Bobocei de Sept-Oct 2012(6)
Raspunsuri - Pagina 12
stella87 spune:
Bob, aceeasi stare o am si eu, nu mai pooot de somn Aseara am adormit la 9, m-am trezit azi la 8 dimi, iar acum sunt praf, nu pot sa ma concentrez, tot ies pe hol, la aer, dau telefoane, incerc sa ma trezesc cumva. Cand stau pe scaun la birou ma molesesc, Vreau afara, la aer :(
Sandy, eu am luat utrogestan, am continuat cu duphaston, ideea e ca ambele contin progesteron, hormon necesar pentru fixarea si mentinerea sarcinii.
fericita 14+
anda82 spune:
Bob poti baga valorile mom pe care le ai in acest calculator pentru trisomi si iti calculeaza riscurile http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
Bob_Pixel spune:
Anda, multumesc frumos, am reusit sa bag datele si am obtinut
Trisomy 21 Risk < 1:100000 si
Trisomy 18-13 Risk 1:59129
Arata ok, sunt curioasa ce-mi va calcula doctorul.
Sandy, eu am avut decolare de placenta (la prima sarcina) in saptamana 9 si la morfo de 12 sapt, era ok, lipita, dupa 3 saptamani in pat, repaos total, cu utrogestan pus vaginal. Eu am sangerat putin intr-o zi, am mers de urgenta la doctorul meu si la eco mi-a vazut placenta dezlipita binisor.
Utrogestanul este progesteron, o substanta care ajuta la fixarea si intarirea placentei, asa cum a zis si Stella.
Stella, am fost si eu azi putin la aer, pe la 2 jumate. Ma capia aerul din birou, trebuia sa ies la soare putin. Ma simt rau, sigur am racit, ma doare si gatul, ma simt obosita tare, cred ca am si temperatura... O sa fac o baie buna si ma pun in pat sa ma odihnesc.
Bebe dragonel la bord !
anda82 spune:
Bob, acest calculator este verificat de mine pe sarcina trecuta.El da riscurile multmai mici.De ex la mine riscul de T18 era 10.000, si acets calculator mi-a dat 100.000 riscul.Insa la ce valori ti-au iesit riscul va fi cu siguranta unul bun.
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
_Irene_ spune:
Multumesc pentru sfaturile legate de raceala. Sper sa scap repede, ca imi da o stare tare naspa, mai ales spre seara si noaptea.
Adipapazi: pune o vorba buna la DD ca sa se intample pe 25; daca e baietel poate mai sunt ceva sanse sa intarzie, am inteles ca baieteii nu se prea grabesc sa scoata nasucul afara, ca le place la mami in burtica. Pup piticoti si sper ca nu mai sunt bolnaviori.
Am vb cu dr si o sa fac DT metoda Nicolaides, asa ca vineri recoltez pentru analizele de sange si pe 19 apr am eco.
Eu din fericire nu ma mai pot apropia de dulciuri, in schimb simt nevoia sa mananc tot felul de fructe, ceea ce e cum se poate mai bine. Si am dat comanda de zeama de varza la mama, ca mi-e pofta. Bine, acum cu raceala nu prea-mi mai e pofta de nimic, nici foame nu prea mai am.
9+
nu_mai_stiu spune:
Buna seara bulinute.
Ma bucur ca ne inmultim !!! Bun venit celor noi si sarcini la termen si usoare!
Irene,o sa avem eco in aceeasi zi.Mare norocoasa esti ca nu vrei dulciuri.Eu mananc tot ce contine otet si pap si multe dulciurele avand o cofetarie in spatele cladirii unde lucrez eu.
Sandy,multa sanatate ,nu stiu ce sa spun cu placenta.Insa utrogestanul e pentru mentinerea sarcinii si fixarea ei asa cum au spus si fetele.Am luat si eu.Pana in sapt 10 parca.
Miro,imi pare rau pentru bebeita care te-a parasit.Durerea probabil nu se poate exprima prin cuvinte.Sa-ti traiasca fetita,sa fie mare si sanatoasa si la fel bb din burtica sa nu-ti faca probleme si sa fie un baitoi sanatos.Cat despre ...eu zic sa faci o pauza pana pe la 3 luni.Nici nu prea e indicat in primele 3 luni.Mie mi-a interzis dr.
In rest va doresc la toate sanatate,liniste... va si sa aveti un linistit !!!
13s6z
irina2012 spune:
Multumesc Simonic pentru mesaj, ma simteam un pic pe dos cu foamea asta cand tot vad si aud gravidute care nu s-au ingrasat in primele luni. Eu de la mancat tot la 2 ore am deja aproape 2kg in plus.
Ma uit si pe la ce tratamente faceti voi si teste si mie nu-mi da nimeni nimic in afara de vitamine. Doctorul chiar a insistat ca sa duc o viata normala (barbata-miu intreba daca pot face eforturi, restrictii alimentare etc si medicul i-a spus raspicat ca, in afara de sex in ultimele 4 saptamani de sarcina, pot face exact ce faceam si inainte.
Elfica spune:
Sandy2008: La ce doctor esti la Filantropia? Si eu vreau sa nasc tot acolo, dar am decis sa schimb medicul si abia urmeaza sa il cunosc pe cel la care intentionez sa merg. Dar mai am de facut niste analize vineri si abia apoi merg. Daca esti foarte multumita de medicul tau, spune-mi, ca nu imi strica o sugestie. Mai ales ca stii cum e, nu toata lumea interactioneaza la fel, un pacient poate fi foarte multumit, altul deloc... Mie mi-a fost recomandat doctorul din doua surse, sper sa imi placa si mie.
BobPixel: Ai o poza care o face fericita pe fata mea. De cate ori vede pisica, e tare fericita, chiuie si mi-o arata :)
Si legat de apa / ceai in sarcina, mie mi s-a spus la prima sarcina ca apa e cea mai buna, nu mi s-a recomandat niciun fel de ceai. Eu eram mare amatoare de ceai si mi-a fost tare greu sa renunt, iar apa plata o detestam, o consideram fara gust si parca era de la robinet, dar m-am obisnuit. Acum, la a doua, beau si vreun litru de ceai de anason, chimen si fenicul, care e bun pentru stimularea secretiei lactate si imi doresc sa o mai alaptez macar o vreme pe Iulia. Dar astept indicatiile medicului, nu vreau sa fac prostii, cel mai important e bebe2, ca Iulia deja suge de 1 an si aproape 5 luni, asa ca in caz ca ma opresc, e suficient.
Tzuki: Merci pentru relatarile tale, o sa va tin la curent prin ce voi trece si eu. La tine a fost mai usor, zic eu, ca stai la casa si copilul suparat a deranjat doar cateva persoane. Eu intru in pamant de rusine daca urla noaptea, ma gandesc la bietii vecini, desi a fost asa de cuminte pana acum, de cand e mica a dormit toata noaptea, nu a plans nici cand i-au iesit dintii, asa ca ma gandesc ca nu or "muri" ei cateva nopti, dar imi dau seama ca usor nu va fi, mai ales ca ea nu stie sa adoarma altfel. Am inceput de ceva vreme sa o culc cu cate o jucarie si cand o mai gaseste prin pat, o ia in brate, dar cand cauta tzatza, pot sa ii dau eu jucaria oricat, ca nu ii trebuie, am mangaiat-o, i-am vorbit, nimic. Bine, nu prea mult, ca daca "scartaia" mai tare, pac, o conectam la sursa. Nici eu nu i-am dat ceai Iuliei, doar apa si lapte (pana la 1 an si 3 luni numai LM, dupa aceea dimineata am inceput sa ii dau si LP Aptamil, la indicatiile pediatrei, ca nu mai lua in greutate deloc de cateva luni bune si se gandea ca laptele meu nu mai e suficient.)
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
10 +
miro79 spune:
Neata burtici!
Multumesc Andreea, nu-mi mai arde oricum de de loc :). Cu toate ca la control dr. mi-a ca n-ar fi nevoie sa stau toata sarcina fara dar de, suflu si-n iaurt. Eh, sper sa fie ok pana la urma. Daca n-am avea toate grijile si starile astea in sarcina n-am mai avea ce povesti, nu? :)
Sa aveti o zi usoara! ca a mea a inceput deja cu stari de asa ca la munca nu stiu ce-o sa mai fac :)
sandy_2008 spune:
Neata fetelor,
Va multumesc Stella87, Bob Pixel si Andreea pentru raspunsuri.
Medicamentul asta, ustrogestan, are niste efecte mai ciudate din cate am mai auzit eu...Trei saptamani la pat?! Sper sa nu fie atat de grav...Eu stau tolanita pe un scaun la munca, nu fac nici un fel de efort...O sa incerc sa ajung si la dr meu...ca nu ma indur sa iau medicamentul asta...
Elfica, eu sunt la Anca Simionescu de la Filantropia (vezi ca are si un site). Cu ea am nascut baiatul in 2009 la Filantropia si am fost multumita si de ea si de spital (se da spaga de la usa de cand intri si pana pleci acasa, dar in rest nu am avut nimic de reprosat). Pe dr o gasesti la cabinetul ei, doar martea si joia si in rest este la spital.
O zi buna tuturor!