Pamanturile Romaniei, pe mana strainilor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Deceneus, offtopic, de ce la tine apare in postari Romana in loc de Roman? (Petre) Romana, (orasul) Romana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Deceneus, offtopic, de ce la tine apare in postari Romana in loc de Roman? (Petre) Romana, (orasul) Romana?

Fara intentie!
O fi ora de vina, dar observ ca fac si erori sistematice de tastare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

http://ro.stiri.yahoo.com/nu-putem-opri-n#259;vala-str#259;inilor-la-terenuri-193913020.html

aveti mai sus , in link, si argumentele.

Mergi la inceput

www.zf.ro/companii/7000-de-fermieri-persoane-fizice-au-8-din-terenul-arabil-din-romania-9399842" target="_blank">7000 de fermieri persoane fizice au 8% din terenul arabil din România

Citat:
Ziarul Financiar a vorbit cu doi dintre fermierii care exploateaza fiecare câte 500 de hectare de teren ca persoane fizice pentru a afla ce business au acesti antreprenori.

Citat:
Afaceri de 0,2-0,3 milioane de euro/an la 500 de hectare.
500 de hectare de teren Florea Stanaia ramâne la sfârsitul anului cu un profit de aproximativ 50.000 de euro, potrivit calculelor ZF

Citat:
În acelasi timp fermierul Ilie Negrila din Alexandria , judetul Teleorman, si-a facut de curând firma dupa ce în anii precedenti a preferat sa exploateze 500 de hectare ca persoana fizica.

"Am trecut pe firma, am dat teren copiilor pentru a putea accesa fonduri europene si am fost obligat sa îmi fac firma. Ca persoana fizica era mult mai usor, luam cu stânga, dadeam cu dreapta", spune el

Producatorul spune ca încasarile sale au fost anul trecut de 500 de euro/hectar, în timp ce costurile s-au ridicat la circa 350 de euro
Per total, la "Aceste rezultate mai bune le-am avut doar anul trecut când au fost atât preturi bune, cât si productie mare, în anii precedenti am pierdut aproape tot", spune Negrila.

"Aceste rezultate mai bune le-am avut doar anul trecut când au fost atât preturi bune, cât si productie mare, în anii precedenti am pierdut aproape tot", spune Negrila.

Per total, afacerile de anul trecut ale lui Ilie Negrila s-au ridicat la 0,25 milioane de euro, profitul fiind de aproximativ 75.000 de euro.

"Pâna acum nu am avut niciodata angajati, am lucrat terenurile cu familia pentru ca facem totul mecanizat. De când mi-am facut firma am angajat cinci oameni si mai vreau sa mai fac înca trei angajari."

Ce rezulta din textele selectate:
Profitul este mic raportat la cifra de afaceri, desi au lucrat ca persoane fizice, si terenul se situeaza in cea mai fertila zona a tarii.
Persoana fizica nu are voie sa angajeze salariati, deci respectivii au practicat munca la negru ca sa obtina acest profit.
Doar nu aveti impresia ca au cultivat 500 de ha cu membrii familiei, pentru ca nu cred ca si-au facut sotiile tractoriste si "beizadele" au abandonat scoala sa lucreze pe combina.

Citat:
Fermierii persoane fizice reprezinta însa unul dintre elementele ce stau în spatele evaziunii fiscale din agricultura locala, spun surse din piata. Fenomenul apare în conditiile în care acesti producatori sunt supusi unor controale mai sumare decât cele la care sunt supuse firmele.

Profit de 50.000-70.000 de euro pe an, la o suprafata de 500 ha este mic si nesigur. Imaginativa ca oricand pot fi afectati de seceta, de grindina de ploi, de mana sau de daunatori, si pierderile ajung usor la cateva zeci de mii de euro la asemenea suprafata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da este foarte putin asa zic si eu, undeva cred ca este gresit exprimat.
Si daca iau pretul mediu de 230 euro/tona de grau si o productie de cel putin 3 to/ha to ar rezulta 690 euro/ha si nu are cum sa fie profitul 100-140 euro/ha

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

La asa profit nu cred ca ar mai fi cumparat teren!

Mergi la inceput

Terenul este o investitie pe termen lung nu are legatura cu profitul pe termen scurt.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ete ce baiat bun este nenea asta de la Agricultura si care a mancat "Musetelu'" de la Fundulea pt. ca ne zice el ceva care pt. cine are urechi de auzit aude si ia seama:
http://www.gandul.info/news/romania-va-putea-fi-vanduta-bucata-cu-bucata-ministrul-agriculturii-sansele-de-a-bloca-vanzarea-terenurilor-sunt-aproape-zero-9401374
Adicatelea, ce ar trebui sa intelegem?
Nu ar trebui sa ne mai bagam banii in aur sau prin conturi off- , ci in terenuri agricole, care de cand nu s-au mai cultivat au ajuns nepretuite pt. eventualele culturi Bio, iar din 2014 se intrevede un interes enorm al strainilor cu cap si bani pt. achizitionarea lor.
Nu se zice ca viitorul va fi pt. cei ce detin "aurul verde"?

Mergi la inceput

Cine are, are cinenu, cumpara de la cei care au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Marius, tu nu ai inteles ce am vrut eu sa spun.
In primul rand doresc din tot sufletul sa nu-si mai vanda pe nimic taranii nostri putinul pamant care le-a mai ramas samsarilor care isi freaca mainile acum pt. specula pe care o prevad.
Sa reziste chiar si cu taxa aia otravita care te obliga sa platesti daca nu ti-ai cultivat pamantul, sa puna galbenele si salcie de incalzit si gata scapa de ea.
Cine are de pe la parinti sau de pe la bunici o casuta sa-si mai cumpere in jur pamant acum cand se poate lua pe preturi mici acum.Eu in Arges am livada si pasune si omul care se ocupa a zis ca se lasa pagubas ca si-au vandut oamenii vacile, prune nu s-au facut(el de aici se cam procopsea ca le vindea la ardeleni), merii nu i-a ingrijit si a.m.d.p.
Nici noi nu ne prea ducem, dar eu tot nu renunt! Am mai scris eu pe aici ca tare as da in chirie la o familie gospodaria de acolo.
Am convingerea ca atunci cand se va vedea ce se poate obtine din munca pamantului multi se vor intoarce catre el si IMPORTANT este sa nu fie prea tarziu cand se vor dumiri, adica atunci cand nu-l vor mai avea.

Mergi la inceput