O vacanta in Romania

O vacanta in Romania | Autor: buflea

Link direct la acest mesaj

Pentru a al doilea an, copiii mei vor petrece toata vara in Romania.
Resedinta de baza va fi un bloc din Bucuresti dar in cele doua luni, as dori sa viziteze cat mai mult si cat mai multe si am nevoie de ceva recomandari de locuri, hoteluri sau pensiuni care sa fie " child friendly" pentru 6 si 7 ani .

In primul rand doresc un sfat legat de Piatra Neamt care va fi un "must" - cu siguranta vor ajunge acolo pentru ca avem rude in zona. Anul trecut au stat la Strand si nu a fost rau dar nici foarte bine ... ma gandesc sa incercam anul asta vreo pensiune din oras, daca are cineva vreo recomandare (Laura ?) ... foarte important, dorim sa existe posibilitatea de a manca micul dejun acolo si transport spre oras (daca pensiunea este cumva spre periferie) pentru ca parintii mei nu au masina.

In al doilea rand, as dori sugestii oriunde in tara in afara de Mare si Delta (tatal meu nu are voie sa stea la soare) ... planuiesc sa ii trimit in doua locuri (pe care le caut acum cu voi ) care sa aiba :
- mic dejun inclus
- activitati pt 6-7 ani - loc de joaca, teren de batut mingea, drumetii prin padure sau trasee marcate, piscina ar fi ideal , pesteri, salina, ????
- sa nu fie foarte izolat ca nu au masina - asta cred ca este cea mai trista problema
- mi-ar placea sa viziteze ceva pesteri - copiii mei nu au vazut niciodata o pestera, cred ca ar fi o experienta extraordinara.

Astept sugestii cu interes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Brasovul are multe din cele dorite de tine, munte, drumetii, aer curat, e si un waterpark super spre iesirea din oras. Pot lua trenul spre Sinaia, Predeal, Busteni, pot merge la Bran etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pesteri nu prea au cum sa viziteze daca nu exista masina la dispozitie. Nu merg in pestera cu masina , dar pana la ea...nu prea ai variante.
Foarte ok ar fi sa mearga in Ardeal. Ai pesteri frumoase in zona: Scarisoara, Pestera Ursilor ai salina nou aranjata la Cheile Turzii, ai zona de munte f frumoasa dar esti dependent de masina.
Ar fi o pestera la care sa poti ajunge cu telecabina. Din Busteni la Babele si de la Babele la Pestera - dar sunt cozi destul de mari la telecabina - de evitat weekendul.
O cazare perfecta pt distrat copiii ar fi la Danes, langa Sighisoara. Au ferma cu animalute, lac pt pescuit, copiii pot calari/lua lectii de calarie, au piscina si am inteles ca se si mananca bine. In zona ar fi multe de vazut: Sighisoara, cetatile si bisericile din zona (pana si printul Charles merge pe acolo ). Din pacate iar te lovesti de lipsa masinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

puteti incerca si Viscri (langa Brasov, viscri125.ro), Albota (pensiune/pastravarie langa Sibiu, spre Fagaras), Zabala (langa Covasna, castelul Zabola)

nu am linkuri de la pensiuni insa se gasesc repede pe google

madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
Foarte ok ar fi sa mearga in Ardeal. Ai pesteri frumoase in zona: Scarisoara, Pestera Ursilor ai salina nou aranjata la Cheile Turzii, ai zona de munte f frumoasa dar esti dependent de masina

Asta suna foarte interesant ... Daca o pacalesc pe vara-mea sa se duca cu ei cu masina, unde ar fi indicat sa se cazeze in zona aia ? Aveti ceva recomandar ?

Sighisoara, acolo unde ai spus este o destinatie aproape sigura ... Urmeaza sa sune tata sa vada cum e cu rezervarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

La Arieseni e super frumos Si sunt o gramada de pensiuni acolo pe toate gusturile (inclusiv cu piscina am vazut) E aproape si de Pestera Ursilor si de Scarisoara.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

dada, Arieseni!

au si trasee usurele si frumoase de facut.

sau cheile gradistei langa bran/moeciu.

sau valea oltului cu pestera ia o pauzarii, cozia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetelor, multumesc...dar imi trebuie pensiuni, ca sa putem lua o decizie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

http://www.lapensiuni.ro/ro/pensiuni/arieseni?gclid=CNnu6oSY564CFcJN3wodBk3TjA
Eu am fost la una super faina in zona putin in lateral (ca multe-s la sosea ...),dar era ... fara piscina
Cea din Valea Oltului e pestera M U I E R I I

La asta am fost noi asta vara http://www.turistinfo.ro/arieseni/cazare-arieseni/vila_speranta/poze-vila_speranta-c37631.html

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

merci, Monica, uitasem de filtrul ala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Suncuius. Pesteri; exista si pensiuni dar nu stiu ca noi am stat cu cortul. Se ajunge cu trenul.
In rest, ai primit multe info... mi se face si mie chef de vacanta :)

Yagmur si Luca

Mergi la inceput