O vacanta in Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Sunt microbuze care circula destul de des de la Bicaz la Piatra. Daca vrei, intreb si-un program. Insa ii lasa in zona garii/autogarii, dar de-acolo f. usor gasesc altceva spre Kaufland, de ex.

Interesant ... imi surade ideea. Cum e cu microbuzele astea ? Le faci cu mana si opresc, sau au o statie fixa undeva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Nici platita nu mi-as lasa copiii sa urce intr-un microbuz romanesc. Viteza, condus aiurea, aglomeratie, in general fara centuri, mereu m-am intrebat cat ii tine norocul sa nu aiba accidente.

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Sunt microbuze care circula destul de des de la Bicaz la Piatra. Daca vrei, intreb si-un program. Insa ii lasa in zona garii/autogarii, dar de-acolo f. usor gasesc altceva spre Kaufland, de ex.

Interesant ... imi surade ideea. Cum e cu microbuzele astea ? Le faci cu mana si opresc, sau au o statie fixa undeva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Marina, tu nu....dar daca ai fi aici si nu ai avea masina, ce-ai face? Care ar fi solutia? Si n-ai avea nici bani de taxi, cum majoritatea romanilor nu au...de acord cu centurile, dar, totusi...care e solutia? In Romania niciun mijloc de transport nu are centuri pentru copii.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Marina, in Piatra nu e aglomeratia si stilul de circulatie din Bucuresti. Eu de cand sunt aici am auzit de un singur accident in care a fost implicat un maxi-taxi in Piatra, asta iarna cand a batut f. tare vantul si a cazut un ornament de ala atarnat de stalp sa lumineze, peste un maxi-taxi. Nu a patit nimeni nimic. Destul de aproape de zona Ursuleti, unde sunt pensiunile, e capatul de linie la troleibuze. E si asta o varianta.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Lora, tren, transport public , nu o sa te duci cu taxiul din bucuresti in piatra dar nici nu cred ca te omoara taxiul de la gara pana la pensiune intr-un oras de provincie daca tot ai bani de mers in vacanta.

Laura se prea poate nu stiu cum e in Piatra, eu am vazut pe astia de circula bucuresti, valea prahovei si mare si mi se pare un risc absolut inutil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Marina, sigur e diferenta mare intre aglomeratia, viteza, stilul de condus din Piatra si ce e in Bucuresti si la mare (acolo stiu ca am fost si am vazut, pe Valea Prahovei nu ma pronunt, dar banui cam cum e).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am fost anul trecut cu maxi-taxi in Piatra ... nu mi s-a parut periculos, plus ca distantele sunt mici - max 20 min de condus.

Am trimis un email la pensiunea asta si desigur ca nu mi-a raspuns nimeni ... cred ca trebuie sa sun acolo... am realizat ca mai este o problema si anume, numarul de camere. Daca ai mei sunt 4 (2 adulti si 2 copii) oare trebuie sa luam 2 camere ?

Acum chiar ma penetreaza curiozitatea - cum fac familiile cu cate 2 copii in Romania ? Isi iau 2 camere ? Aici de ex fiecare camera de hotel are camere cu cate 2 paturi duble, deci o familie de 4 persoane incape lejer ... pentru mai mult de 4 pers exista mici apartamente care au fie o camera mare cu 2 duble si 1 canapea, fie 2 camere ... si pretul este mereu pe camera nu pe persoana. Banuiesc ca e asa pentru ca in general o familie americana are 3 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cautam pensiuni care au apartamente. Daca nu si nu, ne multumim si cu o camera cu doua paturi duble sau un pat si o canapea extensibila. Dar in principiu apartament. Asta e rau ca ne cam limiteaza optiunile, de fapt am descoperit o pensiune pe gustul nostru la moeciu si pentru fugit cateva zile din bucuresti e ideala asa ca nici nu mai cautam alte zone, alte pensiuni and stuff. Stiu ca acolo au conditiile care imi convin, pretul e ok, micul dejun e bun si suficient. Pana mai cresc kinderii sa am curaj sa-i las singuri intr-o dubla si sa stea si ei cam asa ne descurcam.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

noi cautam studio = pat dublu + canapea + bucatarie, sau camera tripla. in dubla nu suntem deloc confortabili cu 2 copii (4 si 6 ani).
intr-adevar asta restrange mult optiunile de cazare, dar cei care au camere mari au in general si confort mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Androix, imi zici, te rog si mie pensiunea voastra de la Moeciu?

Si noi la fel, cautam apartamente de obicei, sau camere cu pat dublu si canapea extensibila, variatiuni pe tema asta. Noi putem dormi doar in formatia: adultii impreuna fara copii, copiii impreuna sau separat. Altfel e un chin pt noi, parintii, nu ne odihnim bine.

In strainatate e mult mai usor de gasit astfel de cazari, in Ro mai greu, motiv pt care multe pensiuni "pica" din start cand cautam cazare in Ro. Cand n-am avut incotro, pentru o noapte in tranzit spre iesirea din tara am mai luat 2 camere, fiecare parinte cu cate un copil intr-o camera (nu merge sa lasi doar copiii singuri, ce faci cu cheia, le-o lasi lor, o tin adultii, samd). A fost balamuc total, mergi cu gelul de dus si pasta de dinti dintr-o camera in alta, haine pentru copilul celalalt, etc. Mai ales ca pregatisem un singur bagajel cu pijamale si haine de schimb pt cazarea de o noapte, sa nu mai scoatem toate bagajele de vacanta din masina.

In curand vom fi familie cu 3 copii, deci devine si mai interesant

In general insa in Romania multe familii au cate un singur copil si dorm cu totii intr-un pat dublu sau 2 paturi simple, lipite.

Mergi la inceput