Toulouse:(

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Refuzati sa vedeti ca si-a ucis intai co-religionarii care nu-i impartaseau opiniile si erau in armata. Apoi s-a dus dupa evrei.

Toleranta fata de extremismul religios e vina statului. Am eliminat extremismul crestin din vestul Europei, este tinut in frau in US. Deci se poate... Libertatea de a instiga la ura in mod discret caricaturizand in public comunitatu intregi este inca de bun gust si la orele de maxima audienta in .fr . Pe aici s-a ajuns la concluzia ca "glumele proaste" ranesc nevinovati, fac sa rada cativa si mai ales dau apa la moara rasistilor. "Political corectness"-ul nord-american e luat in ras in jumatate de Europa.

Sa lasi sa devina cetateni oameni care nu-si iubesc patria adoptiva, si sa nu ai macar in minte o politica de valorizare si aducere in main-stream a copiilor este tot vina statului.

In rest finger-pointing de doi lei spune: musulmanii extremisti sunt singurii vinovati, hai sa ne intoarcem pe partea cealalta si sa dormim visand ca pana maine totul se va linisti si ne putem vedea de viata noastra linistita forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Chatonel curaj !

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Nu din cauza rasismului Frantei s-a ajuns aici. Cred ca n-are nici o legatura. Tipul era antisemit clar si propalestinian, "educat" la Al-Qaida cum se pretindea. Putea sa traiasca in orice alta tara si sa omoare alti evrei.
"a vrut sa-i razbune pe copiii palestinieni".

Daca este intr-adevar acelasi ... a ucis niste musulmani de ai lui, in afara evreilor. Rasistii nu ucid din senin. "Urca" catre aceea stare hranindu-se cu stereotipurile propagate in mass-media si nu numai. Isi elimina incet barierele pana se conving ca fac "bine". Acel om era nascut in Franta, educat in Franta din parinti emigranti din Algeria. Deci sistemul francez a esuat in a-l educa!

Dintre militarii ucisi nu toti erau musulmani, dar asta nu mai conteaza.
Sistemul de justitie a esuat poate pentru ca lasa in libertate sau le da pedepse prea mici unor indivizi cunoscuti pentru extremismul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Din tot ce spui tu Ab-Ac,cu un singur lucru sunt de acord!

da...Frantza a fost si este toleranta(si nu numai Frantza,cam topate tzarile vestice),daca permitea selectiv stabilirea pe teritoriul ei(asa cum practica SUA sau Canada de exemplu)probabil ca acei copii se bucurau de soarele zilei de astazi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Corect! Erau trei din patru? Si unul antilez?

Cait de politia franceza nu vreau sa zic nimic.. era in urmarire? Cum? Pai sau nu era el ucigasul (ipoteza absolut valabila si pertinenta) sau a fi in urmarire insemna ca trebuia sa semneze undeva ca e inca viu.
De justitia fanceza nici atat...

Sigur institutitiile nu tolereaza rasismul. Ele doar nu-l recunosc la altii si uneori il propaga voluntar.

Mergi la inceput

Mai este ceva fundamental gresit in Europa. Oamenii in afara unor cazuri speciale nu se mai pot asimila in epoca moderna. Telefonul, tv-ul, Internetul precum si transporturile facile fac ca legaturile cu tara de origine sa se pastreze. Si da trebuie analizata integrarea prin adoptarea unui grup de valori comune inainte de face cetateni din emigranti si din copiii lor.

Atata vreme cat aceste legaturi nu vor fi intelese, valorizate si canalizate intr-un mod pozitiv de tara adoptiva... riscul ca un emigrant sau copii lui sa se intoarca impotriva tarii adoptive este fosrte mare. Unii se intorc verbal si bodogane, altii foarte putini creeaza stat in stat si folosesc tot ce au la indemna pentru a propaga frustrarile tarii de origine.

De aceea spun ca-i un esesc educativ.

Mergi la inceput

Tot ce aveam de spus, am spus... imi ramane sa explic toate acestea copiilor mei inainte sa o afle de la altii. Si ar trebui sa gasesc o cale astfel incat sa priceapa ca lumea nu-i roz, dar nu-i nici alba au neagra.

Chatonel sper ca masacrele sa inceteze cu prinderea acelui om si sa revina la normal viata.,!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

In cazul acesta ce spui de Norvegia unde toleranta e in floare? Si acolo a esuat sistemul?
Nu pricep de ce iei apararea (voalat) a criminalilor. Spui ca Franta e vinovata de parca toti algerienii crescuti si educati acolo fac in fiecare zi atentate. Nu se poate ca sistemul sa esueze doar la unul-doi-trei criminali.
E de bun-simt sa vezi adevarul si anume ca individul acela a fost racolat de catre organizatii teroriste si ca statul n-are nicio legatura. Hai sa nu le mai suflam in fund cu saracii teroristi care au fost expusi intolerantei ca suntem oameni maturi aici, nu copii. Asa putem invinovati statul de orice.
Si pentru ca vorbim de logica, argumentul cel mai bun e cel pe care-l invoci tu: a impuscat si musulmani pentru ca nu erau de acord cu vederile lui antisemite...ceea ce ne duce tot la terorism si spalare de creier, nu la plantat de floricele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Mai este ceva fundamental gresit in Europa. Oamenii in afara unor cazuri speciale nu se mai pot asimila in epoca moderna. Telefonul, tv-ul, Internetul precum si transporturile facile fac ca legaturile cu tara de origine sa se pastreze. Si da trebuie analizata integrarea prin adoptarea unui grup de valori comune inainte de face cetateni din emigranti si din copiii lor.

Atata vreme cat aceste legaturi nu vor fi intelese, valorizate si canalizate intr-un mod pozitiv de tara adoptiva... riscul ca un emigrant sau copii lui sa se intoarca impotriva tarii adoptive este fosrte mare. Unii se intorc verbal si bodogane, altii foarte putini creeaza stat in stat si folosesc tot ce au la indemna pentru a propaga frustrarile tarii de origine.

De aceea spun ca-i un esesc educativ.

Nu stiu cum naiba se face ca progresele astea tehnice,care faciliteaza legatura cu patria muma,is nocive doar pentru unii!

Eu n-am auzit de niciun rus de exemplu,care sa puna vreo bomba.-n Aldica n-au vodca ca la ei!E un exemplu banal.dar hai sa nu ascundem extremismul sub presul de la usa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Acushor, in US si Canada crezi ca nu exista rasism si criminali care se intorc impotriva sistemului care i-a hranit si adoptat?

Mergi la inceput

Nu stiu cate stii tu despre algerienii din Franta, dar nu cred ca stii prea multe. Ca altfel n-ai fi asa de convinsa de ce spui.

De asemenea ca fosta colonie care s-a eliberat printr-un razboi in care masacrele si crimele au fost oribile de ambele parti... reactia algerienilor fata de Franta este foarte ambivalenta. O cautare cu google despre "pieds-noirs" te poate lamuri ca acei algerieni de origine europeana, sau mixati cu, sau lucrand cu....care au venit in .fr dupa sfarsitul coloniei au fost primiti foarte prost de stanga franceza care i-a acuzat de provocarea razboiullui si pierderea Algeriei si "aducerea armatei" la punctul de de practica un genocid.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Guerre_d'Algérie#Crimes_contre_l.27humanit.C3.A9

Discriminarea actuala e destul de fatisa si eu o pot constata cand urmaresc stagiile studentilor mei francezi... si nu ajuta cu nimic la integrare.

Toate acestea plus facilitatea subiectului intru varsarea urii fac ca extrem de multi dintre ei se intreaba in scoli daca Holocaustul a avut loc. Unii il neaga impreuna cu parintii si desi exista legi care te trimit la inchisoare pentru asta... nu se aplica si se lasa sa persiste curente de acest tip pana e prea tarziu. O pedeapsa timpurie trebuie aplicata.

Mergi la inceput