Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 5
balanta_tm spune:
musette, in ce sens zici ēa m-am decalat?
neonatolog bun la bega stiu ca este dr constantinescu maria. as fi curioasa insa cum se poarta asistentele de la neonato bega cu bebelusii, ca la odobescu am vazut si m-a apucat groaza
Musette_1982 spune:
balanta atunci te confund cred. Cand eram eu in vreo 5-6s povestea una din fetele vechi cum sa aduci doza de seara dimineata ca sa ai 3-4 ore de la administrare cand prelevezi.
O sa intreb de doamna la President si Atena.
De bebelusi imi e si mie. Si e vorba de asistente. As vrea sa stau sa ma uit un timp sa vad si eu daca se igienizeaza pe maini intre doi bebei, daca au cu ce in primul rand... La ideea cu manusile am si renuntat... De aia as vrea in privat. Sa vorbesc cu cineva din management. Cat ma costa sa-si puna o manusa si o masca. Sau cum imi garanteaza ca nu mi-l aduc movila peste altii pe masutza (ca asa am auzit ca e la stat) si ca doamnele se dezinfecteaza dupa fiecare.
Ma gandesc ca degeaba imi fac eu toate testele si stafilococii/streptococii si alti brontozauri ca sa nu-i dau ceva la nastere, daca o asistenta curata un bebelas poate bolnavior la ochisori si apoi ii face toaleta la al meu, nu?
Poate sunt paranoica dar stiu un caz concret cu o sectie de spital din Romania unde seful de sectie a impus masti, manusi si bonete la schimbarea pansamentelor. Aveau 2 saloane din 8 in carantia. Dupa doua-trei saptamani nu mai aveau niciun pacient cu infectie intraspitaliceasca si in 6 luni au mai avut apoi 3 infectati care aveau alte tare (diabet, ciroza).
Mie de igiena imi e frica cel mai tare pentru bebe, mai ales in primele zile.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
brigit, cu placere.
eu cred ēa la mine reducerea dozei de utro nu a avut legatura cu scurtarea colului. cred ca eu am un col slab (mai ales ca am si o nastere indusa la 24 de sapt, in care ma gandesc ca, colul a fost afectat) - la cerclaj am sangerat f f mult si dr a observat ca al meu col este f f moale => ceea ce inseamna un col atipic.
partea proasta este ca scurtarea s-a produs brusc si fara simptome: in doua sapt a ajuns de la 3.2 cm lung si inchis la 1.3 cm deschis in palnie la interior...eu habar nu aveam, ma gandeam ca sarcina mea merge bine si eu de fapt aveam iminenta de avort.
de protejat, da, m-am protejat mult: din sapt 9 sunt in concediu de risc maternal, din casa ieseam doar o data pe sapt cu sotul la cumparaturi, dar nu caram nimic, eu doar alegeam ce e de cumparat; in rest, gateam dar fara exagerari si puneam rufe la spalat (sotul le scotea si le intindea). atat. stateam foarte mult in pat, in majoritatea timpului.
sex, nici atat: de prin sept 2011 nu mai stiu ce e ala...
suzieq spune:
Musette, ceea ce vrei tu nu o sa gasesti nici in maternitatile private, numai in cazul in care asistenta/infirmiera se ocupa numai de bebele tau. Oricum la Athena inainte de nastere iti face analizele inclusiv streptococ/stafilococ. Oricum din punct de vedere igienic nu ai de ce sa-ti faci griji, eu nu am auzit pe nimeni sa plece cu ceva virusi de acolo.
Brigit spune:
Balanta, exact cum povestesti tu de programul tau dinainte sunt eu acum. De aceea te-am si intrebat ...colul devine noua mea obsesie. Dar povestea ta e una pozitiva, eu cred ca e f important ca ai descoperit la timp si ai facut cerclaj pt ca ai sanse maxime cu repaosul aferent sa ajungi la termen. E adevarat ca nu e deloc usor ce faci, pozitia #351;i lipsa unor preocupari mai diversificate fac ca timpul sa se dilate, insa rezultatul merita orice efort.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
suzieq spune:
Balanta, la mine incepand cu saptamana 12 toate ecografiile au fost morfofetale, adica de fiecare data imi masura cam tot, de aceea nu stiu daca in saptamana 32 a mai masurat ceva in plus, mi-a zis numai ca dupa saptamana 36 nu imi mai face eco numai test nonstres, pana in saptamana 36 nu am avut nicio pb, in sapt 37 mi-a facut testul nonstres si la
38m am nascut.
Brigit spune:
Musette, eu tocmai ce am auzit niste povesti horror de prin spitale, cu mamici infestate cu sifilis sau hepatita c care alaptau bebeii la comun cu celelalte mamici, foloseau toaletele la comun, etc. Sunt asadar oripilata , si pt ca la privat nu prea au conditii pt prematuri trebuie sa ma interesez la stat. Ori nici nu stiu cum a#351; putea sa cred ca voi putea controla īn vreun fel cum sunt īngrijiti bebeii...e greu de crezut ca voi avea acces la ei mereu sa pot vedea exact ce si cum...cred ca cel mai important e s#259; ne ajute Dumnezeu sa na#351;tem la termen si sa stam cāt mai putin īn spital
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Musette_1982 spune:
Eu nu vreau sa cred ca nici la privat nu se igienizeaza dupa fiecare bebe. Asta nu presupune sa vada doar de bebele meu, ci doar sa-si bage manutzele sub dozatorul cu pricina, suzi.
Daca nu se poate, asta e. Voi pleca acasa si voi naste la "Cucuietii din deal" unde e tata medic, macar ca imi baga bebele in rezerva si sta o asistenta cu ochii pe el non-stop...
Voi astepta nasterea probabil cateva saptamani la mama acasa si imi voi suna sotul sa traverseze tara cand intru in travaliu. Sper sa ma tina vreo 12 ore ca sa ajunga si el...
Sau... vedem ce optiuni ofera Budapesta sau Szeget...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
brigit, eu am ajuns sa cred ca e un mit ca la privat nu au conditii suficiente pt prematuri. in tm, avem o maternitate privata (athena) unde s-au nascut recent tripleti la 31 sapt. au stat la ei 6 sapt si maternitatea a facut fata la necesitatile lor. singur, marele inconvenient a fost pretul: 60 euro/zi pt un bebelus, plus ceva plati pt anumite tratamene ce li s-a aplicat.
ma gandesc ēa or fi si alte maternitati private in romania care au dotari pt prematuri.
Brigit spune:
Balanta, ai dreptate.
Costurile reprezinta principalul inconvenient, mai ales ca nu poti sti cu exactitate de ce īngrijiri vor avea nevoie.
La maternitatea unde intentionez sa nasc vor sa deschuda o sectie noua īn vara si ei spun ca pot asigura asistenta de la 26 s. Dar la cāt ar costa īn caz de nastere prematura...ajungem datori. De aceea iau īn considerare o varianta de backup, īn caz de Doamne fereste. Daca ajung sa am bebeloi de 2 kg bucata estimat ecografic nasc la privat. Desigur ca mai am destul timp sa tot intorc problema pe toate partile
Ar fi interesant de stiut cāt a costat spitalizarea tripletilor
edit: hai ca am vazut ca ai scris, dar sunt cam distrata
deci 2500 eur de bebel, 7500 per total, la care se adauga si nasterea... o gramada
iar in Bucuresti te asigur ca preturile sunt si mai nesimtite
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT