Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Geani80 spune:
buna ziua mamici!
sunt insarcinata in 6 saptamani si am DPN pe 13 Nov.
este a doua sarcina. mai am o fetita de 2 ani si 7 luni.
voiam sa stiu daca mai sunt mamici care se confrunta cu ingrozitoarele asa-zise "morning sickness" care te tin toata ziua... la fel am patit si la prima sarcina si a fost asa de rau ca am zis ca nu mai fac copii. am sperat ca ma voi simti mai bine de data asta, insa deja a inceput sa imi fie f rau... de dimineata pana seara. ma gandesc sa iau capsule de ghimbir, dar nu stiu daca e bine. o sa intreb ginecologul, dar as vrea sa stiu daca a luat cineva asa ceva si daca a avut efect.
va doresc multa sanatate si sarcina usoara tuturor!
valicutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A.C Eu am venit acum de la dr ginecolog din localitate care mi-a dat concediul medical pt.sapt asta.Si trebuia sa mi-l prelungeasca.Dar nu stia in ce baza,ca data trecuta nu se vazuse nimic la eco.Si a hotarat sa-mi faca iar un eco si de data asta s-a vazut foarte clar sarcina.Exact 5- 6 sapt,cum stabilise si calculatorul de pe net ( muuuuultele calculatoare ).Eu stabilisem cu o prietena sa mergem azi la Galati la o clinica privata ,ca au aparatura mai performanta.Sa mai merg sau nu?Imi poate spune ceva in plus?Ar fi a doua eco in doar O ZI!!! Ce sa fac?Dati-mi un sfat repede ca la ora 14 ar cam trebui sa plec. Alina 5+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni) |
daca s-a vazut azi bine e super ok , felicitari , eu una nu as mai face azi inca o eco, mare lucru nu o sa aibe sa iti spuna , eventual te va chema peste 1 sapt - 2 sa ii vada inimioara , vezi si tu cum faci, daca te linisteste sa mai faci una , du-te si la clinica privata
http://lbdf.lilypie.com/TE7up2.png
fericita cu dragonel de 2012
IPopica spune:
AC, nici eu nu as mai face una tot azi. Mai bine pastrezi resursele pentru mai tarziu cand vei avea ce vedea :D (in cazul in care nu te va satisface cea de la doctor). In alta ordine de idei: felicitari pentru vizionarea mormolocului.
Geani, bine ai venit. Nope, nici o greata aici.
gogoasa hormonizata
A.C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui valicutza
daca s-a vazut azi bine e super ok , felicitari , eu una nu as mai face azi inca o eco, mare lucru nu o sa aibe sa iti spuna , eventual te va chema peste 1 sapt - 2 sa ii vada inimioara , vezi si tu cum faci, daca te linisteste sa mai faci una , du-te si la clinica privata http://lbdf.lilypie.com/TE7up2.png fericita cu dragonel de 2012 |
Multumesc! Inca nu constientizez! Voi ati spus deja copiilor vostri?Eu inca nu i-am spus Deliei,cu toate ca are aproape 6 ani si stiu cat isi doreste.
Alina 5+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica AC, nici eu nu as mai face una tot azi. Mai bine pastrezi resursele pentru mai tarziu cand vei avea ce vedea :D (in cazul in care nu te va satisface cea de la doctor). In alta ordine de idei: felicitari pentru vizionarea mormolocului. Geani, bine ai venit. Nope, nici o greata aici. gogoasa hormonizata |
Multumesc si tie,IPopica ! Pe bune daca realizez !
Alina 5+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
IPopica spune:
Ma, ca sa-ti raspund intr-un stil extrem de pragmatic, spune-i Deliei cand faci 12 saptamani. Sigur bebe va ramane la locul lui de-atunci incolo. Ma rog, asa-s date riscurile: mare in primul trimestru, din ce in ce mai mic in urmatoarele. Da' sa te gandesti si cum ii explici ca a ajuns bebe acolo
Cami? Ceva, ceva?
gogoasa hormonizata
Bubulina42 spune:
Fetele, va pupacesc, vad ca v-ati rasfatat aici cat nu am fost, numai vesti bune si frumoase!
Parca o si invidiez pe Geani ca simte ceva, eu zici ca sunt de lemn, nu simt nimicutza, uneori mai am ceva stari de ameteala si de slabiciune (azi e una din zilele alea, de exemplu, imi tremura asa, totul in mine..), dar extrem de rare , doar sanii ce imi mai amintesc ca e un punctulet ce se formeaza acolo, inlauntrul meu si azi am descoperit si niste vinisoare albastre pronuntate pe sani,ca un paienjenis:), ceva ce nu am avut niciodata.Sper sa fie totul bine, mai ales ca de regula la 4 saptamani uneori nici nu stim ca suntem insarcinate:), acum ma linistesc singura.
Ce sa mai, in general ma simt foarte bine, atata doar ca obosesc mult mai repede si asta ma omoara!
Ioana, o sa dau mai rapid din degetzele, ca si eu imi cautam mesajele si nu le gaseam!Dupa cum constatati,nu ma grabesc sa termin rapid un mesaj, ca eu am destule de spus, mereu, hi hi
Deci, Ioana, uite ce am gasit pentru tine:
Tratament sinuzita cu hrean – uz extern
cataplasma cu hrean. Se pun intr-un vas: 2 linguri de faina de hrean, 2 linguri de faina de seminte de in. Se adauga apa si se amesteca foarte bine, pana cand se formeaza o pasta. Aceasta se inveleste in tifon si se aplica pe locul afectat vreme de 1 ora. In cazul sinuzitei, se aplica cataplasma pe zona fruntii atat timp cat este suportata
hrean ras. 2-3 lingurite de hrean ras se invelesc in tifon si se aplica la radacina nasului sau pe frunte. Se tine pana apare senzatia de arsura pe piele
Este extrem de eficient, insa chiar ustura daca il tii mult si este indicat ca inainte de a-l aplica, cu 15 min, sa dai un start gros de crema, eu recomanda intotdeauna crema de galbenele, care e minunata.
Ce trebuie sa mai adaug e ca batranii spun sa il folosesti numai in lunile care nu contin litera "r", fiindca el este si alergen si poate sa dea reactii daca il tii prea mult...Dar eu recomand calduros chiar si simplele bai de aburi, ca sa poti curata ce e acolo, sa se moaie si sa iasa..
Se spune ca si infectia unui dinte poate cauza o sinuzita puternica.esti la zi, cu dentistul? Hai ca iti fac tot inventarul
Sper sa te ajute!
Alina, super, te-ai linistit!Asteptam vestile de la tine! doua eco in aceeasi zi nu ii fac rau lui bebe, ca doar nu sunt radiatii, se spune ca atunci cand e mai mare nu ii place, fiindca undele alea le aude, dar daca tot te-ai linistit, sper ca in loc sa te duci la Galati, ai stat cumintica sa te mai odihnesti un pic, mai ales dupa emotiile de pana acum..Oricum, raspunsul l-ai primit si e excelent! Bravo, ma bucur mult mult pentru tine!
Si eu spun tot ca si fetele, sa asteptam sa trecem de hopul de 3 luni, nici eu nu am spus nimanui, desi as striga in gura mare,la cat de fericita sunt:).La job am spus, ca suntem numai 5 personaje in birou si vreau sa evit caraturi de dosare, cutii si alte nebunii.dar atat.
Foarte important, stati cumintele si linistite, ramaneti pozitive si fiti fericite de ceea ce vi se intampla, bucurati-va simplu si cald de minumile din burtici!- e ceva ce imi spun in fiecare dimineata si imi place sa ma aud
Va pe toate cu drag, va doresc o dupa amiaza placuta, sarcini usoare si la cat mai multe vesti buneeeeee!!
revin!
Bubulina42 spune:
Geani, uite un sfat citit pentru greata matinala(care se pare ca poate aparea in orice moment al zilei, nu numai dimineata!):
Greata de dimineata poate incepe in saptamana 5 dar probabil nu se va instala pentru inca un numar de saptamani. Numele este utilizat gresit deoarece acesta greata poate aparea in orice moment al zilei: zi, dimineata sau noapte; de asemenea, unele femei au greturi pe toata perioada sarcinii iar altele doar in primul trimestru. Exista metode simple de a o combate: tine mereu la indemana biscuitei sarati sau apa minerala, ceai de ghimbir sau apa cu lamaie sau ia un supliment de vitamina B6.
Sper sa te ajute.O prietena de a mea mi-a spus ca faza cu biscuiteii sarati este cu adevarat buna, ea are acum un baietel de 4 luni.A scapat!
almy spune:
Buna fetelor!
BUBULINA,unde anume esti in Canada? Eu in Toronto. Oboseala e normala, si eu obosesc, dupa un rand de scari gafai ca altceva, iar in conditii normale le urcam in pas alergator si n-aveam nimic. O sa treaca in trimestrul 2.
GEANI80, si eu am greturile astea groaznice toata ziua, asa sunt unele femei. Azi chiar am plans cand am ajuns la sevici, ca primul lucru a fost sa vizitez toaleta, ce sa mai vomit nici nu stiu, ca doar pe apa si paine prajita mai pot pune gura. E groaznic, tine toata ziua, si e si mai rau dimineata. Azi era chiar sa trag pe dreapta, ca ma apucase pe drum. Si nu e o placere, eu conduc 50km pe autostrada pana la servici. Ceea ce ma face sa ma gandesc cat mai serios la un concediu medical, macar pana trece perioada asta "de varf". Ghimbir e ok, n-are nimic, poti sa iei. Eu am un borcanel cu ghimbir macinat si iau cate o lingurita cand e rau tare. E foarte iute si ajuta vreo 5 minute :-). Mie mi-a dat doctorita niste pastile permise in sarcina, dar nu vezi efectul lor decat daca nu le mai iei. Adica iti este SI MAI RAU daca te opresti. Asa am patit la a2a sarcina, asa ca acum le iau fara oprire, cine stie, la ceva or fi bune. E un complex de B-uri cu inca ceva.
Fetelor, voi ati inceput sa visati ciudatenii? Ca si asta e un simptom al primului trimestru de sarcina. Eu azi-noapte am visat ca aveam o aventura cu Bruce Willis :-))))). Saracul subconstientul meu!
Alma 7+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)