ce punem la pachet?
Raspunsuri - Pagina 3
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Ha, sa vezi pateul ce barzauni contine (bio sau ne bio) nu mai spun de salamuri, inlclusiv ala de sibiu, dulciurile, ce sa mai vorbim, otrava curata. Daca te iei dupa astia cu E-urile nu mai ajungi sa-i dai nik copkilului la scoala. |
Pai si E-urile se impart in mai multe categorii...
Aveam ditamai lista, odata...
Oricum, glutamatul monosodic iar este nasol. E potentiatorul de gust care se gaseste in o droaie de chestii. Stimuleaza excesiv papilele gustative si, de la o vreme, organismul inregistreaza ca ce nu are glutamat monosodic nu are gust, nu e la fel de bun.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
3x3 spune:
astazi i-am dat la pachet taitei de casa cu pui. si am facut salata de varza.
taiteii de casa: am gasit dupa mutle retete , cea mai buna reteta de pasta. ingredientele intra in raport de 1:1:1:. sau 2:2:2; adica la 100g faina pun un ou si o lingura de ulei. las coca la odihnit in frigiger juma de ora, si o dau prin masina de pasta, in forma de taitei subtiri. ii fierb in apa clocotita 2-3 minute. ies demential. silk!
puiul , in bucatele mici,l-am pus la prajit-aburit cu putin ulei, cu annie seeds, si putin sos de soia, si un catel de usturoi. si putina apa. am inabusit, si in cateva minute, s-a facut. am fiert pasta, taiteii, si i-am pus peste pui. am adaugat smantana, si am mai fiert putin cat sa se lege smantanica.
am pus la pachet cu salatica de varza alba.
am facut puff pastry. si cred ca am sa fac ceva rapid.
am incercat sandwich cu ou, si salata. nu s-a atins ou, insa mi-a mancat foaia de salata.
adia spune:
Azi am testat si noi pate-ul de iepure Auchan. La Cluj a fost la promotie din considerente care imi scapa - 2.5 RON cu valabilitate 07.2013.
Lasand la o parte aspectul cand deschizi borcanelul, e un produs ff bun.
Nu se preteaza la intins pe paine ca si produsele autohtone, e mai degraba pt mici tartine.
Maine testez cel de Cerb:) dupa care trag o fuga sa vad daca nu aau mai ramas pe raft:)
Pofta buna
Raza de soare spune:
Fetita mea este la program normal (scurt, cum spun mamicile), fara masa, fara somn. (Si fara frigider, as adauga eu... )Asta inseamna mic dejun si gustare.
Eu ii pun asa, in functie de ce gasesc prin frigider:
-sandwich cu salam de Sibiu/sunca curcan+crema de branza+feliute de castravete/rosii/ridichi/masline
-unt cu dulceata
-pateu cu castraveciori/gogosari murati
-gustare: fructe intregi sau taiate, dupa cheful si lenea mea , dar foarte bine spalate , morcovi (mie mi-e rusine sa-i pun, dar ei ii plac), o placintica/prajiturica de casa sau...ca asa e moda, prajiturica Barni.
La noi nu sunt permise alte dulciuri (in ideea de "nu vrem sa pofteasca") si nici cu Barni asta nu prea sunt de acord, dar cand si cand...
De 8 martie am avut ocazia sa stau tot programul cu piticii si am tras cu ochiul la mancaricile lor, sa ma mai inspir.
Aveau sandwichuri cu sunca pui/Praga, branza, ou ochi, pateu; la gustare, fructe, morcovi, brocoli (personal il urasc ), prajiturici, biscuiti simpli.
Acum, eu am alta problema...
Fetita mea e la program normal (scurt, cum spun mamicile), fara masa, fara somn. Si fara frigider, as adauga eu...
Bun, cand e racoare afara si implicit pe holuri, unde sunt dulapioarele, e ok sa tina sandwichul 1 ora in ghiozdanel.
Dar acum, ca incepe sa se incalzeasca, ce le puneti la pachetel?
Noi anul trecut am facut pauza de gradi (recomandarea medicului) fix in perioada asta de primavara-vara si habar nu am ce sa-i pun pentru micul dejun, de-acum incolo.
Noi avem episoade de enterocolita in CV si nu imi permit sa ii dau chiar orice si mai ales, sa zaca la caldura.
Asadar, repet, ce le puneti la pachet cand e foarte cald afara?
aliclara spune:
Buna!
Si noi avem probleme cu masa la scoala. Avem program de semi, dar mancarea i-o pun eu de-acasa. Si pentru pauza mare si pentru pranz.
Aceeasi problema o am si eu cu caldura, mai ales pentru masa de pranz.
In iarna i-am dat paste, salata orientala, piure cu snitel/gratar/carnaciori.
Acum este mai dificil.
Ieri i-am pus branza(telemea) si doua rosii. Le-a taiat doamna.
Azi a vrut bani sa-si ia rontanele.
Pentru dimineata sandwich intotdeauna. Cu cascaval Delaco si salam banatean/sibiu..ceva cat mai uscat in general.
Astept sugestii pentru masa de pranz.
Eu ii mai fac salata de legume. Iau legume congelate, le pun la abur si cu ulei de masline, cascaval, sunca taiata cuburi.
Acum daca vine caldura...mai greu...
http://www.flickr.com/photos/aliclara/
Androix spune:
Mai, dar copiii pot manca salata orientala la scoala sau paste cu pui? Ma gandesc ca e destul de dificil pentru ei sa manance altceva decat sandvisuri, se descurca fara sa se murdareasca?
Raza, de ce sa-ti fie rusine sa-i pui morcovi daca ei ii plac?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
aliclara spune:
Este usor. Ii pun furculita, salata este bineinteles fara ceapa, totul in caserola, cu servetel la ea.
Este in clasa a III-a, suntem deja domnisoare mari.
missdarcey spune:
De ce sa fie mai dificil cand e cald .Nu aveti gentuta termoizolanta?Pui un ice pack in interior si tine rece toata ziua.
In privinta legumelor la noi e chiar recomandat.Eu pun langa sandwich morcovi fasii ,rondele de castraveti rosii cherry taiate in jumatati ,etc.
Ramonika spune:
wow, sunt impresionata de ce gustari faine le puneti copiilor vostri.
cand lucram la gradinita (cu program scurt) copiii aveau la pachet numai chips-uri, pufuleti, biscuiti cu crema, croissante cu ciocolata cumparate si alte prostii de genul. tin sa precizez ca majoritatea mamelor care ii duceau/aduceau la gradi erau casnice.