Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (37)
Raspunsuri - Pagina 8
aever spune:
M-am uitat la patuturile alea transformabile. Nu stiu daca ati vazut dar taxa de transport de 80 ron pentru un patut. Deci in realitate pretul ajunge sa fie mai mare. In plus nu-mi place la ele ca asa zisa masuta de infasat nu are protectii laterale si mi se pare cam periculos sa pui bebelul acolo. Dar oricum sunt muuult mai ieftine decat cele de la Bertoni si par la fel de bine facute.
Andreea, 26+ cu BebeLUnu
diana85 spune:
Burticutelor, intru repede doar ca sa raportez ca suntem bine. Totul a mers excelent pe drum, inimosul e tot bine, pe la 130 , lichidul din burtica aproape insesizabil.
Nu v-am uitat, dar de cand am ajuns am umblat de nebuna sa refac contractul de gaz si de apa, sa-mi schimb numele la toate institutiile din Portugalia (si inca nu e gata!), sa imi rezolv cu asigurarea si sa iau legatura cu noii medici. Ma si mir ca nu am nicio contractie, nicio problema, ca am "program" de 12 ore de cand am sosit. Plus ca acasa e ca dupa razboi, dupa ce am lipsit aproape un an, asa ca atunci cand ajung acasa ma apuc de spalat, gatit, dat cu mopul si toate cele...
Va pup si revin ... sper pe seara.
Diana 32+ cu Mirciulica
AMR 7+
aever spune:
Diana, ai maaaaaaaare grija cu alergatul si cu obositul! Eu as zice sa lasi pe altcineva sa faca curat in casa, gandeste-te ca tu ai stat mult in spital si practic dupa o perioada mare de inactivitate nu se recomanda sa te pui pe alergat. Ma gandesc sa nu agiti inimosu si sa-i dai palpitatii. Nu mai zic ca mie mi-ai dat deja palpitatii cand te-am auzit cat ai alergat si ca intentionezi sa te mai agiti inca. Ia-o asa usor, nu se poate dupa stat mult sa te pui sa faci de toate ca risti sa iti faci rau. Ai grija de voi, te rog eu mult!
Andreea, 26+ cu BebeLUnu
Andra_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joana2672001 aaaa buna ideea Andreea, fac si ciorba de spanac. Yamiiiii!!!! Ce spuneti daca ne vedem joi, pe 22 in prima zi de targ la polivalenta? Eu ma gandeam sa ma duc pe la 11 sa ma plimb vreo 2 ore pe acolo, apoi sa merg sa mananc ca e o pizzerie/restaurant tare fain chiar peste drum , apoi poate o tura scurta prin parc. Ce spuneti ne adunam ? Ioana, mamica lui Cristian 32 saptamani + AMR 7+ Saptamani |
Eu ma bag, adica noi, eu si Amana
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 28s+
Andra_C spune:
Virgi, eu sunt sigura ca vei ajunge la 36-37 saptamani, nu are cum altfel! Si la mine asta e o grija, nasterea inainte de termen, unde am si avut pb cu prima sarcina si Amy s-a nascut mai devreme. Stai si tu mai cuminte si va fi totul bine
Diana, nu te mai obosi atat, stiu ca trebuie facute, dar nu poate sotul tau sa faca munca grea?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 28s+
Fleurdelise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Si mi-a dat sa imi monitorizez glicemia dimineata pe nemancate (trebuie sa fie sub 90) si apoi la o ora (trebuie sa fie sub 120) dupa cele 3 mese ale zile. Daca e in regula atunci nu trebuie sa tin dieta, daca nu e, bag dieta, daca nici cu dieta nu e ok atunci imi da insulina. Macar doctorita era optimista ca a spus ca am putin peste limita maxima admisa si spera sa nu fie cazul de mai mult de o dieta usoara. De sambata dimineata incep distractia cu intepatul. [ |
Scuze ca dau buzna la voi, eu sunt de la odiseea de iul-aug (...desi nu-i exclus sa nasc pe la sfarsitul lui iunie daca se va grabi...). Elena, si eu am (cica) probleme cu glicemia, conform medicilor de aici, din Montreal, numai ca aici limitele sunt altele si sunt complet nedumerita (ma intep si eu de 4 ori pe zi): pe nemancate sub 5.5, 1 ora dupa mese sub 7.7! Daca iau in considerare limitele de la voi, n-as avea nici o problema!!! dar depasesc des limitele de 5.5 si 7.7. Si iau deja insulina si dupa spusele lor ar trebui sa maresc periodic doza !
Cati medici/tari, atatea pareri ... Sunt convinsa ca in Ro limitele sunt iar diferite...adica diabetul de sarcina difera in functie de tara in care locuiesti. Nu mai inteleg nimic!
Edit: am pus cifrele in unitatile de masura de aici. 5.5=55, 7.7=77
24 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
elena_gd spune:
Fleurdelis tu cum ai descoperit problema? Cand ai facut analiza obisnuita de glicemie, dimineata pe nemancate sau la testul de rezistenta la glucoza?
Aici, in Polonia, si de altfel si in Romania limitele sunt aceleasi:
- recoltat din brat pe nemancate trebuie sa fie 60-100 mg/dl
- cu 75 g glucoza dupa 2 h trebuie sa fie sub 140 mg/dl si, mai bine sub 130 mg/dl.
In ceea ce priveste masurarea acasa, acolo valorile difera un pic, in sensul ca pe nemancate trebuie sa fie <90 si la 1 h <120.
La tine la analizele facute la laborator cat ti-au iesit valorile si care sunt unitatile de masura din buletin?
Elena 27+ poate cu
elena_gd spune:
Virgi noi tinem cu dintii de tine, credeai ca scapi, si-l vrem pe bebe cat mai aproape de termen; totusi cu atata tratament nu ar trebui sa nasti cu mai mult de 2-3 sapt inainte de termen. Doamne ajuta!
Diana ma bucur ca sunteti acasa si bine! Mircilica se face bine uraaa!
Elena 27+ poate cu
Anitta_O spune:
Fleudelise, tie ti se masoara in mmoli, iar in Romania in mg/dl. Sunt corecte ambele intervale ale normalitatii glicemiei.
Diana, ma bucur ca ai avut un pic de timp sa ne tii la curent cu noutatile. Pup inimosul!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 26+
Fleurdelise spune:
Anitta, multumesc mult pentru lamuriri, acum am inteles, unitatile astea de masura bata-le vina!
Elena, mi-a descoperit glicemia marita, sau ma rog la limita, la primele analize de sange, pe la 5-6 saptamani, 5.5 mmol/L dimineata pe nemancate, adica exact limita superioara a intervalului de valori normale (ar corespunde deci la 9 mg/dL, Annita, nu?).
De atunci nu prea s-a imbunatatit situatia, din contra chiar, si am trecut acum vreo 2 luni la insulina, 1 injectie pe zi inainte de masa de pranz. Nu prea mi-e clara doza, mi-au zis sa maresc cu 2 unitati ori de cate ori am valori mari 2 zile la rand...dar nu stiu, o maresc asa, continuu? sau dupa ce mai scade glicemia revin la doza intiala.
Ma rog, astea sunt intrebari pe care trebuie sa le pun de fapt la clinica specializata pt sarcinile cu astfel de probl....unde nu am mai fost tot de vreo 2 luni.
Inca o data, multumesc fetelor pentru lamuriri si ca ati adus in discutie subiectul, si scuze pentru intruziune.
Numai bine si un trimestru III usor tuturor purtatoarelor de floricele si fluturasi!
24 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)