Bobocei de Sept-Oct 2012(6)
Raspunsuri - Pagina 13
g_rainbow spune:
'neata, burtici! ce mai faceti voi? eu am simtit alaltaieri noapte o arsura in partea stanga a uterului. in prima faza m-am gandit ca ar putea fi cicatricea de la cezariana, dar nu cred. asta ar fi in partea de jos nu in partea stanga. pana acum vad ca nu am mai simtit nimic. sper sa fie ok.
azi m-am trezit cu picioarele umflate, cred ca retin multa apa si nu stiu ce sa fac sa o elimin. daca nu eram gravi beam un ceai verde si unul de urzica si gata, dar asa nu stiu ce sa fac. pe mine m-au durut picioarele mai mereu dimineata cand ma trezeam si am dat vina pe trombofilie cu toate ca nu vad legatura. am vb si cu alte fete cu trombo si au simtit si ele la fel. de cateva luni incetasera sa ma doara, dar acum vad ca au reaparut
la noi e soare si frumos de cateva zile, m-am si mirat. asa ca am iesit zilnic afara cu carutul si am facut plimbari destul de lungi. sper sa stagnez un pic cu kg, am deja cam 2 kg in plus si am si o foame de lup
ieri am fost si i-am cumparat lui Lucas hainute de primavara si am vrut sa-i cumpar si lui bb din burtica ceva, dar daca nu vrea sa ne arate ce e, nu i-am cumparat nimic. voi incepe totusi din mai sa cumpar carucior, apoi mobilier etc
va pup si va doresc o zi buna
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 16+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sandy_2008 Neata fetelor, Va multumesc Stella87, Bob Pixel si Andreea pentru raspunsuri. Medicamentul asta, ustrogestan, are niste efecte mai ciudate din cate am mai auzit eu...Trei saptamani la pat?! Sper sa nu fie atat de grav...Eu stau tolanita pe un scaun la munca, nu fac nici un fel de efort...O sa incerc sa ajung si la dr meu...ca nu ma indur sa iau medicamentul asta... Elfica, eu sunt la Anca Simionescu de la Filantropia (vezi ca are si un site). Cu ea am nascut baiatul in 2009 la Filantropia si am fost multumita si de ea si de spital (se da spaga de la usa de cand intri si pana pleci acasa, dar in rest nu am avut nimic de reprosat). Pe dr o gasesti la cabinetul ei, doar martea si joia si in rest este la spital. O zi buna tuturor! |
sandy, mergi cat mai repede la medicul tau si vb cu el despre decolarea de placenta. cu asta nu e de glumit. numai faptul ca stai pe scaun poate fi un efort. utrogestanul administrat intravaginal nu da reactiile alea rele cu ameteala, greturi etc. incearca sa-ti iei un concediu medical ceva si odihneste-te sa nu se dezlipeasca mai mult si atunci chiar sa ai consemn la pat
si sanatate multa
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 16+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
didi-anda spune:
buna gravidutelor!
sandy, eu am avut placenta dezlipita. am luat utrogestan vaginal de 200 si vitamine. dr mi-a recomandat repaus,sa nu stau mult in picioare,sa nu stau mult pe scaun,fara stres,exact ce faceam si ce aveam eu la lucru.mi-a recomandat concediu cu risc.m-am incapatanat sa mai merg la lucru,pana au aflat ai mei si mi-au spus ca eu fac ce zic doctorii,nu ce ma duce capul,mai ales ca eu mi-am dorit un copil de 10 ani de zile si doar acum s-a intamplat minunea. aveam dureri mari de burta,spate,ameteli,etc.
am vb la servici,seful m-a inteles,a angajat pe altcineva si am stat linistita.cand simteam ca obosesc,sau o mica durere,ma puneam in pat,chiar nu vroiam sa ajung sa stau doar in pat si am zis ca fac orice pt minunea mea.
luni am fost la dr si surpriza: placenta ii bine,fixata,bebe ii bine,creste,da din maini si din picioare, avem 13 saptamani.
acuma am o problema,ca nu stiu ce si cum sa fac...as parea o mincinoasa daca m-as duce la lucru si as zice ca totul ii ok.dr de familie mi-a spus sa stau pe fundul meu,sa raman in concediu,pt ca sarcina asta ii foarte dorita si ca m-a ajutat mult lipsa efortului si a stresului. asa ca,acuma umblu dupa concedii,vizari de concedii,depuse la lucru,etc. acum trebe a merg si la medicina muncii sa vad daca pot sa raman in concediu de risc. sper ca in final sa se rezolve toate.
cu mana umflata si cu dureri,ma trezesc si eu. nu mananc sarat,dar nu stiu daca are vreo relevanta. in rest,mai am ameteli,din cauza ca am tensiunea mica. am pus 1,5 kg,zis eu acceptabil.
chiar daca nu scriu des,va citesc cu placere in fiecare zi.
va si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi!
mlhaela spune:
Fetelor, maine e ziua viitorului meu sot si, pentru ca telefonul ce i l-am comandat va ajunge doar vinerea viitoare, m-am gandit ca pe maine sa=i cumpar un tricou cu mesaj (ii plac mult), doar ca vreau ca mesajul sa contina ceva referitor la faptul ca va fi tatic. Ma ajutati cu niste sugestii?
9+
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mlhaela Fetelor, maine e ziua viitorului meu sot si, pentru ca telefonul ce i l-am comandat va ajunge doar vinerea viitoare, m-am gandit ca pe maine sa=i cumpar un tricou cu mesaj (ii plac mult), doar ca vreau ca mesajul sa contina ceva referitor la faptul ca va fi tatic. Ma ajutati cu niste sugestii? |
Imi place http://image.spreadshirt.net/image-server/image/product/18696268/view/1/type/png/width/378/height/378/orange-blue-daddy-bear-men-s-t-shirts.png
sau http://orangetrend.in/products/currentAffairs/best%20dad%20-%20enl.jpg
asta e genial http://neatshtuff.com/wp-content/uploads/2011/12/babytshirt.jpg
Bebe dragonel la bord !
mlhaela spune:
Merci mult, Bob, nici nu stiu care sa-l aleg dintre ultimele 2...probabil amandoua pana la urma. Sunt geniale.
Merci mult inca o data!
10+
miro79 spune:
Sa-ti traiasca, Mihaela!
Vezi si pagina asta : http://www.dadtshirt.com/cgi-bin/cpshop.cgi/212133816.DadTShirts.2255899+dad-to-be-and-new-dad.html
sau asta: http://www.dadtshirt.com/cgi-bin/cpshop.cgi/212133816.DadTShirts.2255899+dad-to-be-and-new-dad.html
lulutza_1980 spune:
buna ziua mamicutzelor...
eu nu am dormit deloc azi noapte ...pe la 2 m-au luat niste dureri , mai mult m-am speriat pentru ca nu am avut deloc nici cel mai mic semn de durere pana acum ...am adormit tarziu , spre dimineata , dupa ce am mangaiat burtica de parca era ultimul lucru ce imi era dat sa fac , am reusit sa adorm ...dar m-am trezit trista si cu o mica frica de cum va fi pana maine seara cand am sa merg le control...
am gasit doua pete mici , mici , maronii si deja am plecat cu gandul la ce e mai rau ...nu stiu de ce intru asa de repede in panica ...inainte ma controlam f bine , reuseam sa ma distantez imediat , acum sunt o mica leguma ce se sperie si tresare la cel mai mic firicel de problema .
am citit ( nu mai retin cine a scris ) , ca o mamicutza va face o amniocenteza ...avand peste 30 de ani ,si eu m-am gandit la acelasi lucru , dar medicul mi-a spus ca intai asteptam rezultatele la sange si urina , daca alea sunt cu cea mai mica problematica , atunci poate vom face amnio ....dar el ar evita pe cat posibil ...riscul de avort spontan e ffff mare ...
am sa astept pana maine seara sa il intreb din nou ce riscuri pot fi si am sa va povestesc ...
cred ca incep si eu cu mici depresii , o fi inceputul primaverii , or fi hormonii , nu stiu , dar nu-mi place cand ma apuca toate temerile si nu stiu sa le gestionez....
sper sa imi schimb atitudinea astazi , ca nu ma plac deloc asa !!!
va pe toate si va doresc o zi lipsita de griji !!!
14 +
Ramona_bm spune:
Buna fetelor!
Felicitari pentru rezultatele bune la analize si vestiile despre culoriile carucioarelor Imi pare rau ca inca mai sunt burtici cu greturi si stari aiurea dar mai este putin si e posibil sa dispara.
Sarcini usoare si bb-i sanatosi la termen fetelor care si-au anuntat minunea in ultimele zile
Eu nu prea am mai avut stare de stat la povesti in ultimele zile/saptamani.... bb2 se pare ca nu vrea sa vina la fel de linistit ca Elisa si ma chinuie cate 1-2 zile pe saptamana cu greturi si dat la rate dar nu conteaza.... bb sa fie sanatos/oasa ca mie imi trece
Cand aveti timp va rog sa corectati si la mine DPN-ul. Conform ecografului e 26.10.2012 abia astept sa vad daca chiar voi naste din nou pe 26
fericita de Elisa Maria (26.10.2010)
8+
www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2
Elfica spune:
Mlhaela: Sa iti traiasca sotul! Super ca au venit fetele cu idei, ca sunt atat de dragute, ca mi-a venit si mie ideea ca pe 30 aprilie, cand va fi ziua de nastere a sotului meu, sa ii daruiesc asa ceva! Mi se pare o amintire tare frumoasa din aceasta perioada! Spune-mi si mie unde la inscriptionezi, cat a costat si ce detalii imi poti da. Eu nu stiu decat la parter la mag. Unirea, in alta parte nu prea stiu. Si parca mai era in Carrefour Orhideea, dar nu am incercat niciodata.
Sandy2008: Sper ca ai mers la doctor, nu e de joaca daca ai placenta dezlipita. Am auzit si eu de la tipa ca fina ei a patit ceva similar si tare m-a speriat. Imi spunea ca la prima sarcina nu a patit nimic, a avut o sarcina super usoara, iar la a doua a carat niste sacose de la piata si s-a produs aceasta dezlipire de placenta, astfel incat a fost nevoita sa stea 3 saptamani in spital! Incerc si eu sa o iau cat mai putin in brate pe scumpa mea, dar e asa de agitata, ca nu prea imi iese: tot mereu se cocoata pe undeva si trebuie sa o dau jos. Dar incerc sa nu o tin mult in brate. Mereu ma gandesc cu teama ca daca patesc ceva. Nu vreau sa ma gandesc ce fac cu fata daca voi fi nevoita sa stau la pat, daramite sa ajung sa stau in spital!!! Si legat de dna. Simionescu, m-am interesat si eu de dansa, dar mi se pare foarte scumpa, o consultatie 2 mil si cand imi face si eco 4 mil sau chiar 4.500, nu mai retin. Pai dau faliment, mai ales ca am inteles ca pana in ultima clipa de cheama numai la cabinet, nu si la spital, nici macar in ultima luna cand controalele sunt mai dese. La tine la fel a fost sau o fi mirosit-o pe tipa aia ca are de unde da si de aceea s-a comportat asa?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
10 +