FIV in Ungaria 157
Raspunsuri - Pagina 6
5ab1na spune:
este un topic PGD in europa (il gasesti daca dai un search pe google) si acolo spun mai multe fete, printre care si bombi, de diverse clinici din europa care fac PGD. in ungaria la PK nu se face PGD. probabil PK nu ti-a propus pentru ca s-a gandit ca prin repetitie (mama invataturii) se va gasi un embrion bun care sa creasca cat altii in 10 si astfel poate sari PGD-ul. imi imaginez...
ImiMS spune:
Revin cu povestea mea...ca am pauza de masa acum!
Deci,am ajuns acolo in jurul orei 11, ora lor..Ptr ca programarea o aveam de la ora 13, am mers sa ne uitam de cazare. Am si gasit ceva fff aproape de clinica, cu conditii de nota 10...asa ca in juma' de ora cazarea o aveam rezolvata!
Apoi am mers la clinica sa anunt ca am sosit,sa ma aiba in vedere. Acolo m-am intalnit si cu Eni, ea se pregatea de ET...super optimista si vesela, peste 2 saptamani mamica oficiala de gemenasiApoi am mers la autoservirea de vis-a-vis de clinica unde am mancat bine si ieftin...mersi Soroc80ptr pont,e chiar OK acolo
La ora 13 fara un sfert eram deja in sala de asteptare...dar...surpriza...am intrat la dr abia pe la ora 16...Erau decalate programarile, doctorul printre 2 consultatii tinand si curs de cate o ora la studenti...ceea ce a fost putin deranjant si neplacut...Era programul foarte incarcat, vreau sa cred din cauza minivacantei lor din acest weekend...dr era apatic, obosit, distrat...Nu l-am mai intalnit asa niciodata, si sper sa nici nu o mai fac...sincer!
La eco...in prima faza nu-mi gasea ovarele...asa ceva nu mai patisem...Cum Dumnezeule sa nu gasesti ovarele...ca m-a intrebat daca am sau nu.Dar dupa m-a apasat pe burtica si mi-a zis ca au aparut...fffffff ciudat...Apoi in birou mi-a zis ca-s cam ascunse ovarele, ca sunt putin indepartate si la punctie ar putea fi putin mai greu sa ajunga la ele. Vestea asta m-a cam socat, desi m-a linistit ca nu e problema, ca se rezolva...dar....a strecurat in mine o stare de neliniste...sincer! Adica eu facusem x-spe ecografii de toate felurile in ultimii ani,dar veci nu mi-a zis nimeni ca nu mi-a gasit ovarele...pana nici Zadori in celelalte dati cand mai fusesem la el...mereu imi zicea ca-s frumoasa, ca uterul e fff frumos, ca totul e curat...dar veci nu ca-s situatie mai departe decat ar trebuie si ca-s ascunse...Sper sa nu fie de rau...dar mie mi-a cam taiat din optimism!!!Si m-a mai intrebat daca nu am dus un nou LH si FSH...desi nu-mi ceruse...el imi spusese data trecuta ca sunt in regula...in fine!
Cum ieri eram in ziua 10 de AC, mi-a dat sa le iau pana in 26.03...iar in 31.03 incep stimularea.Prima zi va fi 31.03 cu o injectie de gonapeptyl 0.1mg...iar din ziua 2 introduc pe langa gonapeptyl si merional, 2 flacoane de praf dizolvate intr-un ser...Toate astea le fac pana in ziua 4, pana la ora 14...In ziua 5, adica pe 04.04 la oare 7.30 trebuie sa fiu la Szeged,ptr analiza de sange si eco...si atunci imi va spune mai departe ce si cum.Plus din prima zi mai iau si aspirin protect.In rest continuam cu cetebe,femibion,ulei de peste si bromocryptim, 2-3 l apa pe zi. La mancare,bautura mi-a zis ca deocamdata se poate orice, o sa-mi zica el mai departe cand merg acolo.Din 04.04 si pana prin 16.04 o sa stau la Szeged, deci ambele sarbatori le voi prinde acolo!Ziua estimativa a punctiei va fi 10.04...
Va trebui sa refac si analizele ptr anestezie...ca-s din august 2010.
Vroiam sa va intreb cateva chestii pe cele care ati facut FIV cu Zadori:
- asistentele mi-au zis ca in ziua 5 cand merg sa duc injectia ( gonapeptyl ) in lada frigorifica...asa v-a cerut si voua? V-at dus cu ditamai lada sau exista altceva ptr acest transport?
- daca sotul vostru a luat vitamine...doar astea le-a luat? cetebe500 si uleiul de peste? ca data trecuta mi-a fost zis ca ii va da ceva sa-i faca gigeii mai vioi...dar acum nu mi-a mai dat nimic in plus,desi l-am intrebat daca numai astea sa le ia...sa fi uitat sa-i dea? sau mai incolo ii da?
cam astea ar fi...scuze daca nu am fost coerenta sau nu am scris corect dpdv ortografic,dar sunt foarte obosita inca!
OLimp...ma bucur ca ai venit numai cu vesti bune!!! Felicitari si bafta in tot ce-ti propui!
Mersi tuturor fetelor ca v-ati gandit la mine ieri!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
ank30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na este un topic PGD in europa (il gasesti daca dai un search pe google) si acolo spun mai multe fete, printre care si bombi, de diverse clinici din europa care fac PGD. in ungaria la PK nu se face PGD. probabil PK nu ti-a propus pentru ca s-a gandit ca prin repetitie (mama invataturii) se va gasi un embrion bun care sa creasca cat altii in 10 si astfel poate sari PGD-ul. imi imaginez... |
Sincer nu stiu dar am impresia ca considera o selectie embrionii care se pierd si varianta asta e mai ok decat PGD. Tot el mai spune ca.... As far as I know these little satellite chromosomes have no reproductive significance but a genetician can you give you a better estimate of its effect. Intradevar e doar o problema de fertilizare aici si nu ceva care sa implice riscuri mari daaarrr cu toate astea fiv-urile mele sunt fara rezultat.
ImiMS, cu peripetii si fara sa ai parte de fiv-ul norocos !
madanan spune:
IMI, de la farmacia de unde ai cumparat injectiile trebuia sa ceri si o cutie frigorifica (speciala pt.tinut injectiile) care are inauntru doi elementi de gheata. Asta este o lada mica speciala pt. injectii, care se da gratis odata cu injectiile cumparate. Referitor la sot, ar fi trebuit sa-i dea gingseng, sunt niste fiole care se iau pe stomacul gol. Cand mergi in data de 4 apr. cumpara de la farmacie aceste fiole si este bine sa le ia cu 10 zile inainte de punctie ca sa-si faca efectul.
5ab1na spune:
e f posibil sa aiba dreptate. doar e doctor. tu fa ce-ti spune inima si mai multi doctori.
poate apare si bombi.
ImiMS spune:
citat din mesajul lui madanan IMI, de la farmacia de unde ai cumparat injectiile trebuia sa ceri si o cutie frigorifica (speciala pt.tinut injectiile) care are inauntru doi elementi de gheata. Asta este o lada mica speciala pt. injectii, care se da gratis odata cu injectiile cumparate. Referitor la sot, ar fi trebuit sa-i dea gingseng, sunt niste fiole care se iau pe stomacul gol. Cand mergi in data de 4 apr. cumpara de la farmacie aceste fiole si este bine sa le ia cu 10 zile inainte de punctie ca sa-si faca efectul. |
Multumesc de raspuns!
1. Eu nu am stiut ca trebuie sa cer cutia de la farmacie, de vreme ce nimeni nu mi-a zis asa ceva...Oare la noi nu se gaseste???
2. Mie la farmacie, cand mi-au dat injectiile, mi-au zis sa le pun acasa la frigider...dar pana acasa e OK sa le pun in portbagajul masinii, numai sa nu inghete...daca aveau acea cutie, nu mi-o dadeau ei oare??????????
3. Vezi,de gingseng nu mi-a zis nimic dr...oare de aici nu le pot cumpara? I-am trimis azi un mail si l-am intrebat...in 4 canbd merg va fi tarziu cred, nu are cum s ale ia 10 zile,ca voi fi in ziua 5 de stimulare.
Pfffffffffffff...am impresia ca toate merg din prost in mai prost la mine deja...
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
olimp spune:
buna imi
In legatura cu gasirea ovarelor vreau sa-ti spun ca si mie mi-i s-a intamplat nu o data ci de mai multe ori , la acelasi doctor sa nu le gaseasca din prima incercare , l-am intrebat de ce si mi-a zis asa : deptinde daca ecografia o faci dupa ce ai o masa copioasa sau nu , mie nu-mi gasea ovarele cand mancam ininte varza , fasole , mazare sau alimente care baloneaza si ovarele se ascund usor printe intestine , nu ca se ascund in adevarat sens al cuvntului ci doar sunt ecranate de acestea , si inca un motiv in plus daca esti constipata si colonul e plin de fecale se poate si atunci sa se evidentieze mai greu. Nu te stresa ca e ok .
In legatura cu medicamentatia pt sot , noua Robert Lesko i-a dat sotului ( can se credea ca are oligospermie si lenesi ) asa :
- vitamiva C 1000 mg/zi
- vitamina E - 300 mg/zi
- seleniu - 100 mg/zi
- zinc 15 mg/zi
- barca ursului
doctorul spune ca sunt foarte bine de luat , oricum IMI poti sa i le dai si sotului tau pt ca sunt doar minerale deci nu are ce sa strice. Zn si Se sunt mineralele care fac parte din spermatogeneza si influienteaza calitatea acesteia.
- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen
olimp spune:
imi e superba si nepotica
- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen
madanan spune:
IMI, gingsengul poti sa-l cumperi si de la noi, daca-l gasesti. Pe cutie scrie: GINGSENG ROYAL JELLY si sunt 10 fiole care se beau cu paiul. Eu stiu ca astea le recomanda intotdeauna Zadori. De la farmacie probabil nu ti-au dat acea cutie frigorifica ca nu o mai aveau. Pe 4 apr. cand mergi du-te cu lada frigorifica aia mare pt. ca sa le transporti in siguranta, si la pensiune le pui in frigider.
ImiMS spune:
citat din mesajul lui madanan IMI, gingsengul poti sa-l cumperi si de la noi, daca-l gasesti. Pe cutie scrie: GINGSENG ROYAL JELLY si sunt 10 fiole care se beau cu paiul. Eu stiu ca astea le recomanda intotdeauna Zadori. De la farmacie probabil nu ti-au dat acea cutie frigorifica ca nu o mai aveau. Pe 4 apr. cand mergi du-te cu lada frigorifica aia mare pt. ca sa le transporti in siguranta, si la pensiune le pui in frigider. |
http://www.vital-natura.ro/produse/extracte-lichide/ginseng-royal-jelly
Asa ceva?
Astept sa-mi raspunda si Zadori...maine sau luni...ca azi se chefuieste!
Mersi frumos!
O sa ma interesez si de lada...poate gasesc la cineva din aia de care ziceai...Cineva care poate a avut si nu-i mai trebuie!