ce punem la pachet?
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
Inseamna ca sunt mama denaturata. Ai mei au mers in excursie de la grupa mica si nu mi-am pus niciodata problema sa merg cu ei. Cred ca nici mie nu mi-ar fi placut sa mearga mama cu mine cand eram copil. Oricum, politica gradinitei e "fara parinti in autocar" dar au mai fost mamici care au urmarit autocarul cu masina personala.
Revenind la mancare, ei pleaca cu mancarea de la gradinita si fac pic-nic. Din cate stiu le fac sandwishuri cu cascaval, oua, legume si fructe...Apa isi ia fiecare cate o sticluta si educatoarele iau bidonul mare de la gradinita (cand copiii isi termina sticluta se duc la doamna la umplut). Baiatul meu mai mare e acum la scoala si in excurie i-am dat tot sanwishuri cu crema de branza si salam, snitzel, gogosar si castravete, mar si banana. Fiind mai mare avut si banuti la el pt ca mai nou, excursiile se fac cu oprire la Mc Donald's.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Cred ca nici mie nu mi-ar fi placut sa mearga mama cu mine cand eram copil. Oricum, politica gradinitei e "fara parinti in autocar" dar au mai fost mamici care au urmarit autocarul cu masina personala. |
Off-topic: Personal, nu sunt de acord ca un copilas de aproape 5 ani (sau chiar mai mici) sa fie lasati singuri. Exemplu: s-a intamplat sa mergem la teatru, iar eu am fost una dintre mamicile insotitoare. Sa spun ca am plecat cu 3 fetite (una a mea) si m-am intors cu 4??? Pentru ca una dintre mamici a ratacit copila pe culoare???!!! Norocul fetitei a fost ca ma cunostea ca fiind mamica lui X si m-am trezit cu ea ca ma ia de mana, speriata. Am stat impreuna la teatru, ne-am intors...iar mama respectiva n-a realizat asta, educatoarea s-a facut ca ploua cand i-am spus, pana cand am ajuns inapoi la gradi si a luat-o la intrebari fix mama copilei!
Astazi era zi de teatru si pentru ca parintii nu mai au voie, stam acasa, nu vreau sa risc nimic.
Apropos: si eu am luat in calcul varianta de a merge cu masina personala in spatele autocarului.
On-topic: Multumesc pentru sugestii, la fel si tie, Darria!
Am decis sa pregatesc sandwich-uri (reteta de gradi), iaurt de baut, snitele de pui, fructe, crontanele si apa.
Off-topic: plus medicamente de urgenta, haine de schimb, bani, telefon incarcat, etc. Si forta sa le car...
missdarcey spune:
Draga Raza-de -soare dar doamnele cand merg in excursie nu-si iau si trusa de prim ajutor? La noi o iau si daca merg pana la colt ,parintii care insotesc copiii sunt verificati ,99 check list se numeste ,un fel de cazier .Inainte de plecare parintii sunt instruiti ,primesc veste reflectorizante si o lista cu copiii pe care ii au in supraveghere.Rucsacul cu first aid e purtat de doamna invatatoare.
anya spune:
Pai ti-am zis ca-s denaturata .
De fapt intrasem sa zic de morcovi si m-am luat cu excursiile. Pustiul meu mai mare a facut furori acum vre-un an, la antrenamentul de karate cand a aparut rozand un morcov.
Bebe Beca spune:
noi punem in pachet mar sau banana, sau para, sau orice alt fruct isi doreste.
Sau ii fac niste batoane din fulgi de ovaz, nuci, scortisoara, frcute de goji, legate cu magiun de topoloveni.
sau ii fac niste negrese cu nuca, goji, curmale, unt de cocos.
Sau morcovi, nuci, migdale, nuci pecan, ca atare.
missdarcey spune:
...si referitor la pachet eu fac o negresa cu legume,supercalifragilistic de buna dupa o reteta luata de pa mumsnet .Are morcovi ,dovlecel ,mai adaug eu un avocado,yummy ,ce mai.
Si tot pentru gustare sau mic dejun eu fac muffins cu morcovi si mere .In care am pus si jumatate de avocado azi dimineata.
oanap85 spune:
raza de soare lui ii cade si daca are o felie de ceva acolo intre feliile de paine dar sa-i pun mai mult..nu cred ca reuseste sa manancesi oricum al meu nu-i cu salata,ardei la sendvis,astea mai mananca dar din farfurie
de ex daca dimineata se trezeste mai repede mai ia o gustare si acasa sau un pahar de lapte pe fuga:)si atunci imi permit sa-i dau un pachetel de biscuiti sau chec ,ce mai fac eu in casa..dar imi spune ca "azi a mancat napolitane de la x si el a dat mancarea lui y :)),depinde ce le place fiecaruia :))))
nici eu nu mi-as lasa copilul singur in excursie
1.ptr ca al meu e tare zapacit,mie frica sa nu se piarda
2.nu stiu d-na educatoare cum se descurca..inca nu am fost niciodata intr-o excursie sa vad cum procedeaza,ce face,nu o cunosc f bine intrucat suntem noi la gradi ..
3. imi place sa merg si eu in excursii
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui missdarcey Draga Raza-de -soare dar doamnele cand merg in excursie nu-si iau si trusa de prim ajutor? La noi o iau si daca merg pana la colt ,parintii care insotesc copiii sunt verificati ,99 check list se numeste ,un fel de cazier .Inainte de plecare parintii sunt instruiti ,primesc veste reflectorizante si o lista cu copiii pe care ii au in supraveghere.Rucsacul cu first aid e purtat de doamna invatatoare. |
Off-topic:
Ce spui tu, e vis la noi la gradi... Sa mai spun ca era sa lesin cand am auzit ca a fugit o fetita, a trecut bine-mersi pe langa doamnele "bategarduri" si a prins-o educatoarea la cativa metri de casa????? Copila de 5 ani, pe zapezile din februarie, traversat 3 strazi...distanta de vreo 300 m? Si nici in ziua de azi nu ne ia nimeni la intrebari, ai cui suntem, pe cine cautam...
Eu nu plec nicaieri la drum lung, fara minim de medicamente si alte lucruri de urgenta, chit ca nu le folosim. Desigur, e diferenta intre a le cara in portbagaj si a le cara in spate.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui oanap85 raza de soare lui ii cade si daca are o felie de ceva acolo intre feliile de paine dar sa-i pun mai mult..nu cred ca reuseste sa manance |
Poate m-am exprimat gresit, ideea era de uns feliile, astfel incat sa "lege" continutul.