Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

ce de activitati pe aici! noi am fost la zoo azi. vremea super frumoasa si 20 C. o aglomeratie ceva de groaza pentru ca a fost primul weekend cald de anul asta. am mers mult pe jos, l/am carat pe Finn pentru ca altfel nu se poate, am mancat inghetata si am ajuns acasa la ora 16 franti. asa ca ne/am bagat in pat si ne/am trezit la 19. Eu inca sunt cam varza, ma dor toate cele, ar asta e. Imi revin eu pana la urma.

Finn Constantine 15.10.2009 si 34+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Happyx2, cat sa mai suporti si tu? Eu zic sa le trimiti acasa, pt linistea familiei tale.

Ronina, super mama ta, te-a ajutat exact unde aveai nevoie.

Monna, cat ti-a luat sa inveti sa bagi copilul in wrap?

Aredwynn, sa stii ca Andrei al meu nu a respectat deloc crestera in greutate asa cum scria la carte, dar mancat bine asa ca de la un moment dat am incetat sa ma mai stresez.

Noi am fost pe la tara azi, la socri, am profitat de vremea buna. Andrei a fost super fericit ca in sfarsit se poate juca iar in nisip, si cu asta a fost ocupat vreo 3 ore, plus smotocit catelusa si pisicile. Acasa a adormit instant, dupa baita . Exista si dezavantaje... Acuma zice ca vrea sa avem si acasa animale, si cand il intreb cine are grija de ele, nu se gandeste prea mult si zice repede : tu.

Irina, 36+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Felicitari Walli! Bun venit pe lume Alin Mihai !!!

Chito felicitari pt vesti bune de la control; ce bebe mare ai ...
Si eu tot pe 27 martie merg iar la control.

Happy, nu stiu daca e vreun bebe care sa nu fie fascinat de propriile manute, si sa incerce sa si le bage in gurita - nu e neaparat semn de foame ...la fel cum plansul poate fi i de genul "n-am chef sa sug ca biberonul era mai comod"
... acuma tu esti cu bebelusa si stii mai bine cum se deruleaza lucrurile si care solutie vi se potriveste mai bine; probabil ca o trecere prea brutala si renuntarea brusca la biberon ar traumatiza-o ... dar poate daca ii dai mai putin laptic din biberon (treptat), doar cat sa prinda energie si sa prinda gustul...sa-i vina cheful sa si suga ca sa capete mai mult... (zic si eu, parere personala, dar din nou: tu esti cu ea, tu esti mamica ei, si sunt sigura ca intelegi mai bine situatia si vei gasi solutia idela apentru voi!)

Ronina, ce dulce e Bianca ta! la cat mai multe momente minunate si amuzante, de care sa va amintiti cu mult drag mai tarziu!
Cu timpul o sa intelegi mai clar cand d ce anume plange fetita, dar sa nu te astepti sa intelegi totul si tot timpul - se mai intampla si asa (cunosc cazuri destule), dar se mai intampla si altfel si e perfect normal!
(la noi nici dupa cateva luni bune habar n-aveam de multe ori de ce plange ... discutam cu Adri asta-vara si i-amspus ca nu stiu de ce plangea de multe ori...poate voia sa faca si ea ce facem noi si se enerva ca nu reusea... iar ea mi-a spus senina "sau poate imi placea sa tip"[:))] - culmea e ca poate avea si dreptate - si acum ii place sa tipe si sa se auda la volum maxim)

Dana, vad ca Gaza te tine in suspans ... tinem pumnii sa fie totul ok si sa nu ai nevoie de interventii neplacute, sa poti sa nasti cum iti doresti!

HappyX2, daca mai fac bunicile astefl de faze spune-le fara ocolisuri ca nu te simti foarte bine, ca vrei sa stai linistita cu copilul si cu sotul si ca le rogi sa revina a doua zi.
Chiar n-ai nevoie sa te cicaleasca nimeni, si desi bine intentionate, bunicutele pot uneoir sa te calce pe nervi rau de tot. Iar tu esti in perioada de schimbari hormonale care determina o stare nu tocmai de buna dispozitie...si n-ai nevoie sa o accentueze nimeni, dimpotriva!
Imi pare rau ca s-a intamplat asa...

Meg, felicitari pentru vesti bune!
Emma, bine ati ajuns acasa!

Anca, in cat timp recupereaza greutatea de la nastere e greu de spus - unii bebe o recupereaza rapid, altii mai lent - a mea de exemplu la o luna avea cu doar 70g mai mult decat la nastere - s-a nascut maricica, a scazut mult (cam 400g) si in prima luna a pus foarte putin - dar era perfect ok, sanatoasa, plina de eenergie, si apoi a luat in greutate ok si fara probleme. Stiu si bebe care recupereaza greuttea rapid, in doar cateva zile; oricum nu e un criteriu esential - important e sa pape si sa ia in greutate (indiferent daca mai rapid sau mai lent), fara perioade de stagnare sau de scadere in greutate. Asa ca nu te stresa prea gtare din cauza asta.

Am revenit si noi dupa o zi mai agitata - ultimele cumparaturi mai serioase ... ufff ce obositor e acum sa merg o zi intreaga non-stop...
Ieri am fost la spital pt analize (cica ultimele pana la internare ) si pentru completat hartoagele de "pre-admitere" la spital...apoi am fost la un salon pt bebe unde m-am ales cu mult pliante, reclame si mostre ... care s-au facut cam grele in totul de carat.
Dar vad ca totul e bine - de fapt mi-e mult mult mai bine acum (din acest punctd e vedere - rezistenta la efort) decat cu cateva luni in urma; nici o urma de contractii sau probleme...
maine mai mergem sa vizitam un acvariu dar in rest e program lejer, de relaxare .

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Irina n-am exersat deloc cu wrapul. Am incercat cat ersm gravida o data dar n-am reusit pt ca nu ma ajungea din cauza burtii. vineri m-am uitat la filmulete si am facut si eu la fel. nu e greu :)
Ronina super tare, si noi avem momente de astea in care nu prea intelegem ce vrea. Far partea cea mai tare la noi e la schimbat pampi, ii place sa faca pisu pe tati :))). la mine n-a facut decat de 2-3 ori :). Oricum dupa ce terminam de schimbst si imbracat pac, vine partul care prevesteste kk :))).

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyX2 spune:

Buna dimineata mamici si burtici! Si bineinteles, bebei dragalasi .
Noi raportam cu mandrie disparitia soacrei din peisaj, de ieri seara ...In sfarsit , liniste . Am facut si evaluarea pagubelor (big mistake, trebuia sa o las pe mai tarziu) si m-am bucurat enorm ca a plecat ( 2 servicii de cafea descompletate + 1 serviciu de masa + ceva cani de apa/ceai + 1 set de pahare). In mare mi-am mai adunat de prin bucatarie...incetut si cu ajutorul sotului .
Acum, de-as mai scapa si de mama, tare linistita as mai sta. Nu pot sa zic, e de ajutor, dar e pisaloaga si cicalitoare si obositoare mai ceva ca o zi de munca (ieri mi-a stat fix 8 ore pe cap). Macar mi-a mai gatit un pic si mi-a mai adunat de prin casa...dar are mania aerisitului, trebuie sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie, peste tot pe unde merge lasa usi si geamuri deschise... ieri am inchis usa balconului (care e din dormitor) de 4 ori! Iar seara cand a venit sotul de la munca a gasit geamul sufrageriei rabatat si bebita era acolo (in apararea mea, mentionez ca eu eram la biserica sa mi se citeasca pt a putea iesi din casa ). Ne-am amuzat, amar ce-i drept, ca ajutorul bunicilor ne va aduce la sapa de lemn .
In alta ordine de idei, ne laudam cu o bebita mancacioasa si foarte cuminte, multumesc lui DD ca de data asta este laptic destul si printesa se satura cu titi, iar dupa papica doarme cateva ore bune (2.5 - 3 h) si se trezeste vesela. Inca nu am facut baita, urmeaza in seara asta, sper sa ne descurcam... parca am ceva emotii , a trecut cam multisor de la prima baie a lui Bogdan.
Cred ca am mai ramas datoare si cu ceva info despre nasterea bulinei... am nascut la 38+, o minune de 3500 g si 52 cm.

Va pup pe toate, fug sa hranesc puiul mare!

HAI DANA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Danuta, ce faci? cum mai esti?

Eu sunt chiauna, am muncit ca pe plantatie, dar acum straluceste tot si intr-un timp record. E adevarat ca nu mai pot sa ma misc, am dureri ingrozitoare, sotul cred ca a slabit 5 kg , dar cum spuneam, sunt si eu fericita.
Anca eu chiar ma gandeam la tine. Ce pot sa spun este ca am avut noroc la David ca n-am avut cantar. Si ca am realizat mai tarziu ca intr-adevar acele marje de greutate sunt doar niste marje. Singurul sfat pe care cred ca pot sa-l dau este eventual sa te mulgi in timp ce suge Natalia ca sa-i curga mai mult si poate asa ii trezesti mai tare interesul. Lapte e clar ca ai.
Happyx2 ai inregistrat ceva pagube, eu una n-am reusit performantele astea de cand sunt cred
Monna eu cand m-am saturat de dusuletele de pipi de la David, imediat cum ii dadeam pampersul jos puneam deasupra putulicii un servetel si astfel ma salvam fara sa-l intrerup pe el.
Ronina eu am reusit f greu sa fac un program cu David. Il spalam si la 8 si la 11. L-am spalat si dormind . Ce faceti voi nu se cheama experimente sau greseli, sunteti parinti
Bubu felicitari pt mancacioasa! pup sa treaca repede durerile.

Prietena mea cu care trebuia sa nasc maine a nascut azi noapte . I s-a rupt apa stand in pat. Eu ma gandesc ca daca nu s-au rupt membranele la cat efort am facut zilele astea nici n-am sanse, deci n-o sa stiu niciodata cum e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

ieri am disparut ca am avut musafiri toata ziua. multi. si am primit cadouri frumoase. atasam poze cu tortul primit
monna, Alexia are colici si se mataie mai mereu. ieri noapte plangeam amandoua. ea de durere de birtica, si eu k nu pot sa o ajut cu nimic. azi iesim afara 10min. week end urmator avem in plan sa mergem in parc.
Andi cum e?
franqois, rezerva a costat 150ron/zi
happyx2, esti mai bine? au plecat bunicile?
tala, nu te sun sa nu te deranjez.. insa iti urez de pe acum succes, nastere usoara si sa ne auzim bine maine!
dana, ma gandesc la tine si sper sa iasa cum vrei tu!
anca, cu lapticul ca pana acum. nu vrea sanul si pace. acum am descoperit o noua 'metoda'. cu aparatori de sani din alea de silicon.. pare sa accepte. nu pricep de ce nu vrea direct. ma spal mereu.. chiar nu pricep. ma bucur ca ati scapat de lp. si pisica mea a invatat sa planga (de 2 zile).. noroc k nu stam la bloc
buburuza, ma bucur ca sunteti bine! pupici Marei
diA, multumesc de sfaturi. pana la urma voi lua o decizie.. daca nu vrea san nici cu aparatori.. ii dau muls si cu asta basta. nu ma tin pe mine nervii sa o chinui..

pun pozici imediat. o zi minunata.

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui happylica

ieri am disparut ca am avut musafiri toata ziua. multi. si am primit cadouri frumoase. atasam poze cu tortul primit
monna, Alexia are colici si se mataie mai mereu. ieri noapte plangeam amandoua. ea de durere de birtica, si eu k nu pot sa o ajut cu nimic. azi iesim afara 10min. week end urmator avem in plan sa mergem in parc.
Andi cum e?
franqois, rezerva a costat 150ron/zi
happyx2, esti mai bine? au plecat bunicile?
tala, nu te sun sa nu te deranjez.. insa iti urez de pe acum succes, nastere usoara si sa ne auzim bine maine!
dana, ma gandesc la tine si sper sa iasa cum vrei tu!
anca, cu lapticul ca pana acum. nu vrea sanul si pace. acum am descoperit o noua 'metoda'. cu aparatori de sani din alea de silicon.. pare sa accepte. nu pricep de ce nu vrea direct. ma spal mereu.. chiar nu pricep. ma bucur ca ati scapat de lp. si pisica mea a invatat sa planga (de 2 zile).. noroc k nu stam la bloc
buburuza, ma bucur ca sunteti bine! pupici Marei
diA, multumesc de sfaturi. pana la urma voi lua o decizie.. daca nu vrea san nici cu aparatori.. ii dau muls si cu asta basta. nu ma tin pe mine nervii sa o chinui..

pun pozici imediat. o zi minunata.

Mirela, mami de Alexia

faptul ca te speli mereu nu e neaparat un plus. Mirosul de cosmetice displace bebelusului. Colostrul miroase ca si are gust asemenator cu lichidul amniotic. Asta il ajuta pe copil sa se simta confortabil
Daca a primit supliment din biberon probabil ca asociaza aparatorile de silicon cu biberonul... obiectul care i-a satisfacut nevoia de a suge pana acum.
daca vrea aparatori e un inceput. scoate biberonul de tot si , daca mai e cazul, da supliment cu ceva din care NU se suge. A suge e o mare nevoie pentru copil. Lasa-l pe bebe sa-so satisfaca nevoia de a suge doar la san. Daca simti nevoia de supliment sa fie doar hrana nu si placerea de a suge. Asa ai sanse sa scapi de supliment

Mergi la inceput

Of Happy, deja colici? poate din cauza asta pare sa nu vrea sanul. Vezi ce mai spun fetele din grupul de pe FB, eu o sa fiu clar abonata la ele.. Multumesc mult pt ca te gandesti la mine . Sunt in pregatiri acum, fac bagaje (zici ca ma mut), sterilizez, azi ma duc la epilici si am o durere de cap crunta (pe langa cea de spate, ligamente &co)

ceva vesti de la Dana?

Pe Miha n-am vazut-o de ceva vreme

Mergi la inceput

Ionela, daca te-am prins aici , ce zici e ok sa ma apuc acum sa beau ceai de chimen fenicul si anason, avand in vedere ca maine am cezariana programata? Oare ajuta la ceva?

Mergi la inceput