House chores - treburile in casa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fii-mea, la 8 ani, isi face curatenie in camera ei ( uneori ), da cu aspiratorul ( cateodata ), isi duce singura hainutele in cosul de rufe murdare si sterge praful.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Pe mine mama nu m-a pus sa fac nici macar curat in camera mea....si ce daca?

Cand am ajuns la casa mea,am facut de drag...incet,incet..apoi am invatat sa gatesc...uite-asa in cinci ani am ajuns expert in fineturi culinare..mai studiez un site,mai urmaresc cate o emisiune.....prajituri stiu sa fac ca doar astea s-au prins de mine cand eram la mama fata.Si?Iaca acu` fac si curat si mancare daca e cazul si mancare foarte apreciata.

Eu nu o fortez pe Eva..mi se pare exploatare sa iau iau copilaria unui copil ....de ce?
II spun frumos ca nu facem mizerie pe jos si a treia a patra oara intelege.
O sa aiba timp cand o sa fie la casa ei,desi eu vreau sa aiba menajera sa-si petreca viata frumos si facand ce-i place.Directiile de viata si principiile i le sugerez dar ea va alege.
Nu hranesc orgoliul meu ca sa...ce?Sa invete fata mea sa faca curat....cah...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Eumada, eu nu as numi-o exploatare ci educatie. Educatie pt viata de zi cu zi.

Iar zau ca pt treburi marunte ca stersul prafului sau sters de vase nu vad unde e exploatarea. Tu nu ai prins timpurile comuniste cu statul ore in sir la coada? Te-ai simtit exploatata? Eu nu, eram bucuroasa sa ajut familia si mindra cind aduceam cartonul "meu" de oua acasa.

Pe mine, copil fiind, nu ma deranja sa ma puna ai mei la treaba, dar ma deranja sa ma puna "acu fa aia". Parca Deceneus spunea treaba cu distribuirea treburilor din timp, cind aflam din timp ca am ceva de facut, altfel faceam. Si ma mai deranja la adolescenta cicaleala "nu-i bine, vezi ca aia ai uitat, nu se tine asa morcovul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Baiatul meu are 7 ani si singura lui responsabilitate e sa-si hraneasca pestele...uneori uita si de asta. Eu zic ca treaba asta e suficienta pentru varsta lui.

In rest are momente cand daca nu este ocupat cu joaca se ofera sa faca diverse lucruri: sa aseze masa, ma ajuta sa intind rufele -le ia din cos si mi le da, vrea sa dea cu spray pe geamuri cand fac curat...dar totul in joaca
Treburile gospodaresti mi se par o pierdere de timp si pentru mine asa ca nu stiu de ce as incerca sa-i arat lui ca e altfel.
Mai important e sa se joace decat sa stearga praful.

Eu nu am inteles niciodata faza cu dusul farfuriei in chiuveta cand cel care strange masa poate sa stranga toate farfuriile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este vorba despre responsabilizare; inveti copilul ca si el poate sa faca singur, nu sa astepte sa i se faca.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Eu nu am inteles niciodata faza cu dusul farfuriei in chiuveta cand cel care strange masa poate sa stranga toate farfuriile.

Nu mancam in acelasi timp :) - ea ia pranzul in camera ei, imediat ce vine de la gradi, si cand termina isi "strange masa". Cand mancam impreuna evident ca n-are sens :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu nu cred ca e vorba de exploatare ci de invatarea unor deprinderi, skills atat de necesare in viata.

nu face curat in camera lui pentru ca e obligat, ci pentru ca trebuie sa invete sa traiasca intr-un mediu curat, igienic, ordonat.

ma ajuta la bucatarie pentru ca vrea, si pentru ca e constient ca atunci cand va pleca la facultate va trebui sa stie sa se godpodareasca singur...

ganditi-va ca un copil mic, 2-3-4 ani, invata niste deprinderi motrice, exerseaza niste deprinderi motrice care altfel ar ramane doar cu ceea ce invata la scoala. Apucatul de obiecte mici, mijlocii si asezatul la locul lor, formele geometrice, marime, culoare, textura, atingere...

da, al meu imi spune ca el invata sa aiba sansa la un job bine platit care sa ii permita cleaning lady o data pe saptamana, iar eu ii zic ca-s macar 10 ani de aici in colo in care sunt sanse daca nu face curat sa il manance viermii si sa traiasca in concubinaj cu ceva soareci... (asta nu ii cade bine deloc)

anyway, eu sunt pentru implicarea copilului in viata de familie de la varste fragede, cu sarcini/responsabilitati adaptate varstei lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Lool Maru concubinaj cu soareci:))
O sa tin minte linia asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Noi - adica eu si cei doi zmei paralei- facem curat azi in curet si incepem sa plantam gradina.

O facem in 3 fiindca le place sa gradinareasca, sa lucreze cu unelte si apa. Nu cred ca daca ar fi avut aversiune fata de asta si i-as fi obligat as fi obtinut ceva valoros educativ, dimpotriva.

Dupa cum am spus deja, eu practic nu aveam nimic de facut in casa. Am si fac acum. Sotul meu avea o tona de responsabilitati, cred ca era tot placa aia cu claditul caracterului, sa invete sa-si "ajute" sotia... si alte cele texte. Acum, gateste cand are chef fiindca ii place. Dupa el, dezordine ca dupa uragan indiferent ce face - si daca nu face nimic, ca lucrurile nu se duc singure la loc. Farfuria dupa ce a mancat singur la masa, de cele mai multe ori colo ramane, impreuna cu tacamurile firimiturile, ardeiul iute etc.

inca o data o spun, caractetul nu se cladeste dupa nr de franjuri pieptanati, haine impaturite sau dusul gunoiului. E mult mai important sa ne invatam copiii sa fie atenti la ce se intampla in jurul lor si sa-si recunoasca rolul in situatii date. iar in situatia de "acasa", rolul e sa puna mana de la egal cu partenerul in tot ceea ce implica intretinerea casei.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ai mei baieti nu prea fac nimic. Mai duc gunoiul la ghena, mai scot rufe din masina sau pun masa, dar asta doar cand le zic. S-a mai intamplat sa ceara sa gateasca alturi de mine si i-am lasat, evident.
Cand unul dintre ei face gunoi mare pe jos (sa zicem ca face firmituri cat pentru vre-o doua gaini) daca facem urat iau aspiratorul si curata locul faptei.
Curte nu avem, florile le uda soacra-mea cand vine pe la noi (alea care au scapat cu viata), aspiratorul il pune barbatu-meu o data pe sapt - dar baietii sunt la gradi/scoala asa ca nu au cum sa il ajute, eu gatesc seara cand ei sunt la antrenamente, masina de spalat -spala, mama mea calca dimineata cand iarasi toata lumea e la treaba....asa ca nu prea ne intersectam pe partea de activitati casnice. Cand vor avea nevoie - vor face. Daca vor avea bani de menajera...f bine, sa fie sanatosi. Treburile casnice nu sunt o placere ci o necesitate si se trateaza ca atare. De obicei incercam sa nu le lasam pt weekend si sa plecam cat mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nici eu nu cred ca treburile in casa inseamna educatie. O sa faca de gura noastra, din teama pentru cine stie ce consecinte, dar daca nu le sta in caracter sa faca ...la maturitate o sa evite cat pot acest lucru.

La ai mei, baiatul nu are nici cea mai mica atractie pentru bucatarie - ZERO ... am incercat de cateva ori sa il implic in lucruri simple si a facut dar fara placere ...am renuntat. Sunt convinsa ca si daca o sa-l tin cu forta in bucatarie si o sa-l invat sa gateasca, la maturitate tot n-o sa faca. Fica-mea in schimb chiar ma agaseaza - toata ziua ar sta cu mainile in blide ... pentru ca vrea ea, o las sa mai mestece prin oale, dar numai pentru ca vrea ea.

Singurul lucru la care insist este ordinea - sa-si puna pantofii la loc, sa-si faca ghiozdanul seara, sa stranga jucariile. Nu am probleme la asta ...am insa probleme la facutul patului si la hainele imprastiate prin camera cand se dezbraca - si nu stiu daca sa insist sau nu. Cateodata parca nu ma mai tin nervii sa fac un big deal din asta mai ales ca am citit pe la adolescenti ca aproape nici unul nu isi face ordine in camera / dulap decat cand mai vin prietenii pe la ei ... ...
Este chiar interesenat sa citesti subiectul asta unde toti parintii de bebelusi au planuri mari educationale cu copiii si sunt mandrii cand la 3 ani pune farfuriile pe masa ....si apoi sa te duci acolo la adolescenti si sa vezi ce a mai ramas din obiceiurile astea

Mergi la inceput