Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 3
dara76 spune:
Loona, astea zonele cele mai bune de injectare: http://o.quizlet.com/i/g0qSD_hIa9nYxNN03xJtgw_m.jpg
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
Musette_1982 spune:
carpediem . Asa voi face. Oricum nimanui nu-i pasa de bebeii nostri mai mult decat ne pasa noua.
Injectiile si eu le mai decalez cate o ora, mai ales seara. Ba e cineva la noi, ba suna cineva la ora aia...
albinuta, precum ai vazut parametrii pe care ii schimb in saptamanile astea sunt mai multi. Cat despre prietena ta, eu a doua sarcina am pierdut-o cu aspenter (imi daduse ginecologul din instinct). Mie cu cresterea dozelor mi-au scazut IR-urile dar niciodata cat se spera. Raman in aceeasi alerta pana ma gasirea unei solutii.
Stiu prea multe fete care au stat linistite si acum nu mai au nimic in burtica. Una dintre ele este din Arad si intra doar sa ne citeasca, amica de-a mea. A pierdut cu tratament si cu doza destul de mare. AntiFXA-ul a iesit super prost iar hematoloaga din TM nu auzise de o asemenea analiza... asa ca a asteptat. La 9s s-a oprit.
Asa ca voi alegeti sa va faceti dozarea cum credeti.
Eu raman la convingerea ca antiFXA-ul este esential. La aceeasi greutate si mutatie o doza poate fi buna pentru una din noi si insuficienta pentru alta. Doar antiFXA-ul ne arata efectul concret al tratamentului (ca investigatie de laborator zic). Cititi protocoale din afara, nu ale bajbaitorilor de la noi.
Tocmai de asta nu am mai scris. Nu am nevoie sa ma linisteasca nimeni. Ma ajuta sfaturi constructive sau solutii. Eu alta solutie decat Budapesta nu am gasit mai rapid si mai aproape... insa in 2 saptamani se pot intampla multe si in continuare trebuie sa fac modificari singura asupra schemei.
Fetelor, a mers cineva cu Aspenter pana la 32s. Ma bate un gand sa nu incep sa-l scot pana nu ajung la Budapesta. Voi ce ziceti?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
p@ulici spune:
Musette eu am luat thromboass 100mg pana la 32s, l-am scos atunci doar din cauza ca exista riscul nasterii premature
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 [albinuta, precum ai vazut parametrii pe care ii schimb in saptamanile astea sunt mai multi. Cat despre prietena ta, eu a doua sarcina am pierdut-o cu aspenter (imi daduse ginecologul din instinct). Mie cu cresterea dozelor mi-au scazut IR-urile dar niciodata cat se spera. Raman in aceeasi alerta pana ma gasirea unei solutii. Stiu prea multe fete care au stat linistite si acum nu mai au nimic in burtica. Una dintre ele este din Arad si intra doar sa ne citeasca, amica de-a mea. A pierdut cu tratament si cu doza destul de mare. AntiFXA-ul a iesit super prost iar hematoloaga din TM nu auzise de o asemenea analiza... asa ca a asteptat. La 9s s-a oprit. Asa ca voi alegeti sa va faceti dozarea cum credeti. Eu raman la convingerea ca antiFXA-ul este esential. La aceeasi greutate si mutatie o doza poate fi buna pentru una din noi si insuficienta pentru alta. Doar antiFXA-ul ne arata efectul concret al tratamentului (ca investigatie de laborator zic). Cititi protocoale din afara, nu ale bajbaitorilor de la noi. Tocmai de asta nu am mai scris. Nu am nevoie sa ma linisteasca nimeni. Ma ajuta sfaturi constructive sau solutii. Eu alta solutie decat Budapesta nu am gasit mai rapid si mai aproape... insa in 2 saptamani se pot intampla multe si in continuare trebuie sa fac modificari singura asupra schemei. Fetelor, a mers cineva cu Aspenter pana la 32s. Ma bate un gand sa nu incep sa-l scot pana nu ajung la Budapesta. Voi ce ziceti? MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata), 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter in 30+ cu Marin Constantin |
ideea era alta si imi pare rau daca am suparat: fiecare trebuie sa ia cea mai buna decizie pt el pt asa cum spui tu..la fiecare dintre noi mutatia reactioneaza altfel..
stiu fete care au mers pana in saptamana 36 cu aspenter si l-au reluat dupa nastere.
30+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
Musette_1982 spune:
Merci paulici. Si la mine se considera un oarecare risc, de aia si intru pe Dexa. Dar sper sa fim ok. Il mai tin si eu atunci pana la 32s.
Albinuta, nu m-ai suparat. Dara e dovada vie ca se poate. Ea are si mutatii nasoale si e si mai marisoara ca mine si a mers pana la 22s doar cu Aspenter... Eu cu Aspenter nu am trecut de 4s...
Am un piticutz cu "linishteala " doar . Pe mine m-au afectat povestile fetelor care au pierdut din cauza bajbaielii, atata tot. Si sunt frustrata de cat de linistiti sunt medicii care promit ca tinem legatura telefonic si pe e-mail si apoi nu mai au ragaz. Macar sa-si ia un rezident ceva pe langa ei... pentru cand nu au timp zic.
Treaba cu Aspenterul pana in 36s imi da un pic de curaj. Sa-mi intreb medicul cam ce riscuri ar fi daca s-ar declansa nasterea...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
musette, eu as fi f bucuroasa daca ne-ai tine la curent despre ir-uri si despre vizita ce-o vei avea la budapesta. bineinteles ca eu sunt curioasa si cu ce parere vei veni despre rezervele care exista la bega.
in mod cert, fiecare din noi stie ce e mai bine pt ea, pt sarcina ei si fii sigura ca aici nu te judeca nimeni. doar ne spunem si noi parerea; schimbam idei.
suzieq spune:
Salutare si de la noi,citesc cam tot dar nu reusesc sa raspund, incerc cat se poate sa tin pasul cu voi, dar nu mai am timp.
Balanta, o sa vezi ca timpul trece destul de repede si cand o sa ajungi ca noi o sa-ti fie dor de perioada asta. Mai poti merge la medicul tau la Viena?
Dara, Paulici sa aveti nasteri cat mai usoare si refacere rapida.
Musette, legat de aspenter, el se poate lua pana in saptamana 32, daca ti se declanseaza nasterea intre timp cred ca poti sa nasti natural, numai ca aspenterul ca si medicament nu este recomandat in trimestrul 3 de sarcina, medicul meu spunea la un moment dat ca exista riscul de a se infunda ceva canal la inimioara si de aceea nu se recomanda. Eu stiu persoane care au luat aspirina in saptamana 38 si nu aveau trombofilie si bebe este sanatos, asa ca ramane numai riscul.
Intreba cineva de orele la care se face clexane-ul, eu am fost foarte atenta la inceput, in primul trimestru, dupa care nu am mai putut tine pasul (eu nu mi-am facut nicio injectie singura, toata sarcina si 5 sapt dupa mi le-a facut sotul) si am ajuns sa le fac in intervalul 20-24, numai ca incercam sa le decalez treptat,stiam din timp ca intr-o zi trebuie sa fac mai tarziu sau mai devreme si atunci cate o jumatate de ora, o ora tot decalam. oricum facand acest tratament zilnic eu zic ca efectul se prelungeste, nu este numai pentru cele 24 de ore si oricum se recomanda sa se faca strict la 12 sau 24 de ore dupa operatii sau unde exista riscul clar de coagulare rapida a sangelui. Sunt fete care au facut amniocenteza si au intrerupt cateva zile tratam,entul si nu s0a intamplat nimic.
Brigit spune:
Musette, am vazut ca ai intrebat pe danezza daca la prima ei sarcina bebe avea retard.
Eu citesc din urma si te pot indruma la cap 4, pag 35-36; pe scurt bebe avea la 22 sapt retard 3 sapt, iar Ir urile erau peste 0.8.
Pot sa cred ca rezultatele antifxa si ir uri iti dau de gandit, insa eu sunt convinsa ca atata vreme cat bebe are avans de crestere lucrurile nu sunt în nici un caz atât de grave. Cât sunt Ir urile la ultima ta m#259;surare?
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
balanta_tm spune:
suzi, merg la viena pt morfofetala de trim 2. am fost ieri la eco si colul este ok la 3 sapt de la cerclaj iar bebele care statea gramada pe col s-a departat o idee. probabil datorita repaosului la pat nu mai sta chiar pe col. dr ne-a zis ca putem pleca, daca stau intinsa tot drumul si evitam hartoapele.
oricum, e clar ca la morfofetala de trim 3 nu mai ajung acolo. a propos, dr murariu face morfofetale in trim 3? (sunt unii dr-i care sar morfofetala asta, de asta intreb)
ce face bb? e oarecum cuminte?
Brigit spune:
Looana, eu in instructiunile de la clinica am specificate clar ce medicamente opresc în sapt 12: Prednison, estrofem si utrogestan. Nu opresc clexane si aspenter.
Cu doza de Prednison nu stiu ce sa zic, eu am urmat protocolul fara abatere, am luat 5 mg. Sfatuieste - te cu dr care ti-a recomandat doza de 10, banuiesc ca a avut ceva argumente.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg