Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (38)
Raspunsuri - Pagina 8
Anitta_O spune:
Diana, cheful meu de treaba vine de la faptul ca pana acum am tot tanjit sa stau acasa, pentru ca plecam dimineata la 8 fara un sfert si ma intorceam de multe ori la 8 seara. Cand sa mai aranjez una-alta? Si stii cum era?... ca atunci cand ai o multime de invatat, iar tie iti vine sa faci orice altceva: sa speli rufe, sa sterigi geamuri, sa bati covoare...
Onutza, sper ca n-au iesit peste 100. Ai grija la alimentatie si repeta-le.
Eu voi sta 11 luni acasa, din pacate. Din acelasi motiv ca si voi, banii. Nu ne-am putea permite sa stam doar cu 1200 de lei, ratele noastre si cheltuielile pe gaz, lumina, telefon, ajung in jur de 5000 de lei pe luna.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 28+
alina04and spune:
Cuchilici – felicitari pentru ap. cel nou. Sa il stapaniti sanatosi.
Deea nici eu nu as lua fier daca nu am recomandarea doctorului. Mie una mi-a recomandat dl. Doctor fier si acum iau tardyferon.
Blanca eu o sa stau 2 ani acasa cu bebelina ca nu am cu cine sa o las. Si in plus asta e cea mai frumoasa perioada si tare nu vreau sa o pierd. Este adevarat ca o sa fie mai greu cu banutii dar oricum ar fi treb sa dam niste bani cuiva sa stea cu ea asa ca tot aia e pana la urma.
Virginia - am si eu o mare rugaminte spune-mi si mie de unde iti cumperi diazepamul de 2 mg? Mi l-a prescris si mie doctorul insa astia de la farmaciile din cartier m-au zapacit ca nu exista, ca nu au. Nici nu stiu ce sa mai cred. Si tare vreau sa mai iau si eu cate o pastila din cand in cand ca nu mai pot de oboseala.
[28+] In curand mamica si am o minune in burtica Natalia Gabriela
alina04and spune:
Fetelor am si eu o nelamurire legata de prenatal. Eu acum sunt in concediu medical si am vb cu medicul de familie care mi-a spus ca pot sa intru in prenatal incepand cu 2 aprilie.... mi s-a parut ok pentru ca nu mai treb sa bat drumul si la medicul ginecolog si apoi la vizat la med de fam. Azi am fost la doctor si am vorbit si cu medicul ginecolog care mi-a dat medicalul si mi-a calculat ca pot sa intru in prenatal din 20 aprilie. Cum vine asta ca nu inteleg?
alina_gabi spune:
Alina, mie medicul de familie mi-a spus ca pot sa intru in prenatal la 28 de saptamani. Eu am intrat in prenatal la 30 de saptamani pt ca mai aveam CO de luat si atunci mi se termina. Pt prenatal nu ai nevoie de gineco. Te descurci cu medicul de familie.
Alina cu bebelusa 31+
alina04and spune:
Alina_gabi multumesc pentru raspuns .
pai si atunci cum sa fac? nu ma mai duc la gineco si ma duc direct la medicul de familie? intreb pentru ca nu vreau sa incurc pe nimeni. in sapt aia intru si eu in 30 de sapt si zicea medicul de familie ca se poate. ideea e ca mie imi convenea sa intru cat mai curand in prenatal pentru ca prenatalul se plateste cu 85% or eu acum sunt platita cu 75%.
alina_gabi spune:
Tocmai de-asta am intrat si eu de la 30 de s. Eu asa te sfatuiesc. Oricum dr gineco nu are de ce sa se supere si iti este si tie mai usor. Chiar daca mergi la gineco, ea iti da concediul prenatal pe care oricum trebuie sa il vizeze si dr de fam inainte sa il duci la serviciu.
Mie mi-a fost f usor asa. la inceputul fiecarei luni va merge sotul meu la dr de fam sa imi ia concediul si dupa aia la mine la serv sa il duca si am scapat.
Poti eventual sa ii explici dr tale gineco ca ai rezolvat cu dr de fam ca iti este mai comod asa.
Alina cu bebelusa 31+
alina_gabi spune:
Eu sunt platita 75% din sal de pe 8 noiembrie de cand stau in CM si de pe 6 martie, sunt in concediu prenatal.
Din totalul de 126 de zile trebuie sa ai minim 42 de zile dupa nastere si daca intri la 30 de s e f bine.
Alina cu bebelusa 31+
ionelu spune:
alina04and, eu am intrat in 32 saptamani si am avut o situatie asemanatoare... hai sa iti spun cum a fost in cazul meu: pe 8 februarie la 26 saptamani au inceput complicatiile si am intrat in concediu medical (de fapt risc maternal)... de pe 1 martie, 29 saptamani, am intrat in concediu de sarcina si lauzie - eu am DPN dupa calendar 17 mai, dar din cauza situatiei suntem programate la cezariana pe 5 mai. De pe 1 martie pana pe 5 mai sunt 66 zile, ceea ce inseamna ca imi mai raman 60 zile de postnatal (limita minima este de 42).
Calculeaza exact datele si rezolvi doar cu medicul de familie. In mod normal trebuie sa iei 63 prenatal cu 63 postnatal, dar se pot compensa. Poti sa iti iei mai putin prenatal si ramai cu mai mult postnatal, sau invers, mai mult prenatal, mai putin postnatal, dar nu mai putin de 42 zile de posnatal.
Sper ca te-am lamurit... Bafta!
Ioana 32+ cu Bianca Maria
Anitta_O spune:
Alina_gabi te-a sfatuit foarte bine. Am scris si azi mai de dimineata ca si eu tot pe 2 aprilie voi intra in prenatal, si amandoua suntem cam tot pe acolo cu DPN-ul. Direct la medicul de familie, ginecologul chiar nu are de ce sa se supere, dimpotriva, nu mai scrie un formular de CM. Fii linistita, e ok.
Pentru Diazepam sper ca ai reteta verde, in triplu exemplar, nu? Mergi si tu la o farmacie mai mare, gen Catena, Dona, Sensiblu. Chiar daca nu au, o sa-ti aduca in maxim o zi.
Intalneala faina, fetelor. Sa nu va fasticiti, sa nu va ciocniti burtile si sa va ganditi si la noi, alea de prin provincie sau de prin alte zari. Asteptam poze pe picasa.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 28+
alina_gabi spune:
Oau, ionelu si eu am DPN tot 17 mai conform ultimului ciclu, iar pe fetita mea cred ca o sa o cheme tot Bianca Maria.
Maria sigur, dar la Bianca nu sunt hotarata total, insa momentan e prima optiune pe lista.
Alina cu bebelusa 31+