Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 6
Selene_Bunny spune:
Nu la Muzeul Holocaustului trebuia, ci direct in locatiile fostelor lagare... Se pastreaza si acolo destule, din ce mi-au povestit rudele care au fost, sunt si nume romanesti printre cei morti...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Nu la Muzeul Holocaustului trebuia, ci direct in locatiile fostelor lagare... Se pastreaza si acolo destule, din ce mi-au povestit rudele care au fost, sunt si nume romanesti printre cei morti... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Da si tu un quote sau fa referire intr-un fel anume ,la ce mesaj te referi ca mesajul tau,in contextul ultimelor scrise...e ca nuca-n perete ce-ai scris!Si nu e prima oara cind ai interventzii de astea ,pe care eu ...nu le pricep!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
salcia spune:
Pai normal, Selene, si pe Internet se pot gasi multe documente (daca nu-ti permiti sa te deplasezi), inclusiv raportul Comisiei de studiere a Holocaustului in Romania si altele... Eu am avut acum ceva timp de facut o lucrare pe tema asta si m-au bantuit multa vreme imaginile cu oameni morti pe strada, impuscati, inclusiv copii :(.
P.S.: Dana, cred ca Selene se referea la mesajul meu, cel despre Dan Sova, fost (pana de curand) purtator de cuvant al PSD care neaga pogromurile din Romania.
maru spune:
citat din mesajul lui andacos Nelia,dar de ce ai scris AB-AC cu rosu si andacos cu negru? editez ca nu-s sigura ca e negru sau albastru!Oricum nu rosu!!!!! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
(mentionez ca e un zambaret, nu un ranjit)
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru
(mentionez ca e un zambaret, nu un ranjit) Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Asta e un zimbet!
Ala e un rinjet!
Oricum,intrebarea ramine valabila,chiar daca s-a schimbat culoarea intre timp!
Daca tot analizam totul din punct de vedere psihologic,de ce nu si asta!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
AB_AC spune:
Saskia tu chiar crezi ca eu cred ca US e perfecta? In afara de integrare, Europa bate US la fund. Si din alte puncte de vedere e tara potrivita mie si atat. Cu nu mult timp in urma negrii in US erau tratati mai rau ca arabii in din EU. Nu-i asa? In continuare situatia nu-i roza. Miscarea se numea Black Panther Party si s-a stins prin 1982.
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_Party
Hoover ii declara "pericol la integritatea statului". Nu suna asta cunoscut?
Daca citesti putin vei vedea ca similaritatile sunt multe. Nu era colonialism, era sclavagism si segregare. Nu s-a stins miscarea prin vorbe despre cat e de buna America, ci prin faptul ca unii au stat si s-au cugetat sa vada ce se poate schimba pentru ca doua comunitati sa gaseasca un drum comun de convietuire.
Si acum emigrantii "latinos" sunt dispretuiti in US, sunt putin integrati si au ghetto-uri. Cred ca unul dintre putinele lucruri care impiedica sa se repete violentele este faptul ca satul are supape oficiale de lobby, exista un vot "latinos" care permite discutarea in plen a problemelor acestei minoritati. Si indiferent cat de nerezonabile par unora aceste cereri ele ajung sa fie discutate si unele chiar aprobate. Nu conteaza dreptatea in mod absolut cand vorbesti de lucruri dragi oamenilor.
Violenta nu-i justificabila veci si este cum zicea Asimov "e ultimul refugiu al incompetentilor" . Si individul care a tras e subuman.
Departe de mine retorica ieftina, dar eu cred ca niste lectii ar putea fi invatate din experienta americana.. si anume ca sistemul trebuie sa se adapteze continuu oamenilor si subiectivismului lor, nu s-o tina sus si tare cu ce-i drept. Oamenii trebuiesc castigati sufleteste si abia apoi educati.
ladyJ spune:
AB, cum se castiga oamenii sufleteste? Si cat dureaza, in cele mai bune pronosticuri?
Ca in orice relatie, ambii parteneri trebuie sa fie dispusi la gasirea echilibrului, pentru ca relatia sa functioneze. Asa si cu imigrantii si bastinasii: din partea ambelor categorii e nevoie de dialog si compromis. Balanta se cere echilibrata, aia inseamna ca eu invat sa accept niste lucruri pe care tu le faci, dar asa faci si tu, pentru ca doar daca ceri si nu esti dispus sa dai nimic nu va functiona.
Acum , legat de nebunul asta. Bazele comportamentului lui si al ideologiei bolnave pe care a imbratisat-o nu i le-au pus statul francez. Ci parintii. Parinti care, pot paria, si-au crescut copiii spunandu-le ca Franta ii desconsidera, ca francezii sunt departe de Dumnezeu, samd. Sau care i-au lasat in voia sortii, sa se bata singuri cu un complex si cu o neclaritate:cine sunt eu?ce sunt eu? care e locul meu?
Franta la randul sau nu si-a facut o prioritate din a convinge cetateanul francez de origine X ca e...cetatean francez. Nu au considerat necesar sa sublinieze ceea ce e evident.
In rest, nu neg ca sunt alte bube pline cu puroi.
Eu nu am trait in Franta. Dar am prieteni care au stat acolo. Inteleg ca a devenit periculos sa poti pe strada Steaua lui David la gat. Sau cruciulita crestina.Sau fusta.
E tot Franta de vina? Da, este, pentru ca reactioneaza cu incetinitorul.
Mik spune:
citat din mesajul lui ladyJ AB, cum se castiga oamenii sufleteste? Si cat dureaza, in cele mai bune pronosticuri? Ca in orice relatie, ambii parteneri trebuie sa fie dispusi la gasirea echilibrului, pentru ca relatia sa functioneze. Asa si cu imigrantii si bastinasii: din partea ambelor categorii e nevoie de dialog si compromis. Balanta se cere echilibrata, aia inseamna ca eu invat sa accept niste lucruri pe care tu le faci, dar asa faci si tu, pentru ca doar daca ceri si nu esti dispus sa dai nimic nu va functiona. Acum , legat de nebunul asta. Bazele comportamentului lui si al ideologiei bolnave pe care a imbratisat-o nu i le-au pus statul francez. Ci parintii. Parinti care, pot paria, si-au crescut copiii spunandu-le ca Franta ii desconsidera, ca francezii sunt departe de Dumnezeu, samd. Sau care i-au lasat in voia sortii, sa se bata singuri cu un complex si cu o neclaritate:cine sunt eu?ce sunt eu? care e locul meu? Franta la randul sau nu si-a facut o prioritate din a convinge cetateanul francez de origine X ca e...cetatean francez. Nu au considerat necesar sa sublinieze ceea ce e evident. In rest, nu neg ca sunt alte bube pline cu puroi. Eu nu am trait in Franta. Dar am prieteni care au stat acolo. Inteleg ca a devenit periculos sa poti pe strada Steaua lui David la gat. Sau cruciulita crestina.Sau fusta. E tot Franta de vina? Da, este, pentru ca reactioneaza cu incetinitorul. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Ai inteles gresit.
AB_AC spune:
Nu, nu este periculos sa porti steaua lui David de gat, dar o kippah nu-i recomandabil in afara cartierelor evreiesti. Nu cred insa ca te expune la mai mult decat la priviri lungi, vorbe si acuze de maltratat palestinienii. Cam la asta te expune si un nume evreiesc clar intr-o scoala normala. Sau cel putin fii-mea cam a asta a patit... hmm la nivelul clasei pregatitoare. Bineinteles nu vorbim de "ghetto"-uri zise si "cartiere calde". Nu e la fel pe peste tot. In marea majoritate a Frantei toata lumea e de treaba si zambitoare si daca vei cobori de pe Marte. Te vor persifla, dar nu caricaturiza. Satucele provensale sunt un paradis de frumusete si-ntelegere si caldura. Franta asta o iubesc eu.
Dar orasele nu-s. Si acolo sunt locurile de munca si cartierele saracilor. Nu stiu nimic de Toulouse. In Marsilia insa sunt zone in care nu face politia legea ci comunitatea. Si langa Lyon sunt, si-n Paris. Si asta-i grav.
In rest da cred ca ai inteles ce reprosez Frantei si Europei in general. Negarea unei probleme, faptul ca are cerinte pe care acum nici emigrantii vechi, nici cei noi nu-s gata sa le satisfaca. Si ca da... oamenii trebuiesc castigati. Cat ia... nu stiu. Negrii inca se simt cetateni de categoria a doua in US, dar e mult mai bine... si a trecut o generatie de la Martin Luther King. Panterele Negre au murit de lipsa de aderenti. Au fost inlocuite cu pastori vehementi si radicali. Sotia candidatului la presedintie isi permite sa spuna ca pana la nominalizare n-o fost mandra de patria ei. Si totusi lumea intelege si accepta. Apucati sunt... si armele la indemana, dar sentimentul general de frutrare e mult diminuat. Si da copii au in scoala o luna dedicata studiului minoritatii acesteia. Au si o alta inainte de Thksgiving dedicata studiului indienilor americani. Nu toate scolile o fac la fel. Alabama si Georgia nu-s New York, dar incet, incet patrunde si pe acolo impacarea.
Probabil in doua-trei generatii ...
Salcia nu-ti pot spune decat asta . Lumea copiilor nostri va fi mai buna daca noi o vom face mai buna.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui andacos Si in Europa itzi potzi ventila frustrarile in mod legal! Trebuie doar sa vrei!Si mai ales sa vrei s-o faci legal! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Spune-mi si mie cum poate in mod legal in Europa sa puna in discutie o comunitate gen cea romaneasca mai multe drepturi de vizita/sedere pentru parintii la pensie, sau sa zicem ca cea marocana/turca refacerea himenului inclusa in pachetul de baza de sanatate. Asta ca exemple de legi la care majoritatea se va umfla de ras sau de iritare punand in discutie cat sunt de rezonabile. Nu-mi spune prin alegeri, pentru ca poate la sub 1% nu pot avea reprezentanti ei inisisi. Si anunta-ma si cand se aproba doleantele acestea care-s cat se poate de reale.
Si as vrea cate o idee de la fiecare din "dezaprobatoare":)) ca daca nu sunteti de acord... eu vreau sa invat. Si ce are frate usturoiul francez de trebe plantat unul romanesc?