Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (59)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

off am scris un mail si s-a pierdut

Oana, nu stiu de la ce sunt cartile, ma uit si iti zic. Noi le luam de la cora/Carrefour de la sectiunea librarie; am vazut si la Mega image chiar , la casierie.

alte idei: cartile cu autocolante Le puteti lua tot din supermarketuri sau alte librarii, la teora au multe dar si la alte edituri, spre ex: lipeste si invata culorile, lipeste si invata animalele, lipeste si invata formele sau lipeste si citeste - e o poveste si din loc in loc lipseste un cuvant eprezentat printr-un desen autocolant.
Ideea e ca noi am luat intamplator una, si am descoperit cu uimire cat de mult ii plac si ce rabdare si atentie avea. cand a terminat-o tot umbla cu ea prin casa si ne arata pagina cu autocolante ca era goala. bine, trebuie sa stai langa ei, sa le arati, cu rabdare, dar le dezvolta f mult atentia, spiritul de observatie, recunoasterea obiectelor si realizarea de conexiuni.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

pictura sa nu cadeti pe spate va rog
si ca sa si intelegeti:prima de sus e pictura libera cu degetelele; a doua e pe un contur - pe teme data, cu culori date, treb sa urmareasca instructiunile (e un strugure); a treia - pictura libera cu stampilele in acuarela dar trebuie sa recunoasca identifice formele&culorile

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Tina - bine ati revenit pe meleagurile noastre! Spor la bb2 daca va hotarati
Ce pot sa zic? Nu cred ca o sa fie foarte usor, dar eu ma gandesc ca pe termen lung e o idee buna sa aiba fratior/ surioara, iar daca ai si ajutor din partea rudelor sau vreo bona..
Cresa/ bona, depinde de fiecare cum vrea, oricum nu va putea sta acasa, pana la urma tot la gradi se va ajunge.

Ochidut - ce imi place ca o duci la activitati! Sunt curioasa daca in Iasi sunt. Tu cum ai cautat?

Despre noi, am inceput iar gradi, in prima zi mi-a fugit din brate si s-a dus in sala de joaca, s-a asezat pe scaunel si nici nu s-a ma iuitat inapoi. Ieri si azi am lasat-o plangand, dar s-a linistit repede, pret de 2-3 minute. Azi ar fi prima zi in care ramane la somn, dar stau cu telefonul langa mine in caz ca suna, in 3 minute sunt la gradi.
Ce activitati au? Pai acum au tematica animalele.. ieri au colorat o pisica, au alergat in cerc, au vizitat grupa mare, au ora de igiena, ii duc pe toti la wc, au niste wc mici mici de pitici pe care se pot aseza ei direct, chiuvete cu senzor pt apa si sapun, tot asa la nivelul lor, deci distractie mare. Alte activitati: danseaza, dau papa la papusi, merg la "supermarket" - au cos cu cumparaturi.
Asta in ultimele 2-3 zile, dar va mai tin la curent :)
Pt grupele mai mari sunt multe optionale: instrumente muzicale (la gradi e pian, dar pt alte instrumente ii duce la filarmonica), olarit si altele dar nu le mai retin ca nu e cazul inca.
Asta din ce mi-a povestit educatoarea si ce mai spun vecinele mele (suntem 4 de la bloc dar o sa mai vina 2 cred).
La inceputul lui martie s-au ocupat de serbarea pt ziua mamei, dansau, cantau, cei mai mari probabil invatau poezii, cantecele..
De 1 martie au facut martisoare din hartie, sub forma de trandafir, rosu cu alb, cu ata, de pus la mana.
Mai stiu ca au mai desenat si cu degetelele oameni de zapada, cand a fost sezonul.
In grupa erau 8 copii, dar acum sunt 6, ca nu vin toti odata, mai variaza numarul de la o zi la alta.
Cu meniul sunt relativ multumita, s-au mai schimbat cate ceva. Oricum pe placul meu nu ar fi 100% decat daca i-as da pachet de acasa, dar sunt si astfel de gradinite, trebuie doar cautate.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Vai ,ce bine ca aveti astfel de cursuri in Buc,in Oradea din cate stiu nu sunt,decat programul Fast Track Kids care il reluam in toamna.Am fost la varianat de signing pe care am intreurpt-o ca Mateo deja vorbea pe cand altora le arata semne ca sa invete cuvinte si numai ii bulversam.La programul peste 2 ani aici copii merg o data pe sapt,fac tot felul de activitati,de la framantarea de paine,la inventat povesti si jucat roluri,mai tarziu,ii invata anatomia,etc....etc....se axeaza f mult pe comunicare si pe interactiune,plus pe initiativa(sa ceara sa raspunda ca la scoala,sa prezinte lucrarile in fata clasei,etc)intrati pe FB la fast track sa vedeti activitati.

Histamina si eu am Mirena de anul trecut din mai si sunt ok.Trebuie sa stii ca s-ar putea sa creasca sensibilitatea la infectii urinare sau raceli de ovare dar nu e obligatoriu.Cam o luna dureaza adaptarea.In rest sunt f ok,sunt convinsa ca e cea mai buna varianta pt ca elibererea de hormoni e f mica.Nu am ciclu 5 ani. Practic pacaleste uterul ca e gravid tinand endometrul subtire. Si e reversibil daca cumva ma razgandesc.
ma bucur ca a pus strumf pe el.

Fete dati-mi va rog o reteta buna de supa crema de sparanghel ca ce am facut si am gasit pe net nu mi se par minunate

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Salut!
Imi palce tare mult cum o duci pe Larisa la activitati (ochidut).
La noi mai greu activitatile ca nu se organizeaza pentru varsta asa mici.
Legat de pictura, puteti incepe asa: desenati pe o foaia de desen un nor ceva mai mare si acoperiti norul cu pensula folosind culoare albastra, sub nor faceti picaturi de ploaie folosind degetelul (dactilopictura). Sfat nu puneti la dispozitie decat un singur borcanel cu acuarea. Eu am in plan zilele astea sa pictam, pana acum n-am facut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

pictura sa nu cadeti pe spate va rog
si ca sa si intelegeti:prima de sus e pictura libera cu degetelele; a doua e pe un contur - pe teme data, cu culori date, treb sa urmareasca instructiunile (e un strugure); a treia - pictura libera cu stampilele in acuarela dar trebuie sa recunoasca identifice formele&culorile

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

FOARTE FRUMOS!!!

unde mergem la socializare, copiii primesc acuarele sa deseneze cu degetele...pai Matei mai bine face orice altceva decat sa se murdareasca pe maini ...si daca baga un degetel se stramba imediat si vine rapid la mine sa il curat
sau alt joc...pe parchet se pune spuma de ras si cu manutele o intinde...fac forme in spuma...no' eu fac si Matei se uita ca sa nu se murdaresca

Michelle, sunt de acord cu gradi de la 3 ani, musai
eu spuneam de cresa...

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Va salut si eu!

Bine ai revenit, Tina! De bb2 si eu zic sa il faci cand esti pregatita, dar sa iei in calcul daca ai cine sa te ajute.

Multumesc fete dragi inca o data ca v-ati gandit la noi! v e mai bine ( fara febra), dar cu muci si un pic de tuse. Nu vrea sa manance mai nimic, decat eventual chestii la mana. Azi am facut un ghiveci de legume cu cus-cus ( de post, pt mine) si i-am dat si lui v, plus lui o bucata de ficat fiert, fara sare, sec. A luat ficatul la mana si l-a mancat tot ( ficat de curcan) si doar putin din cus-cus.

Vreau sa cumpar ceva vopsea pt copii, un bloc de desen, sa incepem si noi. "finger paint" ii zice, la noriel.ro parca am vazut. Am cautat si in carrefour si la miniblu, dar nu au. Ca n-as fi vrut sa comand de pe net, sa mai platesc transport.
M-am uitat pe net si la masinute electrice, sotul demult ma bate la cap sa ii luam. Dar costa cam 500 lei( sotul vrea de 12V, si cu 2 locuri, sa o poata folosi si cand mai creste.

In oras la noi nu prea ai unde merge cu copilul- in parcul mare e plin de caini si de pers fara adapost, baute, ce dorm pe banci. In zona pt copii nu e mare lucru-adica nu sunt leagane/ tobogane pt varsta lui v. Sa ma plimb cu el aiurea prin oras, mi-e mila de v sa il tin carucior. Azi am iesit putin cu caruciorul, cat sa ii cumpar 2 caciuli subtiri. Si apoi ne/am jucat in curte. I/am luat o roaba, galetuta si stropitoare. Ii plac de numa. La noi curtea e numai cu pietre. Asa ca sortam pietre. Le punem in galeata, din galeata in roaba, din roaba in tricicleta si uite asa. Mai facem bslonase de sapun, mai ne dam in leagan. Doar ca imi lipseste mie socializarea :) Astept sa ii treaca mucii lui v, sa pot chema copii in vizita.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

aseara a facut 37,8.nu ii ies dintisorii.
mi-e cam teama.

tata s-a suparat ca a ajuns cu strumf la un loc cu copii mici si, in loc sa se joace cu ei, s-a dus direct la tataie in brate.nu a scos un sunetel.
eu i-am spus:e timd,dar cand vrea ceva se duce si ia,fara prea multe menajamente.eu nu inteleg cum se rusineaza cand vede lume si vine in brate, insa daca vede ceva la un copil, jap-jap si e al lui.
de scos cuvinte,nici poveste!ma face de ras oriunde. e si mut si surd, nu zice nimic si se face ca nu aude ce ii ceri,face insa ce vrea el.
asta ma enerveaza.

multam pt sterilet.stiu ca e cam scump,dar ar trebui sa-mi pun si asta voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tina_80

Buna seara mamici!

Ce bine e acasa!!!
BABY, MICHELLE, RAMONAVLAS si celelaltae mamici, ce va fac bebeii din burtica? Un pt fiecare burtica!

Ma bate un gand fetelor (probabil ca sunt singura acasa, Catalin e plecat si vine tocmai Vineri) dar mi e frica sa i spun ca parca as mai vrea un bebe. daca ii spun pai se tine dupa mine pana cand il facem, ca el isi doreste mai multi copii, iar eu nu sunt sigura...inca!

Zic eu ca R trebuie sa aiba un fratior/ surioara, mi e mila sa l las singur pe lume

Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010

Tina bine ati revenit acasa! Chiar aseara ma gandeam la tine...cum ai ajuns...cum te-ai acomodat...La aeroport pe cine a pupat tati mai intai?????

Azi merg la eco sa vad ce face bubulina mea ca este tare puturoasa....Pai Tudor la 19 saptamani tragea la suturi de il simtea si sotul meu pe cand ea e tare puturoasa...Sunt zile cand nu o simt iar daca stau in pat...pe o parte abea daca se sinchiseste sa imi dea un semn

Legat de bb2 - nu mai sta pe ganduri. Gandeste-te ca cu cat e diferenta de varsta mai mica intre ei este mai bine pentru ei ca si relatie viitoare...Cresc impreuna si vor fi apropiati...Deci....dai bataie

In legatura cu cresa si eu il voi da pe Tudor din vara....Mai mult pentru activitatile pe care le face cu copii de varsta lui. Sa vedem aunci daca il las pana la 12 sau pana la 16

Onimir, succes cu rezolvarea fimozei! E tare rau pentru ei dar macar scapa. Noi am facut operatiunea manual la doctor cand avea 1 an. Doar ca nu a curs pic de sange....L-a usturat o zi doua dar acum este ok

Puiutz cred ca tare greu este sa vezi ca orice incerci nu gasesti cauza kk moale...La noi s-a rezolvat doar prins schimbarea laptelui proaspat cu cel UHT. Nu imi vine sa cred ca acum face kk normal...Sper sa gasiti cat mai curand si voi solutia si sa te aud si pe tine ca spui ca este totul bine

Racusor mami draga ai baiat mare ca doar nu degeaba este delfinasul sef

Alice banuiesc ca este soacra "buna" de la Constanta Cat sta acum? Tot 2 luni? Ca de...nu are ce face acasa,nu? Multa rabdare

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

am mai pus si eu cateva poze pe yahoo ca nu ne-am mai aratat fetele de mult

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
18+

Mergi la inceput