Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!
Raspunsuri - Pagina 18
dara76 spune:
Merci, J.D., poti sa stai pe o parte sau e musai sa stai cu burta in sus? Ca eu dau in sindromul ala de vena cava cu burta in sus.
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
amy25 spune:
Happylica ma bucur enorm pentru bebica ta! De acum sta treaza mai mult caci probabil nici icter nu mai are.
Dana esti rabdatoare dar cred ca mai nerabdatoare devii de acum incolo. Eu zic sa te hotarasti : peste sau berbec?
Indiferent, eu sper sa-ti fie tie bine, sa nu suferi cu ceva prea mult sau bebe. Parerea mea e ca o poti tine asa pana se apropie termenul de drept si sa nu vrea sa iasa cu membrane rupte cu tot. Bafta in continuare!
Dorinutza, asa e mult nu-i. Nasc la Ramnic sa ma pazeasca sotu sa nu fug de pe masa. Bucuresti pentru mine ar fi acum un stres mai mare, plus ca sotu nu prea poate sa ia concediu din cauza unei probleme cu o colega pe care ar trebui sa o suplineasca la servici. Cand e la servici e acelasi lucru pentru mine caci e cu un etaj mai sus, poate veni oricand...
Gabriela daca bea bibe e posibil sa aiba tetina ta si supapa aia anticolici care am observat ca la unii copii functioneaza, deci aer poate n-are.
Bia imi pare rau ca te chinui asa. Chiar daca sunt mici, unii copii speculeaza de pe acum niste idei smechere de pus in practica. Fata finei mele, nu cred ca in astea 4 luni care le are a dormit legat 1 ora dar macar ziua nu plange si doarme noaptea. Sta singurica in pat si asculta televizorul cuminte. Dar doarme super iepureste
kovacsc scurgeri de urina e normal sa ai si sa nu le simti neaparat. De asta pe langa secretie , pe tampon probabil vzi si culoare mai galbena. Eu zic ca apa cand se rupe e o cantitate mai mare macar cat sa imbibe un tampon zilnic.
Magdalena
Ronina fetita cumintica. Doamne ajuta!
Dara nu stiu ce NTS face JD, eu iti zic cum l-am facut eu la Bucuresti. Am avut pe abdomen doua benzi elastificate care le prinde cat se poate pe burta, si una din ele avea un senzor rotund unde ii capteaza inima lui bebe. In acelasi timp cand da drumul la inregistrare pe aparat ti se cere sa apesi pe un buton care il vei tine in mana atunci cand simti ca bebe se misca, nu cand ai contractii. Contractiile ti le masoara automat aparatul daca sunt... Si tot aici iti va aparea pe hartiuta aia si frecventa batailor cardiace. Eu ceva de genul asta mai fac acum 1/sapt la spital in oras la mine. Daca stie altcineva altfel de aparat, la noi in Romania zic, sa spuna cum e. La mine asa a fost. Dureaza vreo 30-40 min, timp in care atunci cand bebe misca mai tare sa vezi ce zgomote de
'urs" se aud. Cateva minute stai cu burta in sus, apoi pe o parte.
Multumesc Bunului Dumnezeu!
37+ Victor Gabriel
AMR 11 zile
J.D. spune:
ce chestie cu apasatul pe buton cand se misca bebe! Sincer nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Aici se sta ori pe un fotoliu sau pe pat. Patul este ridicat la cap, nu stai complet culcata. Din cate stiu, apasatul pe butn pentru miscarile lui bebe se face doar in cazul in care nu au fost simtite miscari de ceva timp. Oricum cel mai important este ca bataile inimii sa fie ok, mai ales in timpul contractiilor.
Finn Constantine 15.10.2009 si 34+ Euan Tudor
amy25 spune:
Si acum sa zic de mine:
Noapte albaaaa, contractii dese si pe la 3 eram deja in bucatarie si chiauneam nu's ce film. Sotul banui ca ar fi de la Dexona dar vedem.
Nici chip cat m-am plimbat sa cedeze sa dorm 1 h macar. Bine au fost cam 3-4 pe ora, e grav? Cu dureri de menstra si burta, dar deja nu le mai iau in seama ca de-astea am avut in sarcina mereu.
Eu sper sa stea macar pana lunea cealalta sa se faca 38 saptamani si sa fie bine.
Dimineata am dormit vreo 1h jumate caci ziua nu prea apar contractiile astea ci doar noaptea. Plus ca ardeau asa tare sanii la un moment dat ca imi venea sa bag pompa sa scot din ei tot . Poate face bebe treaba buna si mi-i goleste
37+ Victor Gabriel
AMR 11 zile
dara76 spune:
Merci Amy, am priceput, e la miscari e mai simplu sa apas pe buton, mi-e clar cand sunt :P Bine ca pot sa stau pe o parte. Wow, tre' sa am grija cu lichidele, ca uneori nu rezist 40 de minute daca am baut apa.
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
amy25 spune:
JD ideea e ca poti sa n-ai contractii in alea 40 minute. Eu nu am ziua de exemplu. Oricum aparatul inregistreaza atat bataile cardiace cat si posibile contractii fine care nu le simtim , asta daca e cazul.
Am dat search si am gasit ambele variante: Atasez link la cel asemanator cu ce am facut eu. www.prenatalanswers.com/wp-content/uploads/2011/05/NST-2.jpg" target="_blank">http://www.prenatalanswers.com/wp-content/uploads/2011/05/NST-2.jpg
37+ Victor Gabriel
AMR 11 zile
dana_cp spune:
Supermami, imi pare rau de noaptea ta cu dureri insa mai ai si tu nitel.. Concentreaza- te pe calcat azi, oboseste- te si poate la noapte dormi bustean
Dara, mersic si mie imi face tns din 3 in 3 ore insa ma tine 10 -20 min, nu mai multca nici eu nu rezist fara pipi. E corect ce zic fetele, ai o chestie ce monitorizeaza inima lui bebe ( ps sa nu te panichezi daca iese din 120-160 ca e normal, e chiar mai bine sa fluctueze decat sa fie constant la un 140) si una care arata contractile, de la 0 la 100 .. Cica alea de 100 ar fi pe expulzie si eu asa 'masor' cat de tare ma doare vs ma va durea. Cea mai mare a mea de pana acum a fost de 60, insa doar una. In rest, 20-30. Perseveram
Amy, ce bine ca nasti in spitalul sotului, cred ca te simti super in siguranta! Imi pare rau si de durerile tale.. Nici tu nu mai ai mult si scapi de astea
Chito
Tala, sper ca esti bine aba astept vesti!
hai Tala! Hai Matilda!
cu Gaza... >> AMR 3 saptamani!!!
J.D. spune:
Amy, stiu cum e cu TNS/ul pentru ca am facut zeci pana acum cu Finn. Cred ca sunt modalitati diferite si am vazut si treaba cu butonul aici dar numai in sarcini cu probleme. Miscarile copilului nu au treaba neaparat cu contractiile. Eu am contractii cand ma sperii de ceva - de exemplu cand si/a spart Finn buza sambata si l/am vazut plin de sange la gura - si de cele mai multe ori cand bebe nu misca. contractii avem mai tot timpul incepand din luna a 7-a dar cum ai zis si tu pe cele mai multe nu le simtit. Eu am avut 3 contractii de peste 40 in 20 de minute de monitor lunea trecuta. Iar cand se misca bebe se aude in aparat. Finn chiar s/a speriat cand a dat bebe cu piciorul in senzor.
Finn Constantine 15.10.2009 si 34+ Euan Tudor
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Multumesc pentru sustinere
Noi suntem bine... suntem acasa de joi dupamiaza... dar nush cand a trecut timpul. Incercam sa ne acomodam... Andra e intelegatoare, in linii mari, si sper sa se mentina asa. Cami este cuminte cat e la san, mai mult de 2 reprize de 1h n-am reusit sa o las din brate... dar sunt incantata ca doarme noaptea. Sper sa isi faca cat de curand un program ca sa am si eu mai mult timp.
Imi pare rau ca nu pot citi din urma... dar sunt cu gandul la voi toate... si va doresc nasteri usoare si bebei sanatosi.
Va pupik pe toate
Mami fericita de Strumfita si 40+ cu Motzata
megbeng spune:
eu am facut abia in dimineata in care am nascut primul TNS ..si da, era cu apasat pe buton cand simteam ca misca bebita..eivdent ca in primele 30 de minute nu a miscat, oricat am inghiontit-o noi..na, era ultimu somn relaxat in burtica, o fi presimtit ea ceva..apoi m-a mutat pe stanga, pe dreapta...eee...a facut vreo 2 miscari anemice p'acolo..si gata! asta a fost testul..deci, dara, nu e musai de stat pe spate daca nu tolerezi tu pozitia.
dana, cu cat suspans vine gaza al tau!! pumnii stransi si de la mine si ana sa fie totul bine in final, ca se uita si stres si dureri si tot!
intrebare pentru fetele cu cezariana: ati inceput sa purtati centura postnatala? de care? mie ginecologu mi-a zis (ca eu asta m-am gasit sa intreb in timp ce ma cosea) ca nu strica cum nici n'ajuta ..deci nu e contraindicata si daca vreau pot purta; am omis sa intreb de cand pot purta...am una de la matei, am incercat-o ieri dar probabil voi mai astepta ca nu imi era f confortabila, imi creea presiune in abdomenul inferior si sunt sigura ca nu e bine acum..asta e, inca umblu asa .
de la tala avem ceva vesti??
strumfy, bun venit acasa!!
amy, poate recuperezi odihna peste zi nitel...
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)