ce punem la pachet?
Raspunsuri - Pagina 4
aliclara spune:
Ideea cu gentuta frigorifica foarte buna, gen alea de bere micute sau suc. Acum si noi mai avem zile in care imi cere bani k are pofte de crontanele. Dar stiu k nu exagereaza pentru ca la noi stau gustarile pe masuta, la discretie.
lulu77 spune:
ramonika, la fel se intampla la baiat la gradinitza, f des in primul an, mai putin anul acesta, pana am facut putina "revolutie" si am cerut cateva mamici (culmea, toate cu job) sa nu mai primeasca copiii cu astfel de produse.acum la majoritatea este ok MD, mai scapa cate un Chipicao, Magura&Co dar nu atat de des ca si pana acum.
am avut mari discutii pe tema fructelor servite versus cornuri, Chips-uri, dar mi-am sustinut teoria si am continuat cu mancarea sanatoasa.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Raza, de ce sa-ti fie rusine sa-i pui morcovi daca ei ii plac? |
Yupiii, am regasit subiectu', zau daca mai stiam unde e!...
Androix, imi este un pic rusine de celelalte mamici, nu stiu, sa nu spuna vreuna ceva de genul "Uite si la asta, n-are bani sa-i dea copilului altceva". Dar, vorba ta, daca Iepurica mea rontaie fructe si legume...o sa ii dau ce imi cere!
missdarcey, foarte buna ideea cu gentuta termo! Multumesc!
Apropos, mamici!...
Se anunta o excursie de o zi, pe la Predeal. Cand merg cu masina personala, pot lua mancare ca lumea, ca am lazi frigorifice, insa vom merge cu autocarul; cum sa procedez?
Ce sa pregatesc pentru o zi intreaga, in afara de sandwich-uri, care tin cateva ore? Am un rucsac termorezistent, eventual pun si 1-2 "baterii" din alea reicarcabile la congelator.
Personal, as lua o lada frigorifica, dar a facut niste ochi educatoarea, cand i-am spus... Pe cuvant ca am fost bine intentionata, m-am gandit ca poate mai sunt mamici ca mine si vor mancare fresh pentru copii...
Edit: apreciez si alte sfaturi legate de drumul cu autocarul, poate imi scapa ceva; pentru fetita va fi prima oara. Iar pentru mine, noi griji si emotii...
ina.click spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Yupiii, am regasit subiectu', zau daca mai stiam unde e!... Androix, imi este un pic rusine de celelalte mamici, nu stiu, sa nu spuna vreuna ceva de genul "Uite si la asta, n-are bani sa-i dea copilului altceva". Dar, vorba ta, daca Iepurica mea rontaie fructe si legume...o sa ii dau ce imi cere! missdarcey, foarte buna ideea cu gentuta termo! Multumesc! Apropos, mamici!... Se anunta o excursie de o zi, pe la Predeal. Cand merg cu masina personala, pot lua mancare ca lumea, ca am lazi frigorifice, insa vom merge cu autocarul; cum sa procedez? Ce sa pregatesc pentru o zi intreaga, in afara de sandwich-uri, care tin cateva ore? Am un rucsac termorezistent, eventual pun si 1-2 "baterii" din alea reicarcabile la congelator. Personal, as lua o lada frigorifica, dar a facut niste ochi educatoarea, cand i-am spus... Pe cuvant ca am fost bine intentionata, m-am gandit ca poate mai sunt mamici ca mine si vor mancare fresh pentru copii... Edit: apreciez si alte sfaturi legate de drumul cu autocarul, poate imi scapa ceva; pentru fetita va fi prima oara. Iar pentru mine, noi griji si emotii... |
Daca ajuta cu ceva, colega mea are zilnic morcovi la ea ca gustare.
Si fostul nostru mng, ditai omul cu ditai functia si ditai salariul, tot morcovi avea ca snack :)
oanap85 spune:
al meu cel mare inca e la gradi dar fiind la program scurt ii fac pachetel ,ceva tip sandvis ,daca-i pun mai mult de un snitel sau o felie de sunca scapa pe jos,cade tot din el:)
cel mai des ii dau snitel si clatita cu cascaval si sunca(fac umplutura ca de clatita,,presor cascaval ras si sunca peste umplutura si o coc exact ca si clatita ,pun o lingurita de ulei)in rest si eu fructe,banana,mar ,ceva ce poate manca usor
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui oanap85 daca-i pun mai mult de un snitel sau o felie de sunca scapa pe jos,cade tot din el:) |
Eu ii ung ambele felii de paine cu crema de branza/margarina, pun ce trebuie pentru sandwich, apoi presez cu podul palmei. Garantat nu cade nimic!
Darria spune:
citat din mesajul lui Raza de soare Se anunta o excursie de o zi, pe la Predeal. Cand merg cu masina personala, pot lua mancare ca lumea, ca am lazi frigorifice, insa vom merge cu autocarul; cum sa procedez? Ce sa pregatesc pentru o zi intreaga, in afara de sandwich-uri, care tin cateva ore? Am un rucsac termorezistent, eventual pun si 1-2 "baterii" din alea reicarcabile la congelator. |
Sa inteleg ca mergi cu fetita? Daca nu: pachetele mici pt. o masa.
De cate ori/zi vor lua pauza de masa?
Pt. prima parte a zilei se poate lua iaurt sau carne cu legume, puse la rece(geanta mica cu baterii sau ce ai). Pt. restul zilei sau de rontaiala in autocar: legume sau fructe.
Apa multa in sticlute mici(o,5l).
Nu trebuie sa-ti fie rusine sa-i pui pachetel cu morcov sau alte legume. Am vazut multi copilasi mancand legume sau fructe.
Raza de soare spune:
Da, Darria, merg si eu, nu sunt inca suficient de matura sa o las singura, mai vorbim dupa...18-20 de ani, chiar 30 dupa cum zice tati.
Plecam dimineata si ne intoarcem seara (nu stiu exact ora). Dar fetita mea si-a cam pastrat obiceiul de bebelus, cu mese la 3 ore si uneori la cerere.
Avem asadar: mic dejun, gustare, pranz, iar gustare... Ma gandesc ca poate masa de seara, va fi acasa.
Ieri am aflat intamplator ca la gradi au sandwich la 10:00 si gustarea la 11:30 , in conditiile in care multi copii se trezesc la 7, 7:30 si nu mananca acasa (uneori si cazul nostru). Iar noi, mamicile stiam ca mananca la 9 si la 11:30 (off-topic, saptamana viitoare sper sa am ocazia sa-i explic educatoarei ce si cum; exclus sa-mi tin copilul nemancat atata timp!)
Darria spune:
Nici eu nu as avea curaj sa o las singura intr-o excursie
Si eu i-am pastrat regimul de copilas mic, este important pt. problemele noastre.
Uite cam ce papa cand e in deplasare: iaurt dimineata, gustare(pe la h 10: fruct), amiaza(carne cu legume). Pana la h 14 rezista mancarea(carne, lactate) ft. bine intre bateriile congelate. Dupaamiaza: legume si fructe.
La vechea gradi luau masa la ora 10(pachetel de acasa) si apoi acasa(era gradi cu program scurt).
Acum iau masa intre 8,30-9 si apoi la 13. E ok, asa au pofta de mancare si papa bine.