Pe cine si pentru ce votam?

Pe cine si pentru ce votam? | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Vad ca foarte multi(e) se intreaba ca, cetateanul turmentat "da eu cu cine votez?"!
A. de Vigny spunea 'Cele mai utile cuvinte dintre toate limbile sunt, dupa parerea mea, cuvintele "pentru ce"?'
Normal, cand cineva spune ca-l prefera pe x, vine firesc urmatoare intrebare, "pentru ce sau de ce?"!
Raspunsul la "eu cu cine votez", depinde de raspunsul la intebarea "pentru ce" sa-i dau votul lui x".
Daca nu avem raspuns la intrebarea "pentru ce", alegerea este o loterie.

Raspunsul frecvent, este "pentru ca x este inteligent si cult".
Economia romaneasca a fost devalizata prin "inginerii finaciare" de catre oameni inteligenti, dar fara scrupule. Multi nu au facut afaceri ilegale, sau daca le-au facut, le-au facut prin intermediari. "Baietii destepti" de care se vorbeste ca au facut contracte "beton", cu clauze confidentiale si pe termen lung, nu sunt inculti sau prosti.

Ce ati vrea sa faca politicienii pentru voi/noi, pentru popor?
Raspunsuri de genul sa fure mai putin sau sa guverneze mai bine sunt puerile, pentru ca scaderea coruptiei si guvernarea performanta si de calitate sunt consecinta-efectele unor metode de adoptare a decizilor.
Deci nu ma intereseaza doar efectele, importante sunt masurile care sa duca la efectele respective.

Ce ar trebui sa se schimbe ca sa beneficiem de o coruptie mai mica si de o guvernare mai buna?
Presedintele vrea o reforma a statului! Nu a spus cum vede el reforma statului si nici ca ar vrea sa o discute cu noi! El stie ce are de facut si "unde trebuie sa ajungem"!

Noi cum vedem reforma statului?
Ce ar trebui facut in materie de reforma, pentru ca sa fim multumiti de clasa politica?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pt. ca te-a luat grija pe tine, mai ales pe tine Deceneus, uite ca spun aici spre revolta tuturor prietenilor mei de pe acest forum ca voi vota, daca voi vota la locale, cu PP-DD! Acum poti sa incepi sa-ti faci socotelile.
Am o vaga impresie ca si eumada mi se va alatura!Hai scumpo spune ca am dreptate!

Mergi la inceput

Am uitat sa-mi explic gestul!De ce? Pt. ca sunt prea tampiti ceilalti!
Nu am alta alternativa si totusi doresc sa-mi folosesc acest drept pe care il mai am!
Faptul ca nici macar nu stiu numele acelora care sunt "candindati" ai lui DD cred ca spune destul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Nu am alta alternativa si totusi doresc sa-mi folosesc acest drept!

Mai sunt cateva intrebari!

Ce ai vrea sa faca, sau sa se schimbe!
De unde sti ca in spatele lui DD nu sunt tot aceeasi "sforari"?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Nu am alta alternativa si totusi doresc sa-mi folosesc acest drept!

Mai sunt cateva intrebari!

Ce ai vrea sa faca, sau sa se schimbe!
De unde sti ca in spatele lui DD nu sunt tot aceiasi "sforari"?

Nu stiu de ce dar am eu o vaga impresie ca in spatele lui DD sunt niste "sforari" si categoric ca sunt, dar ceva mai dastepti decat aia la care te referi.Parca cu astia ma inteleg mai bine pe romaneste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Se merge pe PP-DD?! Ma bag si eu! In fiecare zi, viitorul nostru presedinte fara dinte ne va conduce de la 0TV. Nici ca se poate mai bine. Acum serios...io cu cine votez?!

Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!

Mergi la inceput

Aka, vorbind serios eu cred ca nu ma duc la vot sau m-il anulez,.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Se merge pe PP-DD?! Ma bag si eu! In fiecare zi, viitorul nostru presedinte fara dinte ne va conduce de la 0TV. Nici ca se poate mai bine. Acum serios...io cu cine votez?!

Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!

Daca o sa cauti raspuns la intrebarea "pentru ce" vrei sa dai votul, gasesti raspuns sau nu, si la intrebarea "pe cine" mandatezi.
Votul este un mandat pentu ca alesul sa faca ce a promis in campanie.
Care sunt promisiunile pe care le astepti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu astept sa se evidentieze vreun alt partid, desi slabe sanse, insa pana in noiembrie mai e. daca nu, nu cred ca ma duc...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Eu tot astept sa vad ce asteptari aveti de la un partid.
Poate vreu sa-mi fac partid si sunt dezorientat ca nu stiu ce sa promit in campanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Asteptarile mele de la un partid sunt de baza!!! Nu am pretentii cum sunt in tarile vestice. La noi nu e loc de amanunte. Nevoile de baza nu sunt indeplinite. Aceasta e marea durere. Ne cazul e ca, nu mai am incredere. Deloc, zero, nula etc. Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca toti candidatii au un singur gand: sa prosteasca cat mai eficient in campanie si sa se imbogateasca cat mai mult in timpul mandatului. Pana acum nu am vazut exceptii de la regula. La ce buna sa merg sa votez daca stiu ca respectivul ales de mine ma va considera sub-om vreme de 4 ani?! Eu glumeam cu PP-DD-ul, e o aberatie sociala, nu politica si s-a nascut tocmai din disperarea si nesiguranta generata de 20 de ani de imbogatire a unora si saracirea tutror. DD a vazut oportunitatea si se foloseste de ea.Il vom avea cel putin 10 ani facand NIMIC la Parlament. Ma intreb cat mai rezistam. Imi vine sa merg la vot si sa scriu cu markerul niste ganduri "crestine" pe buletinul de vot. Clar, nu e responsabil, dar ma mai racoresc! Asa ca, Deceneus, noi nu mai asteptam nimic de la partide..asa ca nu stim cu cine sa votam. Probail vom vita din inertie cu altii decat cei de la putere. Il schimbam pe Tanda cu Manda si tot asa...in vecii vecilor! La noi nu voteaza..se schimba! Si apropo...sunt sigur ca ai deja partid... nu al tau, daca nu esti DD cumva, ci faci parte dintr-unul 100%.

Mergi la inceput