Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!
Raspunsuri - Pagina 10
dara76 spune:
Eu pun motatele la dans pana maine pentru Tala, sa faca treaba buna:
Hai Tala! Hai bebica Matilda!
Vai, Happy, ce-ti trece si tie prin cap, auzi "ma spal mereu", cum sa te gandesti c-ai fi murdara pe mameloane? Da, cred ca de obicei faci lupte in noroi si acum a trebuit sa le cureti :) Vorba Ionelei, poate pana la urma ai gust de sapun de la atata spalat :).
Bineinteles ca nu-s vreo experta si zic doar ce-am mai citit pe ici pe colo, poate se aplica. Mi se par super sfaturile Ionelei, ma rog, nu c-as avea calitatea de a-mi da cu pararea. In rest, am mai citit ca poate exista si debit prea mare si sa se inece bebe si de-asta sa nu vrea sanul direct. Adica am priceput ca exista si cazul in care iese prea greu si se enerveaza bebe si atunci trebuie compresie a sanului in timp ce suge, dar si cazurile in care iese prea usor si rapid (cica san entuziast ziceau pe site-ul LLL) si iar se enerveaza. Si la asta se recomanda sa alaptezi intinsa pe o parte, in pat, cu bebica paralela cu tine, ca ar iesi laptele mai incet. Poate prin protectiile alea de san ii iese mai incet, nu stiu.
35+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
SuperMami_1 spune:
Tala,sunt prezenta...astept cu sufletul la gura vesti despre Dana. Felicitari pentru smotru de-acum pleci linistita la maternitate
Scoatem si pentru tine majoretele sa-ti faca galerie sa nasti usor si sa fie totul ok cu voi:
Hai, Tala! Hai bebe Matilda!
Ionela, si pe mine ma intereseaza raspunsul la intrebarea Talei.
Miha, mamica fericita de Rares si 36+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
SuperMami_1 spune:
Dara, in ce consta predarea stafetei?
mart_apr2012 spune:
Miha, nu e mare chestie, doar un mesaj catre noi, scris la noi pe subforum de una din ele, cand se muta ele de la odisei la primul an. Dar pe mine ma emotioneaza :) In mod normal, daca nu era fata care a nascut abia acum, prindeau "sa ne predea stafeta" la nasteri mult mai devreme, inainte sa existe la noi atatea nasteri. Va trebui sa "predam si noi stafeta" odiseei urmatoare, unde-i Titi, cand se naste ultimul strengar si ne mutam la primul an.
happylica spune:
offf.. pai nu ma spal cu sapun. doar cu apa. ma gandesc sa nu se schimbe gustul mamelonului daca ramane laptic 'vechi' pe el.
tala.. stai linistita, vin si cu galeria. asta a fost asa.. de 'salut'
Mirela, mami de Alexia
megbeng spune:
HAI TALA!! .
E OK SA TIN COPILUL SA DOARMA SI PE BURTICA DACA EU SUNT TREAZA SI CU OCHII PE EA? (scuze de caps) a inceput de ieri se pare sa aiba colici...se linisteste dupa ce elimina gazele, dar le elimina mai rapid si usor daca sta pe burtica si as mai lasa-o si asa, sta frumos cu capul intr-o parte si o vad ca respira...
happy, si eu stiu ca sfarcul si mamelonul se spala o data/zi, fara sapun..la fel e bine sa nu te dai nici tu cu deodorante ca derutezi copilul care nu mai simte mirosul pielii tale.
ronina, incetul cu incetul creste si printesica ta..stii ce eram curioasa? ai ramas acum, la 3 saptamani de la nastere cu ceva burtica? eu am cam ca de 5 luni..o mare flescaiala de carne si piele
a fost tare doctorul in timpul cezarienei, dupa ce inainte se tot mira ce burta mare am..la urma, la cusut, cica:" da nu prea aveti sunca pe burta, nu v-ati ingrasat rau, a fost copilul mare!" .
aredwynn, la noi merge binisor alaptatul, a fost greu in primele 3-4 zile cand din cauza icterului adormea cea mica dupa 1-2 minute, nu prindea bine sfarcul, facusem niste cojite, dar care au trecut repede cu medela purelan....acum doar ma intriga uneori ca vrea tzatza dupa ce, zic eu, mananca bine, dar o mai molfaie putin pe post de suzeta si gata, se linisteste..nu stiu, dar probabil e mai ok sa suga putin san decat suzeta, nu? oricum, am incercat si nu primeste suzeta..si nici bibe (vroiam sa o las acasa cu bibe cat am fost la scos firele, dar scuipa tetina si se enerveaza rau, asa ca am luat-o cu mine..)
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happylica offf.. pai nu ma spal cu sapun. doar cu apa. ma gandesc sa nu se schimbe gustul mamelonului daca ramane laptic 'vechi' pe el. tala.. stai linistita, vin si cu galeria. asta a fost asa.. de 'salut' Mirela, mami de Alexia |
sanul se spala numai la dusul zilnic si se evita sapunul pe mamelon.
da, stiu, unii medici recomanda altceva.
lapticul+saliva de bebe ajuta si la vindecarea eventualelor rani usoare.
nu se schimba gustul... ba chiar e mai ok pt bebe. poti chiar stoarce o picatura sa dai pe mamelon inainte de a o pune la san
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui megbeng aredwynn, la noi merge binisor alaptatul, a fost greu in primele 3-4 zile cand din cauza icterului adormea cea mica dupa 1-2 minute, nu prindea bine sfarcul, facusem niste cojite, dar care au trecut repede cu medela purelan....acum doar ma intriga uneori ca vrea tzatza dupa ce, zic eu, mananca bine, dar o mai molfaie putin pe post de suzeta si gata, se linisteste..nu stiu, dar probabil e mai ok sa suga putin san decat suzeta, nu? oricum, am incercat si nu primeste suzeta..si nici bibe (vroiam sa o las acasa cu bibe cat am fost la scos firele, dar scuipa tetina si se enerveaza rau, asa ca am luat-o cu mine..) meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012) "Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei) |
pai suzeta e inlocuitor de san si nu invers. Sanul e originalul.
Ideal e ca bebe sa nu primeasca deloc suzeta sau biberon macar pana se stabilizeaza lactatia( undeva pe la 4-6 sapt) si daca se poate nici dupa... deloc
Da, ideal ar fi ca bebe intai sa cunoasca sanul si apoi biberonul... sau sa cunoasca sanul si apoi numai sanul
megbeng spune:
ionela, multumesc de confirmare!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
SuperMami_1 spune:
citat din mesajul lui mart_apr2012 Miha, nu e mare chestie, doar un mesaj catre noi, scris la noi pe subforum de una din ele, cand se muta ele de la odisei la primul an. Dar pe mine ma emotioneaza :) In mod normal, daca nu era fata care a nascut abia acum, prindeau "sa ne predea stafeta" la nasteri mult mai devreme, inainte sa existe la noi atatea nasteri. Va trebui sa "predam si noi stafeta" odiseei urmatoare, unde-i Titi, cand se naste ultimul strengar si ne mutam la primul an. |
Merci de explicatii, Dara Titi ar fi ultima de la noi si ea preda stafeta? pai noua cam ne-a predat-o Anda...am fentat un pic sistemul
Meg, ma bucur ca sunteti bine si ca merge frumos alaptatul...imi da sperante si mie...adica ma astept la un start mai prost...dar dupa, sa alaptam cu succes si multa dragoste
Dana, hai cu vesti!
Strumfy, voi cum mai sunteti?