Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Meg, in filmele cu moasa din SUA cu Laugh and learn era o regula cu "daytime + playtime" = pe burtica // "sleeptime + nighttime" = pe spate, eu asa intelesesem, ca sub supraveghere e ok pe burtica si chiar indicata alternarea, plus ca cica asa isi formeaza mai bine muschii cu "timp petrecut pe burtica, sub supraveghere". Asta e compilatie din ce am retinut eu.

Ronina, legat de ce ai intrebat tu, finally mi-a urcat sotul imprimanta pe masa (nu mai puteam sa apas pe carte sub masa) si am putut sa scanez cateva pagini din cartea "Limbajul secret al copiilor - Cum sa-ti intelegi mai bine copilul - Lawrence E. Shapiro" - despre 10 tipuri de plans la bebe. Acu' nush daca as putea identifica dupa astea, vezi si tu daca te ajuta cu ceva.
Am urcat aici scanul cu cele 10 tipuri: https://docs.google.com/file/d/0B7zzZviLhA72alNkR3AxVGVTSWFndXVMd1ViMU85Zw/edit

Stiu ca ce ma frapase era plansul nr. 2 "am mancat prea mult - sunt supraalimentat" care cica ar aparea pana la 8 saptamani - bine, fara legatura cu tine si Biancuta, eram eu uimita cand am citit si voiam sa va intreb ce stiti, dar tot nu apucam sa scanez:

Plansul 2: "Am mancat prea mult!" (Atunci cand
bebelusul vostru este supraalimentat)"
Deoarece plansul de foame este cel mai obisnuit, alimentarea
bebelusului este primul raspuns pe care-l dau
parintii tipatului copilului lor. Este important de tinut
minte ca, pana la varsta de sase sau opt saptamani, acesta
nu stie cum sa bea din biberon si va suge pana ce-l va goli,
chiar daca asta înseamna ca mananca mai mult decat are
nevoie
. Uneori, bebelusii mai mari vor accepta sticla
sau sanul pentru a se simti bine, chiar si atunci cand nu
foamea este cea care-i necajeste
. însa stomacul bebelusilor
este mic, iar sistemul lor digestiv este imatur, asa ca, daca
mananca prea mult, ajung sa vomite si încep sa planga
din nou. Un bebelus care regurgiteaza mereu si începe sa
planga imediat dupa ce mananca va spune ca ar fi mai
bine sa-l hraniti mai des, cu mai putina mancare.

35+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Hai Tala!!!!!
Hai Dana!!!!!

Monna, felicitari pentru alaptat!!! Ce bine de bebe Andi si de tine! Cu siguranta e totul ok si rezultatele sunt cele mai bune.
Dara, da, stiu ca sunt medii, insa tot ma ingrijorez, as fi vrut sa-i ofer cel mai bun inceput in viata.
Ronina, chiar daca ii mai dadeam max 60 ml, tot mi se parea mult si m-am ambitionat dupa ce am vorbit cu tine
Irina, probabil ca nici eu n-o sa ma mai stresez la un moment dat, dar stii cum e la inceput...
Dia, si Natalia imi pare a fi ok, plina de energie si am considerat ca e ok, insa medicul de familie a avut o atitudine de repros de genul "nu e deloc ok ca nu a luat in greutate, trebuie luate masuri", cu toate ca a verificat-o si totul era ok cu ea.
Tala, eu mi-am luat cantarul dupa cateva zile dupa ce ne-am intors de la maternitate, pentru ca eu o tineam mult la san in primele zile si ea nu se satura. Si asa mi-am dat seama ca nu prea era cu ce sa se sature. O sa incerc faza cu mulsul simultan cu suptul, ca adevarul e ca mereu imi curge de la celalalt san Tin pumnii pentru maine sa mearga repede, usor si bine totul, sa fiti sanatoase si sa mearga usor si cu alaptatul!!
Happy, eu zic ca o sa mearga pana la urma, mai ales daca zici ca ai lapte mult. Cred ca e foarte important aspectul asta. E o scumpete Alexia! Cam asa mi-o imaginam eu pe Natalia - bruneta. Ma gandeam ca am gene mai "puternice". Nu mi-am inchipuit ca o sa am un copil blond Se blonzeste deja, seamana numai cu sotul meu si el a fost blond in copilarie.
Meg, bravo pentru alaptat!! Nici Natalia nu vrea suzeta. Vad ca nu suntem singurii care ne confruntam cu colicii. Si bebica mea are probleme, din pacate, si mi se rupe sufletul cand o vad cum se chinuie, se strange si urla de durere... Din pacate nu prea stiu ce sa-i fac cand se intampla, am incercat pus pe burtica, masaj, nimic nu o ajuta. Pana nu face cacut (de obicei cu o super presiune), nu se rezolva. Din fericire nu a durat extrem de mult niciodata pana acum.

In alta ordine de idei, azi-noapte am facut un experiment, in sensul ca la una din mese i-am dat direct doar laptic muls din biberon, fara s-o mai pun la san si, pana la urmatoare masa, s-au umplut sanii si a supt o cantitate record - 65 ml in 20 de minute, a scos singura sanul. Chestia asta ma pune pe ganduri, eu nu am niciodata ziua sanii tari. Nu apuca sa se intareasca. Si ma gandesc ca o fi curgand mai greu lapticul, nefiind o cantitate mai mare decat e nevoie, nu stiu... Eu parca citisem ca laptele nu se stocheaza in san, ci se produce la cerere, dar atunci cum se explica intarirea/inia o pauzarea sanilor. Sau se produce in avans, la cerere (nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie). Ionela, daca mai esti prin preajma, am nevoie de ajutorul tau

Azi implinim 2 saptamani minunate!! Iesim si noi pentru prima data (ieri am iesit pe balcon) si o sa stam mai mult (nu doar 5 minute, cum se recomanda). E cald, nu cred ca are ce sa fie rau.

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Happy, tu ziceai ca uzi bluza de lapte (iar cu pompa nu-i evident cat ai, n-are legatura cat scoti, sunt fete cu mult lapte, care nu pot cu pompa si n-au mai insistat, etc.) - am gasit ce ziceam mai devreme:

Cauta dupa "Strategies to Reduce Milk Ejection Force" (e un subtitlu) pe pagina http://www.llli.org/faq/oversupply.html
ca sa nu stai sa citesti tot - dar asta numai daca crezi ca se aplica sa-i vina bebicai lapte cu presiune

Aredwynn, perfect nu exista, oricat am vrea, sigur ii oferi deja Nataliei cel mai bun start pentru ea - nashpa cu pediatri reprosaciosi.

35+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dara, pai am inceput sa scot cu pompa in aprox 15min - 70-80ml din ambii sani. parca noaptea is mai plini decat ziua.
am fost si noi afara 20min. week end viitor iesim in parc. marti mergem la pediatru.
anca, mie mi se pare ca Alexia s-a mai deschis la culoare. desi e brunetica, parca acum e mult mai alba ca zilele trecute.

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna fetele

Revin si eu pe forul dupa o sptamana de tinut sub oatie in spital.
Motivul pre-eclamsie si diabet gestational.Ac mi-au dat drumul la cerere cu Clexane, Fier ,medicatie pt diabet plus intors zilnic la spital pt monitorizare bebe si tensiune.

Am putea face cezariana pe 23 sau 26 martie in functie de reztatele analizelor.

Tare urata este ultima parte a sarcinii.
Bebe are deja 3900g si am contractii f dese BH.Ar putera veni bebe mai devreme?

De acum o sa mai intru sa vad ce face Dana.

Casa mea e cu fundul in sus.Sotului i-a fost f greu cu Rares si eu in spital.Sincer cred ca l-am terminat psihic inainte de nasterea lui bebe.Nu se inghesuie nimeni sa vina sa ajute asa ca incercam sa ne descurcam cum putem.#

Eu sunt acum la regim si sunt fericita ca am dat 3kg jos intr-o saptamana controland zaharul din alimentatie.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

HAI TALA!

HAI DANA!

Multumesc Bunului Dumnezeu!
37 Victor Gabriel

AMR 2 saptamani

Mergi la inceput

Hei, Amy, eu tipam dupa tine si tu nimic? Zi si tu ceva :)

35+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Fetelor multumesc pentru incurajari . Dupa ora 5 (cand termin epilatul) imi dau voie sa nasc. Nu mai am rabdare, am emotii, sunt plina de nervi si plangacioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara am stat asa mai in "umbra". Am un morcov ... cu frunzele afara ce-i drept, dar e. Subtil...

N-am facut mai nimic, ieri am iesit nitel ca m-am tinut de fusta sotului pe unde a avut niste pacienti care trebuiau pansati dar am stat in masina si cand am ajuns dupa vreo 4-5 ore aveam o durere cumplita de spate.
Mi s-au umflat si picioarele cam tare ca abia am gasit niste "slapi" din vinilin , care slava Domnului nu i-am aruncat, si am putut sa stau incaltata.

Am contractii BH in continuare, bebe misca cand vrea, mai tare sau mai incet si vreau sa reziste pana pe 29, sa stea cuminte.
Am facut azi dimineata prima doza de dexona si mai am 2. Am bocit ca un bebe la injectie., nu le mai supoooort!!!

In rest e ok, vreau sa fac maine o eco sa vad ce greutate are caci nu vad sa mai creasca burta prea mult. Am ajuns la 94 kg dupa cantarul meu. Dupa al altora in jur de 91. Oricum am luat cam 13 kg daca ma iau dupa evolutia unuia singur.

Ma uit la ce scriu fetele cu alaptarea si tot sper ca poate imi va fi bine , sper sa n-am un mic puturosel si sa adoarma repede.

Multumesc Bunului Dumnezeu!
37+ Victor Gabriel

AMR 11 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna fetelor
revin si eu dupa o absenta de cateva zile, a mea pitica vad ca nu are colici , face caca cam la fiecare masa, trage parturi mama mama, dr. pediatru mi-a recomandat sa ii dau preventiv infacol pt colici , de supt nu vrea sa suga la san deloc sta cu tata in gura si nu suge nimic, ma mulg cu pompita si scot la fiecare 3 ore cam 90 ml lapte in 15 minute pe care il pun in biberon si care il papa lacoma, in primele zile de dupa cezariana nu am avut lapte si cei din maternitate ia bagat formula si din cauza asta pitica nu vrea tata, sa invatat la bibeeron si asta e nasol, dar ce sa fac ma mulg si ii dau papa fetitei.

Fetelor ma puteti ajuta cu un sfat, pitica mea de cateva zile are un horcait din cauza mucilor e ca si cand ar vaea ceva in gat , dar pe care ii aspir foarte des si scoatem ceva mucisori, temperatura nu are i-am lauat de dim si avea 36.7, nu stiu ce sa fac sa sun pe pediatru sau sa mai stau pana maine?

apropo, bebeii vostri dupa fiecare masa scoate aerul din stomacel? stau si cate 20 minute cu ea sa ragaie cand vrea scaote areul cand nu vrea nu-l scoate, oare sa fie asta o alta problema?

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput