Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 4
Brigit spune:
Balanta, ma gandesc adesea la tine si bebeii tai.
Ma bucur ca bebele de jos nu mai joaca fotbal in colul tau. Sper din tot sufletul sa ajungeti pana la termen, sau cāt mai aproape de cele 40 de sapt . Targetul meu personal sunt vreo 38, am vazut niste poze cu burtici imeeense de gemeni, care aveau 36 sau 37 sapt, si realizez ca e f greu de dus fizic o gemelara pana la termeni, dar am vazut si fete care au nascut īn sapt 40. Doamne ajuta!
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Musette_1982 spune:
brijit merci.
suzi, neaparat vorbesc cu medicul duminica. De nu s-ar intampla nimic rau pana pe 6 aprilie...
O asistenta de la Fundeni imi spusese si mie ca de aia se intrerupe dupa 28s, riscuri de natura cardio pentru bebe... Of... si asa de bine ne reglase IR-urile dupa ce-l introdusesem zilnic.
Stit vreuna din fete clar cat de mari sunt riscurile pt bebe daca luam aspenter dupa 28s?
balanta, te tin la curent. Sa stii ca mie imi face Catalin cate o mica morfologie la fiecare intalnire (la 2-3 saptamani). Ia organele la rand, masoara tot felul de bucatele de creieras, femur si alte oscioare ... Stiu, ti se strange pielea in spate cand auzi de Bega. Si mie un pic.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
brigit, da, 38 sapt ar fi ideal. eu am zis ca daca pot ajunge la 36, sunt multumita.
cred ca a duce o gemelara cat mai mult, depinde in mare masura de cat de contractil este uterul.
eu, la 20 sapt am deja o burta mareeeeeeeeee...
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 brijit merci. suzi, neaparat vorbesc cu medicul duminica. De nu s-ar intampla nimic rau pana pe 6 aprilie... O asistenta de la Fundeni imi spusese si mie ca de aia se intrerupe dupa 28s, riscuri de natura cardio pentru bebe... Of... si asa de bine ne reglase IR-urile dupa ce-l introdusesem zilnic. Stit vreuna din fete clar cat de mari sunt riscurile pt bebe daca luam aspenter dupa 28s? balanta, te tin la curent. Sa stii ca mie imi face Catalin cate o mica morfologie la fiecare intalnire (la 2-3 saptamani). Ia organele la rand, masoara tot felul de bucatele de creieras, femur si alte oscioare ... Stiu, ti se strange pielea in spate cand auzi de Bega. Si mie un pic. MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata), 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter in 30+ cu Marin Constantin |
hematologul la care merg eu acum mi-a spus initial ca, daca ar fi sa merg doar pe aspenter, il pot lua pana spre final de sarcina pt ca s-a demonstrat ca in practica au fost extrem de putine cazuri cu probleme din cauza aspenterului luat pana mai tarziu si ca problemele alea cardio ale lui bebe se pot regla prin nu stiu ce medicament administrat..O s-o mai intreb la urmatoarea vizita, insa stiu sigur ca mi-a spus ca nu ar fi nicio problema.
30+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
balanta_tm spune:
musette, asa e, nu imi surade bega, dar daca au neonatologie buna, restul nu ma intereseaza
Brigit spune:
Balanta, asa e, 36 sunt suficiente pt bebei, deja ei sunt total echipati si pregatiti sa faca fata noului mediu.
Cand ai putin timp poti sa imi zici cāt progesteron mai iei acum - injectabil, vaginal, oral. Inainte de sapt in care ti s- a scurtat colul pe ce doza erai? Sarumana
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
irina21 spune:
Fetelor de la cate sapatamani se pt masura IR-urile?
Stiti cumva in cate zile se da rezultatul la Anti fXa la Synevo?
Eu fac pe la ora 22 clexan-ul......cum sa-l decalez ca sa fac AntifXa-ul corect?
7+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
balanta_tm spune:
brigit, inainte de a mi se fi scurtat colul, eram pe 400 mg utro.
in perioada si sapt cu cerclajul, am facut mult agolutin. apoi am luat vreme de o sapt 800 mg utro/zi, apoi am redus la 600. acum sunt pe 600 utro si asa raman.
utro am luat intotdeauna doar vaginal.
dupa cerclaj, dr a propus sa iau lutinus, care cica e mai bun ca utro, dar dupa prima administrare am facut alergie locala si am renunat; am revenit la utrogestan.
Brigit spune:
Multumesc tare mult balanta!
Din cate am citit nu ai avut contractii inainte de scurtarea colului, si din cate am citit ai fost mereu prudenta īn sarcina si te-ai menajat. Crezi ca reducerea dozei de utrogestana avut ceva legatura cu scurtarea colului? Si dr mea se gandeste la doza de 400 dupa sapt 12. Stiu ca nu e o doza mica, stiu ca placenta ar trebui s#259; secrete progesteron destul, insa stiu si ca progesteronul e esential īn mentinerea colului pe pozitii.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Musette_1982 spune:
irina, eu iti zic cum a fost la mine. Fetele stiu ca au diferite experiente si iti spun ele. Mie dr. U mi-a cerut rezistentele dupa 15s. Le-am masurat prima oara la 16s desi ginecologul mi-a spus clar ca e cam devreme si nu-s relevante. Ele cu cat e sarcina mai mica cu atat ies mai mari. Dr U atunci a inceput sa imi introduca doze matinale de anticoagulant.
AntiFXA la Sinevo vine in maximum 10 zile lucratoare. Eu primeam de obicei rezultatul in fix o saptamana de la prelevare.
Eu am ales sa ma decalez pentru a avea un control al rezultatelor dar sunt fete care nu o fac. Cand aveam o singura doza, nu o faceam seara la 9 ci la 4 dimineata si aveam grija ca la 7:30 sa fiu in laborator. In aceeasi zi faceam normal, la 9-10 seara.
Balanta, parca tu te mai decalai. Si cred ca dintr-o postare de a ta de dinainte sa fi gravidutza m-am inspirat... sau?
Tu stii ca e neonatologie buna la Bega? Stii vreun nume? Poate il reperez si la President, nu de alta... Presupun ca e vorba de medici si de aparatura, nu de conditii, nu?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin