Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lady_X/Lady_X.jpg)
Lady_X spune:
dara, mie la TNS mi-a pus tot doua centuri, una sus pe abdomen pt contractii si una mai jos, mai spre dreapta putin de buric, unde a gasit cordonul ombilical cred, pt a monitoriza pulsul bebelusului. Mie imi pica mai bine sa stau pe spate, si a spus ca nu e nici o problema cat timp reuseste sa fixeze aparatul pt puls. Dar cu burta in sus nu gasea pulsul, asa ca am stat cum zicea asistenta din start, pe stanga.
Mie mi-a spus sa apas pe buton la prima miscare dintr-o serie de miscari
Data cezarienei ar fi 31 martie la noi, dc sta bebe pana atunci, ca deja e coborata binisor burta. Cam cu cat timp inainte stiti voi ca se lasa burta inainte de nastere? Eu chiar sper sa mai stea putin, am cam 37s, dar ar fi bine sa stea cat mai aproape de termen
Am luat si noi mare parte din lucrusoarele pt bebe, mai o cadita treb uie sa iau, dar parca nu ma pot decide. Sa fie cu suport incorporat, sa fie separat.. Ne mai gandim, sper sa apuc sa si iau inainte sa vina bebe.
Ma topesc cand va citesc de bebelusii aparuti, nu-mi vine sa cred ca saptamana viitoare cel tarziu o sa am si eu puiul meu in brate. Nici nu stiu cand a trecut sarcina, cred ca o sa-mi fie doar de burtica si sa-l simt cum se joaca acolo. La ultima ecografie, sapt trecuta, bebe zambea m-a topit efectiv.
Dana, sper sa se decida gaza ta mai repede, eu cred ca nu mai aveam rabdare in locul tau de mult. Doamne ajuta sa fie pana la urma exact asa cum ti-ai dorit, mai ales ca ai rezistat atata 34+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Dana, empatizam cu tine azi noapte
, acum sunt mai ok, am dormit o ora jumate am mancat, sper sa-mi vina si cheful de calcat.Lipsa somnului n-a fost din lipsa de activitate, ca in weekend am umblat mult prin parc cu Rares...de obosita eram rupta, dar simt bebele mare,ma apasa in cutia toracica rau si in coaste,habar nu am daca e mare bebe sau e pozitionat sus.lumea zice ca nu s-a lasat burta, deci ar putea fi pozitionat mai sus.
Strumfy, bine ai revenit! pupici Strumfitei intelegatoare dar si motatei. bafta sa va faceti un program si sa ne vizitezi mai des
Meg, eu am centura de la Rares, sper sa ma cuprinda si de data asta, daca nu, apelez la cea a sotului pe care a purtat-o dupa operatia de hernie eu vreau sa incep sa o port din spital...cred ca am planuri mari
Dara, tot tu ne anunti de Tala?
Miha, mamica fericita de Rares si
36+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Pupici, Strumfy!Multumim pentru Ionela
Merci Meg, Lady_X.
Irina, ziceai ca stabilesti si tu data?
Info gratie lui Sovi:
"Whenever it is possible, give your baby fresh milk that has been refrigerated, not frozen. Freezing kills some of the live cells and antibodies in human milk, but not all of them. Since formula doesn't have any of these anti-infective properties to begin with, frozen milk is still better for him than formula. If you are planning to use the milk within eight days, refrigerate it rather than freezing it."
LE:
Miha, nu mi-a zis Tala daca ma anunta pe mine, dar eu imi tot verific mobilele just in case.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
dara76 spune:
Tala inca asteapta, saracuta. Uf, nashpa cu asteptatul :( .
A intrebat de Dana.Hai dna dr a lu' Tala!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
da, cel mai nasol e sa astepti
multumesc, Dara!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Hai TALA!
Hai DANA!
Nastere usoara si asteptam vesti de la voi!
Dorinutza, sper sa fie ok rezultatele la analize!
Ronina, sigur isi revine burtica...dar dureaza! atatea luni s-au destins si muschii, si pielea... au nevoie de timp sa isi revina la normal, si probabil abia duap ce vei avea voie sa faci ceva exercitii pentru abdomen va reveni cu totul. Oricum daca ai scapat deja de kg luata in sarcina, e super! va fi nevoie de mult mai putin efort ca sa-ti revii in forma
J.D., ai grija doar sa nu-l "ajuti" prea tare pe bebe sa nu depaseasca termenul - momentan mai e destul de mult pana la termen! dar cat timp te simti ok si nu ai probleme de la efort...toata admiratia!
Mada, ce frumos povestesti! - sa ramai mereu la fel de fericita!
Happy, super vesti! sunteti pe drumul cel bun! - dar ma intrebam si eu, daca iti vine sa o tii in brate, de ce te abtii??? la varsta asta nu poti vorbi de rasfat...
Bia, imi pare rau ca nu te lasa bebe sa te odihnesti mai mult ... sper sa gasiti o varianta ok pentru amandoua!
Cu laptele matern ai dreptate, asa e, si asa e normal sa fie - la inceput e mai lichid (sa stampere setea bebelusului) apoi devine mai consistent (incat sa stanpere si foamea)...
Spui ca dupa ce suge, la jumatate de ora plange iar... dar dupa ce papa si a doua oara, se trezeste si plange la fel de repede? bebe au stomacelul mic de tot (unii mai maricel altii mai micut) - si a mea manca mai tot timpul in doua reprize: a tura de supt de 40-60 de minute apoi dupa 15 minute plangea iar... mi-a luat cam mult sa-mi dau seama ca de fapt ea dupa inca 15 minute papa inca o tura buna de laptic, si daca o lasam asa, dupa aceea era liniste si pace chiar si 3-4 ore. Dar initial am zic ca macar jumatate de ora pauza intre mese si cred ca mai rau am facut, ca ea plangea si plangand si agitandu-se consuma multa energie si in plus obosea si nu mai avea putere sa mai pape cat trebuie la a doua repriza. Eventual incearca si asa, sa vezi exact care e ritmul ei si poate gasiti o formula de papat ok (chiar daca asta inseamna 2-3 reprize cu foarte mica pauza intre ele ...poate dupa aceea ar urma in mod natural o pauza mai lunga).
Cu plansul, nu intotdeauna gasesti cauza (si solutia)... se mai intampla. Unii bebe plang mai putin, altii mai mult...
Cred ca e normal sa-i placa mai mult in brate decat altundeva - in primele saptamani am inteles ca bebe isi recunosc usor mamica dupa miros si dupa zgomote (bataile inimii etc.) si se simt in siguranta alaturid e mami!
Dar daca doar in plimbare se linisteste...alta poveste.
La noi n-a functionat bine treaba asta - cu plimbarea se linistea temporar...Dar ne-am dat seama ca uneori plangea de oboseala, si daca o lasam in pace plangea un pci si adormea rapid, in cateva minute; daca o plimbam se straduia sa ramana treaza, si devenea tot mai obosita si in final plangea mult mai mult pana cand in sfarsit adormea si practic mai rau ii faceam... asa ca (cu multa tristete si cu inima stransa) in final cand vedeam ca e obosita o lasam singurica (plangand) sa adoarma.
Au fost destule momente in care am plans spunandu-mi ca in calitate de mamica ar trebui sa fiu in stare sa gasesc o varianta sa o calmez ...au fost multe momente in care imi intrebam sotul printre lacrimi daca o sa vina si ziua in care sa adoarma fara sa planga mai intai
...dar in final, privind in urma, cred ca a fost solutia cea mai buna - si a fost o faza temporara care a trecut relativ repede.
Ieri citeam ceva materiale pe tema nou-nascuti si intr-un articol spuneau de exemplu ca "unii bebelusi simt nevoie sa planga inainte de a adormi" ...pur si simplu; si n-ai ce sa le faci, decat sa-i plimbi calm sau sa-i lasi pur si simplu in pace sa adoarma (daca ai verificat alte posibile cauze si totul e ok - bebe e satul, schimbat, etc. Mi-a prins bine totusi sa stiu ca mai sunt cazuri de bebe care plang inainte de nani si ca n-am fost noi chiar asa o exceptie.
Ionela, multumim de sfaturi!
De acord ca la noi de multe ori problemele legate de alaptare sunt (cel putin partial) induse de modul in care sunt tratati bebelusii in maternitate (gen expandare fortata a stomacului cu tampenii), de conceptii gresite (pe care le auzi frecevtn tocmai de la cei in care incerci sa ai incredere - gen pediatrii, moasa, ginecolog etc.) - conceptii care iti creeaza asteptari complet false, care te culpabilizeaza fara motiv si te incurajeaza sa renunti la alaptat inainte chiar de a-i da o sansa reala. Cred ca a e mare nevoie la noi de o campanie pro-alaptat - evident nu in sensul de a impune alaptarea cu orice pret, dar o campanie de informare corecta a viitoarelor si proaspetelor mamici, care sa le dea sansa sa incerce sa alapteze si sa decida in cunostinta de cauza cat timp incearca si cand se pune in mod real problema de a renunta.
Mie mi se pare un pic socant sa citesc cat de multe mamici au probleme cu alaptatul si trebuie sa recurga la muls (si la lapte praf).
Probabil eu am fost un caz foarte fericit...dar niciodata n-am fost nevoita sa-i dau fetei laptic din biberon (desi am alaptat-o pana la 11 luni); n-am avut nici furia laptelui, nici mastite, nici... nici un fel de alte probleme serioase (dincolo de ceva ragade si rani in primele zile). Si la momentul respectiv am crezut ca asta e regula si ca problemele legate de alaptat sunt exceptia...acum din ce citesc din experientele altor mamici am senzatia ca de fapt e invers si ca problemele sunt regula generala ...si mi se pare foarte trist
De data asta o sa vad cum va fi, dar tare mi-as dori sa fie la fel- natural, simplu si usor.
...si asta va doresc si celorlalte mamici, sa reusiti sa alaptati cat mai usor, natural si fara probleme, atat timp cat va doriti!
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
dara76 spune:
Acum intra Tala la cezariana!
Hai Tala! Hai bebe Matilda!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
SuperMami_1 spune:
Dia, ce frumos scrii de alaptare si cate detalii iti aduci aminte de la Adri, chiar ma oftic, ca eu nu mai tin minte mare lucru de la Rares
Intr-adevar in Ro ar trebui sa existe consultanti in lactatie, in maternitati si in cabinete pediatrice. La noi tot raul pleaca din maternitate, chiar neonatologul iti recomanda nu-s ce lapte praf (pentru ca primeste comisioane grase de la distribuitorii de lp)ca fiind foarte apropiat de compozitia laptelui matern...fara a te indruma cum sa faci sa ii dai lui bebe originalul lapte si nu o copie fidela
LE: Hai Tala!