri din Cuba au management spaniol.
Androix, uite un exemplu de pret din Cuba. Familie de 4, 2400 dolari canadieni (aprox. 1760 Euro) pentru 7 nopti all inclusive (zborul inclus, de asemenea), hotel 5 stele (desi se spune ca in Cuba automat scazi o stea).
Nici nu stiu, e mult, e putin? Mie mi se pare rezonabil.
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami Da, Androix, si eu am invatat la scoala ca Mexic e in America de Nord. Din pacate, e vorba de standarde, nu de asezarea geografica, ceea ce inseamna ca Romania e departe de Europa, asa cum si Mexic e departe de America de Nord. Dar, daca nu vrem sa pricepem... asta e. Si ma intrebai de fapt, "ce dreaq are Cuba de a face cu Romania" si ti-am raspuns. |
Auzi, tu vii in tara? Mergi la mare cand vii?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
belleane spune:
Lolita: bineinteles ca exista, daca vrem sa le gasim, le gasim dar sa nu ne asteptam ca sunt gratis sau costa 2 lei. Daca vrem sa dam 1 leu pe un suc natural de hai sa zicem ...portocale nu gasim decat poate pe plantatia de ...portocali, si in Ro culmea... nu avem asa ceva.
Gresim cand ne gandim ca in Ro ar trebui promovat turismul ieftin, eu cred ca ar trebui turism decent din care toti sa se aleaga cu ceva: statul cu impozite, hotelierii cu profit si turistii cu buna dispozitie. Sa luam exemplul Greciei sa vedem cine pierde aici? Sau al Bulgariei unde mai toate hotelurile sunt neprofitabile si servciile cam scad de la an la an?
Fomalhauti spune:
Ma bucur mult ca exista si persoane multumite de litoralul romanesc. Chiar ma gandesc sa mai incerc si eu anul viitor (anul asta deja am facut rezervarea pentru mare). Voi cere sfatul celor care au fost multumiti.
Singura mea pretentie de roman nepretentios ar fi sa mi se dea dreptul sa aleg. Sa mi se spuna clar ce mi se ofera (si ce nu mi se ofera) si eu sa spun "da" sau "nu".
(Aaaa, da' ce-as merge in Cuba...)
Fomalhauti spune:
In legatura cu Grecia - nu am fost dar nu cred ca ceea ce se intampla in Grecia este din cauza turismului. Ba as spune ca lucrurile ar fi mai grave daca nu ar exista turismul - care, parca, a crescut si anul trecut.
Si in Bulgaria turismul este in crestere...
Mie mi se pare ca si Grecia si Bulgaria sunt exemple demne de urmat. Desi nu am fost acolo; dar ma gandesc ca din moment ce ei au tot mai multi turisti si noi tot mai putini inseamna ca ceea ce fac ei e bine, se cere.
In legatura cu Spania, am mai scris. Dupa ce am fost de 3 ori in Spania m-am tot gandit de ce nu poate Romania sa "fure meseria" de la ei. Dar apoi am fost in Italia si am constatat ca nici macar acolo nu este ca in Spania.
Vreau in Cubaaaaaa......
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos [ Si tot mesajul tau imi intareste convingerea existentzei unei simbioze perfecte intre turistul roman si managerul roman!Managerul da exact ceea ce i se cere:nimic! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
nu cred ca trebuie sa spui asta....pt ca sunt si proprietari de vile care ofera conditii bune de cazare...
michelle
michelle-usa spune:
ministerul turismului este cel care trebuie sa ridice standardele in primul rind.
pana nu se imbunatateste starea infrastructurii, pana nu se fac investitii nu se poate vb de turism de calitate.
nu stiu cum e in alte tari, dar pe litoral nu am auzit ca micii proprietari ar fii ajutati in vreun fel de stat in aceste mici afaceri.
se platesc taxe si impozite destul de mari, preturile in tot timpul anului in aceste orase sunt mult mai mari decat in restul tarii, vilele in urma cazarii defectuase (din partea rturistilor)neccesita reparatii permanente ...astea sunt cateva aspecte care turistul roman nu le ia in considerare si doar critica.
mai spunea cineva ca in aceste vile nu se face curatenie in fiecare zi, schimba prosoapele ...etc
pai nu se poate. cei care au doar 5-10 camere nu isi pot permite sa angajeze 2 persoane care sa le faca curat 7 zile pe saptamna. aceste persoane ar treb sa locuiasca la vila non stop, sa li se ofere cazare si mancare...plus ca cer salarii f. mari.
michelle
sdcristian spune:
cand am fost noi in grecia plaja era mult mai murdara ca la noi - era a primariei si nu dadeau bani sa o curete
acum 2 ani (anul trecut nu am avut concediu) am fost iarasi in mamaia, in partea dinspre navodari, cazarea foarte buna, camera imensa, curatenie zilnic, ieftin - 800 de lei 7 nopti pt amandoi (copilul evident gratis), plaja neaglomerata si curata (in weekend era multa lume, in rest puteai sa stai la 10 metri de oricine), nu ne-am luat masa la hotel ca am vrut sa putem alege in fiecare zi unde sa mancam.
am fost foarte multumiti, cu mancare si tot 2 adulti si un copil de 1 an si jumatate am cheltuit 2000 de lei, asta cu tot cu galetuse, colac, cadouri, vederi...
dar poate suntem noi mai nepretentiosi de fel
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
michelle-usa spune:
nu stiu daca incalzeste cu ceva pe cei care cred ca micii proprietari de vile de pe litoral fac averi...dar va spun ca nu e asa... e un efort f. mare depus si stress iar profitul nu este pe masura.
mie mi-a placut sa fac acest tip de afacere si pt ca aveam banii neccesari investitiei si cunostiintele din domeniu neccesare...a fost mai mult un fel de hobby.
dar majoritatea proprietarilor din zona chiar se zbateau din greu sa faca fatza situatiei.
deci nu e chiar asa de roza situatia,cum vad anumiti turisti...care cred ca proprietarii de vile de la mare se imbogatzesc an de an pe spatele lor. situatia reala e ca abia se ajung cu banii.
michelle
iulia_b spune:
Prosoapele nu se schimba zilnic, decat daca le lasi pe jos. Si este un anunt in care ti se bate obrazul ca ar fi mai bine, din cauza poluarii, sa nu le schimbi pe toate chiar zilnic. Acum fiecare intelege si face ce poate.
Problema la noi pe litoral nu mi se par hotelurile ci in primul rand turistii, ca ei fac mizeria, ei dau tonul ca sa zic asa. Ca si conditii strict de cazare eu nu am gasit in Grecia sau Spania hoteluri mult mai faine sau mai curate. Anul trecut am fost in Rhodos, la Sunshine de 4 stele. paturile miroseau a pipi, camera avea un aer imbacsit, ditamai pietroaiele pe plaja de-ti tb papuci sa mergi chiar si in apa, si as mai putea adauga.
Cred ca unii cand merg in strainatae in concediu se simt asa mici si prost ca sunt romani incat accepta aproape orice cu gandul ca au prins pe Dzeu de picior, trecand cu vederea multe aspecte negative. Au avut ei sansa asta, doar n-o s-o risipeasca cu critici. Pe cand la noi, daca au bani se simt puternici si indreptatiti sa ceara. Inclusiv pe plaja, ce ei nu muncesc un an intreg si platesc impozite, sa curete salubrisul dupa ei ca doar nu s-or deranja de pe cearceaf sa duca pet-ul la gunoi.