Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 16
Nati spune:
nelia, sa nu crezi ca sunt de acord cu metoda de justitie, dinte pentru dinte, nici pe departe.
Dar cand ceva scartaie la mansarda cuiva, cand un crez ,ideologie e mai presus de o viata umana, atunci inevitabilul se produce. Asa fac multi, nu numai teroristii, sa nu uitam cruciadele, vanatoarea de vrajitoare, omorarea si luatul pamantului cu japca a indienilor americani.
AB AC, bineinteles ca nu trebui sa-ti iei dreptatea si justitia in spinare si sa te apuci sa omori in stanga si in dreapta din cauza ca autoritatile nu isi fac treaba.
Dar pentru unii e ultima solutie. Si iar ne intoarcem la probleme mintale, trebui sa ai un surub desfacut sa iti faci dreptate singur prin a omora pe altii.
Daca tu alegi sa nu procedezi asa, nimeni nu iti poate garanta ca altul nu o poate face.
S-a ajuns in situatia in care e omenirea din cauza cuiva, interesele cuiva? Cine ii trage la raspundere?
Noi stam acum si dezbatem idei, principii, ne incordam unii la altii, iar ei isi vad de planurile si afacerile lor.
ladyJ, sincer, nu ma intereseaza ce nationalitate este, ce cetatenie are, unde a fost nascut sau unde a calatorit Merah.
Ma intereseaza cum de s-a ajuns in situatia asta, avand in vedere ca politia stia de activitatile lui, serviciul secret stia si il avea sub urmarire, si uite ca el a reusit sa produca nenorocirea sub nasul lor.
Nu-i asa ca te sperie ideea ca nicaieri nu esti in siguranta, chiar daca autoritatilr stiu un posibil eveniment ca asta dar nu sunt capabili sa faca ceva?
Interesant cum va luati de fiecare cuvant, ori expresie pe care o scriu, dar nu va vad indignarea si frustrarea pe autoritatile franceze.
In loc sa va enervati ca au stiut de ce poate fi in stare Merah, si nu au facut nimic sa impiedice carnagiul, voi va simtiti amenintate si suparate pe faptul ca elita ne vor preocupati cu altele in timp ce ei isi duc planurile la bun sfarsit.
Cu asa vigilenta din partea autoritatilor franceze, sper sa se simta cetatenii francezi in siguranta pe strada sau in casele lor.
Si ca o posibila metoda de rezolvare, toti cetatenii tarilor europene sa faca plangere in scris, demonstratii la Parlamentul European aratand dezaprobarea , indignarea in situatia de la Toulouse si grija pentru siguranta lor in viitor.
Sa fie sanctionata politia si serviciul de inteligenta francez pentru cum a gestionat situatia de la Toulouse si a lui Merah asta.
Marox spune:
N-are legatura cu ce s-a intimplat la Toulouse, insa e vorba de integrarea imigrantilor. Joi seara am fost la o reuniune la scoala odraslelor. Pe hol erau atirnate desenele facute de copiii din clasa lui Alex, 8-9 ani. Tema era sa picteze visele, in maniera lui Magritte. Mi-a atras atentia desenul unei fetite pe care o cunosc, ii cunosc si parintii, fara sa fim in relatii. Fetita a scris "Algérie" si desenat vreo 3 steaguri algeriene. Este un copil nascut in Franta, parintii sint de cel putin 20 ani in Fr. Noi locuim intr-o comuna mica, unde nu sint imigranti. Adica sint, dar mai mult portughezi decit arabi. Lumea nu bombane la aparenta rasiala, ci mai mult la ajutoarele sociale distribuite, alimente, locuinte, etc. si sint priviti urit cu totii, francezi get beget ori nu.
chatonel spune:
Marox, ce vrea sa spuna desenul asta in perceptia ta? Adica de ce il dai exemplu?
Daca copilul meu va desena un tablou cu Romania eu o sa fiu foarte mîndra de ea
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Marox, ce vrea sa spuna desenul asta in perceptia ta? Adica de ce il dai exemplu? Daca copilul meu va desena un tablou cu Romania eu o sa fiu foarte mîndra de ea Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Te cred ca vei fi mindra!
Inseamna ca educatzia facuta copilului,a dat roade!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
citat din mesajul lui chatonel si inseamna ca-s neintegrata? ca io asta inteleg din exemplul lui Marox Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Nu stiu!Raspunsul asta il potzi da doar tu!
Eu stiu ca daca fii miu,la tema cu desenatul viselor,ar desena drapelul Romaniei,sigur mi-as pune niste intrebari!
Dana
Marox spune:
Daca ar desena copilul meu munti si riuri si Marea Neagra si ar scrie Roumanie, as fi impresionata. Un copil care deseneaza steagul unei alte tari decit cea in care locuieste, mie una imi aduce plus a indoctrinare politica decit nostalgie dupa un loc unde-si petrece vacanta.
AB_AC spune:
Chatonel integrata oi fi tu:) dar nu esti asimilata.
Copiii mei viseaza adesea Romania si sa mearga la bunica, viseaza si Canada si Franta mai ales. Asta cand nu viseaza Coreea pentru ca eu le fac bento-box-uri dupa model coreean. Nu, nu cred ca viseaza US in gand. Cred ca viseaza o vacanta plina de perpetii oriunde o fi pe lumea asta.
Vorbesc si toate limbile si nu nu sunt asimilati. Sunt foarte mandri de originile lor, ne-au intrebat de ce am ales tara le-am sous ca in tara noi reusim sa traim cu totii prin fortele noastre proprii, ca cei din jur ne-au apreciat si ne-au ajutat sa obtinem dreptul de a sta si a munci aici si ca indragim locurile si impartasim multe (nu totul) cu cei din jur si ca ne simtim acasa... si da si ei se simt acasa la ei, protejati si apreciati si ei si da sunt americani si-si iubesc patria. Daca cineva ar rade de ei pentru ca eu sunt romanca sau al meu evreu... s-ar simti descumpaniti. Copii mei cand invata despre Martin Luther King si cum erau tratati negrii se revolta. Fatuca mea are doua prietene negrese si nu vreau sa creasca injurand cu "Enculé de ta race" si acceptand ca decizia tribunalului 2005 a fost ca asta nu-i injuratura rasista.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Enculé_de_ta_race
Imi cer scuze pentru limbaj. Dar e cum zic unii "langage courant".
andacos spune:
Ah ce va mai facetzi ca nu pricepetzi!
Dau quote la mesajul lui Marox,ca sa nu mai repet!
citat din mesajul lui Marox Daca ar desena copilul meu munti si riuri si Marea Neagra si ar scrie Roumanie, as fi impresionata. Un copil care deseneaza steagul unei alte tari decit cea in care locuieste, mie una imi aduce plus a indoctrinare politica decit nostalgie dupa un loc unde-si petrece vacanta. Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Nelia,hai mey ca sincer ma dezamagesti!
Tu care faci profilul psihologic al criminalului de la Toulouse,chiar asta-i singura explicatzie care ai gasit-o exemplului dat de Marox?
Dana
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Nu stiu!Raspunsul asta il potzi da doar tu! Eu stiu ca daca fii miu,la tema cu desenatul viselor,ar desena drapelul Romaniei,sigur mi-as pune niste intrebari! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dar de ce ti-ai pune niste intrebari? [nu e o judecata, doar te intreb] Eu nu. Nici nu m-am gindit la asta. Ei au invatat drapelul tarilor care compun clasa, poate ca de aceea in desenele lor gasesti si asa ceva... Cind au invatat drapelul Canadei si al Québecului, care de altfel sint peste tot, prima intrebare a fetelor a fost ce drapel are Romania, le-am aratat si l-au desenat... Agata are in camera la ea doua stegulete cumparate de aici si unul facut de ea pentru Romania.
Copiii mei toti au desenat Romania la teme asemenatoare. Si am fost mindra, pentru ca, educatia data lor da roade. Eu i-am invatat sa iubeasca Romania, la fel cum iubesc si Canada (nu in detrimentul ei, abia atunci e o problema). Cea mare este nascuta in Romania, este tara ei natala, ceilalti se simt legati de Romania, sint nascuti aici, tara lor natala este Canada. Au desenat lucruri legate de Canada, de Quebec atunci cind au vorbit despre prieteni, despre ceea ce fac aici... dar au desenat si Romania. Cea mare a facut trei proiecte despre Romania, a facut si despre Canada si despre Egipt, dar uite ca a ales Romania, a vrut sa o prezinte colegilor, esta tara ei natala. Si multi din clasa si-au ales tara de unde vin parintii si unde unii s-au nascut sa o prezinte colegilor... si profesorii au fost incintati de alegerea lor. Si asta nu inseamna ca nu sint integrati, nu inseamna ca sint neadaptati, dimpotriva... Daca recunosti in identitatea ta partile care o formeaza, printre care sigur ca si cea romaneasca, nu inseamna ca nu poti fi perfect integrat in tara in care traiesti pentru o perioada. Poate ca nu perfect asimilati, cum spunea AB_AC mai sus. Dar nici nu-mi doresc asta si nici nu cred ca e posibila decit, poate, dupa a 3-a generatie in sus. Nu garantez ca ai mei copii vor ramine in Canada, sint cetateni romani si canadieni sau invers, dar sint cetateni ai lumii in primul rind, e alegerea lor unde vor trai.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)